Fafaga fualaau

Autumn fugalaau teuteu ona o tulafono uma

O fugalaau teuteu o le vaega autu o le sauniuni mo le taumalulu. O le fua o le laau i le tausaga a sau e faalagolago i le saʻo ma le taimi o lenei faiga. Mafaufau pe a fai le teuteuga ma o le a le tulafono mo le faia o lenei gaioiga.

Aisea e paʻu ai le paʻu

O le teuteuina o fugalaau seleseleina e faia e le gata ia puipuia ai le gaogao o le togavao. Faʻatasi ma le tausiga lelei, o lenei mea e faʻamaonia ai le ola maloloina o le fale ma se seleselega tele.

E te iloa? I le mea e tasi, o fualaau e le taʻua o vine. O loʻo faʻatulagaina e pei o le tele-stemmer, o lona uiga, o le pitonuʻu o se 'anoano o fualaʻau faʻatasi ma isi ma fatu.

Fugalaau teuteuina mo:

  • faateleina le tetee o manu;
  • faateleina le tofo o vine;
  • gaosia tulaga alualu i luma;
  • toe faʻafouina;
  • fetuunaiga le vaega o le fafie e ala i le vevela.

O le taamilosaga tau atinae o le fusi e lua tausaga. A aunoa ma le vave aveeseina o paranesi tuai, o le afaina o meaʻai i vailaau laiti e faaitiitia, ma o le fua o le vao atoa e paʻu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i auala e totō ai fugalaau i le tautoulu ma le tautotogo, pe faʻafefea ona fafaga fugalaau i le autumn, pe faapefea ona fafaga fugalaau i le tautotogo, ma le auala e saunia ai fugalaau mo le taumalulu.

O afea e amata ai ona teuteuina i le tautoulu

E taua le filifilia o le taimi talafeagai mo le teuteuina. Afai e vave faia le taualumaga, e mafai e le togavao ona ola ma amata ni vaovao fou, ma afai ua tuai tele, o le a feiloai le laau i le taumalulu e le o saunia.

E fautuaina e le au o le Agronomists le teuteu faatasi ma isi gaoioiga e saunia ai le vao mo le taumalulu pe a ma le 2 vaiaso aʻo lei amata le tau malulu i le fua o aso taitasi o le + 7 ... + 10 ° С.

Faʻalagolago i le teuteuina o le faʻapitoa:

  • i le ogatotonu o Oketopa i le itu i mātū o Iukureini poʻo Novema i le itu i saute;
  • i le faaiuga o Setema i Urals;
  • i le amataga o Oketopa i tuafanua.

E taua! O le tau e mafai ona maua ai ni mea e ofo ai, o lea e tatau ai ona e taulai atu i le tulaga lata mai o fuainumera o le tau o le tau, ina ia aua le misia le amataga o le mafanafana.

Meafaigaluega ogalaau e manaʻomia

Mo le mea o le a manaʻomia:

  • se pea paipa totigilima;
  • pulu;
  • suo;
  • uaea;
  • pou;
  • laupapa fafie.

O a aʻa e tatau ona tipi

Ina ia maua ai ni teuteuga maualuga, e fautuaina e iloilo le vao o loʻo iai muamua aʻo le i faia le faʻatulagaga.

I le faaopoopo atu i ituaiga masi mumu, e iai foʻi ituaiga fugalaau samasama ma le uliuli, lea e tele mea aoga.

Ina ia faʻamutaina:

  • lapotopoto laiti ma le vaivai e le o sauni e ola i le taumalulu;
  • faʻamaʻi poʻo paʻu paʻu e aʻafia;
  • o taʻi lua tausaga le matutua mai nei vaitau ua mavae;
  • talepe pe le talafeagai ona totoina;
  • faʻaopoʻopoina lala.

O le taunuuga o le teuteuina e tatau ona faʻalauteleina le togavao, lea e na o talavou lava, ae ua maeʻa ona atiaʻe. O isi aʻa uma o le a faʻalavelave ai i a latou meaʻai talafeagai.

Fuafua le teuteuina o fugalaau selesele

O le ata o le fusi e faia e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  1. I le faʻaaogaina o fao uʻamea, aveese le lua tausaga le matua i lalo o le aʻa.
  2. Tipi le tuputupu ae leai se aʻa.
  3. Fetuunai le uta. E faalagolago i le malosi o le vaomatua, 6-10 lashes ua manatu o le masani.
  4. O moli maloloina na tipi i le maualuga o le 1/3 o le umi, ma le maʻi - i le aʻa.
  5. A oʻo ina fausia se vavalaʻau, faʻaitiitia le umi o pupuʻu uma i le 2/3, ma tuʻu le laasaga 2 taimi laiti.
  6. I le faaiuga o le faʻagasologa, tuʻu le paʻu o le tipi ma le paluga e faʻamaʻi.
  7. Faʻaoga le vaʻa e aveese tamaiti, pe a fai ei ai.
  8. Fai se lima tatala, faʻapipiʻi lima i totonu o se totigilima lima i luga o le au mai lalo e oʻo i luga e aveese le tele o lau.
  9. Telefoni felafolafoaʻi i luga o fafie, faʻamautuina i luga o ni pou se lua.

Vitio: fufulu fualaau fugalaau

E taua! O galuega uma e tatau ona faia i totigilima ma ofu pupuni, ina ia le afaina ai laau talatala.

