Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona e malamalama o lau togi e sili ona e fiafia i ai na taia e se siaki? Ata ma metotia o le pulea o manu

O le Orchid o se laau totino lea e tupu malosi i le fale. Mo le aganuu ina ia faʻafiafiaina lona laulelei ma le matagofie o laʻau, e manaʻomia le tausiga faʻaeteete. I le faaopoopo i le fafagaina, fafagaina o le talosaga, e taua le faia o puipuiga mai meaola faalafua. O le tele o taimi, o le orchid e oʻo i osofaʻiga o le siaki. O le a taʻuina atu i le tusiga pe faʻafefea ona e taulimaina nei mea faʻavevela.

O le a le mea?

O le mite e faatatau i manu feʻai, ae le o iniseti. O latou uiga o le ola maualuga i lalo o tulaga eseese. E mafua lenei mea ona o lo latou laʻititi ma le mafai ona 'ai meaʻai faʻamalolo.

Le foliga mai o le parasite

O le umi o le siaki e 3 mm, e le vaaia e tagata.

Ia iloa o meaola faalafua e mafai ona avea ma sulu, lea e vaevaeina i ni vaega se lua. E le gata i lea, o le vaevaega e le tutusa. I luga foi o le tino o le manu e 12 mea faaopoopo, 8 o ia - vae. E oʻo lava i faʻaopoopoga o ni tui - suckers. O le uʻamea mata e masani lava o se pupuʻu.

O a vaega o fugalaau e mafai ona mafatia?

Pests e afaina ai laulaau, peduncles ma tumutumu. O faailoga e mafai ona matauina i le eleele, ae aunoa ma se tioata tetele e le mafai ona vaaia iina.

O le a le mea e foliga i ai vaega e aʻafia ai?

I luga o faʻalavelave o orchids e foliga mai o lanu samasama samasama. I tafatafa o pito o le laupepa laʻau o loʻo i ai le mago. O nei mea uma e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi, lea e paʻu ai le paʻu i luga o laulaau. Afai e maua ni lanu uliuli i luga o laulaʻau laulaʻau, ona mate ai lea o le fugalaau.

Faʻamatalaga o ituaiga meaʻai ma ata

O ituaiga o siaki nei e mafai ona aʻafia ai le togi:

  1. Aʻa. Ole lapoʻa laitiiti lenei, e tolu peʻa o vae, mustaches mataʻutia, o se tino tele. O le parasaite e maualuga lona malosi, o lea e le mafai ai ona maua se meaai mo se taimi umi. E fafaga i luga ole eleʻele elemene o laau totō ma mea o totoe.
  2. Seteʻe lapoʻa. O lenei vailaau e 0.25-0.3 mm i le tele. O le vaai atu i ai ma le mata o le tagata e faigofie lava. O le lanu o le tamaʻi povi e mai le lanumeamata i le mumu. E le lalagaina e le mite spider web site, o le a mafai ai ona iloa i luga o orchids pe a uma le tupu.
  3. Laʻau mumu mumu. O lenei vailaau e le oti mai fualaau faasaina ua mamanuina e faʻafefe ai. Le lanu o le tamai povi e mafai ona mumu, moli ma samasama.
  4. Bulbous Togi lenei siʻosiʻomaga laʻitiiti ma faʻagesegese. O lona umi e oo atu i le 0.3-0.6 mm, o le lanu e enaena, o vae o le tino e foliga mai, o laumei e lanu enaena.
  5. Flathead. Ole laʻititi lenei, aua o lona tele e le sili atu i le 0.3 mm. O le tino ei ai le foliga o le oval, faʻalelei, lanu samasama-lanumumu. O mea uma o loʻo i luga o le tino e puupuu foi.
  6. Faʻaolaina O nei meaola faʻapipiʻi e pei o meaola faalafua o loʻo nofo i le palapala ma fafaga i elemene vaivai o le togi.

Ona mafai lea ona e matamata i ata o ituaiga.

Aʻa.

