Lafumanu

O le a le mea e fai pe afai o le lapiti e mumu mumu

O le mea moni o lapiti, e pei oo latou aiga, ita, e matua matamuli lava, e iloa e tagata uma. Ae e le o tagata uma e iloa o nei manu vaefa e tatau ona popole i ituaiga uma o mafuaʻaga, e oʻo i le suiga i le tau, i se tulaga e ono suia ai lanu o la latou urine. O le tino rabbit maaleale e vave ona tali atu i ituaiga uma o mea i fafo ma totonu ole tino, e le fefefe le au faifaatoaga mo ia faaaliga, ae taumafai e vave maua le mafuaaga ma aveese, e pei o se faataitaiga, i mataupu pe a liu mumu nei manu.

Laʻau mumu mumu: mafuaʻaga

E foliga mai o le sosolo o le urini lapiti i le mumu o se faailo mautinoa i le faila o le lapiti mo vave togafitiga mo togafitiga.

E te iloa? I tulaga sili ona lelei ma le tausiga lelei, e mafai ona ola le lapiti e oʻo i le valu tausaga.
Ae ui i lea, o tagata e ona le poto masani e le o faanatinati e faia lenei mea, ae ua faia ina ia auiliili le tulaga, talu ai o se mea e foliga mai e mataʻutia i le taimi muamua e mafai ona mafua mai i le le atoatoa ma faigofie ona mafai ona foia mafuaaga:
  1. O le i ai i le lapiti taumafa fualaau faisua e maua i le beta-carotene, i le foliga o kāloti, beets, letus, spinach, tomato ma pepa. O se mea talitutusa faapena e tupu pe a faaaoga e manu ia nila o le pine, lea o loʻo i ai foi i totonu o lona fatu. Ae ui i lea, faatasi ai ma le le afaina uma o lenei aafiaga, ua tulai mai se faafitauli iinei faatasi ai ma lona iloagofie, talu ai e le o lapiti uma o loo fafaga i le tagata lava e tasi, o loo matauina.
  2. O le manavaina o le tino o le lapiti ona o le maualuga o le ea o le ea e mafai foi ona oʻo atu ai i le tele o pigmentation urinary. O lenei mea e sili ona lamatia i mataupu pe a maua e se meaola se vevela vevela, o le mea lea, i le tulaga o le faʻasolosolo, e tatau ona tausisia se faigamalo lelei o le vevela ma ia mataituina le i ai o le vai fou i totonu o le pusa ipu.
  3. Faateleina le lagona o le lapiti i fualaau i fafo ma totonu ole tino ma se faʻalavelave e faʻavaivai i le faʻalavelave. I se tulaga faigata o lenei meaola e mafai ona paʻu i lalo ma se suiga tele i le tau, ma se suiga o le fale, ma e masani foi i tagata fou o loʻo nofo i le fale o le lapiti. O se taunuuga, o le faanatinati o le manu e iloagofie lava le pala.
  4. O lenei mea faʻalavelave faʻavevesi e mafai foi ona faʻavevesi e vailaau faʻamalosi e faʻatautaia i se manu muamua, lea o nisi taimi e faʻateleina ai le faʻamaʻi o le urine.

Ae ui i lea, o le reddening o le miti lapiti e le o faʻamatalaina i taimi uma e ni mafuaaga faigofie.

E masani ona taʻu mai ai nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  1. I urolithiasis, o le mumu o le urine e o faatasi ma faigata i meaola e iai le urination ma le i ai o le oneone i totonu.
  2. I faʻamaʻi o le genitourinary poʻo le faʻaleleia o le tino, ma e mafua mai i siama o gaʻo poʻo le urethra, o le iniseti e vali mūmū e aunoa ma ni totoga, ae o le toto. O le tino o le uterine ma le faʻatafunaina e tutusa lona aafiaga, ma i alii e tausia lenei mea pe a fai o le gasegase tino poʻo le manua.

E taua! I faailoga muamua o le Hematuria, o lona uiga, o le i ai o le toto i le mimiti lapiti, e tatau ona vave sailia togafitiga o vailaau.

Faʻasologa autu

I le aliali mai o le mumu mumu ma seia oʻo ina faamaninoina mafuaaga mo lona faʻatulagaga, e tatau i se tasi ona:

  1. O lapisi e tutusa ma faailoga e vave vavaeeseina mai isi tagata.
  2. A maeʻa lena, muamua lava, mulimuli i le faagasologa o le urination i meaola ma afai e te maua ni faafitauli i lenei faagasologa, faʻaalia ai se faʻamaʻi pipisi, saili togafitiga o fomaʻi.
  3. Fesoasoani e faʻaitiitia le vevela o le vevela ma faʻatagaina manu e faʻailo lo latou galala e aunoa ma se faʻafitauli.
  4. Faʻaititia le tele o mea taumafa o loʻo i ai le koko i le meaʻai o manu.

Togafitiga metotia

Afai o le mimiti lapiti e mumu e le ona o maʻi, e leai se togafiti e manaʻomia. O mea uma lava e foia e ala i le faʻaaogaina o mafuaʻaga na taʻitaʻia ai lenei tulaga. E sili atu ona faigata le tulaga pe a maua le urini lapisi i le toto, oneone poʻo soʻo se mea e pala, lea e ono taʻu mai ai faʻamaʻi tuga.

