Laʻau

Ceropegia - tausiga o fale, ata o meaola, toe gaosia

Ceropegia (Ceropegia) - fualaʻau fetolofi o loʻo fetolofi i le aiga Goreceae, e iai ni laʻau vavalalata ma laʻau faʻasalalau, faʻailoga, poʻo le ituaiga racelose inflorescences faʻatasi ai ma sima faʻafesoʻotaʻi. O le laufanua o le ceropegia o le vaomatua o vaomatua o Asia ma Aferika. O se fugalaau uiga ese lea e tupu i totonu o le vaomatua i totonu o se ampeli, aʻe i luga o le fale teuteu.

O loʻo faʻaalia ai le saoasaoa o le atinaʻe - i le itiiti ifo ma le tausaga, e mafai ona oʻo atu i le lua mita le umi, e faigofie ona tupu. Faafetai i le aʻa pakiaka, o loʻo i ai ona lava suauu ma e puipuia i le lamala.

Ma ia mautinoa ia gauai atu i le guernia ma le laau o le hoya.

Maualuga maualuga. e oʻo atu i le 50 cm i le tausaga i le uumi. E tupu foi i le lautele ona o pupu fou.
E sili ona paʻu i le taumafanafana.
E faigofie le ola i totonu o le fale.
Laʻau tele.

Faʻaaogaina o mea faʻapitoa o le ceropegia

Ceropegy o Wood. Ata

O se fugalaau e foliga mai e fesuisuiaʻi, e mafai ona faʻaaogaina, e mafai ona tuʻuina atu i soo se foliga e faʻamaeʻa ai totonu. I le faaopoopo atu i le teuteuina o meatotino, o le leropegia o se mea faʻaleleia o le ea faalenatura lea e aʻafia ai mea faʻasaʻa matautia.

Zeropegy o Sanderson. Ata

Ceropegia: tausi fale. Faʻapuupuu

Ceropegia i le fale o se laau e le lelei tele e faigofie ona tupu, e oʻo lava i le au faifaatoʻaga amata. O vaega autu o le anotusi o lianas:

Tulaga o le vevelaMai le 21 i le taeao i aso vevela, taumalulu - i le vevela o le 10º.
Faʻamamaga o le eaTusa, e le sili atu ma le 50%.
MalamalamaE faʻafeiloaʻi uma le paolo ma le la.
FaʻasaFaʻasalaga tasi i le vaiaso e lava, e oʻo lava i le taumafanafana.
Faʻamatalaga mo lenei faʻasologaMaota, ae le o le eleele laufanua.
Fertilizer ma le faʻamaloloO fualaau mo le gaosia o mea suamalie e sili ona lelei.
Faʻasologa o le CeropegiaSeiloga e manaʻomia, pe a ma le tasi ile 4 tausaga.
TofigaFaʻapipiʻiina e ala i le tipi, tuʻuina, fatu poʻo le vaeluaga o le tina.
Tulaga TutupuO laʻau o le laau e faʻaloloa tele ma e masani ona paʻu, aua o le fugalaau e manaʻomia le lagolago poʻo le faʻamalolo. Lena e le fiafia i le faʻamaʻaloga, e fiafia e feaveaʻi pea ma tatala nofoaga i le taumafanafana. E fetaui lelei i le malulu ma le faasusu vai. E le aʻafia i faʻamaʻi.

Ceropegia: tausi fale. Auiliiliga

Fuga

Ceropegia faaliliuina mai le uiga Eleni - "candelabrum." O le laau na maua lenei igoa ona o le foliga o ona mea leaga, e pei o se tuugalamepa, vavagi poo parachute ma se umi o le 2 i le 7 cm, e fuafua i ituaiga. O fugalaau fugalaau e mafai ona uuina iniseti mo sina taimi puupuu. I le vaomatua, pe a uma ona maua se iniseti mai se fugalaau, ona tupu ai lea o se toe gaosia faalenatura o le liana.

Ceropegia e sili atu ma le faalua i le tausaga, faʻateleina ma faʻaauau pea. Faʻamamaina lelei - i le tausaga atoa. O le siaki aʻa e mafai ai e le laau ona fuga i lalo o soo se mea, e oo lava i tulaga leaga. O le inflorescences ua faia i luga o wana tuai, ma i le mea o le a vave ona paʻu.

Tulaga o le vevela

O le fale faʻapipiʻi fale e faigofie ona faʻafefeina le vevela o le tau, maualuga le vevela, ea vevela. Ae mo le alualu i luma manuia, ua fautuaina e tausia le fugalaau i le 22-28 ° C i masina o le taumafanafana. Ma i le taumalulu, mama mo le taumalulu i se nofoaga manaia ma le vevela o le 10-15 ° C.

