Faatoaga faatoaga

Fuamoa fuʻa: o le a le mea e ese mai le moa, le aoga, pe faʻapefea ona kuka

E le pei o isi fuamoa manu, lea o loʻo i ai i totonu o mea taumafa a tagata, o le kusi o loʻo i ai le tele o fafo, meaʻai, tofo, ma e oʻo lava i mea faʻalauiloa, o tulaga taua e le mafai ona masalomia e le toʻatele o tagata.

Calorie ma mea taua

E tele le lapoa anufe, o loʻo ufiufi i se atigi kiona malosi mafiafia ma se laumei faʻamaonia. I le averesi o le mamafa o le 1 fasi vaega e oʻo i le 200 g, lea e toetoe 4 taimi le mamafa o le 1 moa moa.

E te iloa? O se kusi e fausia ai se faamoega, fufulu ese fulufulu, ma o taimi uma lava e tuu ai, ia teu ma le faaeteete lala ma lau. I le taimi atoa o lona toesea, o le alii o le a matamata i fuamoa latalata ane ae e le o vavalalata ina ia aua neʻi tuʻuina atu le nofoaga o le ofaga ile mea e taufaasese.
Le tuufaatasiga o fualaau o le siʻi:

  • proteins - 55.11%;
  • gaʻo - 40.73%;
  • carbohydrates - 3.16%;
  • vai -70.83 g;
  • efuefu - 1.08 g;
  • cholesterol - 852 mg;
  • suka - 0.9 g;
  • vitamini: A, D, E, K, vaega B, choline;
  • minerale: potassium, calcium, sulfur, manganese, phosphorus, seleni, zinc, sodium, iron;
  • caloric content - 143 (i le 100 g o fuamoa mata 190 kcal).

E ese mai le moa

O eseesega i fafo atu o fuamoa moa ma goose e manino lava - e matua faigata lava ona fenumiai oloa i le tasi ma le isi, ma o le gutu e iloagofie le tumau. E le mafai ona e iloa le eseʻesega o le tofo - o le kusi o loʻo i ai se faʻamatalaga faapitoa faʻalauiloa, ona o le faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le kukaina. E le gata i lea, e le fautuaina e faʻaaogaina, ae naʻo le maeʻa o se togafitiga vevela poʻo ni fesuiaiga eseese o le tao.

E taua! O le gase, e tusa ai ma o latou natura, e le o ni manulele lelei tele, o le mea lea pe a faʻatauina ni fuamoa fuamoa i luga o se faatoaga po o se maketi, e tatau ona le gata ina fufulu mama (sili atu i le fasimoli), ae ia faia foi se vevela togafitiga aʻo lei faʻaaogaina.
I le ata: salu, moa ma le fusi

O a fua goose?

O loʻo faʻamaoaigaina i latou i le tele o meaʻai, vitamini ma microelements, lea e faʻamalosia ai le faia o faiʻai, faʻaleleia le mafaufau, manatua, ma fesoasoani e toe faʻafoʻisia le galuega a le komiuniti. E le gata i lea, o le faʻateleina o le faʻaaogaina o fuamoa siʻusiʻo e mafai ona:

  • aveese mea oona ma tui mai le tino;
  • fufulu le ate;
  • faaleleia le faatinoga o vaaiga ma faatumauina le mautu;
  • faʻamaonia le faʻamalositino o le intestinal, faʻaitiitia le ono mafai ona gastritis;
  • ona o le minerale tuufaatasia, faaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis, thrombosis ma veins veinsose;
  • faaleleia atili le gaosiga ma le lelei o le suamalie semina;
  • pe a faʻaaoga i le cosmetology e taulimaina ai le paʻu paʻu ma le paʻu o lauulu.

Matou te fautua e aʻoaʻo, nai lo fuamoa o moa moa, salu, o fua ostrich e aoga.

E mafai ona ou 'ai

O le lelei o le kulimi o le fuamoa o nei fuamoa e mafai ona taʻua o se meaʻai, o loʻo i ai sina gaʻo, ae e tatau ona 'aina lelei.

Tina ma lapatai

Fuamoa fuʻa e mafai ona sili atu le manuia i tamaitai i le maʻitaga ma le susu. E maua i le folic acid ma le lutein, o le a fesoasoani e faʻamautinoa o loʻo i ai i le pepe ma le pepe fou le ola maloloina o le tino, faia lelei ole faiʻai ma le atinaʻe skeletal. E ui i lea, e ui lava i nisi o faʻamanuiaga, e fautuaina e le faʻaleagaina lenei meaʻai, talu ai o le allergenic.

Saili pe mafai ona e inuina pe 'ai fuamoa fua.

Mai le a le matua e mafai ai e fanau

E le fautuaina ia laumei o geese ia faaopoopoina i le taumafa a tamaiti i le aoga faataitai (pe tusa ma le 7 tausaga le matua), talu ai o se mea "faigata" lenei mo le gaogao. E i ai foi se tulaga lamatia tele o le faʻamaʻi o Salmonella.

Auala e faʻaaoga ai i le kuka

E pei ona taua i luga, o fua o le isumu e manaʻomia ai le tele o le gauai i tulaga o togafitiga vevela ona o le taufaamatau o le salmonellosis, ma e fesootaʻi atu i le tofo faapitoa o loʻo i ai. Ae peitai, mo gourmet moni, o nei tulaga e le afaina ai ni faigata; e tusa ai ma a latou fautuaga faamaonia, e le gata ina lelei le kukaina o le oloa, ae ia maua foi ipu fou mo ia lava, lea e aofia ai.

