Faatoaga faatoaga

Pavlovskaya auro ma Pavlovsky siliva: uiga, fautuaga i le tausiga ma le fausiaina

O le moa io tatou mafaufau e le o se poto, atamai ma e le o se manulele malie, lea e leai se alofatunoa ma le toe faaleleia. E toaitiiti tagata latou te iloaina, o le mea moni, i totonu o nei manulele, o loo i ai moni le matagofie e le maualalo i teuteuga i pheasants ma peacock (i le ala, faapea foi sui o se vaega tele o moa). O lea, tatou te masani ai: Pavlovsky poula.

Faamatalaga ma foliga o le ituaiga

Muamua lava, e tatau ona fai mai o loʻo tatou talanoa e uiga i se manulele mananaia, lea e fafagaina e le tele mo aano o manufasi ma fuamoa, e pei ona na o le faamemelo i foliga matagofie. Liliu mai e tupu!

Talafaasolopito o le amataga

Pavlovsk moa - O le matua Rusia matua. E ui lava i le mea moni o lona uluai faʻamatalaga faʻamaonia na amata mai i le faaiuga o le seneturi sefuluiva, na faʻaalia i Lusia i seneturi muamua atu. O le mea e leaga ai, e leai ni faʻasalalauga faʻasalalau na faia i na aso, o lea ua le mafai ai ona faʻamautinoa pe faapefea ona fafagaina lenei manulele matagofie. O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o aiga Peresia e mafai ona aumai i Rusia e tagata faioloa Eleni na auai i le filifilia o nei moa. Na o le tasi le mea e iloa mautinoa: i le 1905, i le taimi o Rusia na toetoe lava o le taimi muamua na amata ai ona faamatalaina ituaiga o moa, ma o le Pavlovian ituaiga na maua le tulaga atoa, ua seasea lava e iai se tulaga lamatia o le leiloa atoa, o le a le faasea tusitusia na ola ai tupulaga .

Aʻoaʻo e uiga i le faʻaleleia o isi ituaiga o moa: Brama, Jubilee Kuchinsky, Kokhinkhin, Poltava, Leggorn, Adler, Russian White, Rhode Island, Minorca, Zagorskaya salmon, Orpington, Maran, Fireol, Amrox, Susako.

O le ituaiga e mafua ai lona igoa i le nuu o Pavlovo i Nizhny Novgorod (o le taimi nei o se aai e tutusa lona igoa). Umi talu mai lenei nofoaga sa lauiloa mo lana vaalele. I le sili atu o le poloaiga a Her Majesty Catherine le Great, na faatagaina ai le auʻaunaga i le lotoifale e fealuai solo solo i le leai o se aofaʻi o Rusia ma e oʻo lava i tua atu o tuaoi ina ia faʻatau atu a latou oloa. E mafai mai i sea femalagaaiga, o tagata, faʻaopoopoga i tupe, na latou aumaia oloa eseese, e aofia ai meaola ese ma meaola, ma na latou manuia ai i lo latou atunuu.

O le mea lea, o tuaa o moa Pavlovian e mafai ona ulu atu i se nofoaga o Nizhny Novgorod mai atunuu i saute (Peresia, Bukhara, Empire Empire), lea o loo galulue ai tagata tomai faapitoa i le lotoifale i fefaatauaiga. Ae ui i lea, o le itu faafeagai o le a le aofia ai: manu mananaia na tausia i Pavlovo na maua mo le tupu turuki, o le na, i le 1854, na faatauina atu a latou fanau i Egelani i lalo o le igoa "Sultan".

