Laʻau

E faʻapefea ona toto togafiti togalaau i luga o le saite: totoina auala

Blueberries e masani lava ona ola i latito ma vaʻaia lelei, mai mauga o le Caucasus i le taiga ma le vaomatua. O tulaga sili ona lelei mo ia o pine paina ma vaovao. Talu ai nei, e ui i lea, o loʻo faʻatupulaia le tele o togalaau i togalaau. O mea suamalie suamalie e fiafia i le fou, vevela, faamago ma tio. Faʻaaogā laumei e teuteu ai le togalaau. Faʻaputuina o se mauga maualuga, e masani ona totoina faatasi ai ma isi laau totogo: lingonberries, rhododendrons, Erica.

E mafai ona totoina ni laumei i luga o se fasi fanua

E le tatau ona alu i le vaomatua mo laumei, e mafai foi ona ola i totonu o le togalaau, faia ai ni tulaga mafanafana mo ia. Aganuʻu fiafia lelei, faʻafefe malulu malulu, ae e mafai ona pagatia mai le afu o le taumalulu. Blueberries e manaʻomia se masina ma le afa e alu ai e malolo. Afai e le seleseleina le seleselega i le 50 aso ao leʻi oʻo i le malulu, o le malulu o le malulu e oo ile -10 ° C e mafai ona faaleagaina ai le togavao. O le toe foi mai o le tautotogo mo blueberries e le afaina, ona e fuga mai i le afa i le afa lona lua o Me.

O le au failaupapa e le tatau ona oi le vaomatua, aua e mafai ona e fiafia i lau togalaau

A oʻo ina totogo, e tatau ona manatua i le mafaufau e matua nofouta i le le lava o le susu. I le gasologa o le vaitau, e tatau ai ona faʻamama le palapala, a leai o le a amata ona magoto le vao.

Filifili se nofoaga

O le togalaau togavao - o se togavao masani ma suamalie ma suamalie i foliga vaaia e le ese mai lona vaomatua. Peitai, o tuutuuga mo le totoina o vine totoina e ese lava. I totonu o le vaomatua, e ola ai le fatu i lalo o le paolo o laau, mo le totoina i le togalaau e tatau ona ia faatulagaina se nofoaga lanu. I le le lava o le malamalama, o le a avea le suamalie ma mea itiiti, o le faaitiitia o fua.

E tatau ona puipuia mai le matagi malolosi mai le malosi o matagi, aemaise lava i le taumalulu. O le mea lea, e sili atu le tuʻu ese o tulimanu filemu i le itu i saute o le togalaau, tapunia mai matagi malulu e ala i le pa, puipui, fale o togalaau. O se mea e sili ona vevela i le taumalulu e faia i se nofoaga, i le taumalulu e tafe ai le kiona, faia se aluga puipui puipuia mo laau toto.

O le nofoaga mo blueberries i totonu o le togalaau e tatau ona sili atu ona susulu, o le tele o le aso e faʻamafanafanaina e le la

O togalaau vao e matua faigata tele i le tuufaatasiga o le eleele. E tupu lelei i luga o le oneone e le manava e le manava ma le maualuga o le acidity - pH i le va o le 3.8-5. O le eleele eleele e tatau ona taoto 40-60 cm mai le fogaeleele, ae masani ai ma le fafagaina masani, e mafai foi ona iai ni vai loloto. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona totoina vao i eleele maualalo po o vaega o le omea lea e tumau ai le vai mo se taimi umi - e le mafai e laumei ona gafatia lologa. E mafai ona faʻamaina le palapala ile palapala e ala i le faaopoopoina o se pakete oneone mo sikuea sikuea taʻitasi.

Taimi sili o tau

O le totoina o le vine e faalagolago ile tau o le itulagi. E tatau ona manatua o nei lanu moana e fiafia i le malulu, o lea i totonu o itulagi ma se mafanafana o le tau, e sili atu le totoina ia Setema-Oketopa, pe a faʻafiafia le mafanafana o le tau. I le tautotogo, vevela vave vave vevela i le itu i saute, o laumei atonu e le aʻa ma mate. I le taimi o le totoina o le autumn, ao lei amataina le kiona, o le a maua e laau se taimi e fetuunai ai i se nofoaga fou.

O togavao ola maloloina e vave faʻafetaui i tulaga fou ma e le pine ae amata ona fua mai.

