Fua o le gaosiga

Tomai fualaau fugalaau: auala e tipi ai fuchsia mo le taumalulu ma le autumn. Vaega o le faʻatinoga ma isi tausiga

Fuchsia - o se fale manaia matagofie i fugalaau fugalaau. O le eseesega autu e susulu ma e le masani ai fua. Ina ia mafai ai ona fufulu lelei le fuchsia fugalaau fufulu.

O lenei faiga e faia ma le faʻaeteete, e mulimuli i fautuaga uma ma tulafono. Sei o tatou talanoa e uiga i nei mea uma i au tusitusiga. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

E faʻapefea ona fai teuteu?

Filifiliga taimi

Muamua, e tatau ona filifili pe o afea e sili ona lelei e teuina ai le laau. E masani ona faia i le tautotogo. O le teuteuina e faia seia oʻo mai le fou fou. Afai e saʻo le faia, o le tagata fugalaau o le a maua se fugalaau matagofie ma umi.

E mafai ona pau?

Totoina Fuchsia i le tautoulu, e tatau ona faia i le faaiuga o Oketopa poʻo le amataga o Novema. O lenei filifiliga o ni fugalaau fugalaau talafeagai o loʻo tutupu aʻe se fugalaau e pei o se fale. Otioti i le tautoulu e tatau ona i ai i se auala faʻaoga. I luga o lala taʻitasi o loʻo aveesea vaega o fugalaau. Otioti lala i le muamua mai le pito i luga o se pea laulaau ma ni maa.

Fautuaga. A faʻaauau ona fuga mai le fuchsia i le tautoulu, ona lelei lea e aua nei paʻi i ai, ae ia tolopoina seia oʻo i le taumalulu.

E mafai mo le taumalulu?

O le tau o le taumalulu e faia mo fuʻa e fuga seia oʻo i le tautotogo.

O le teuteuina e tatau ona faʻatinoina aʻo lei oʻo i le taumalulu (mo faʻamatalaga i le auala e saunia lelei ai fusi fufulu mo le taumalulu ma teuina i le pito i lalo ma totonu o le pulou, faitau iinei). E tatau ona malosi, e na o le 15 sima le umi. Afai ua uma ona fausia le pale, ona tatau lea ona fufulu mama vaivai, ona vevela lea ma faapuupuuina lala o totoe i le tasi vaetolu o le maualuga.

Vaega o le faʻatinoga: meafaifaaili, faʻapalapala

O le meafaigaluega autu o se naifi po o seleulu. E tatau lava ao leʻi faia le suʻesuʻega faʻapitoa. O lenei mea o le a puipuia ai faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻasalalauina i le sua o le fugalaau ua afaina. Mo le faʻaaogaina faʻaaogaina faʻaoga eseese eseese e aofia ai le ava.

E mafai ona e faʻaaoga vailaau faafomaʻi, mea inu ava malosi poʻo oloa fale e pei o chlorine ma kerosene.

Le lelei le vaʻaia o le vitriol acid manganic acid. E faʻaaogaina ni meaʻai mo ni nai minute ona solo ai lea i se ie mama.

E faʻapefea ona taunuʻu lau vaomatua?

O le vave totoina o loʻo totoʻa tonu i le teuteuina. O le mea mulimuli ane ua maeʻa, o le mea mulimuli o le a fuga le laau. O le faʻatinoga e faʻatino 2 taimi i le tausaga. O le taimi muamua aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ma le taimi lona lua i le amataga o le tautotogo. Vaitafe o le tautotogo e tupu i le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati. O lana galuega autū o le fausia lea o se pale matagofie ma le tele o pine, i pito o nei tumutumu.

Faiga faʻavae:

  1. I le amataga, e faʻaaogaina lala laiti uma, aua o le a le totogo pe o le a vaivai.
  2. Ona mafai loa lea ona e aveʻesea lala vevela ma le manifinifi.
  3. Ina ia puipuia le tele o le vaomatua, e tatau ona e tipi ese le tipi i le ogatotonu.
  4. I le taimi o le teuteuina o laʻau, e tatau ona mafaufau o le pale e tatau ona saʻo. O le tipi ua faia i se mamao e 1-2 centimita mai le nato.