E leai se masalosalo o Pavlovsky chickens i se tasi auala po o le isi na fafagaina i Rusia, ma e tusa ai ma tulafono uma o genetics - e ala i le sopoia o tagata taitoatasi i uiga e le toe iloa, o le mea moni, e leʻi iloa e o tatou augatama se mea, ae o le gaioiga na faia toetoe a le mafaaseseina . E mautinoa lava o le afa lona lua o le senituri lona 18 ua uma ona fausia atoatoa lenei ituaiga, ma ina ua maeʻa ona "faʻamaoniaina" na avea ma se fiafiaga tumau i faʻaaliga faʻavaomalo ma faavaomalo. Oi, o le seneturi lona luasefulu ua oʻo i le oti mo le ituaiga. I le atunuu na fausia e le Bolsheviks, e leai se nofoaga mo faatoaga tumaoti, pe mo le moa e fafaga "mo le matagofie." Faʻatasi ai ma mea na faaleagaina, o le manulele teuteu, lea na fiafia i mata o le tagata mo le tele o seneturi, na fano foi. Naʻo le taimi o le "perestroika" o Gorbachev, o le uiga faaalia e uiga i le galue o le tagata faifaatoaga na suia, ae ui i lea, o le pavlovian matua Pavlovian na mafaufauina na leiloa i lena taimi.

O pou o Pavlovsky i aso nei o le taunuuga o le galuega a le au faifaatoʻaga e faʻamoemoe e toe faʻafoʻisia se mea ofoofogia e tusa ai ma faʻamatalaga na maua mai tusitala aloaia o le amataga o le seneturi lona luasefulu (aemaise lava le monographs o Ivan Ivanovich Abozin, o le sa auai i meaʻai, ma Alexander Sergeevich Serebrovsky, le lauiloa Russian ma Soviet geneticist tusi "Vailaau Vaʻalele").

Eseesega mai fafo

O uiga sili ona teuteuina o poumoa Pavlovsky e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le laulau, o la latou komika pisinisi - o se mamanu lea i le tele o lanu uliuli i luga o se auro poʻo le siliva. I le pito i lalo ma i le pito o fulufulua e lanu uli, i le ogatotonu - o le paolo autu. O le mea e mataʻina ai, o laumei o lenei ituaiga e le maualalo i le matagofie i tamaʻi mamoe (e ui lava e masani lava o sui o lenei aiga o loʻo i ai le "faiva sili ona vaivai" e foliga mai e le mafaamatalaina, ae o le toʻatele o tagata e fiafia i ai).

E le gata i lea, o le ituaiga e iloagofie e le maualuga, e pei o se pulou poʻo se pale lautele foi, o nisi taimi e pupuni ai le pale, o ona fulu ua tu i luga e aunoa ma le faalavelaveina o le vaaiga, faapea foi ma ni paʻu lapoa ma tane, e aofia ai sina fulufulu fulufulu, e pau mai i mata.

O manulele a Pavlov e le o ni mea tetele ma mamafa, i se isi itu, latou te foliga fiafia tele. O le tino e faʻatusatusa, e pei o se fuamoa fuamoa, ae sili atu ona vavalalata, toetoe lava a vaʻaia; o le tua o le mea masani, mai le itu o le siʻusiʻu e vaapiapi, o le pusa o loʻo pipiʻi agai i luma. O le ua e le o se taimi umi, e le umi ona ufiufi, e ufiufi uma le uumi ma se manulele, e pei o le manai a le leona.

E laʻititi le ulu, e laʻititi laʻititi. O mata e tele ma e foliga mai o se lanu samasama, pele-uliuli po o le pogisa. Lanu samasama, lanu piniki po o le pulu lanumoana-e lanumoana, e le o umi, e mafai ona saʻo pe pisi foʻi. O pogaiisu e manino lava le iloa, aʻe i luga aʻe o le gutu i le foliga o se atigipusa (o lenei mea ua manino le vaaia i le faʻailoga). Earlobes ma tautaliga, i se isi itu, e toetoe lava a le mafai ona vaaia i ni fulufulu mafiafia. O se selu laitiiti i totonu o se setete lalolalalaina o loʻo i luga aʻe o le ulu o le manulele i luga ae o le gutu, i tua o se mea e gase.

O le siʻusiʻu o manulele e lapoa ma pala, e pei o se moli, ma le pito i tua o le maualuga o le 45 tikeri. O fulufulu i lenei vaega e umi ma malulu, e faʻafefe lelei i pito i lalo.

O apaʻau malolosi, ma fulu e oʻo atu i le siʻusiʻu. Afai e toʻafilemu le manulele, o le a fusi lelei apaʻau i le tino.