Totoina o laulaau i le tautotogo

O le taimi sili ona lelei e totoina ai vine i le ogatotonu ma matu o laufanua ua tuai le tautotogo, pe a maeʻa le taufaʻataʻu o le taumalulu toe foʻi. I masina o le taumafanafana, o le a ola malolosi laau ma saunia mo le taumalulu. I le taimi o le totoina o le autumn, ei ai le maualuga o le lamatia o le oti, talu ai o po o le autumn e mafai ona malulu tele, e le o se mea masani le afu. I le taimi muamua, e tatau ona ufiufi le laumei i se vaituloto ina ia le faʻaleagaina le lālā o le tautotogo.

E faʻapefea ona totoina laumei

E pei lava o le vaomatua, togavao togalaau e sili e ola i eleele palapala, o lea e tatau ai ona e saunia le saite aʻo le i totoina. Sand, coniferous litter, ua faʻapipiʻi leisi i le paʻu ma e tatau ona faʻamalolo. I le tasi tausaga ao lei totoina, ammonium sulfate ma le ammonium nitrate (20 g ia), nitroammophoska ma le sulfate sulfate (10 g mo m2) Po o, i ni nai aso, faʻapalapala le palapala i se vaifofo o le citric po o le oxalic acid (15 g mo le 10 l), o le vailaau o le pini cider vinegar (100 ml), le elefesa eletise (60 g i le m2) Afai o le palapala i luga o le saite e mamafa, o le a sili atu le tele o le oneone e faaopoopo i ai. Aua le faʻamaafia le eleele i le manua poʻo le pefu, a leai o le a na o le faʻamalosia tele o le vao vegetative i le vao, ma o le a le lava lona malosi mo le fua.

I le faia ai o tulaga talafeagai mo le palapala palapala mo laumei, e mafai ona e faʻamoemoe i se seleselega lelei

Mo le sili atu o aʻafiaga o vao, e fautuaina e faʻaaoga se vai. 10 g o le vailaau ua sasaaina i le 3 lita o le vai ma, pe a uma le fula, ua palu faatasi ma le eleele. O le a tumau pea Hydrogel susu i le eleele mo se taimi umi ma puipui ai aʻa mai le suavai, lea e taua faapitoa mo laau talavou. O Hydrogel e avea o se punaoa faʻaagaga o le susu, e mafai ona faʻaleleia le vao, e puipuia ai i latou mai le magumago ma faʻagogo i le taimi o le vevela ma le vevela.

Taua! O le faʻaopoopoga o le eleʻele eleʻele i le eleele o loʻo i ai se aoga aoga i luga o laau totō, e fesoasoani i lo latou tuputupu ae malosi ma sili atu ona fua mai, ma faʻateleina le tetee.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga o le saunia o se nofoaga mo le totoina o togavao:

  1. Tili ni ili 60 cm lautele i le loloto o le 80 cm, ma tuu ai se mamao e 1 m i le va oi latou.

    O pusa tioata ua saunia muamua ina ia o le eleele o le asini

  2. Ua tuʻuina le alavai i le pito i lalo - o maamaa, faʻalautele le palapala i se laulau 10 cm, o se vaega o le mea ua saunia saunia e sasaa i luga.
  3. Latou te sasaa le palapala ma faʻafefe ai le vai.
  4. Faʻasusu le eleʻele, tuʻu saʻo aʻa ma tuu le fatu i totonu o le lua.
  5. Fafasi i le eleele, e aunoa ma le faʻalauteleina o le laau.

    O se togavao o laʻau manogi e ufiufi ile palapala, ae le loloto le loloto

  6. Suavai le laau.
  7. A maeʻa le susuina o susu i lalo o le vao, faʻapipiʻi le mulch. E pei o meaʻai, e mafai ona e faʻaogaina le sawdust, paʻu, aula.

Vitio: fautuaga mo faifaatoaga i luga o le tuputupu ae o le blueberries

I le lumanaʻi, e faaluaina i le vaiaso ona faʻamaua le laumei ma le 2 pakete vai. Mo le faatumauina o le maualuga o le pH 2 taimi i le tausaga, o le eleele o le a gaosia. I vaipanoa e le tutusa le eletise, o laulaau e lanu samasama, o le a taofia le ola, o le vao e vaivai vaivai ma e mafai ona oti.

