Laʻau

Rosa Mainzer Fastnacht (Mainzer Fastnacht) - faʻamatalaga eseese

O ituaiga e sili ona lauiloa o rosa e taua o meaola o le toe faaleleia. E i ai la latou lanu ma le tele o mea e tutupu. O se tasi o ia sui o le rose Mainzer Fastnacht.

Fugalaau, uiga ma mea le lelei

O le rose mitser e maua mai i laʻau o le tea, na fafagaina i Siamani ma Polani e ala i le sopoia o vao vao ma Sterling Silver.

O le togavao e iloga i lona laitiiti. E oʻo atu i le maualuga o le 120 simita ma o loʻo i ai se fausaga o lau laʻau. I luga o le mea o loʻo i ai le tele o laʻau ma vao tuitui. O le pusi e aofia ai 20-30 petals. O le faʻasologa o loʻo i ai se lanu violē lanu violē. Pe a tatala, e suia foliga o le pua mai le faʻaloloa i le ipu.

Mainzer Fastnacht

O faʻamanuiaga manino o loʻo iloiloina:

  • faigofie i le tuua;
  • malosi malosi;
  • lelei mo fugalaau, ona o le umi o le faasaoina o le foliga pe a uma ona taina.

O faʻafitauli le manino e aofia ai:

  • faigata i le tuufaatasia ma isi fugalaau i le togalaau;
  • gasegase i faʻamaʻi;
  • vaivai le malosi o le susu.

Rosa Mainzer O le anapogi e taua o se sui tulaga ese o le ituaiga o ituaiga. E lelei mo le totoina o se togalaau e tasi pe mo le faʻatoʻateleina i totonu o le togalaau o rosa e fatu ai falala. I totonu o le mamanu faʻafiafiaga e toetoe lava a le faʻaaogaina

Taua! Ona o lona lanu muamua, e faigata ona faʻapipiʻi faʻatasi ma isi sui o lenei ituaiga. E i ai lona igoa lona lua: Sisi Rose.

Vaovao Vaovao Totoina

Rose Black Prince - faamatalaga o le vasega

E fiafia tele hybride Rose Sisi i vaega malamalama, ae i le vevela vevela e ola lelei i le eleele pogisa. E pei lava o isi ituaiga fugalaau fugalaau, e fiafia tele Mainzer Fastnacht i se nofoaga vateatea, e tau le lelei i le susu ma matagi malolosi. O le lelei o le fugalaau e afaina i le suavai palapala. E le o se mea lelei, o le eleele ua tumu i tafatafa o le togavao e mafua ai le pala o le susu i le aʻa, e mafua ai le pala. E mafai ona faʻatino le toe gaosia i le faʻaaogaina: tipi, vaevaega o aʻa o vao, fatu. O le faigofie ma sili ona aoga o le vavaeeseina.

Laufanua lafulemu

O tulafono mo le totoina o se fugalaau e faigofie lava:

  • eli lelei le eleele ma faamama mama vao;
  • o le toto toto e tatau ona loloto ina ia loloto le aʻa i le eleele;
  • Roses fiafia i le eleele lafulemu, o lea afai o le eleele e oneone pe leai foi i elemene, e tatau ona faatumu le faapalaga poo le eleele faapitoa mo le totoina o rosa;
  • pe a uma ona totō, e tatau ona e faʻamalosia lelei le vaomatua, ona lelei lea o le vai;
  • pe afai o pine e aliali i ni nai aso, e tatau lava ona e faʻaumatia.

Taua! O le totoina o togavao fou e faia i le taimi o le tautoulu po o le tautotogo. Ae ui i lea, o le tele o fai togalaau latou te lagolagoina le manatu o le totōina i le amataga o le tautotogo e faʻaleleia vave le tuputupu ae nai lo le taumalulu.

Rose Rules Rules

Pe a faatusatusa i isi fugalaau, varietal e le lelei. O faʻatagaga faʻatagaina e tatau ona mulimulitaʻia mo le tuputupu ae lelei:

  • lelei eleele suavai;
  • talafeagai le fausiaina. O Roses e tatau ona fafagu i le vaiaso. O le fua fautuaina o le 15-25 lita, e fuafua i le maualuga o le tau.
  • masani ona vele ese mai vao leaga;
  • maualuga le maualuga o laʻei, lea e lua faalua ona fai: i le tautotogo ma le taumafanafana;
  • puipuiga o faamai ma meaola faalafua e ala i le sasaina;
  • teu vine vao. O le taimi sili ona lelei mo lenei mea o le amataga o le tautotogo, pe a amata ona fulafula mai pupu. O le taina o le vao i le taimi o le fugalaau e faia mo ni mafuaaga se lua: fausiaina o le vao ma faateleina le aofaʻi o aʻafia. O le tipiina i le tautotogo e sili atu ona mama.
Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch

O Roses e tupu aʻe i le lotolotoi o Rusia e manaʻomia le malupuipuia mo le taumalulu. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e tatau ona faʻapipiʻi ma le faaeteete le vao ina ia mafai ona ufiufi ai le tasi laau.