O vae e malosi le lagolago mai itu uma, e aofia ai tamatamai vae, o le tasi lea o kata pepa. E pupuu le vavae, e ufiufi i luga o fulufulu uumi i luga, e pei o vavao (i totonu o fagafaga manu ua taʻua lea o "hawk knee pads"). O paʻu lava latou e pogisa, o nisi taimi e toetoe a uliuli.

Uiga lelei

E pei ona uma ona taʻua, o le filifilia o filifiliga na faʻaaoga i le puipuia ma le atinaʻe o uiga teuteu, o lea la, e leai se tasi e tuʻuina le lelei ma le tele o aano o manufasi, faʻapea foʻi ma le gaosia o fuamoa. Ae peitai, e le o lona uiga o lenei manulele e mafai ona tuuaia mo le le fua, ona o lenei uiga e le mafai ai ona tetee atu i tauvaga mai le mama o manufasi po o fuamoa.

O lea O le gaosia o fuamoa o hens chickens e 150-160 fuamoa i le tausagalea e manatu o se tagata maualuga tele, e ui lava mo se faʻatoʻaga e faʻaleleia e avea o se fuamoa, e le o le taunuʻuga lea.

E te iloa? O le faamaumauga o le fuamoa o fuamoa e tusa ma le 371 fuamoa mo le 364 aso; na faavaeina i le setete o Misuri, ISA, i le 1979. Ua noatia i matou i se taunuuga faapena i se laulau papae paʻepaʻe. O se sui o le fanau e tasi i le afa seneturi na muamua atu, i le 364 aso, na o le sefulu fuamoa na tuu ai. O lenei ituaiga na avea ma lauiloa mo le mamafa o faamaumauga o le fuamoa - e 454 kalama (e ui lava o lenei fuamoa na i ai ni folasua se lua ma lua yolks, o le mea moni, o ni fuamoa se lua).
O le mea moni, o poumoa Pavlovian e iai a latou fuamoa e laiti tele: i le averesi, latou te tusa ma le 50 g ma maua ai se paʻu paepae papaʻe poʻo se moli kulimi moli. O le mamafa o se moa matua matua e silia ma le tasi ma le afa kilokalama, o le tane e tusa ma le afa afa kilo sili atu.

E tusa ai ma le lelei o aano o aano o aano o aano o manufasi, e tatau ona fai mai o na tamai kosi na maua le avanoa e faʻataʻitaʻi ai le moa Pavlovian, ua fai mai e pei o le taaloga nai lo o le moa. I le taimi lava e tasi, o le aano o manu e matua manaia ma manogi suamalie. E masani foi ona taliaina e faapea o nei ituaiga o aano o moa e le mafua ai ni allergies (i le auala, o lenei uiga e faatatau i fuamoa o lenei ituaiga). E i ai lava tulaga pe a maua e tagata e iai se faʻamaʻi o le maʻi faʻafefete i fuamoa po o aano o moa ua latou iloa le lalolagi, ma amata ona 'ai meaʻai mai le Pavlovian breed.

Ae ui i lea, o le kuka kuka mai le poumoa Pavlovian e tutusa ma fao fao ma se microscope taugata. O lenei ituaiga e fafagaina mo isi faʻamoemoega, faʻaleagaina ona o isi uiga ma, i le ala, e matua aoga lava i le tuputupu ae, aua o loʻo maualuga le manaʻomia i le va o tagata faʻapitoa.

E te iloa? Ua lauiloa i le faʻatau i Italia o se paga o Pavlovian manu felafolafoaʻi na o atu i lalo o le samala mo le lua ma le afa miliona tala! O le mea moni, i le 1988, ina ua, pei ona uma ona matou taʻua, o le tupuaga na seasea lava ona manatu na matua leiloa lava le leiloa.
Ae e oo lava i le aso, o le fausiaina o poumoa Pavlovian e ofoina atu i le pule mea lelei lelei ma, e le gata i lea, o se pisinisi sili ona lauiloa, talu ai o le ituaiga e matua lauiloa lava, ae le o se tasi faaaloalogia faavaomalo faaaloalogia faavaomalo e le amanaiaina.