Seteʻe lapoʻa.

Laʻau mumu mumu.

Bulbous

Flathead.

Faʻaolaina

Bite Diagnosis

Afai e te vaʻaia, ona i luga o pepa laulaʻau o le togi pe a maeʻa ona asiasi atu i le siaki ei ai ni fasi paʻepaʻe paʻepaʻe, e peiseai mai injections ma se fagu manifinifi. O le oti lea o le laulaau i luga o le saite. A maeʻa sina taimi, ona fusia lea o manua i totonu o lapoa tetele, ona liu enaena, ma le lau e mate. E mafai foi ona iloa atu i le pito i lalo o le aʻa, i le laʻau.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga ile auala e aveese ai meaola eseese

Upega Upega Tausi

A maeʻa ona suʻe se apogaleveleve mite i luga o se orchid, e mafai ona e faʻaumatia i ni auala:

  1. Biological. Ua lava le i ai o ni puipui o ni anufe faʻatauvaʻa o le a faʻaumatia ai tagata matutua.
  2. Vailaʻau O sauniuniga i le insecticidal e tatau ona fesuiaʻi, talu ai o faʻataʻitaʻiga e faʻapupulaina ai le puipuiga i le sooupu na faʻaaogaina. E le gata i lea, o le tasi taimi o le a laʻititi, e tatau ona faʻatinoina. O nei fualaau oona e aoga: Metaldehyde, Thiofos, Actellic.
  3. Foliga. Ina ia faʻataʻitaʻia le apogaleveleve, e mafai ona e faʻaaogaina se teuteuga o aʻa o le cyclolamen. Liligi le suka i le vai, faʻaputu mo le 30 minute, faʻasolosolo mo se aso, ma faʻaaoga le vai ua uma ona faʻamamaina e fufulu ai le togi. Le faia o gaioiga i le 5 aso 3-4 taimi. O le faʻaumatia o le apogaleveleve o le a fesoasoani i le taofiofi masani o laʻau o le launiu ma se 'ie na uʻu i le ava malosi.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio pe faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻi o le apogaleveleve:

Bulbous

O le taimi lava na maua ai lenei pest, e tatau ona sui vave le eleele i totonu o le ulo. E faʻaumatia le sisi mite i auala nei:

  1. Foliga. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu e aoga i le amataga o le liona, pe a le salalau le tele o mites. Faiga faʻamautu talafeagai (20 g o mea e gaosia i le 1 lita o le vai). E mafai ona latou fufuluina orchids pe faʻamalo le fugalaau i le fofo. E mafai ona e taumafai e faʻamalolo le fale ma se vaivaiga vaifofo o le potassium.
  2. Vailaʻau Folatila e faʻaaoga ai iniseti o fomaʻi lautele o gaioiga. Ae e mafai foi ona e faʻaaoga fualaau vavalalata vavalalata o le a na o le pau lava le mea e aʻafia ai - o mea nei o le acaricides. Le saunia o vaifofo e te manaʻomia e faʻaaoga ai faatonuga i le afifi.

    E mafai ona vaivai le mafaufau, ae le sili atu le malosi, a leai o le a faʻafeagai le itu. I le vaifofo ua saunia, e tatau ona fufulu le fugalaau, ma toe faʻafoʻi aʻa i le eleele pe a maeʻa maeʻa.

Aʻa

O lenei vailaau e sili ona faigata ma faʻamalosi. O loʻo i ai se maualuga maualuga mo le toe faʻaleleia ma le toe gaosia. Afai o le aʻa mite na mafai ona iloa i luga o le togi, ona tatau lea ona aveʻesea vave vaega uma o le fugalaau, ma e tatau ona togafiti vaega e tipi i le paʻu carbon carbon activated. O laau afaina e tatau ona vavae ese mai isi mea maloloina. Vave vave le palapala, ma faʻapala le pusa.

