Fua o le gaosiga

Ituaiga ituaiga o laau i totonu ma se ata ma se igoa

O teuteuga o soʻo se fale poʻo falemalo o ni laau ola. Latou te fatuina le mafanafana, ia sili atu ona matagofie ma ola le potu. I a tatou tusiga o le a tatou talanoa e uiga i ituaiga autu o totonu o laau ma faʻamatala mai le sili ona lauiloa oi latou.

Ampelnaya laau toto

O lenei meaola e iloga ona o lona le mautonu, o lea afai e te leʻi maua ni fugalaau i totonu o lou fale, e mafai ona e faatauina saogalemu se laau o lenei ituaiga. O sui o lenei vaega e tasi le mea e masani ai - o loʻo i ai se uumi umi, faʻafefeteina e fetolofi i luga o le fogaeleele.

E taua! O le taimi lava e amata mai ai le uluaʻi fua i fugalaau matagofie, e tatau ona taofi uma galuega tausi, sei vagana ai le faʻasuina, talu ai o le vaitaimi lea e matua maaleale ai le laau ma atonu e ono le tali atu i soo se mea e fai.
E masani lava, o puipui e filifilia e faʻapipiʻi ai ia laau; e mafai foi ona faʻamau ma tautau i luga o le faamalama. E lelei lava latou te tilotilo i luga o fata. Mafaufau i ituaiga sili ona taatele o lenei vaega.

Ampelnaya begonia

O Begonia e fuga mai mo se taimi umi - mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. O le laau o loʻo i ai lau lanu lauusiusi lanumeamata lauulu, o le umi e 30-40 cm, ma vaʻaia o fugalaau matagofie matagofie. O fugalaau muamua e aliali mai i le 4th po o le 6 laulaʻau lau.

O le ola o fugalaau taʻitasi e tusa ma le 10 aso, pe a maeʻa ona tulaʻi mai fou. Mo le totoina, e tatau ona e filifili se ato tautau poʻo se fagu ma se vae lautele. O le totoina o le fiafia ma le tele o fugālaau, e aoga le tuʻuina i se nofoaga lanu.

E mafai ona tupu le Dichondra, Surfynia, Pelargonium, Fuchsia, Nasturtium, Geranium, Bacopa, Calibrachoa, Petunia, Eschinanthus, Lobelia, Jasmine i se foliga tautau.

Hoya

O lenei fugalaau e tele ituaiga o vao, ae mo le ola i totonu o le fale e tele lava ina filifilia le ituaiga o meaola o le Hoya. O pine fugalaau e oʻo i le umi o le 6-7 mita. O le laau e paʻu lanu lanumeamata lanumeamata, o le pito i luga o le laʻau e manaia. O Hoya e faʻaalia i le i ai o lanu paʻepaʻe matagofie, lanu piniki, fugalaau lanu samasama, e tutusa lelei ma le asterisks.

I lalo o le malamalama lelei, o laau matutua e fiafia i le tele ma le umi o le fugalaau. I le tau mafanafana, e le fautuaina e tuu le fugalaau i luga o le faamalama i luga o le la, ao amata ona vego ma amata lemu le lau.

E le fautuaina e aveese le fugalaau mai le tasi nofoaga i le isi, ona o le taunuuga o lenei puaa e mafai ona leiloloa lau paʻu ma le toe faʻavaivai ai ona fua.

I tulaga o le potu, monsteras, laau tupe, fusi, philodendrons, syngoniums, hoyas, stephanotisses, diploadii, faʻafesoʻotaʻi, potu ivy, chlorofitums, Mühlenbeckia faʻalelei ma le manaia.

Bromeliads

O le tulaga ese o lenei vaega o lo latou faʻamaualuga i tuutuuga o le taofia, o sui ei ai manaoga sili atu mo faʻamaoniga o le vevela, faʻaleleia o le ea. Ae i le taimi lava e tasi o foliga o le laau, e foliga matagofie ma e lauiloa.

Ina ia mafai ona maua le vaʻaiga, e tatau ona i ai i totonu o potu se vevela e sili atu i le +24 ° C. E taua foi le faamautinoa o le lelei o le alavai ma aua le faʻafefe i le vai. I le vevela o le tau, e fautuaina e sulu le laʻau e ala i le faaopoopoina o le suavai i le vai. Mafaufau po o fea sui o le aulotu e sili ona lauiloa.

