Chicken coop

Faʻaleleia o le moa moa: auala e fai ai se faamoega mo le tuʻuina o nins

Masalo, mo tagata taʻitasi e umiaina se fale tumaoti, na amata le fale i le fausiaina o moa. E le o se mea e ofo ai, talu ai ona o le tausia oi latou e le faigata, ma o le ai ai pea fua fou i le fale. A mavae ni nai tausaga o le tausia o le moa e tipi i ni aano o manufasi. O ituaiga e sili ona fiafia i ai ma lauiloa o hens o ni fola. O latou fuamoa e tele ma sili atu ona lelei. Mo le fuamoa o loʻo faʻamaumau ina ia manuia, e tatau ona faʻapalapala le moa mo moa, lea e mafai ona faia e le lima. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le lelei ma le tele o le oloa, faʻapea foʻi le aloese mai le faaleagaina o le atigi. I lenei tusiga o le a matou faamatalaina le auala e faia ai se faamoega mo le tuʻuina atu o ni oona i ou lava lima.

Faamoemoega ma ituaiga o ofaga mo moa

I totonu o aiga uma nusi mo le tuʻuina o lens - o se vaega taua. Nisi mo le tuʻuina o laumei e tatau ai ina ia le faʻasalalau fuamoa i totonu o le moa moa. O lea e mafai ai ona e pulea le gaosia o au moa.

E te iloa? O i latou na fafagaina moa a le aiga mo se taimi umi, latou te fai mai ma le mautinoa afai ei ai ni nifo mo moa i le falemoa, o le lelei o fuamoa e sili atu.
Nests e puipuia ai fuamoa mai le slamming, ma o loo tausia mama. O le maualuga pito sili ona lelei o se ofaga moa ile centimita e 25 x 35 x 35.

Nofoaga masani

Mo le faia o se ofaga masani e le manaʻomia ni mea se tele ma malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e ave le pusa masani mo fualaau faisua. Mo le teuina o fuamoa e te manaʻomia tonu lava le mea e tasi i le lapoa, lea e mafai ona potopoto mai le plywood lumine. Tuu ni vaomago po o vaomago ile pito i lalo ma saunia le faʻaoloa. Afai e lava lau fale, o le a sili atu ona faigofie le faʻaogaina o masini nofoaga e pei o se paʻa. E toafia e te le manaʻomia ni nifo mo le tuʻuina atu o namo, faʻaaogaina se mamanu faapena o le a mafai ai ona e faia soʻo se aofaiga i le taimi sili ona puupuu.

Neta i le tulaga o fale apitaga

Neta i le tulaga o fale apitaga O le a toetoe lava a tutusa ma se fale o manu. E faigofie tele le faia o se fausaga: o le mataupu faavae e talitutusa lava ma se faʻafefe masani. Naʻo le puipui pito i luma e ese, ma o le tele o le ofaga o le hen e tutoatasi mai le ituaiga. I lenei taʻiala, e mafai ona e faia se faasologa o nusipepa, pe afai e tele ni mea e te faia.

Nest nest

Afai o le aso e itiiti sou taimi e siaki ai fuamoa, ona o le faia o se faamoega faʻatasi ai ma se fuamoa fuamoa e matua faigofie lava. E pei ona faaalia i le faʻaalia, o le faia o se ofaga e le faigata. O le faamoega faʻatasi ma le atigi fuamoa e ese mai i isi ma o le pito i lalo e tatau ona i ai ma sina faʻaituau. A lele le manulele, e masani lava e le paʻi atu i le fuamoa, e taavale solo i totonu o le nofoa sauni.

Filifilia se nofoaga mo le faamoega

Ae e te leʻi faia ni moa moa mo fuamoa, e tatau ona e mafaufau pe o fea o le ai ai. Filifilia o se nofoaga mo se faamoega ile fale olemoa, e manaʻomia ona e tuʻu saʻo. I totonu o nofoaga paʻu, e sili atu le lelei le tuʻuina o se faamoega mo se moa, talu ai o le leaga o le microclimate o le a faʻafefe ai le malulu i moa, ma o lenei, i le itu, o le a afaina ai a latou gaosiga. E le fautuaina foi le tuu o se faamoega i tafatafa o le faitotoa o le falemoa. Po o le a lava le lelei e mafai ona e faia e fai ai se moa moa aʻo e nofo i totonu o se ata, latou te ono maʻi, ma o au fuamoa o le a faʻaleagaina. Pe a filifilia se nofoaga, e tatau ona mafaufau i le maualuga i luga ae o le fola, e tatau ona 30 cm le umi, ma o le fafie e tatau ona mamao i le 10 cm mai le faitotoa i le moa moa. Faaaoga vaomago po o vaomatua mo fola.