O togafitiga faʻapitoa e fautuaina ai le faʻaaogaina o se teuteuga o le upega o manu, lea o le a le gata ina faʻaitiitia ai faʻamaʻi, ae faʻaleleia foi le puipuiga o le fugalaau.

Ina ia saunia le vaifofo, e te manaʻomia: ave le 700 g o le mutia vao, sasaa 5 lita o vai inu ma tuu mo le 30 minute i se nofoaga pogisa.

Faʻafefea ona togafitia se laau? E faia lenei mea mo le 5 minute, faʻatofuina atoa le orchid i le broth. Ascaricides e tumau le aoga mai tapenaga o vailaʻau. E mafai foi ona e faʻaaoga vailaʻau iniseticaricidal e aʻafia ai mea faʻamaʻi - Acaritox. Faʻaaogaina ma le saʻo e tusa ai ma faʻatonuga, ma le tele ole taimi ole faagasologa - i le 5-7 aso.

O aʻafiaga o meaola ninii e aoga foi i aʻa:

  • Verticillin;
  • Resitala o le taumafanafana;
  • Nematophagin.

Flat flat

Mo le vave vave ma le faʻamalosi ese o le parasite, e sili atu le vave faʻaaogaina o vailaʻau - acaricides. Talu ai e le o iniseti ia siama, e le aoga le faʻaaogaina o iniseti.

E masani ona faʻaaoga:

  • Aktofik;
  • Fitoderm;
  • Vermitek.

O togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻaaogaina na na muamua tuʻuina atu, ae na o le aoga lava i se taimi vave o le faʻamaʻi.

Faʻaolaina

O lenei vailaau o loʻo ola i le eleele, o lea e tatau ai ona e faʻaumatia i le vave e mafai ai. Ina ia faia lenei mea, ia muamua aveese uma le fugalaau mai le eleele, ma sosolo le aʻa mo le afa itula ile vai.

A maeʻa le 3-5 minute pe a uma le tafe, o le a mafai ona e iloa le ala e amata ai ona faʻaalia le pala. A maeʻa le afa itula, aveese le aʻa mai le vai ma faʻagogo. Taofi mea tutupu 2-3 taimi e maua ai le maualuga o taunuuga. A mamago aʻa, e mafai ona e faʻapipiʻi le laau i se eleele fou. Afai e faʻaaogaina metotia kemikolo o le faʻaaogaina, ona lelei lea o tapenaga o mea faʻapitoa, e aofia ai:

  • Karbofos;
  • Sumiton;
  • Actellic

I totonu o le faleoloa e mafai ona e faʻatau se moa faʻatau - Hypoasmis Miles. E tasi le afifi o le a lava lea e faʻaumatia atoa ai pusa.

Mai le vitio e mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e faʻaumatia le papa o le papa:

Puipuia faʻamaʻi

Ina ia puipuia le faʻaalia o mites i luga o orchids, e tatau ona e matauina mea nei e puipui ai:

  1. Vaʻaia le vaeluaina o le eleele lea e tupu ai le fugalaau.
  2. Sulu le fugalaau i se taimi talafeagai ma ia mautinoa o le a pa'ū le vai e le tu i le axil leaf. A leai, o le a solo le togi.
  3. Maitau le tulaga sili ona lelei o le fausiaina.
  4. O tupu e tupu i totonu o se potu ma le ea malulu. E mafai ona e faʻaleleia le faʻamamafana pe afai e te setiina se atigipusa e iai le vai vevela vai mo le 2 aso i le taʻaloga. O le a faʻavaivaia le vai ma faʻamaualalo le ea.

O le tausia o se orchid e matua faigata lava, aemaise lava pe a sau i le taofiofi o le taofiofi o manu. O le faigata o le faʻaaogaina o pusa laiti e pei o siaki e fuga ai fugalaau. O le vaʻavaʻai vave ia i latou ma le taimi e faʻaumatia ai e le o taimi uma e mafai ai, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina ni auala sili atu le malosi o le tauivi pe a faʻalautele le faʻaputuina o meaola faalafua.