Ehmeya paʻu

O loʻo faʻapupulaina laʻau lauulu-lanumeamata, o lona uumi e tusa ma le 60 cm. Ua i ai i luga o laupepa laupepa siliva, ma o latou foliga vaaia e naʻo totonu o laau toto e 2-3 tausaga. I le masina o Iulai, e aliali mai i luga o le fugalaau se lanu piniki, lea e fiafia le mata seia oo ia Tesema.

I le faʻasalalauga, faʻaopoopo i Ehmea, e aofia ai Guzmania, Vriezii, Bromelias.

O le tau o Bilbergia

O loʻo faʻatusalia mai e se laau epiphytic faʻatasi ma laʻau faʻaputu e pei o nifo faʻaputu e faʻaputuina i fusi. O le umi o lau paʻu e 30-70 cm, o loʻo i ai la latou lamolemole lamolemole ma luga o pito, valiina i le lanu uliuli. Faatasi ai ma se malamalama lelei, e fuga mai le laau i piniki ma le apamemea.

E le manaomia e le Bilbergia le tausiga faapitoa, o le mea lea e tupu lelei ai e tusa lava pe pisi tele tagata.

Tillandsiya blue

O le maualuga o le fugalaau e oʻo ile 25 cm.O le laau e saʻo laulaau, e 35 cm le umi ma 1-1.5 cm lautele. O le laʻau e lanu uliuli lanu meamata o le lanu enaena.

Faatasi ai ma le malamalama lelei, o le a fiafia ai vao i totonu o le tumutumu mo 2-3 tausaga, faatasi ai ma le leai o se malamalama atonu e le totogo.

O Tillandsia o loʻo i ai se pupuʻu saʻo. O le faʻaogaina o le tino o loʻo faʻataʻitaʻiina e se lua eletise e lua-laina, e 16 cm le uumi ma 7 cm le lautele. O laumei e piniki pe mumu.

Fugalaau teuteu

O lenei vaega e sili ona tele, aua e aofia ai le tele o laau matagofie. O nisi oi latou e iloga i le i ai o vine ma fua. E mafai e tagata uma ona filifili se taimi i la latou faitalia - e fuafua i le umi ma taimi o le fuga. Ua vaevaeina le vaega i ni vaega se lua:

  • O laau totō ua pupuu. O le umi o le taamilosaga o le olaga e masani lava e le silia le tasi le tausaga. O se fugalaau faapena e mafai ona avea o se mea lelei, meaalofa muamua;
  • totonu o laau - tumau. O le faʻamoemoe o le olaga e silia ma le tasi le tausaga. E mafai ona latou faʻafiafiaina ma o latou fugalaau mo le tele o tausaga, ae le o iloga e vanu o tausiga.
Mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa.

Indian azalea

O le maualuga o le ogalaau e tusa ma le 50 cm. O laulaau e laiti, valiina i lanu uliuli lanu meamata, o latou petioles laiti, o lona tele e le sili atu i le 3.5 cm.

O le fugalaau e tupu i le taumalulu - i le taimi nei e fiafia le azalea i fugalaau matagofie ma le lapisi o le 3-5 cm. E mafai ona latou maua se lanu piniki, sinasina-paʻepaʻe, mūmū, lanu violē poʻo le lanu violē.

Aoao pe faapefea ona tupu i totonu o azaleas i totonu, gerberas, chrysanthemums.
Gerbera

O le maualuga o le fugalaau e tusa ma le 25-30 cm, o loʻo i ai le laʻau e faʻafefeteina, e fai ai se rosette. Mai i lea mea o le tuputupu ae o ni paʻu taʻatasi, o lona lautele e oʻo ile 5 cm.

E te iloa? E tusa ai ma le tala o le amataga o le gerbera, sa nonofo ai i totonu o le vaomatua se ulugalii matagofie e igoa ia Gerba, lea na maua ai le tele o mata fiafia. Ae i le aluga o taimi, na le fiafia le matagofie i le mafaufau, ma na liua o ia i se fugalaau tauagafau - o se gerbera.

O loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga, e faalagolago lava i le fatu e ese lanu - samasama, pouliuli. O fugalaau e amata i aso mulimuli o Aokuso ma e oʻo ia Novema. Fugalaau fugalaau e mafai ona mumu, piniki, moli po o samasama.

Chrysanthemum miniature

O lona maualuga e mafai ona 15-70 cm. E lamolemole pe laititi fuālaʻau, o lālā susulu ma se lanumeamata lanu meamata. O le tele o pupuʻu e mafai ona ese mai le 2.5 cm i le 25 cm le lautele.

E iloa e le tele o lanu o fugalaau: e mafai ona sinasina, samasama, moli, lanu piniki, lilac, lua-lanu. O le autu e masani lava ona i ai se eseesega o le lanu pe a faatusatusa i petals.

I se taumafaiga e maua se fale e le masani ai matagofie i totonu o fale, ia faʻalogo lelei i meaʻai, Euphorbia Mil, asparagus, crassula, asniumnium, havortiu, venous flytrap, nepents, staples.

Laʻau teuteu

O sui o lenei vaega e le eseese i le malamalama faapitoa, ae e lauiloa tele ona o le tulaga muamua o foliga ma le lanu o laʻau. O mea teuteu o le fugalaau i le gasologa o le tausaga o le a faʻamalieina ai le mata ma toe faafou ai le phytodesign totonu.

Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai i lenei vaega, o loʻo i ai uma ni tagata tino ese ma ni mea e le mautonu. Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai le tele o laau totō, ma o loʻo i ai alii aulelei e aunoa ma ni tagi tele e tausi.

Mafaufau po oa fugalaau e sili ona lauiloa.

Anthurium Andre

O se vaega o lenei fugalaau o ni gaʻo laiti. O le laʻau o loʻo i ai se foliga o le vaʻavaʻa, o le ipu e 25-30 cm le umi, 10-12 cm le lautele. O le faʻavaa e i ai le lautele o lona fatu, o loʻo i ai sina faʻafefete i luga, o veins. O le lanu o lapisi e sili ona mumu, ae atonu o le piniki, o le salmon, o nisi taimi e papaʻe.

Cordilina apical

O loʻo faʻatusalia mai e se laau laititi, o le umi o ona laʻau e 30-50 cm. O le pau o lau laau i laau laiti e ola i totonu e le tupu.

O nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai laulaʻau paʻu ma le lanu ulaula, o nisi e lanu mumu-lanu enaena ma lanu moli. E sili le fiafia i le vevela ma le maualuga.

Aoao pe faapefea ona tausia le anthuriums, cordines, shefflers, dieffenbachia.
Shefflera

O le mea autu o le i ai lea o laʻau pama - e oʻo atu i le 7 vaega. Ona o lenei fausaga, o le laʻau e talitutusa lava ma se faamalu. E i ai sui o le lanu e tasi (lanu meamata), o loʻo i ai foi laau totoa ma lanu eseese, lea e iloga i le i ai o lanu paʻepaʻe, samasama ma stains.

Dieffenbachia

E i ai laʻau lanu matagofie ma se lanu 'ese' lanu 'ese. E vave lava ona faʻaumatia le laau tuai i lalo. O nisi taimi e le matagofie le fugalaau. Ina ia aloese mai le paʻu'ū, e tatau ona faʻapipiʻi i luga o pito i luga.

Laʻau o Paama ma le laau

O totonu o pama o se fale matagofie ma taugata. Ae paga lea, e le mafai e tagata uma ona gafatia e faʻatau. O le vaega sili ona mataʻina o le pama o ona laulaau, talu ai e mafai ona latou maua foliga sili ona eseese.

E i ai ni laulaau lauitiiti, saʻo i le foliga o se afa. E le tatau ona galo ia i tatou e leai se mea e mafai ona veleina ai pama, e pei o le laau atoa e ono oti ona o le aveesea o le tasi laupepa.

