O le togalaau

Clematis Reproduction Secrets

Clematis - O se tasi lenei o togalaau e sili ona sailia.

O le toatele o faifaatoaga o le lalolagi o loo taumafai e aumai ni ituaiga fou, aua o lenei laau e faaleleia ai le matagofie o le laufanua o le laufanua, e ofoofogia tagata uma i le taimi e tupu ai.

O le maketi e ofoina atu ituaiga eseese o le clematis e tele, ae o le tau e maualuga. O le tele o taimi, afai e te maua se fomaʻi eseese, ona e faʻamoemoe lea e faʻateleina.

Ae e le fautuaina e fai lenei mea ma le fesoasoani a fatu, talu ai ua leiloa le lelei o le laau, o le mea lea e masani lava ona le faaaogaina lenei metotia.

Mo le faʻaleleia atili o le gaosiga ma le toe gaosia, e tatau ona e amanaʻia manaoga o lenei aganuʻu i tulaga tau le siosiomaga. O lenei laau e sili ona fiafia i nofoaga lafulemu, e aunoa ma ni kopi.

O le eleele e manaia le manaia, sina pulapula poʻo le le faaituau, faʻaleleia, lelei ma faʻamalolo. Mo kalamatisi, e le fetaui lelei eleele palapala. E tatau foi ona manatua i le mafaufau o fomaʻi masani o fugalaau e afaina ai.

E tolu vaega o le teuteuga o loʻo faamatalaina i la tatou 'upega tafaʻilagi.

Faitau iinei pe faapefea ona e lagolagoina le clematis i ou lava lima.

Vaʻai i ata o ituaiga clematis: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/klematis/sorta.html

Faʻasologa o le Clematis e ala i tipi

O le auala sili ona vave e toe totoina ai vine fou o se laau. E tatau ona alu i le faapipiiina aʻo le i fugaina, aua o aʻafiaga mai laau totō e sili ona leaga.

Ae i le taimi lava e tasi o le a le leaga le i ai o le taimi e maua mai ai le vavae ese mai se laau ma pulupulu, ona o meaola masani o le biostimulants e matua toʻaga lava.

E mafai ona faia i se taimi mulimuli ane e ala i le tipiina, ae o le a le aoga tele ona o le a aʻafia le toto o laau.

O lapisi e sili ona vavae ese i le taeao, o le a fesoasoani lea e puipui le laau mai le faʻamalaina. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea i le timuga, o le afiafi o le afiafi e lelei foi. E le fautuaina ia vave ona tipi le tele o pana mai le togavao. E le tatau ona sili atu ma le tolu o latou i le taimi.

O le ogatotonu o le pipi e sili ona talafeagai mo le faapipiiina, aua o le pito i luga e masani lava e le maua ni pulupulu, ma o le vaega pito i lalo e sili atu ona malosi ma e aʻa ona o lenei mea leaga. O laʻau pito sili ona lelei e maua i le tasi nopa.

O le faʻavaveina o le vaʻaia e togafitia i se vaifofo mo le olaola o le tuputupu ae (aʻa ma isi).

I le avea ai o se nofoaga mo le aʻafia, e mafai ona e faʻaaogaina se kolivala, faletalati poʻo se ipu e faʻafefiloi solo ma oneone.

O aʻa e sili atu ona lelei pe a faʻasalalauina le malamalama, e sili atu le faʻaaogaina o se ata tifaga e puipuia ai laau mai le vevela, ae le faia ai se aofaiga tele o condensate.

E tatau ona e vaʻaia i se mamao e lima senitimita ma se mamao e sefulu centimita i le va o laina. Faʻalautele le 'au e 1-2 cm e puipuia ai fatugaʻo mai le lāmala.

O le tulaga autu mo le togitogiga manuia o le siakiina o le eleele ma le maualuga o le vevela. E fautuaina le masani ona pipiʻi le laau e puipuia ai le faʻamago.

E manaʻomia le faʻatau i aso taʻitasi, ma le masina mulimuli ane, e mafai ona faʻaitiitia le faʻamalosia e oʻo i le 2 taimi i le vaiaso. Na amata i le tusa ma le 50 aso.

Seʻi oʻo i le tautotogo matou te o ese i totonu o le fale lauʻeleʻele, ma ufiufi mo le taumalulu mo le faʻamafanafanaina o le vao, i le tautotogo matou te totōina i moega sauniuni ina ia ola le lanu meamata i le tele o le manaʻomia, ma i le tautoulu matou te faʻaaogaina le laau i le mea o le a tupu ai pea. E tusa ma le 60 pasene o fatu faila uma na totoina.

E mafai foi ona e taumafai e faʻaaoga le metotia o le seleseleina o le tautotogo, aua o le mea nei i le ogatotonu o Me ua totogoina laʻau i totonu o le paolo, oomi i luga ma ufiufi i le faʻamalama manino. E oʻo mai i le tautoulu, ua i ai i le vavae ni aʻa lelei.