E te iloa? Ina ia mafai ona lele le fola, o le pito i lalo e mafai ona fai se manoa.
Faʻasao ni oga i nofoaga pogisa. O pusa mo laulau e le fautuaina e sii i luga o puipui, talu ai i le taumalulu o le a latou maua ai se malulu, ma o le fausiaina lava o le a itiiti ifo le tumau. Nofoaga fao lima ile fale olemoa e tatau ona faʻalelei e le gata mo moa, ae mo oe foi. E tatau ona i ai avanoa avanoa mo le aoina o fuamoa ma le faʻamamaina o le faamoega. Afai e le o tuʻuina atu e le hens ia fuamoa i le nofoaga ua fuafuaina, e tatau ona toe faʻafoe se faʻaologa.

Auala e faia ai se faamoega mo moa: meafaigaluega ma mea e faʻaaoga

Talu ai o le faia o se manulele i ou lava lima e faigofie lava, o le ae le manaʻomia se poto faapitoa ma tomai mo lenei mea. O Plywood o se mea sili ona lelei, ma e mafai foi ona faʻaaogaina laupapa. O meafaigāluega o le a manaʻomia ai se samala, sikulifiliu, fao, tipi meaʻai ma le nusipepa. Mai meafaigāluega faʻapitoa ma mea e faʻaaoga e mafai ona e faia se faʻalelei tele.

DIY Chicken Nest

O le tele o faifaatoaga latou te manaʻo e faia se puno i totonu o le falemoa ma o latou lava lima, talu ai e mafai ona amanaia e le gata o le tele o hens, ae o uiga foi oo latou fale. E mafai foi ona e faia se faamoega, e faʻavae i luga o soʻo se manaoga patino ma manaoga, o le mea autu o le matauina o mataupu autu.

E taua! E talitonuina o le faamoega mo se moa e tatau ona 25 * 35 * 35 cm le lapopoa, ae o isi laumei o manu e sili ona talafeagai - 30 * 40 * 45 cm.

Faʻamaumauga masani o nusipepa

Mo le faia masani faataoto nofoaga i ou lava lima, ave se plywood poʻo le laupapa ma vaevaeina i ni vaega se tolu. I luga o vaega taʻitasi ia faia ai le mea e fai ai ni mea. Tuu ni vaomago po o vao i totonu o le faamoega ma tuu i se mamao mamao mai le fola. O le isi, tuʻu le apefai ina ia tulaʻi mai ai le vao.

Faatonuga mo le faia o se faamoega i le tulaga o se pusa

E amata, faia se pusa masani e aunoa ma se puipui pito i luma. O mea e tatau ona tatau ai ona i ai le moa i totonu. A maeʻa lena mea, e tatau ona tipi se pu i luga o le laupapa poʻo le plywood ina ia mafai ai e le moa ona faigofie ona pasia. Faʻapipiʻi nei le puipui pito i luma, tuu le vaovao ma le faamoega mo le tuʻuina o nins ma ou lava lima saunia, i ata oi lalo e mafai ona e vaʻai i ata.

Fuafuaga ma ata tusi o le ofaga ma le fuamoa fuamoa

Nest nest e mafai ona faia i le foliga o se faʻaoloa masani pe i le tulaga o se fale apitaga. Pau lava le eseesega o le pito i lalo e tatau ona laʻititi.

E taua! O le pa'ū sefulu-tikeri e lava. Ole maualuga o tumutumu mauga e faateleina ai le avanoa e faaleagaina ai fuamoa.
O le tele o le faʻaologa o le hen mo se moa o le a le ese. Lalo, i lalo ifo o lalo, tatou te faapipiiina se tamai fata. I le avea ai o se fata, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se pusa tioata, e pei o se fata mai le pusaaisa. I totonu o se faʻaologa e le manaʻomia ona taatia le tele o vao vaomago po o vaomatua, aua o le fuamoa e tatau ona taʻavale saoloto. E sili atu le tuʻuina o le tele o lapisi i totonu o le fata ina ia le malepe fuamoa pe a latou taʻavale.