E taua! A oʻo mai lau lanu samasama o laʻau, e tatau ona faʻateleina le faʻateleina o le fafaga. E moni lenei mea i le vaitau o le taumafanafana - o le eleele e tatau ona susu.
O laau i totonu o laau e mafai ona teuteu lou fale ma fatuina se siosiomaga faapitoa i totonu. I le faaopoopo atu i foliga matagofie, e faigofie ona e mafai ona latou ola i le paolo - latou te matua le oʻoi ai le susulu o le la.

Mafaufau i ituaiga taatele o palm ma totonu o laau.

Aso palm

E i ai sona foliga vaaia ma e fetaui lelei i totonu o totonu. O le maualuga o pama e ola i totonu o le fale e 2 mita. O loʻo faʻamatalaina i le i ai o le tele o lanu lanumeamata mumu lanu meamata ma se ogalaau vavalalata.

I le fale, latou te ola i le pama, Hovey, Rapis, Cicas, Chrysalidocarpus, Pandanus, Dracene, Pachypodium, Cordilina Hamedorei, Liviston.

Yucca

O loʻo faʻamatalaina i le i ai o se laina, laititi-tuputupu aʻe, e leai se faʻalaʻau. O loʻo i ai lapoa lapoa, mausali, o laʻau e pei o le pelu, lea o loʻo faʻapotopotoina i totonu o le papa ma e lanu i le lanu uliuli.

O le inflorescences o loʻo faʻatusalia e le lautele o le lautele, o lona umi e mafai ona oʻo i le 2 mita. I le taumafanafana, e manaʻomia tele e le fale le faʻamautu ma le maualuga o le masima.

I totonu o fale e sili ona lauiloa i totonu o le fale, e tuʻuina ai fusi, Dieffenbachia, boxwood, laurels, Hovei, dracaena, sweeties, abutilony, hibiscus.

Tusi

O se mea faapitoa o le pama o laʻau e foliga mai e foliga mai ma foliga matagofie, ma o loo i ai ni maʻila ma gaʻo. Laʻau eletise e maualuga 1.5-2 mita. O lau laʻau o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata.

I talatala o petioles e iai vao tuitui. Tausiga o le faatumauina lea o le maualuga o le susu i totonu o le potu, talu ai o le a faʻamagoina pito o laulaʻau i le ea ma e mafai ona oti le fale.

Ferns

I aso nei, o ferns e mafai ona maua i le toetoe o soʻo se avanoa o le ofisa poʻo fale fale. Latou te faafouina totonu, ia maua le austerity. O faʻailoga faʻapitoa e fai ma sui o le rosette ma laʻau felafolafoaʻi, ae atonu o le a iai ni faʻataʻitaʻiga ma le laʻau vaivai.

E toetoe o ferns uma e manaʻomia le malulu ma le malulu. Mafaufau i laau sili ona lauiloa mai lenei vaega.

Adiantum manino

O le maualuga o le fale e 25-40 cm, i le pito i lalo o loʻo i ai ni pine poʻo ni laʻau faʻalua. E vaevaeina laʻau ile tele o poloaiga: o le muamua e iai lona lautele e oo i le 3 cm ma le umi e oo i le 20 cm, o le lona lua e oʻo ile 1 cm ma le umi e oo i le 1.5 cm.

O loʻo faʻamatalaina e le tele o laʻau e leai ni laʻau, e valiina i se lanu lanu meamata. O le siaki e manifinifi, o lona umi e oo atu i le 20 cm.

Asene Kenera Onionaceous

O se fomaʻi matala. E i ai ona laʻau e tolu-lanu, o lona uiga e tolu-tafatolu, o le umi o le laʻau e 30-60 cm, o le lautele e 20-30 cm. E i ai la latou lanumeamata lanu meamata.

O le laau o loʻo faʻaalia i le i ai o se petiole pogisa saʻo 30 cm le umi. I luga o le lau o le lau, e mafai ona vaaia le i ai o puatini.

E lauiloa e pei o le fale o le fale, o fulafula, polipi, polypodia, aspleniums, adiantum, thychos.

Phyllis

O loʻo i ai se uʻamea saʻo, o loʻo i ai se ata tifaga. O le lautele o le pepa e 4-5 cm, umi - 20-40 cm. O le faʻavaeina o se pepa fou e tupu i le amataga o le taumafanafana. O le fern e faasolosolo lemu, ae mafai ona faʻafiafia le mata mo se taimi umi ma lanu lanu meamata ma foliga matagofie.