I le muamua o tausaga talu ona totoina, e le manaʻomia ni lanu vine, e na ona e manaʻomia e aveese lala paʻu pe mamago. I le lona fa o le taimi talu ona pa'ū le laʻau, e faia ai le teuteuina o tulafono faatonutonu, ma tuʻu ai le 6-8 o pupu tetele i luga o le vao. E tatau ona susulu lelei le fafie lanumoana ma faʻamalosi. I le aluga o taimi, ua faia le teuteu o le matua, ma faasolosolo malie ona suia ia lala tuai ma mea fou. O fualaʻau e tatau ona fafagaina naʻo faʻamaʻi faʻamalosi i ni mea laiti (mo se faʻataʻitaʻiga, Aelita fualaau aina ma le pusi - 20 g i le 10 lita o le vai).

I se tusi. E mafai ona fatuina se togalaau pusa mai le togavao e ala i le totoina o laau i totonu o vaʻa teuteu ma se loloto o le 70 cm ma faʻavaivai. Ua totoina fasi vine i totonu o koneteina ua tumu i eleele ua saunia ma le maualuga. I le amataga o Iuni, e faʻaaogaina ai le faʻamalolo o le Aclorlex (20 g i le laau) poʻo le Piafoscan blue (30 g) i le palapala, totoina i le palapala. I tausaga na sosoo ai, o le tele o le suauu o le suauʻu ua faʻapupulaina i le 60 g i le vaomatua. O le tausiga o togalaau faʻatoʻaga e talitutusa lava ma laau totō ua totō ile eleele.

Mai vine vao e mafai ona e fatuina se togalaau fafie o le a teuteu ai soʻo se tulimanu o le 'upega tafaʻilagi

Auala e totoina ai fualaʻau

O le faʻapenaina o togavao o togalaau aina e le faigata ia i latou lava e ala i fatu poʻo togalaau.

Fatu toto

O le fufuluina o vine ua uma ona tapunia, tuu i totonu o le vai ma fafagu. E tele ni taimi e faʻafefe ai le vai ma fatu na oso i luga. O fatu na nofo i le pito i lalo e magumago ma totoina i le susu susu i totonu o se kiona. Faʻaauau ona faʻafeinu, sina pupuni mo le lele. A mavae le 2 vaiaso, e tatau ona aliali mai pine. Aveese le ata ma fufulu ipu ma ni totogo mo le taumalulu i totonu o se potu malulu malamalama (faatasi ai ma le vevela o + 5-10 0C) E mafai ona e ave ipu i le togalaau, ae ia mautinoa e ufiufi i le ufiufi, gaugau i le tele o laufanua.

Lua vaiaso talu ona lūlūina fatu lanu moana, e aliali mai laau

I le tautotogo, pe a uma le palapala, ona aveeseina lea o le fale, o le a totogo fatu totō i pusa ma tuu i se nofoaga mo le ola, puipuia mai le matagi ma le susulu o le la. O fualaau e totoina i se nofoaga tumau pe a mavae le tausaga i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu. O le a amata mai i le tolu tausaga.

I se tusi. O fua mo le luluina e mafai ona faʻaaogaina mai vine ua faʻamaʻa. E fautuaina e tui i latou i le 1% o le vaifofo o se stimulator tuputupu aʻe (mo se faataitaiga, Epina) aʻo lei totoina mo le 2 itula.

Vitio: auala e tupu ai le lanu mai fatu

Totoina o toga

Mo le totoina, e tatau ona faatauina mai laau toto e 2-3-tausaga. O Bilberry e leai ni aʻa e vave ona mamae ma atonu e le aʻa. E aveeseina le atigi fagu ao le i totoina mai le pusa ma tuu i le vai mo le afa itula. O fatu laau e totoina i va o sauniuni, faʻafeinu ma mulumulu.

Mo le totoina, e sili atu le faʻaaogaina o vine e lua i le tolu tausaga.

Vaega o le vao vao

I le tautoulu, latou teliina se vao vao ma vaevaeina ma le faaeteete ina ia tofu le vaega ma se mea totino tutoatasi ma e iai ona aʻa ma tafe ma pupuʻu. O ia togavao e fesoʻotaʻi ma se fanua o le tina poʻo le fana fana e taʻua o le "faʻailoga." Mo le ola lelei, e tatau ona i ai ia fatu taʻitasi se lima fatu fatu maloloina. O tufatufaga ua totoina i totonu o le togalaau i luga o se nofoaga ua saunia po o totonu o se ipu vavalo ma tuua i le taumalulu i totonu o se potu malulu.