E te iloa? O lapisi e le gata o le aano o aano o manu ma mea taua. I le taimi nei, o nei fofo o loʻo i ai i le tolu o nofoaga i le taʻutaʻua i totonu o fagafao pe a uma ni maile ma pusi.
O iinei e ono manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa mo togafitiga faʻafuaseʻi, e pei o mataupu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le siakiina o maʻi mumusu ma le palaponi poʻo le polyps i totonu o le vavalo lapiti.

Fomaʻi

I mataupu pe a mumu le mimiti a le lapiti ona o gaioiga inflammatory i le tino urinary ma i le taimi lava lea e tasi e lamatia ai le ola o le manu.

Aoao atili e uiga i le lapisi o le tino.
E masani lava o le fesoasoani i fesoasoani a antimicrobial agents i le tulaga o:
  • "Egotsina"o se vaifofo ua fuafuaina e foia ai faʻamaʻi pipisi ma le tumau o le faʻaogaina o le lapiti, lea e tuiina ai lapiti e tui mo kilokone uma o le mamafa o le tino ma le 0.25 ml o vailaau faʻasaʻi faʻatasi i le aso mo aso e tolu;
  • "Kanamycin"o loʻo aʻafia ai le tino, feteenaʻi, ma isi mea, faʻatasi ai ma cystitis ma le nephritis e ala i le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina pe o le intramuscular i le aso 0.1 ml i le kilokalama o le mamafa o le manu mo le tolu i le lima aso;
  • "Amiuni"O se vailaau faʻamaʻi e faʻafesoʻotaʻi siama o le urogenital system e ala i intramuscular poʻo inisiua injections o le 2-5 ml i le kilokalama o meaola manu i 8-12 itula i le ao.

Fofo faʻapitoa

Faʻaaogaina lelei i le togafitiga o lapiti ma vailaau faʻamaʻi masani faʻavae e faʻavae i togalaau faʻamaʻi:

  • laʻau, o laulaau fou ma le vevela i le foliga o le ono laulau punetoto o laʻau ma le afa o le lita o le suavai suavai ua faʻaalia ai mea e aʻafia ai le antimicrobial, e aofia ai i totonu o le suauu o manu;
  • ese mai fafolea, o le avea ma se tagata sili ona lelei, e faʻaaogaina ma le manuia i togafitiga o faʻamaʻi o le urogenital system, lea e faʻamaʻaina ai le sipuni vaovao o le mutia vao i totonu o se ipu vai inu ma o le mea na maua e faʻaaogaina e faʻafefe ai manu mamaʻi;
  • taisieslea, e ese mai i ana meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi-leaga, e iai foi le aʻafiaga o le la, lea e maua i le ituaiga o lauti mafanafana e tuʻuina atu i lapiti e lua o se mea faʻasolosolo ma i le uluaʻi faailoga o soʻo se faʻamatalaga;
  • meaʻailea, i le foliga o se diuretic lelei, faʻagaoioia le urogenital system, faʻaitiitia le faʻavaivaia mai ia mea e ala i le ave o le decoction na maua e ala i le kuka mo le lima minute ma le sipuni sipuni o fatugogogogo i totonu o le lita o vai.
O le a aoga mo oe le faitau e uiga i le auala e fuafua ai le feusuaiga o le lapiti, o le a le mea e aafia ai le vavalalata o lapiti, o afea ma pe faapefea ona maka le lapiti, auala e faaleleia ai le puipuiga o lapiti, aisea e tupu ai le lapiti ma le mamafa, ma iloa ai foi le mea e fai pe a fai e le lapiti mafiafia.

Fuafuaga puipui

O le puipuia o le vevela ma le popole o le urini lapiti, lea e masani ona lamatia ai le ola, e tatau muamua lava ona fuafua mea e mafua ai lenei mea matautia ma faʻaaogaina mea e le mafai ona maua.

Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Aua le faʻateleina le taumafa o le lapiti i oloa e aofia ai peta-carotene.
  2. Aua le faʻafefeteina meaola ma faʻaumatia o latou tino.
  3. Afai e mafai, faʻaitiitia le faʻalavelave faʻafitauli mo manu.
  4. Afai e manaʻomia, o le faʻaaogaina o vailaʻau e filifili ai i latou e le afaina ai le faateleina o le pigmentation o le urine.
  5. Taofi le meaola manu mama.
E taua! E tatau ona teu le palapala i le pa o le lapiti ina ia aloese mai le dermatitis urinary.

Mo nisi faʻamaʻi ogaoga e fesootaʻi ma le i ai o le toto i le urine, e tatau ona e sailia le fesoasoani mai le togafitiga o le vailaʻau. O se mea ofoofogia mataʻutia, e pei o le lanu mumu o le urine lapiti, e mafai ona avea ma se taunuuga o mafuaʻaga faʻapena faʻataʻitaʻiga i le foliga o le maualuga o fualaau faisua e aofia ai peta-carotene poʻo se pusi banal fefe.

Ae peitai, e le tatau ona faʻavaivaia le faila o le lapiti i le vaavaaia o ana uarota, lea o le a fesoasoani i le toe faaleleia o faʻamaoniga sili atu ona leaga.