Otofi

O le fugalaau e tosina atu ai le mafaufau ma lona uiga e le masani ai, faapea foi ma le mafiafia, o fatu. I nisi o ituaiga meaola, atonu o le a le i ai, lea e maua ai e le laau se isi mea e sili ona taua. O nisi ituaiga ei ai ni laupepa umi ma se pulu lapopoʻa, pepa-foliga poʻo se pulu faʻalanu.

Ae o le fuga lava ia e mafai ona i ai ni laititi laʻitiiti - e pei o se pinhead poʻo se ipu tele laulau umukuka. E talitutusa lava foliga i iniseti, manulele, poʻo manu. Le maualuga o le fale i totonu - 30-45 cm.

E te iloa? O kuluga o taitai i fugalaau mo le numera o fatu: e tusa ma le 4 miliona e mafai ona aofia ai i totonu o se tasi laau.
Orchid o se laau mamafa, o lea afai e filifili e totoina lenei fugalaau, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa. Mafaufau i ituaiga taatele o tafaoga.

Cattleya guba

Faʻailoa atu i le tele o sui o totonu o orchids, ae o nisi taimi ei ai taimi ma laʻititi. O le vailaʻau o loʻo i ai se fugalaau mananaia ma fuga, lea o loʻo i ai se paluga o 'ie ma faʻauluina "lip".

O le fugalaau e mafai ona ola e oʻo atu i le tolu vaiaso ma e sili ona lanu eseese - e mai i le piniki vaivai ma faʻauʻu i le lanu violē lanu moana.

O ituaiga eseese o ituaiga o meaola e afaina - Phalaenopsis, Cymbidium, Dendrobium, Lady's Slipper, Cumbria, Miltonia, Miltoniopsis, Ludizia, Blettilla, Celogina, Wanda, Oncidium.

Orchid Cymbidium

O le vailaʻau e teteʻe i le atuatuvale, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O lona uiga o le iai o fugalaau fugalaau, o loʻo i ai pe tusa ma le 10-13 fugalaau fugalaau. O lanu foi e eseese tele - e mafai ona avea ma se paʻepaʻe paʻepaʻe pe moli. O le fugalaau o Orchid e tumau i le 8-10 vaiaso.

Darwin Orchid

O se sui o laumei laʻitiiti i le pogisa, lanu paʻu ma laʻau faʻailoa mataʻutia, o loʻo i ai ni fuga lanumoana lanumoana ma le lapisi o le 2-3 cm. O le faʻalavelave e i ai le ituaiga racemose, e aofia ai le 7-12 fugalaau.

Fruiting in plants plants

Afai e te manaʻo e suʻe se laau mo le faʻatoʻaga e le gata ina lelei le mata, ae aoga foi, e tatau ona e gauai atu i le vaega o fualaau aina. O le mea moni, e le faigofie ona totoina se laau matua, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e totoina se lauti, avoka po o se pinea i le fale. Ae ui i lea, e leai se faʻamautinoaga o le a latou mauaa ma maua mai se fualaau aina.

Afai e te filifili pea e taumafai e tauva mo se fualaau aina, matou te fautua atu ia e faamasani oe lava i mea sili ona taatele.

Lemon Room

Tuʻuina atu le tele o laau, o le avanoa e fua mai i totonu o le fale e maualuga tele. I le tasi tausaga, e tusa ma le 10-20 lemoni e mafai ona seleseleina mai se laau.

O fua o loʻo i ai se lanu susulu, ma o le laau lava ia ei ai se manogi sili ona manaia. O le foliga mai o le fua o le fualaau aina i le 3-5 tausaga talu ona totoina.

Pineapa

I le galueaiina o pineapples e leai se mea faigata. Mo le mauaina o mea totō, o le pito i luga o le ulu ma laulaau o le fualaau aina ua vavae ese ma aʻa i se paluga faapitoa e aofia ai peʻa ma oneone, ua ufitia i se pusa paʻu.

A maeʻa sina taimi, ona totoina lea o le aʻa i le palapala, lea e aofia ai humus lau, eleele palapala ma oneone. Mo le totoina o le filifili lea o se fagu telē - naʻo le tulaga lenei, e mafai ona e maua fua.