Malosiaga

E saogalemu le fai mai o le moa Pavlovian o se manulele e amio. E le gata i lea, afai o tamaʻitaʻi ma tane e le maualalo ifo le tasi i le tasi i le lalelei, o lo latou ita e matua ese lava. "Tina" o pusa moni ia. E foliga mai e leai se mea e mafai ona aumaia i latou mai le paleni. Faʻafilemu io latou tuaoi i luga o le tulaga le lelei, tikeri - ma le tuai. O nei moa e faigata tele ona toe faʻapala, peitaʻi, atonu ona o latou lagona "pei o se puipui maa", aua o sui o le "afa malosi" o lenei ituaiga o loʻo i ai le faʻafeagai atoatoa.

I le faaiuina o le talanoaga e uiga i moa, ia tatou fai atu latou, ona o lo latou natura o le tino, o ni moa lelei lelei lava, e matua gauai ma tausia pepe ia latou fanau. Fai mai le faifaatoʻaga ole laʻititi laʻititi o le soifua maloloina i le va o moa o lenei ituaiga (e le sili atu i le 10%). I pavlovsky laying hens, e masani ona tuu e le au faifaatoʻaga ia fuamoa e itiiti le tausiga o moa "cuckoos", ma o nei tina o loʻo mataʻituina le fanau mai fafo e le itiiti ifo le faʻaeteete nai lo latou lava. Ae o le au mai Pavlova o ni tagata faomea! O le tauiviga mo le taʻitaʻiga i totonu ia i latou o se mea e masani ai, ma le manumalo i le siamupini, e le toʻa le taʻitaʻi seia maeʻa ona faʻamalosi (pe a le fai atu, faʻamavae faaletino) tagata tauva. O lea o le mafanafana i totonu o le fale o se masani masani, lea, o le mea e leaga ai, e tatau ona avea o se faʻatau amata.

Eseesega

E tele ituaiga o ituaiga Pavlovian o moa, e ese mai le tasi i le isi i le lanu o la latou fulufulu (ma atonu foʻi, i le foliga o se tuft). Aemaise lava, siliva, auro (po o le uliuli ma le auro), uliuli ma paʻepaʻe, lanu ma lanu paʻepaʻe e iloga, ae peitai, o mea muamua e lua o loʻo taʻua i luga e sili ona lauiloa.

Faleoloa

I le siliva, poo, pei foi ona taua ai, o ituaiga lanu eseese, o le lanu autu o le siʻusiʻu autu o le siliva-paʻepaʻe. E pei ona taʻua i le faʻamatalaga o le faʻasologa o le ituaiga, o le pito i lalo ma le pito i luga o fulufulu taitasi e uliuli, lea e mafua ai le lagona o le fesuisuiai, ae o le mea e maua ai le saʻo lelei. I totonu o le lanu paʻu lanu uliuli ma lanu manulele. Fulufulu fulu e ese mai le lanu mai pito i fafo (uliuli) ma totonu (siliva) itu. I luga o le siʻusiʻu ma fulufusi o loʻo i ai foi avanoa tutusa.

Afai e te tilotilo i le pito i luma o le manulele, e mafai ona e vaʻaia manino o vaega matagofie lanu uliuli o fulufulu taitasi i luga o le fusi, ua, tauau, tua ma le fusi ua faia e avea ma ituaiga "tick" poʻo le tusi "V" o le alafapeta Latina.

Auro

O mea uma ua faʻamatalaina i luga e tusa ai ma le siliva lanu eseese e fesoʻotaʻi ma le auro, ma e na o le pau lava le eseesega o le i ai i lenei tulaga, o le lanu masani o le fulu e le o le siliva-paʻepaʻe, ae o le lanu enaena.

Aua le faia se mea sese pe a faʻatau

Talu ai o le tama o Pavlovian e taua tele, e matua taua lava pe a maua mai ia ituaiga moa e le pa'ū mo le pusi o tufatufa le lelei ma maua ai mea taua.