Lafoaia

Ceropegia e le manaʻomia le suʻeina. O lenei fugalaau e mafua mai i le ituaiga o suauu ma e le mafai ona taliaina le sili atu o le susu. O le tulaga lea pe a sili atu ona lelei le tuʻuina atu o tulaga faʻateʻa nai lo le suavai.

Malamalama

I se nofoaga lelei, e le tutusa le vine i le tuputupu ae. I le taimi o le taumafanafana, e mafai e ona laʻau ona oʻo atu i le tasi ma le afa mita. Ae i le taimi lava e tasi, e le fiafia le leropegia i le faʻalauteleina o le faʻaaliga e faʻasaʻo ai le la. E manaʻomia e ia se ufiufi, e tusa lava pe o le a avea ma pupuni masani.

O le a totoina lelei le laau i totonu o le paolo, aua o le nofoaga e mafai ona iai - e le gata i saute, ae o sisifo foi, faamalama i matu.

Lafoaina o le ceropegia

O le tausia o le faʻataʻitaʻiina i le fale e aofia ai le masani ai, ae faʻafeinu faʻamalosi. I luga o laʻau o le laau i lalo o laʻau, e fai ai ni pulupulu laiti-fuga (nodules), e aofia ai le tele o le susu. O lenei tulaga e mafai ai le umi o le gasegase e fai e aunoa ma se vai.

O le mafuaʻaga lena e oʻo lava i le vaitaimi o le taumafanafana e fautuaina e faʻavaveina le liana e sili atu nai lo le tasi i le vaiaso. I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai, ae afai ole sili atu ile senitimita le mamafa o le laau, o le susu o loʻo faʻaauau i le tulaga talu ai e aloese ai mai le faʻamago.

Ceropegia poti

Tuuina atu le ituaiga o le tuputupu ae o le ceropegia, faapea foi ma le suamalie o le suamalie, o se lautele ma i le taimi lava e tasi e filifilia ai pusa lapoa mo le laau, lea e masani lava ona tuu i totonu o se laau toto.

E mafai ona e faʻaaogaina ni fugalaau fugalaau e tele, ae e aoga le mafaufau i tulafono lautele mo le filifilia o pusa mo fugalaau: mai le aʻa i puipui o le ulo, i lenei tulaga, mai le pulupulu o le fugalaau, o le mamao e le sili atu i le 2-3 cm.

Soo

Ceropegia i le fale e le o mamafa i eleele. E mafai ona avea ma eleele mama, eleele mama, faʻavaomalo ma faʻapitoa mo suauu. Faʻaaogaina foi o le paluga e aofia ai laufanua faʻatoʻaga (2 vaega), peʻa (1 le vaega), le oneone tele (1 vaega). I le pito i lalo o ipu, o se alavai faʻavaivai o laumei matagofie poʻo le faalauteleina o le omea e tatau ona tuʻuina.

Fertilizer ma le faʻamalolo

E tatau ona faʻamafanafanaina na o se tagata matua e sili atu ona tupu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga faʻafitauli o meainu minerale mo cacti ma suauu, lea e faʻafeiloaʻi i le afa o le fua o loʻo fautuaina ile pusa.

Suiga

O le toe gaosia o le ceropegia e naʻo le tupu pe a tupu vave le laau ma ua amata ona pupu le ipu. E tupu lenei mea pe a ma le 3-5 tausaga.

I le taimi o le totoina, ia lulu ese le eleele tuai mai laulaʻau, talu ai o pupu o le laau e matua manifinifi ma pala.

O laau totō laʻitiiti ma fatu laiti e totoina faʻatasi i se mamao o le 4-5 cm i se tasi mea fagu.

Teuteu

O lala o le ceropegia e matua le fiafia lava, tusa lava pe a uma ona faapipii lala. Ae o le teuteuina fuafuaina o le laau e manaʻomia i tausaga taʻitasi, talu ai e masani lava ona faʻaosooso le toso liana ma e aunoa ma le fausiaina o faʻamalosi o le a le mafai ona afifi faʻataʻitaʻi i totonu o le fagu pe tuʻuina i le pepa saʻo.

Taimi e malolo ai

O le ceropegia laau i le fale e mafai ona fuga ma atiina ae i le tausaga atoa. Ae i le itulagi ma se tau vevela i masina o le tau malulu, o le fugalaau e telegese le alualu i luma i le tuputupu ae, ma i lenei tulaga e fautuaina e faatulaga se laina mo se taimi malolo.

Mo lenei mea, ua le toe faʻaleleia ma faʻafefeina le laau i le taimi o le taumalulu, aloese mai le faʻamaʻavaina ma le suavai.