O le maualuga o le taumafanafana mo le pineapple o le +25 ° C.

Pulu fua

E mafua mai i le tele o ituaiga o laau toto, e toetoe lava a tutusa le tuputupu ae o tulaga e pei ona faia mo le lemoni. Pau lava le eseesega o le sili atu le lelei ona aua le tuua le laau i lalo o le susulu o le la.

O le lanu moli o se tagata e fiafia i le susu, o lea e fautuaina ai e sulu i le vevela, ma i le tau malulu e na o le suāsusu e tatau ona faia.

E taua! Для того чтобы сформировать равномерную крону комнатного апельсина, стоит периодически проворачивать горшок, чтобы солнечный свет попадал на все деревце.
Для придания красивой формы апельсину стоит выполнять его обрезку, в противном случае он может разрастаться непропорционально. Ae peitai ina ia mafai ona selesele muamua fua, o le a totoina le laau mai le laau e fua mai.

Cacti

Cacti o se vaega faʻapitoa i totonu o aiga uma, ona o lo latou faʻapitoa faʻapitoa ma e manaʻomia nisi tulaga. O se mea faʻapitoa o le cacti o le leai o la latou laʻau, sili atu, o loʻo faʻatusaina i latou e vao tuitui, ma o aʻa e nafa ma photosynthesis.

E le gata i lea, o cacti uma lava ei ai se isola - o le suiga o le axillary, o se fua o le tuputupu ae. I le vaomatua, ona o le i ai o vao tuitui, o laau toto e puipuia ai i latou lava mai mea taufaaleaga ma mai le la. O le mea lea, o le tele o le viliina o le cactus, o le umi o le a mafai ai ona ola i lalo o le lā vevela.

I aso nei, o loʻo i ai le tele o meaola o le cacti e talafeagai lelei mo le galueaina o fale. Matou te ofo atu e faamasani ma nisi oi latou.

Woolly

O le tulaga ese o lenei cactus o le i ai o ni mea fou e masani ona masani ai i fafo. E seasea lava ona tupu fugalaau. Laʻau maualuga e oo i le 35-70 cm.

O loʻo i ai se uʻamea maualuga ma le mafiafia, e valiina i lanumeamata ma lauulu. O luga o le fogaeleele e ufiufiina i laʻau ma lauulu.

Mammillaria, tsereusy, ripsalisa, epiphyllum, echinocactus, opuntia, hymnocalycium e lauiloa mo le ola i le fale.

Faʻasalaga

O se tamai laau lea o lona tootoo o se polo lanu. O loʻo i ai Hillocks i luga o le fogaeleele. O le laau e tusa ma le 5 moli tumutumu ogatotonu, faapea foi ma se numera tele o le vaivai.

O le fuā muamua na tupu i le tausaga lua. Fugalaau e mafai ona mumu, lanu samasama, lanu viole po o moli. A maeʻa le fuga i luga o le cactus e mafai ona e vaʻai i fua o lanu lanu meamata.

Cactus parody

O loʻo faʻaalia i le i ai o se puʻupuʻu puupuu, e pei o se paʻu poʻo se polo, o loʻo i ai ni pito i luga. I luga ia i latou o patupatu ma isoles ma se mataʻu. O isola uma e aofia ai le 1-5 sikuea ma se umi o le 4 cm, 10-40 mea pupuu ma le uumi o le 0.5-1.5 cm. E amata ona totō aʻo laiti.

Tagata suʻa

O lenei vaega o laau totoa e lelei tele mo na fugalaau fugalaau oe faatoa amata ona ola laau toto. E le lelei le faʻaleleia o le tino i le tausiga, o le toe gaosia e faigofie ma vave.

O le mea taua o le tuʻuina lea o le fugalaau i se nofoaga lanu, ia faʻanofoina le potu ma faʻaleleia le suavai. O se eseesega iloga i lenei vaega o le foliga o laulaau ma o latou lapopoa.

Mafaufau i ituaiga e sili ona lauiloa o le suauʻu.