Taua! E faia lea mea pe a paʻu le pi mulimuli ma le paʻu o le vevela lalo ifo. E aveeseina le mea e ufiufi ai ile amataga o le tautotogo, pe a tuua le kiona.

E uiga i le fugalaau

O le laau e lauiloa mo ona matagofie matagofie o le matagofie e le mafaamatalaina. O lo latou uiga faʻamaualuga uiga ese na avea ai i latou ma tupu i ituaiga eseese o rosa. Ae ui i lea, o le lanu o le fugalaau atonu e faalagolago i le nofoaga na filifilia mo le totoina. O le moli ma le vevela o le eria, o le paolo o le paolo o le a vaivai.

Rosa J. P. Connell - faamatalaga lanu samasama

I le avea ai o se tulafono, e tasi le pi o loʻo i luga o se tasi pu. O le ituaiga e umi. O le vao e mafai ona oʻo i le mita i le uumi. Faafetai i le lanu faapitoa o le rosa, e matua faigata lava ona paʻu i le togalaau ma isi fugalaau. O lapisi lapoa o le a maua mai i nei ituaiga, e faaopoopo i ai o le a faia e laau lanumeamata ma le mutuga o le fugalaau. O le aofaʻi o le fuga e eseese mai le 10 i le 11 cm. O le manogi o rosa e pei o se faʻamalamalamaina o le sasini ma le suauu taua. I le pito i luga o le fugalaau, e manaʻomia e le fugalaau le faʻaleleia atili o togafitiga ma togafitiga maeʻa mai faʻamaʻi.

E toʻatele le au fai togalaau e faitio e uiga i le leai o ni pamu i luga o se paʻu paʻepaʻe. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le tausiga, mulimuli i mea uma e manaʻomia mo le faʻatupulaʻia o le rose.

Taua! Afai e tupu le vao i le tausaga muamua, o le mea lea, atonu o le a le fuga mai le tumutumu.

Faʻaaogāina faʻamatalaga

Rosa Mayser e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala:

  • sili ona talafeagai mo le au faifaatoaga - faʻaumatia. Aʻo leʻi faʻasalalauina, e tatau ona filifili le aʻa o le a vavae ai le 'au. A uma ona teu, e tatau ona e tuʻuina i totonu o se faʻaleleia o le aʻa o le aʻa mo se aso;
  • o se tasi o mea faigofie, ae le o taimi uma e aoga, o vaeluaina i vao. Fatuina e tatau ona faia i le tautotogo po o le tautoulu. I le vevela o le tau, atonu o le a faʻamalolo manuʻa i le aʻa o le a faʻamalolo ma maua aʻa i se nofoaga fou e sili atu le maualalo;
  • o le kulupu vine e lelei lelei e ala i le taoto. Ae ui i lea, e taua le faia o lenei mea i le tautoulu po o le amataga o le tautotogo, aʻo le i faia le taamilosaga fou fou e tupu;
  • sili ona faigata, ae o le auala sili ona aoga o le toe gaosia e ala i tui. O le mataupu faavae e talitutusa ma le vavae, ae e manaʻomia tele le taimi (mai le 1 le tausaga i le 2 tausaga) e maua ai se laau fou fou.

Rose buds

<

Maʻi ma faʻamaʻi pipisi

Roses, e tusa ai ma a latou faatosina, o se maneta mo meaola faalafua ma faamaʻi eseese. Rose bushes "alofa" faamaʻi ma meaola faalafua:

  • paʻu paʻu;
  • aphids;
  • lanu enaena;
  • lapisi ma lanu uliuli;
  • butterflies.

I le avea ai o se puipuiga, e tatau ona togafitia le rosa ma se vaifofo o le ammonium nitrate i masina taitasi. E fesoasoani lenei mea e faʻamalosia ai le aʻa ma le fugalaau atoatoa.

O le mea lea, o le Mainzer Fastnaht rose e talafeagai mo floristry, ae matua le fetaui ma isi fugalaau i le togalaau. O le faʻalelei ma le faʻafiafiaina o le manogi e faʻaleleia ai le laau i mea e faʻaleleia lelei.