Faitau foi mea patino o le totoina ma le tausiga o le clematis.

Faʻafefea ona fai se mea e teu ai i ou lava lima, aʻoaʻo e ala i le kilikiina o le sootaga: //rusfermer.net/postrojki/sadovye-postrojki/dekorativnye-sooruzheniya/delaem-ogorodnoe-chuchelo-svoimi-rukami.html

Faʻaleleia e ala i le taoto

E faigofie lava le tupuina o lenei laau mai le tipi, ae e umi se taimi e alu ai.

E tele filifiliga mo le mauaina mai o mea e fai ai:

1. O le pulupulu fuālaʻau e oo atu i le 2-3 lau. E tatau ona faʻaitiitia le faʻamamaina o le palapala, o le mea lea e masani ai ona faʻaaoga vailaau maʻoti.

Pe a ma le tasi le tausaga pe lua, o le a totoina e le laau se isi aʻa, faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ona vavae ese ai laau ma totoina i se isi mea, ao tipi le pito i luga i le lua o le pona.

2. O le auala sili ona faigofie e mafai ona taua o laulau faʻatulagaina. E sili ona lelei ona fai i le tautoulu po o le tautotogo. I tafatafa o le pito i lalo o le togavao faia se togavao ma se umi e lua mita ma se loloto pe a ma le 8 inisi le loloto.

E tatau ona sola ese mai i totonu, aʻo siakiina o le pito i luga ma le atinaʻe o pulupulu o loʻo i luga o le fogaeleele. A leai, o le a le mafai e le clematis ona tupu.

O lea ituaiga e manaʻomia ai le faʻaleleia ma le faaeteete o le suāvai ma le eleele faʻamalieina. O laʻau ma aʻa e vaeluaina i le tautoulu po o le amataga o le vaitau e sosoo ai, ua faʻamamāina mai le eleele, vavaeʻese i totonu o laau taʻitasi ma faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

Afai o loʻo aʻafia le aʻa, ona fautuaina lea e faʻaleleia atili ao lei totoina.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

O se auala lelei e toe gaosia ai le eseese ma le clematis - hybrids. E faʻaaogaina pe a mavae le 5-6 tausaga o le totoina o laau.

Amata ona vaeluaina laau i le masina ao leʻi oʻo i le malulu po o le tautotogo ae leʻi amataina le fuga. E taua le manatuaina o le vaeluaina o laau i lenei auala e le aʻafia lelei, o lea e tatau ai ona e faʻasusuina le laau i le taimi mo le tausaga ina ia aʻafia ai aʻa fou i luga o pupu.

Faʻasolo lemu le togavao e aunoa ma le faaleagaina o aʻa, lulu le fanua tele ma vaevae le vao i ni vaega. Faamolemole ia matau o vaega taitasi ei ai se fatugao ma se aʻa lelei. Faaaoga se naifi pe a talafeagai.

A faigata ona eli i luga le togavao tuai, e tatau ona e eli luga le aʻa i luga o se tasi o ona itu ma fai sina mea e taofi ai se vaega o le rhizome. I le malologa na fausia, matou te faatumuina se fanua fou ma fua tele. O le isi tausaga tatou te toe faia ai nei mea uma, ae i le isi itu o le vao.

O lea, e mafai ona e oʻo i luga o laau e lima o le a fiafia ia oe i fugalaau ua uma ona i ai ile tausaga muamua.

Faʻamatalaga o vine sili ona lelei, saili i le upega tafaʻilagi.

Eseese o vine vine: //rusfermer.net/sad/vinogradnik/sorta-vinograda/stolovye-sorta-vinograda.html

Fanauina o fatu

Faʻapenaina e fatu e faʻaaogaina mo le fausiaina o ituaiga fou. Ole vaovao varietal laau e seasea ona taofia o latou uiga lelei, o se vaega e lelei)

O fatu e eseese i le lapoa: lautele mai le 6 i le 8 mm, e mafai ona totogo i totonu ole 5 tausaga. E aofia ai failautusi ma fugalaau laiti ma nisi mea tetele.

Mo failautusi ma fatu laʻititi ma lona tolu mai le 3 i le 5 mm e aofia ai le ono-petaled ma isi ituaiga.

E tumau pea le aoga mo le 3 tausaga. O le vaega lona tolu e aofia ai fatu laiti, e totogo lelei, ae le o se mea umi e teu ai.

O le taimi sili e totoina ai o le tautotogo. O fatu e tatau ona totoina i totonu o eleele matala poʻo ipu. A maeʻa ona faʻaalia le lau muamua, e manaʻomia le totōina o le laau i totonu o se nofoaga malulu. O le tausaga na sosoo ai matou te totoina ai clematis i se nofoaga tumau.

Po o le a lava le auala o le toe gaosia o lenei laau matagofie e te filifilia, matou te moomoo ia manuia oe! Masalo o le a mafai ona e aumaia se ituaiga fou ma o lau 'upega tafaʻilagi o le a faʻafiafiaina oe i fugalaau matagofie.