O le mea moni, e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete ma le faʻaauau le "oloa ola" mo lona tausisia atoa o uiga taua.

E taua! E tatau ona muamua iloa e se tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga faailoga o lona uiga o le le faʻaaogaina o le moa Pavlovian, lea e faʻasaina ai lona faʻaaogaina i le fausiaina.
O faʻafitauli lē faʻatagaina e aofia ai:

  • lima lima;
  • leai se ava;
  • paleni le talafeagai (tele tele pe laitiiti);
  • vae lanu ese nai lo le pogisa;
  • tele naua fulu lima;
  • leai ni fulufulu fulufulu po o ni mea e le o iai i luga o vae po o vae;
  • pa'ū i lalo, malepelepe, faʻaʻoleʻole pe, i se isi itu, e matua faigata lava;
  • o le i ai o le lanu ese mai le laulau.

Ae ui i lea, talu ai o loʻo matou talanoa e uiga i se manulele faʻamanuiaina, nai lo taʻaloga masani, fautuaina e saili se fesoasoani mai se fomaʻi e mafai ona fesoasoani ia te oe i se filifiliga, pe faʻatau mai oloa naʻo tagata e faʻatuatuaina. O le mea e mataʻina ai, talu ai nei, o 'upega tafaʻilagi faapitoa' ua faʻaalia i luga o le Upega i se taumafaiga e fatufatu se ituaiga o faʻamatalaga tuʻufaʻatasiga o ē e ona se ituaiga o moa. O loʻo i ai se faʻavae mo paʻu Pavlovian. Masalo o le i ai o faʻamatalaga e uiga i le faʻatoʻaga i luga o lenei 'upega tafaʻilagi ma e le o se faʻamautinoaga maumaututu o le a le faʻaseseina oe, ae o le a mautinoa lava lou mautinoa pe ae faʻatau.

I le faaopoopo atu i se faʻamatalaga vaaia o le tausisia o le ituaiga, ioe, e tatau ona e mautinoa o loʻo lelei le moa. E masani lava e faigofie ona fuafua e ala i foliga vaaia ma amio a le manulele, ae e taua tele lou manaʻomia o se vailaau vaʻai mai le faʻatau.

Tuutuuga o le taofia

Talu ai o nei manulele na muai fafagaina e le o meaʻai po o fuamoa, ae mo le faamemelo ia i latou, tausia ma fafagaina i latou e mafua ai ni eseesega matuia e faatusatusa i fale masani mo i tatou.

E taua! Pavlovsky chicken toetoe lava a le taliaina le ola i totonu o se fale puipui!
O potu mafanafana e manaʻomia mo le tausia o manulele ma - e tatau! - o le avanoa e saoloto ai e savali i le ea fou i aso uma (e oʻo lava i le kiona pa'ū e le o se mafuaʻaga e faʻatapulaʻa ai ala savali o lenei ituaiga na fafaga i le latitu i matu). O le le mulimuli i nei tulafono e mautinoa lava e taʻitaʻia ai le mea moni o le manulele malosi i le natura e amata ona tiga ma vaivai, aʻo ia tausia ma le totoʻa e iloga i se puipuiga lelei tele ma maualuga le tetee atu i malulu ma maʻi pipisi. I se faaopoopoga, o se moa fefiloi e faatupuina ai feeseeseaiga ma le tino o le tino, o le a amata ona tau e le gata mo tulaga muamua, ae moni mo centimita uma o le eria.

O le natura o le pepe e tatau foi ona amanaia pe a faʻapipiʻi palu suamalie ma fafaga - e tatau i tagata taʻitoʻatasi ona maua avanoa avanoa i fafaga ma vai.

Faʻasaʻo fale i se auala e le sili atu i le tolu laulau e tuʻu i luga o le mita e tasi. O le mea moni, o mea uma ia e ese mai Pavlovsky ituaiga mai lona aiga. O le mama, mafanafana, faʻamalositino taimi ma le tausisia o fua saogalemu e talafeagai i totonu o soʻo se fale moa, ma o tatou toa, e leai lava se faʻasalaga.

