Fua o le gaosiga

O le a le mea e fai pe afai e le o iai ni fuamoa ma ni sulu? Aisea e i ai se faafitauli?

O nisi taimi, ona o le le lelei o le tausiga o le togi, ua i ai ona faafitauli i laulaau. E avea ma mea vaivai, faʻavaivaia mea e fai, sui samasama. Mai le vaaiga o le faasaienisi, o ia ituaiga faagasologa e taua o le le maua o le tau. O lenei mea matautia e le o se mea faigata.

O le a faʻamatalaina e le tusiga pe faʻafefea ona aloese mai lenei mea, o a mafuaaga, auala e taulimaina ai le faafitauli.

Taumave Turgor - o le a lea?

O potu ola uma o le fugalaau e ufiufi. O se tauvaga o le taimi o le pa puipui o loʻo i totonu o se tulaga vevesi atiae ona o le mamafa o le loto. E aliali mai le tiga pe a ulu atu molikino vai i totonu o le membrane, ma o le cytoplasm o le suauʻu e oomiina i le membrane.

E taua! Afai tatou te tautatala i ni upu faigofie ma manino, e mafai ona tatou mafaufau i le leiloloa o le fua i luga o le faataitaiga o laʻau. O lefolafola laulaʻau e faʻaaogaina - o le tauvaga o le, faʻanoanoa ma mimiti - ua leiloloa le laau. Le leai o se ola e maua ai le tau.

O le a le matafaioi a le fugalaau?

I le olaga o le laau, e taʻalo ai o ia i se vaega taua. O siaki o loo i ai i se tulaga tetele e pipii latalata i le isi. O lenei mea e maua ai nisi o mea e ola ai i totoga o le orchid. E manaʻomia foʻi le faʻaaogāina mo le masani ai o le faʻatupulaia, faʻavaveina, faʻaogaina o vailaʻau. I le taimi o le tuputupu ae, o aʻa o le fugalaau ei ai le malosi e fesoasoani ai ia i latou e tuleiina mea o le eleele. Ua tatala le stomata ona o le turgora.

Faailoilo o le faʻaititia o le faʻaosoina o le eletise

  • Faʻasagasolo, paʻu.
  • E foliga mai o laʻau e tautau i lalo.
  • Lanu lanu.
  • E leiloa le elasticity.
  • O fuamoa e fai i luga o le pepa.
  • E alu ese le ufiufi paʻu.
  • I tulaga maualuga, atonu o le a paʻu le laʻau.

Mafuaʻaga e mafua ai

  • O aʻa o le fugalaau ua felafoaʻi. O fugalaau e masani ona feagai ma lenei faafitauli i le taimi o le mafanafana, pe afai o le ipu e latalata tele i le faʻavevelaina o masini poʻo le tau mafanafana, pe a osofaʻi e ave faʻasalalau o le la le togi. O le susu e vavave vave ma leai se taimi e toe faʻaleleia ai.
  • Tele eleele. O le aʻa e manaʻomia ai le tele o le ea fou. Faatasi ai ma le le talafeagai o le gaosiga poʻo le eleele ile taimi, o le susu o loʻo taofia i le mea e sui ai. O aʻa e "tataʻi" ma pala. O galuega i le aofaʻi o mea e taofi ai, e muta ai le tafe o meaʻai ile laʻau, ma ua le toe maua ai.
  • Laei le saʻo. E faʻaaogaina fualaʻau i le taimi o le suāsusu. E masani lava e le tatau ona e faia lenei mea, e pei ona tuʻuina i luga o le eleele ia suauu o minerale e faʻaputuina ai faʻalavelave ma mafai ona faʻaleaga aʻa. E faʻatagaina e faʻaaoga na o na fomaʻi ua mamanuina faapitoa mo fomaʻi.
  • Maʻi. I le faaopoopo atu i le leai o se tauvaga, e mafai ona e vaʻai i vaʻa malamalama, afaina, fuga o le malamalama, o le molimau lea o le maʻi. O le maʻi e mafai ona viral, fungal, siama.
  • O le fugalaau foʻi e le toe faʻaleleia ona o le faʻamauina i totonu o le tane. O aʻa e tafe mai i alavai faʻavaivai e le ogatasi ma latou tulaga.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i mafuaʻaga e ono mafua ai le leiloloa o le laulauina o laʻau o le togi:

Aafiaga leaga mo le laau

O le vai o le faavae lea o le ola o soo se totoga. O le fuga laau ua leiloloa le suavai e manaʻomia mo le tuputupu ae tatau ma le atiina ae, o minerale oi totonu. O le leiloa o le tauvaga na o le aʻafiaga e afaina ai le togi. A aunoa ma le faia o taimi faʻatino, e mafai ona e leiloa le fugalaau.

A e le tatau ona e popole?

Afai o le toesea o le tauvaga na vaaia i luga o ni laupepa maualalo, ma o le isi o se tulaga atoatoa lelei, o lona uiga o se faiga masani lenei. Orgi e lafo ese laʻau tuai ma mea uma. I lenei tulaga, e leai se mea e fai. E tatau ona e faʻatali mo le samasama ma le faʻamagoina o le pepa, ona vaʻaia lea.

E faʻapefea ona toe faʻaleleia le tulaga soifua maloloina o laʻau laulaau?

Mafaufau i le mea e fai pe afai o le laumei o le fugalaau ua siosiomia:

  1. Muamua, e faia se sailiga vaaia. E tatau ona faʻamautinoa pe maʻi le fugalaau. Afai e iloa ia faailoga o le maʻi, e tatau loa ona amata togafiti togafitiga.
  2. Afai e leai se faʻamaʻi, e tatau ona e manatua le taimi na faʻamaʻaʻaina mulimuli ai le laau, faʻamaʻaina, suʻeina. E ono mafai ona leai sona susu poʻo sona elemene aoga. Atonu o le orchid e tatau ona aveesea mai le la. E fautuaina se tagata fai fualaau aina e toe iloilo le tausiga ma mulimuli i tulafono uma.
  3. E saʻo lelei le tausiga, ma ua leai se aoga? E faʻapefea ona toe faʻaleleia le ola maloloina o le laau i lenei tulaga? Manaomia le tilotilo i le aʻa.

    E masani lava, ona o le faʻaputuina o eleele poo le afifiina o le afifi, o aʻa ua pala. Afai e faʻamaonia fefega, o le fugalaau e alu ese mai le ulo, ua vaʻa ese aʻa, ua faʻapipiʻiina nofoaga o le seleselega, ma ua suia le lalolagi i se mea fou.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e toe faʻafoʻiina ai le laulauina o laʻau o le orchid:

Puipuiga

  • Aua neʻi galo e uiga i le fafaga. Tele lava e le mafai ona sasaaina, ae o le leai o se vai e le manaomia. Liquid - suauʻu, vaivai.
  • Faʻaauau tulaga lelei o le vevela.
  • I le taimi e faʻaaoga ai le faʻala. Le silia ma le 1 le taimi i le masina.
  • Fai togafitiga faʻamaʻi.
  • Siosiomaga - e latalata i le natura pe a mafai ai.

Ina ia taofia le leiloa o le tau, muamua, e te manaʻomia le tausiga lelei ma tuutuuga o le taofia. Ae afai, e ui i lea, na maua le faafitauli, e tatau ona e faia vave loa, a leai o le a mate le togi.