Maota, fale mautotogi

E mafai ona latou i ai i soo se mea! Fiafia i totonu o le potu ma le fale: o fea latou te o mai ai

I le taʻua o le fale o le fale, o le tele o le lanu, ma le sese o le talitonu o nei parapite e na o tulaga le mama.

O le mea moni, e oʻo lava i nofoaga faʻasaʻo e le o inisiua e faasaga i malo e leʻi valaʻauina.

Sei o tatou tilotilo totoa i nei pusa.

O fea e oso mai i ai nofoaga o fale?

I lalo o le potu malolo e uiga i le 30 ituaiga o iniseti toto e oʻo i le 5 mm i le telē, faʻataʻoto i totonu o se fale. I le tele o tulaga, o meaʻai e aumai ai meaola ae o lenei osofaʻiga e mafai ona iai i totonu o fale e le o tausia ai manu. O fea e oso mai i ai nofoaga o fale?

O faʻapogai autu o faʻamaʻi o:

  • pets (pusi, taifau, puaa puaa, lapiti teuteu, ma isi);
  • togitogifaʻamautu i lalo o fale ma togi;
  • potu e maualuga le maualuga (faapaologa, mea e maua ai fale, fale o le susu).

O faʻapogai o le faʻaalia o toto suckers i totonu o fale tumaoti e tali tutusa, ua faaopoopoina i ai le taualuga poʻo puloupe afai o mea lelei na faia mo le fausiaina o iniseti (palapala, vaivai).

TAULAʻI: Ona o le laʻitiiti, o le a vave lava ona faimalaga solo fale o le fale i potu lata ane e ala i le vaalele. O lea, afai o le parasites e faʻaogaina i latou i se nofoaga e tasi, e foliga mai o le a vave ona faʻaaogaina pusa i fale uma o loʻo i luga o le saite.

E le pei o le lice, fale E le ola olaola i luga o le tino o le tagata ona o le leai o se nofoaga lelei (lanu, pile). O le esega o le ulu o lauulu, ae o loʻo lele ai iina mo se taimi puupuu, ona e le lelei le felafolafoai i le va o le lauulu uumi.

Ae e le o lona uiga o le vaʻaia ma le mea e nonofo ai fale e matua saogalemu lava.

Muamua, lele, pei o meaola uma, fafaga i le toto, o lona uiga pe a latalata atu i soo se mea mafanafana toto (tagata po o meaola), o le iniseti e foliga mai o le a alu atu i ai ma gase. LuaLatou te tauaveina le tele o faʻamaʻi, e aofia ai:

  • typhus;
  • encephalitis;
  • hepatitis C.

E le gata i lea, pe a oʻo i le faʻamaʻiina o le gasegase e atiaʻe ai le faʻafefe o le faʻafefe i le vailaau iniseti. O lona taunuuga e mafai ona oso i luga o le vevela o le tino i le + 40 ° С, fiva, ma le faʻalavelave anaphylactic.

E faʻapefea ona iloagofie mai isi parasite?

E tele lava taimi o falemaʻe fale fenumiai ma liki ulu. Ae o nei parasite e eseese uma i le tino ma le lanu.

Lisi e lanu po o le lanu enaena i lanu, ae O fuga o manu e lanu uliuli, susulu. I le faʻaopoopoga, o le tino o le parasite e vaapiapi, o vae e eseese naʻo le tua, aʻo faʻaputu pito o le paʻu i le ulu.

Mulimuli Fale fleas e laiti tele. I le mea muamua na tilotilo, latou foliga mai o tamai fatu o le uliuli.

TAULAʻI: Iloiloina le i ai i totonu o le potu potu ole fale e faigofie. E lava le tuʻuina o se pepa paʻepaʻe i le fola ma matamata mo ni nai minute. Afai e aliali mai i le pepa ia specks uliuli, lea o le a mou ese atu, afai e te faʻaaogaina le pepa, o lona uiga o le meaʻai i totonu ole potu.

E le gata i lea, o le fuafuaina o le i ai o toto suckers i le fale e mafai ona i luga o latou lava paʻu. Afai i luga o pito pito i lalo e mafai ona vaaia i luga o le uʻamea, e pei foi o namu, ma le laiti o le afaina i le ogatotonu - o lona uiga o lau fuʻa ua uma ona tofo i vaʻa.

Fuga fou pala pei o nai pimplestumu i le paʻepaʻe e liu mumu mo le tele o itula. O gaʻo e matua tiga lava., o le nofoaga na afaina e vavalalata loloto mo sina taimi.

O le a le umi latou te ola ai?

O le umi o le umi o le taamilosaga o le olaga o se falemaʻi fale 2-3 masina. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai e le iniseti ona fafaga se tagata poʻo se meaola e oo i le faaselau ma tuʻu i luga e 500 fuamoa. E maitauina o le i ai o parasite i totonu o le falemaʻi e faʻatatau tonu lava i le faiga o le vevela.

I le masani ai microclimate mo se fale poʻo se fale nofo (28-30 ° C), e mafai ona ola faʻamaʻi e oʻo atu i le tolu masina. Afai e maualuga le vevela i le 7-10 tikeri, e faaitiitia le taamilosaga o le iniseti o le iniseti. E na o le tolu po o le fa vaiaso e ola ai se pusi, ae o le taimi lenei ua i ai le taimi e tuu ai le selau o fuamoa.

Nai lo lena i le maualalo o le vevela (mai le 10 ° C i le zero) iniseti ola faalua i le umi fua faʻatatau.

O le fale o flears e le faʻapipiʻi i luga o fale puipui poʻo le linoleum. Nofoaga o latou faʻaaogaina o ni mea e sosola ese ai poʻo ni pulu penisini. O le tele o taimi latou te nonofo ai:

  • i totonu o le moega fafaga;
  • i tapetaa fola;
  • i meataalo malie;
  • mo paʻu;
  • i pusa tuai tuai.
TAULAʻI: O le ufiufi i se tasi o nei nofoaga, e mafai ona tu ai le pusi mo se taimi umi lava, e oʻo i le tele o vaiaso poʻo ni masina foi, e aunoa ma le mafatia i le fiaai. Ae o le tuʻuina o fuamoa e aunoa ma le "fafaga" i le toto, e le mafai, o le mea lea, mo le toe gaosia, e tatau ona fafagaina.

O lona uiga e tusa lava pe leai se tagata i totonu o le potu mo se taimi umi, o le a le faʻaumatia ia pusa mai le matelaina pe o le a alu i se isi nofoaga. O le taimi lava e aliali mai ai se mea mafanafana toto i le mea lata ane o le iniseti, o le iniseti o le a sau i fafo mai le migao ma gase.

Talu ai ona o le tele o ituaiga auala mo le fausiaina o fale maualuluga, o le vaevaeina o le nofo ai nofoaga ma meaʻai e le manaomia. E manaʻomia le tau faʻatau i toto suckers i le taimi lava na maua ai, seia oo ina faateleina le aofaʻi o fuamoa ma figota.