O le a le mea e fafaga

Ae o le fafagaina e sili atu le faigofie. Soo se meaai e faaaoga e kurovodami, e talafeagai mo sui o le Pavlovsk ituaiga. E le gata i lea, talu ai o nei manulele o le a faʻaalu le tele o latou taimi i aso uma i luga o le taumafataga saoloto, o le a latou tuʻuina atu i latou lava i vaega talafeagai o le porotini ma isi elemene e taua mo le atinaʻeina masani o le faʻaaluina o meaʻai - ituaiga uma o iniseti, anufe ma pusi, faʻapea foʻi ma fualaʻau ma isi mea suamalie. .

E taua! O le naunautaiga tele mo meaai mamago e fiafia i le mama i le fale - e le o se filifiliga lelei. O le mea moni e faapea o le susu mea taumafa e sili ona lelei e gaosia e moa ma o le punavai autu lea o protein, gaʻo ma gaʻo. Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu le lelei o le fausiaina o le fagafaʻi o au fagafao ona o le mea e taʻua o le mixers - o se faʻafefiloi o fualaʻau 'aina, fatu, suauu, falaoa fefiloi, mea faʻaopopo ma vai (vai poʻo yogour).
E mafai ona e faʻaogaina fualaau eseese mai le vevela, suia i taimi taʻitasi ina ia paleni le paleni o meaai paleni, pe, pe afai e mafai, faʻafefiloi faʻaopoopo tuʻufaʻatasia. I le taimi mafanafana, ua lava le fafagaina o manulele i le lua i le aso, ae i le taumalulu, pe a le maua le togavao, e tatau ona e faaopoopoina se isi meaai i le aso. E le gata i lea, i le taimi nei e tatau ona taulai atu i vitamini e le mafai e le manulele ona maua mai isi ala ma o le a faamalosia ai lona puipuiga ma puipuia mai le malulu.

Auala e tumau ai i le taumalulu

Павловская курица относится к морозоустойчивым породам, в чем не остается никаких сомнений, если взглянуть на ее пышное оперение. O le mea lea, afai i totonu o le potu ua atofaina mo le tausia o le moa o le vevela i le taumalulu e le pau ifo i lalo ifo o le 10 tikeri Celsius, e leai se isi mea e manaʻomia. O le gaoioi ma le gaioiga a moa o le a maua ai le puipuiga faaopoopo mai le malulu. E pei ona uma ona taʻua, i le taumalulu e le tatau ona faʻatapulaʻa a outou uarota i laasaga i le ea fou, seivagana i le malulu o le tau, pe a mafai ona faʻaleagaina a latou sikula.

E taua! O se tulaga taua mo le sauniuni o le fale mo le taumalulu o se paʻu tele o vaʻa, aua o faʻataʻitaʻiga, e le pei o le kiona, e sili ona afaina i manufelelei (e le gata i le taumalulu). A o faagasolo lenei vaitau, e sili atu le lelei o le tuʻuina o le otaota e le o vaomago mama, ae i le paluga ma le peat - o le a maua ai le vevela faaopoopo.

Faʻaleleia

O le mea moni, o le fafagaina o moa e iai ni mea faʻapitoa i le faʻatusatusa atu i moa matutua.

Tausiga ma le tausiga

Pavlovian moa e amata ona vave fanau mai. O le pipi muamua e mafai ona matauina i manulele e le mafai ona atoa le lima masina, ma i totonu o ni nai vaiaso o le faagasologa e tumau ma mausali. O na aso, ioe, ia faʻaaloalogia le fanau, aua o le lumanai o le faifaatoʻaga e faʻalagolago i le taimi e amata ai e le moa ona amata fua o fuamoa.

E te iloa? I le averesi, o fuamoa moa o moa e amata lafoaʻi fuamoa e tusa o le masina muamua atu nai lo aano o manu - Pavlovian ituaiga e tusa ma le afa i le va o nei vaega e lua e tusa ai ma lenei faailoga.
E pei ona fai mai, o laumei mai a tatou moa e sili ona lelei, ae mafai foi ona mafai ona tuʻuina fua o fuamoa. I aso muamua o le olaga, e taua tele mo moa e maua ai le vevela, o lea afai o tatou talanoa e uiga i se masini, o le a manaʻomia le mafanafana.