Totoina laau

A faʻapipiʻiina, o le a vavaeina ni lau o le taʻi 5-7 cm i le faaiuga o Iuni. O lau pito i luga e tipi ese, o le pito i lalo e vavae ese. E tosoina ni tipi mo le itula i se fofo ma Kornevin po o Heteroauxin, faʻaleleia ai aʻa, ma totoina i totonu o fagu ma eleele palapala. Suavai ma le ufiufi i se ata tifaga. I totonu o le masina, faʻamama le eleele, faʻaleleia le ea. Laʻauina lanu lanu meamata ua totoina i luga o se fasi fanua mo le tuputupu ae. O laau laiti e totoina i se nofoaga tumau i le tautoulu po o le tautotogo e sosoo ai.

O le faʻaaogaina o togalaau aina e le o ni mea faigata e seleseleina i le taumafanafana

O le totoina o vine i se nofoaga fou

O le manaʻomia mo se tagata totō e totoina le toto e mafai ona tulaʻi pe ae manaʻomia e toe faʻaleleia le vao pe filifili se nofoaga e sili atu ona talafeagai. E faigofie lava ona faʻafeiloaia e le Blueberry le totoina.

I totonu o se togavao tuai ua totoina i se nofoaga fou, o le a faateleina le gaioiga pe a maeʻa ona teuteuina le matua

I le tautotogo o le tautotogo po o le tautoulu, latou te eliina se laau faatasi ai ma se vaega tele o le eleele ma totō i se nofoaga fou. Fafasi i le palapala, vai ma mulch. Faatasi ai ma le fesoasoani o le teuteuina, ua toe faʻafefeteina vao tuai: o lala uma lava ua vavae ese uma lava, ma e le sili atu i le 20 cm le tuʻuina o salu.

Faʻamatalaga

O le a sili ona lelei le totoina o lanu vine i Oketopa ma ao lei amata ia Novema. E mafai ona e totoina vao i le tautotogo mai ia Mati ia Aperila. E sili ona lelei le totoina o le lua i le tolu tausaga le matua, ma o laau matutua e maua aʻa ma e le pine ae fua mai.

GENEN197420//forum.rmnt.ru/threads/chernika.92887/

E tatau ona tatou faʻatau peat, pi ash 2-4! Lisi se pu tele 1x1, moe ma le laau! sasaa le vai i le vinika i le vaiaso, pe afai o le eleele eleʻele e faʻalauteleina le eletise. Tuputupu ae i se pusa! Sami o vine.

Faalilolilo//www.u-mama.ru/forum/family/dacha/10490/index.html#mid_217684

Laʻau sili ona lelei na faʻasalalau, i le tasi taimi na totoina ai ni nai vao. Latou te fua pea. Toto i autafa o le vao vao, ina ia le tatalaina. Ae e sili atu ona lelei le faʻatau i se nofoaga faʻatuatuaina, a le o lea e le o iloa po o le vasega e te faʻatauina, ma tusa pe leai foi.

Varchenov//forum.rmnt.ru/threads/chernika.92887/

I le fa tausaga talu ai, na totoina ai e ia ni togalaau laiti i luga o se moega ua saunia. Ia Aokuso sa ia faia le palapala o se moega e faavae i luga o peat mixing with sand, sawdust, ma se faaopoopoga faaopoopo o le sulfur (o le kuata o le sipuni). Bushes o loʻo i lalo o le paolo o le vaega sili ona susu o le saite. Totoina i laina e lua i se mamao e 40 cm, sasaa le acid citric diluted i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 10. O fua muamua sa na o le tausaga lava lenei na tupu.

matros2012//forum.rmnt.ru/threads/chernika.92887/

Blueberries o se togalaau taua tele. O le tuputupu ae i totonu o le togalaau e le faigata tele, e tatau lava ona e mulimulitai i tulafono o le tekinolosi mea taufaatoaga. E fiafia le Faatoaga i le 'aiga' vine mo fualaau suamalie e mafai ona fiafia e aunoa ma le mamao ese mai le fale. O fualaau laulaʻau ma fualaau aina e faʻaaogaina lautele e faʻamalosia ai le puipuiga ma faʻaleleia le faʻaaliga. O se laʻau matagofie o lanu lanu meamata, lea e maua ai se lanu mumu i le tautoulu, o le a avea o se teuteuga matagofie teuteu mo le saite.