Galuega Autumn ina ua uma ona teuteu

Mo se taumalulu faamanuiaina, e faaopoopo atu i le teuteuina, e manaʻomia fualaʻau:

  • laʻei pito i luga;
  • mulumulu;
  • fale

Faʻalogo lelei i le palapala. Aʻo le malulu, e tatau ona tatalaina ma faia le fafaga mulimuli i le tausaga. O fualaau faisua ua manatu o le filifiliga sili lea mo fugalaau: manu, manu felelei, faapalaga, paʻu. Aloese mai mea faʻamalosi pe a filifili se lua-vaega. O le chlorine ua solia i lenei fale.

O le a aoga le faʻatoʻaga i le auala e taulimaina ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi o fualaau.

A uma ona fafagaina, ona ufiufi lea o le eleele i se mea faapitoa mulch. Mo fugalaau e talafeagai ma le mulch neutral mai le paluga o peat, foliage ma manure. O le maualuga o le palapala e 5-10 cm. I itulagi o loʻo i ai le kiona i le taumalulu, e le manaʻomia le tausia lelei o le malulu mo vao. Ae afai o iai i le afa feʻafeʻaʻi e le lava le aofaʻi o le taumalulu poʻo le agi malosi o le matagi, e manaʻomia e le togalaau le puipuiga. 'Oti i luga ni nai paʻu o plywood i luga o le itu ole matagi, ma ufiufi le vao ma le 3-5 layers of material natkannogo.

E taua! A oʻo mai le taimi i le tautotogo e teu ai, ia faasolosolo lemu, tasi le laina i le taimi, faatasi ai ma se eseesega i ni nai aso: o lea o le a maua e lālā le taimi e faʻafetaui ai i le suiga o le mamafa.

O vaega o teuteu teuteu teuteu

E pei o le fusi faʻasalalau o lona uiga o se ituaiga o fua eseese e fua mai faʻalua taimi i le vaitau. E le lelei ma e maua ai se seleselega lelei, ae manaʻomia se avanoa e sili atu le avanoa nai lo le masani.

Faʻasalaʻau oe lava i ata o le totoina o ituaiga fugalaau e pei o le Heritage, Heracles, Atlant, Hussar, Caramel, Diamond, Indian Summer, Polka, ma le Yellowiant Giant.

Vitio: teuteu vine teuteu

Ae o lona teuteuina, i le taʻi taʻitasi tausaga o le fusi teuteu ua lava lea e na o le togiina o tumutumu o pine matutua. A maeʻa lena mea, o le a taofia le tuputupu ae o le vao, ae o le tele ma le tofo o fua o le a fiafia. A maeʻa le lona lua o tausaga o le ola, ona vavaeina lea o laʻau i le aʻa: i le isi vaitau e sosoo ai, o le a maua e le laau le taimi e toto ai mea fou.

E te iloa? O lau fugalaau e mafai ona faʻaaoga e fai ai le lauti manogi. Ina ia faia lenei mea, taofi i latou i ou lima, ona faʻagogo ai lea i totonu ole ogaumu.

E ui o le fugalaau ae le o le laau aupito sili ona leaga i le togalaau, ae e manaomia foi e ia le alofa ma le tausiga o se tagata. Totoina saʻo lelei, teuteu ma le faaeteete vao mo le taumalulu, ma o taumafanafana uma o le a osofaʻi lau lala fugalaau i ni manogi tetele, manogi ma suamalie.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Pe a selesele vine, e toʻalua tausaga taʻavale e aveesea i le pito maualalo. Mo le tausaga na sosoo ai, e tusa ma le 10 togi i le 1 mita e totoe mo le fuaina. I paʻu agavale i le amataga o le tautotogo na vavae ese ai luga.

Sa ou seleseleina le fugalaau i le autumn, e masani lava ona vaaia le vao tuai, e fai sina laititi, ma o le lanu e matua ese lava mai mea fou. O lala fou e lapopoa, lanu-lanumoana i lanu. O lala tuai ua vaeluaina, ma o tamaiti laiti i le maualuga o lo latou maualuga, i luga ae o le fatuga sa faasino i le itu i matu (Na ou faitau e tatau ona talafeagai lenei mea).

Biolife
//agro-forum.net/threads/1048/#post-4665

O weni Otoplodivshie e sili ona lelei i le pa'ū. O pine fou i luga o vao, aua le sili atu i le fitu, sili atu 5-6 le malosi. O mea manifinifi uma lava, o mea uma e tupu i totonu o le vavae - tipi mea uma, ma leai se moa. Mo fualaau aina suamalie lelei e manaʻomia le la. E tusa lava pe iai ni nai vaʻa, e manaʻomia pea ona e aveesea uma taʻau eletise, a leai o le a faʻaitiitia le vailaʻau. Afai e iai sau laina lua-laina, i le va o laina e tatau ona 1.5 ma le 2 mita.
Marina-Ufa
//club.wcb.ru/index.php?s=82b2aaa7a3d6fdd3bcf9e7f10bec9803&showtopic=542&view=findpost&p=6761

Pe a selesele vine, e toʻalua tausaga taʻavale e aveesea i le pito maualalo. Mo le tausaga na sosoo ai, e tusa ma le 10 togi i le 1 mita e totoe mo le fuaina. I paʻu agavale i le amataga o le tautotogo na vavae ese ai luga.
serenada
//agro-forum.net/threads/1048/#post-4571