Tuputupuina mai le fatu mai fatu

Faatasi ai ma le galueaina o fale, o le aoina o fatu o le ceropegia e le mafai. O le tele o taimi, e mafai ona maua naʻo mea na faʻatau, faʻapena ona pala. O le taofia o le faʻapalapalaina o le eleele o le a fesoasoani e puipuia lenei faafitauli.

Ona totōina lea o fatu i le meaʻai sauni, 3 mea i le tioata ma faʻalauiloa i totonu o laufanua lauʻeleʻele ma le faʻamalosi faʻamalosi ma mulimuli ane faʻamalieina.

Faʻapenaina o le ceropegia e ala i le vaʻaia

E fautuaina e amata le taofi o le ceropegia i le taimi muamua nai lo Mati, i le muai saunia o se eleele mama e aofia ai le oneone ma le paʻu susu, e faia i vaega tutusa. Mo le totoina, o le apical cuttings 10 cm le umi ma fatugaʻo poʻo, pe afai o se siropegy o laupapa, ma nodules, ua filifilia.

Ua mamago le laau, ua aveeseina laulalalo e lua, ua togafitia le paranesi ma se tuputupu ae e faaosofia ma maua i totonu o ipu e iva le 7 cm. E tolu ituaiga laau e mafai ona mauaa i le tasi ipu i le taimi. O le tupuga e tupu i le vevela ile 20 ° C.

E mafai ona faʻalauteleina le tele o ituaiga o ceropegia i le vai. A aʻafia i le eleele e faʻavave le faagasologa, e manaʻomia le faʻaleleia o le afi, a leai o le aʻafia o aʻa o le a tosoina mo le masina ma le afa.

Faʻapenaina o le ceropegia e ala i vaalele

O le auala sili ona faigofie ma sili ona vave e toe fanauina ai. O paʻu fugalaau o loʻo taatia faʻaputu i luga o le eleele ma e mama le paʻuina e se maa, tasi pe sili atu, e fuafua i le tele o le fana. I nofoaga e vavalalata vavalalata ma le eleele, aʻafiaga o aʻa ma fatuga e vave ona faia.

Toe faʻaleleia o le ceropegia e ala ile vaevaega

Faatasi ai ma lenei metotia, a itiiti ifo ma le tolu ni vaʻa fou e mafai ona maua mai le tasi tagata faʻataʻitaʻigia. Mo le mafuaʻaga lenei, o le faʻatoʻaga o le tina e faʻaseseina ina ia tofu vaeluaina vaega e lua pe sili atu laula, ma ona lava aʻa. O fasi fugalaau e togafitia i le malala ma ua totō laau i totonu o fagu i totonu o se masini susulu malamalama.

Maʻi ma meaʻai

O le galueaina o le ceropegia e mafai ona fesootai ma faigata nei:

  • auʻau o le ceropegia ua faʻalauteleina faatasi ai ma le le lava o le malamalama;
  • laʻau faʻasalaina ua feliuaʻi ina ua uma ona tuu le fugalaau i se nofoaga pogisa;
  • lau lanu mumu-violet o se taunuuga o le tele o le faʻaalia i le la;
  • pala aʻa ona o le tele ma le masani ona inu o le laau;
  • fuga laʻau lanu samasama ma paʻu ona o le vevela.

E toetoe lava leai ni meaola faalafua i lenei fugalaau. Ae i se mea e seasea tupu, e ono tulaʻi mai se apogaleveleve po o se aphid.

Faʻailoga o le fale faʻapitoa i ata ma igoa

O le mea moni, i le vao, e sili atu ma le 150 ituaiga o lerorogia. Ae mo le totoina o totonu, na o ni nai ituaiga o loʻo faʻaaogaina. O mea taatele o le:

Ceropegia Wood (Ceropegia woodii)

E umi le 4 mita. O le foliga o laulaau o sea ituaiga o foliga e pei o se fatu ma le "marble" veins, ma le pito i tua o le lau o loo valiina i le lanu viole. Mo fugalaau o se foliga e le masani ai, o le leropegia o laupapa na maua lona igoa lona lua - "Martian."

Ceropegia Sanderson (Ceropegia sandersonii)

O se mea totoa lenei ma le tele o mea manogi, tino, fesuisuiai, fualaʻau lanu meamata e na o le 3-5 laʻau i luga o lala taʻitasi. Fugalaau 7 cm i le lapoa foliga e pei o tamai umbrellas e pei o peti e pei o lanu, lanu-lanumeamata, lanu lanu.

Faitau nei:

  • Hoya - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Laʻau o le laʻau - tuputupu aʻe, tausiga o fale, ata o meaola
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Saina saina - totoina, tausia ma toe gaosia i le fale, ata
  • Koleria - tausiga o fale, ata o meaola ma ituaiga