Nestlings mai fua o loʻo momoe e foliga mai i le 21 aso. I le taimi muamua, e laiti tele, ma nai lo fulufulumanu o lo o ufitia o latou tino i le vaivai, ae vave lava le amataina o le fugalaau moni, o lea o le a le toe manaomia ai e tamaiti le faʻavaveina vave. I pepe moa faatoa fananau mai, o le feusuaiga e le faigofie ona fuafua e pei o manulele matutua. O se faʻamatalaga o le mea moni o loʻo i ou luma se faʻailoa, e mafai ona avea o se mea sili. A o latou tuputupu ae, moa, e pei o se tulafono, ia sili atu ona afaina i fulufulu nai lo pulu.

E te iloa? O le Iapani e toetoe lava a le fuafuaina ma le le mautonu le feusuaiga o paʻu e tusa ai ma le fausaga o le tuilaʻau, ae o loʻo tu i tafatafa o le manulele i totonu o le fagaloa, lea e tatau ona e tatalaina muamua, taofi mau i le moa ma uu i lalo. Matou te le fautuaina e faʻaaoga lenei metotia e amataina ai, aua i le taimi muamua e mafai e le aʻoga ona tau le soifua maloloina ma e oʻo lava i olaga o le tele o pepe na o mai i totonu o lau fale moa.
O aso muamua o le olaga o se moa, o se faʻamaoniga o lo latou ola ma le soifua maloloina. I le taimi lenei, latou te le manaʻomia se avanoa, sili atu le taua o se vevela tumau i le va o le 28 i le 32 tikeri Celsius, faʻamago (ole maualuga o le ea e le tatau ona sili atu i le 65%, ae e le manaʻomia le pau i lalo ifo o le 55%) ma, o le mea moni, mama.
E taua! O le a vevela e Chicks le faʻamagaloina o lē e ona, ae o le sili atu o le susu o se punavai o siama ma oʻo lava i le leiloa o moa.
Ae peitai, afai e le teteʻa le fanau mai le tina faʻalogo, o le a ia faia se vaega o le galuega o le fatuina o tulaga sili ona lelei mo ia lava, o le a manaʻomia e le faifaatoaga naʻo le pito sili ona maualuga - faʻafou masani o mea e momoe, ipu mama, meaai maualuga.

Ole taimi ole tui ole taimi ole taimi ole tui ole vaega ole tausiga ole talavou.

Fafaga

I aso muamua o le olaga, e tatau ona aofia i moa fualaʻau matala, cheese cheese, small cereals (manai, sana) ma, e tusa lava po o le a le mea e ono fefe ai, o fuamoa moa ua kukaina i masini pateta. I se aso mulimuli ane, vitamini ma isi mea faʻapitoa mo moa ua faaopoopo i meaai.

Ae ui i lea, i le ogatotonu o le vaiaso lona lua o le olaga, e mafai ona faasolosolo malie ona faʻafeiloaʻi manu felelei i le fafagaina o tagata matutua, ae aua nei galo e fafagaina i latou i taimi uma i greens ma fualaau faisua fou. I le faaputuputuina, e tatau ona faapea mai o moa ua matua matautia lava i le tausiga a le tagata. O le faaupuga "moa seia iloga le taua" o lona uiga o le taunuuga lelei muamua lava e le mafai ona faasaoina i taimi uma i le faaiuga, tautala i lenei lagona mo ia lava. Pavlovsky poumoa, o le a tatou le vavalalata, e leai se faʻalavelave.

Ae o le tagata e tausia lelei o le a tauia i le ofoofogia o le lalelei o fulufulumanu, lea e mafai ai e lenei ituaiga ona tauva ma tagata o le aiga e pei o pheasants, ma o le pusa faaopoopo o le a avea ma pene Pavlovian, ma o le taunuuga, o le tau faatalitonuina oi latou, faapea foi le lotonuu o sea pisinisi, O poula Pavlovian o moa sili ia Rusia i le lalolagi!