E fautuaina le faitau pe o le a le uiga o le fuamoa, e tautau, malemo i le vai.

O a meaai e talafeagai mo le kuka

O lapisi o geese e mafai ona latalata atu i ipu uma e faʻaaogaina ai moa: croutons, salads, borsch lanumeamata. Ae o le mea aupito sili ona lelei, o lo latou tofo o loʻo faʻaalia i le tao, mea teuteu fale ma omelettes.

E faʻafefea ona kuka kuka kuka

E tatau ona teuina lelei se fuamoa gaosi kulumu lelei ma kuka lelei i totonu o le vai pe a uma ona kuka mo le itiiti ifo i le 20 minute. Ma ina ia mafai ai ona lelei le oloa ma ia le maumau lona aoga, o nisi auala faigofie e fautuaina:

  • vai e le tatau ona kukaina;
  • E sili atu le kuka o fuamoa fou mo le 5 minute le umi nai lo i latou na i totonu o le pusaaisa mo se taimi umi.

Faʻafiafia mata mata

I le faaopoopo atu i le tele o mea aoga i le kukaina, o le gaosi oloa ua faamaonia lona lava tulaga i le gaosiga masani. E i ai sona aoga aoga i luga o le paʻu o foliga, lea ua maeʻa ona amata ona amataina, muamua ma faʻamamaina.

E te iloa? I le 1996 i Vienna, na filifili ai sui auai i le International Egg Conference e fatuina a latou lava faafiafiaga mo nei mea taumafa faapitoa. Talu mai lena taimi, i le aso 12 o Oketopa o tausaga taʻitasi, e faamanatuina e le au pele i le salafa o le lalolagi.

Mafaufau i ni nai fualaau e masani ona lauiloa i masini:

Fualaau 1. Masini e paʻu ai le paʻu paʻu

Mo le kuka e te manaʻomia na o le 1 le kulimi mata ma le 1 ogalaau tele, na faʻaumatia muamua i totonu o se mea e gaosia. O le kulimi e tatau ona faʻafefiloi lelei ma le kulimi faʻatoʻa, ona faʻaaoga lea o le mea na tupu i foliga. E tatau ona i luga o le paʻu le matapulepule mo le itiiti ifo i le 45 minute, ona fufulu ai lea ma le vai mafanafana.

Mo le faʻamālōlōina o le paʻu o foliga i le fale, e mafai ona e saunia se ufiufi o palasi, fenugreek, koko, persimmon, nila pine, melons.

Totoga 2. Faʻamaʻaina ma teu le maso

Faʻasusu le sua mai le lemoni fou, ona togi lea i fuamoa paʻepaʻe seia oʻo ina faʻapipiʻi le puaa. Aʻo leʻi faʻaaogaina i le paʻu, e tatau ona faʻamamā lelei mata mai le pefu ma le kulimi. E fautuaina e taofi le paluga i luga o foliga mo le 10 minute, a maeʻa ona fufuluina lea i le vai mafanafana.

Totoga 3. Apalai Masini

Mo le sauniuniga o le 5 kalama o le gelatin e tatau ona sasaa atu 2 sipuni tele o le vai inu ma tuu e tatala. Ma le isi, e tatau ona faʻamaʻaʻaina lelei le fuamoa paʻepaʻe, lea e faʻaopoopoina ai le gelatin faʻasese ma faʻafefiloi seia oʻo ina lamolemole. E faʻapipiʻi le masini i mata, pe a uma le 40 minute e fufuluina i le vai mafanafana.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

I supermarkets o le taulaga ma faleoloa e le mafai ona faʻatau ni fualaau fuisu fou. Muamua, e toetoe lava a le mafai ona lafoina iina, ma lona lua, o le a matua faigata lava mo le tagata faatau ona fuafua i totonu o le faleoloa pe faapefea ma i lalo foi o tulaga na teuina ai le oloa. Ina ia aloese mai le faatauina mai o oloa vevela, e tatau ona e faafesootai, tofotofoina, ma faia se filifiliga e faavae i luga o taiala nei:

  • atigi amio;
  • mama - o le oloa e le tatau ona i ai ni foliga o le paʻu ma isi palapala;
  • le leai o se manogi.

E taua! Faʻalogo lelei i le foliga, pe a foliga mai e leai se mea poʻo se itu o loʻo i lalo - e le fetaui le oloa mo le taumafa tagata.

O fea e teu ai

I le fale, o le teuina e tatau ona na o totonu o le pusaaisa i le vevela mai le 2 i le 12 tikeri, faatasi ai ma se faʻafelatai e 80-90%. Soifua ile tausiga - e le sili atu ma le vaiaso.

O ai e mafai ona afaina

O le faʻamaumauga autu o le le 'ai lea o fuamoa kusi mata ma mataʻituina le fou. Latou te le manaʻomia foi i le taumafa a se tagata ma le le gauai tasi i fuamoa ma e faigofie i faʻalavelave faʻafuaseʻi maʻi.

E manaia le iloa le auala e siaki ai le fou o fuamoa i le fale.

E mafai ma talafeagai le 'ai o fualaau goose i le tuʻuina atu oi latou i le taumafataga a tagata matutua ma tamaiti, ae tatau ona faia lea mea i ni faʻatatau talafeagai. O le faʻaaogaina o lenei oloa o le a sili atu ona faaopoopo le malosi i le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o elemene aoga.