Agave

O loʻo i ai i le laau ni laʻau eleelea, e vali lanumeamata ma lanu uliuli, e maua ai lanu samasama. O le tuputupu aʻe o laʻau e tupu mai le laupepa tutotonu i se liʻo.

Agago lagona lelei i le ea o le ea + 8 ... +21 ° С. E fautuaina e faʻaleleia le fugalaau i le 3-4 vaiaso.

O tagata popoto e sili ona lelei, o fesoasoani foi ia, havortiya, pailani, aloe, kalanchoe, nolinae, epiphyllum, eleni.

Brigamia

E manino lelei le i ai o se ogalaau, lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata. E mafai ona faʻafetaia le maualuga o le vevela ma faigofie, ae i le taumalulu e le tatau ona e faʻatagaina ia paʻu i lalo +15 ° C.

E manaomia e le laau le maualuga maualuga o le susu ma le taina masani o le laʻau. E fautuaina le fafagaina o le brigamium phosphate fertilizers. Fugalaau e tupu i masina o le taumalulu.

Dorstenia

E i ai le ogalaau ma le umi, lanu vaamata lanumeamata lanumeamata. Alofa i le vevela, e manaʻomia le malamalama lelei ma e le o le maualuga o le suamalie. O le tau i le tau vevela e tau faatolu i le masina, i le taumalulu - i vaiaso uma. O fugalaau Drestenie e tutusa lelei ma pusa, vali ata lanumeamata.

Faʻafetai

O se uiga iloga o sui o lenei vaega e fiafia latou te fiafia i iniseti eseese. Ona o le manogi manaia, e faigofie mo nei laau toto ona tosoina se "tagata afaina". O le taimi lava e paʻi atu ai le iniseti i le laupepa, e vave ona amata ona faʻapalaina e le tagata faufau.

Aoao atili e uiga i laau ola.

E le gata i lea, o tagata faimalaga ei ai le malosi e iloagofie ai mea moni mai le mea e le mafai ona maua: afai e pa'ū, o le a faaauau pea ona saili mo lenei taumafataga. I aso nei, e na o le 630 ituaiga o laau faʻatoʻaga. Matou te fautua atu ina ia faamasani i mea masani.

Venus Flytrap

O le laʻau o loʻo faʻatusalia mai e se fagu matala, i ona pito o loʻo i ai ni nifo malolosi. I luga o le laʻau o loʻo i ai lauulu ma le maualuga o le mafaufau, lea e tatau mo le tagata taupulepulega ina ia iloa ai le auala o le iniseti.

O le taimi lava e latalata mai ai le mina, o le a lafoaʻi vave le lau ma e le toe mafai ona tatalaina. O le tagata taufaaleaga na te sailia ana meaʻai mo le tele o vaiaso. I le taumafanafana, o le mailei e susulu lona lanu, o lona tele e 3 cm.

Sarracenia

Faʻailoa fugalaau sili ona pupula. E oʻo lava i le leai o se fugalaau ola e manino le iloa. O lau o loʻo valiina i lanu o le emerald, ei ai foliga matagofie, i luga o latou luga o loʻo i ai se laulau vavalalata o vela vevela, lea e tafe mai ai le sua suamalie.

Nepentes

O le laʻau o loʻo i ai se foliga faʻalelei, e pei o lili vai. I totonu o lau o loʻo i ai sela, ua faʻasaʻo le nectar. I le mea lava e tasi o lauulu e tusi i lalo.

I luga o le puipui i totonu o loʻo i ai se paʻu palapala, lea e fesoasoani i iniseti saʻo i le lili vai. Ona o le lauulu paʻu ma lauulu, o le tagata manua e le mafai ona aluese mai le mailei. O se taunuuga, e na o le magoto ma le pala.

E te iloa? O le tagata sili ona vave faʻatau mai i fugalaau o le mimiti. O lana mailei e mafai ona tosoina ai se tagata manua i le itiiti ifo ma le tasi le gasegase.
Ona o le tele o ituaiga o laau i totonu, e mafai e tagata taʻitasi ona filifili se kopi i lona fiafia. E ala i le mulimuli i fautuaga mo le tausiga, e mafai ona e faia lou fale e sili atu le faʻafetai alofa i lalelei ma lanu e le masani ai.