E faapefea ona tausia le fugalaau?

  • Malamalama E lelei Fuchsia i le felafolafoaʻiina o moli, o lea la pe a uma ona teuteu e tatau ona tuu i luga o le faamalama sill, o ona faamalama e faasaga i matu po o sasaʻe. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le a foliga mai o le laau o le a foliga mai o ni fugalaau laiti ma seasea.
  • Faʻasa e tatau ona faʻalelei. E tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai e le malogo le pito i luga.

    Fesoasoani Faaaoga na o le puipuia o le vai vaivai. I le tautotogo, faia ni vai inu 1-2 taimi i le vaiaso, ma i le taumalulu, faaitiitia i le tele o taimi i le masina.

E tele mea na matou teuina e uiga i auala e tausi ai fuchsia i le fale ma totonu o le togalaau i lenei tusiga.

Fertilizers

O le faʻalauiloaina o laei e amata vave lava pe a maeʻa le faʻauʻuina ma le faʻapipiina o le tautotogo. E taua le faaauau pea ona fafaga seia oʻo i le tautoulu. I faleoloa faʻapitoa e mafai ona e faʻatau ai faʻasamaʻi ua mamanuina mo laau totō.

Afai e te faʻamaluina fuchsia, o le a amata ona tupu lau laʻau, ae o le fuga o le fugalaau o le a le lava. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e na o le tasi lava vaiaso vaiaso e faʻaaogaina ai le faʻamaʻi. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e tatau ona aofia ai le nitrogen, fuamosa, potassium ma le magnesium.

E i ai nisi tulafono e tatau ona mulimulitaʻia pe a fafaga se fugalaau, pe a uma ona fufulu:

  • O luga o laei e faia na o le eleele malulu.
  • E tatau ona fafagaina faʻamaʻi vai i le faaluaina e pei ona tusia i totonu o faatonuga.
  • I le malulu o le fugalaau e le manaʻomia le faʻamaina.

Totoina, toe gaosia ma le totoina

Fuchsia tausi ile fale e faigofie. E oʻo lava i se faʻatoʻaga togalaau e mafai ona tupu lenei fugalaau. Pau lava le mea e tatau ona tatou manatua nisi o tulafono o le galueaina:

  1. Faʻaauau le vevela e tusa ma le 20 tikeri i le taumafanafana ma faʻaititia i le 5 tikeri i le taumalulu.
  2. I le taumalulu, e manaʻomia e fuchsia le malamalama atili.
  3. I le taumafanafana, e mafai ona ave le fugalaau i le auala, ina ia manava ai le ea fou.
  4. Taofi ese mai pepa.
  5. Faia faʻamautu faʻamautu ma vai mama.
  6. Mulimuli i fautuaga mo le faʻaleleia ma le filifilia o fomaʻi.
  7. Faia vave ma saʻo saʻo.

Fuchsia e totoina i tausaga taʻitasi. O lenei faʻafouina le fugalaau ma maua ai le avanoa mo se aʻa e sili atu ona tupu. O le gafatia e filifilia le tele o le tele, faia i le sima ma le lanu malamalama. I le pito i lalo o le ulo e tatau ona i ai se alavai, lelei le palapala. I le eleele o le laau e le o se mea e sili ona faigata, ae sili atu le faʻaaogaina o se faʻafefiloi palapala o peat, sand and hardwood.

E taua! Ina ia puipuia le faaleagaina o aʻa, ao faagasolo le gaosiga, o le fugalaau e tatau ona tafe lemu i se paʻu o le eleele ma sausau i luga. Aʻo lei toe faʻapipiʻiina le tolu o le umi o le mama ua teuteuina.

O le toe gaosia e tupu mai i le fatu, toso ma laulaau:

  1. Fuchsia fatu e le masani ona tupuTalu ai e faigata tele ona maua ni fatu, e tatau ona paʻuina se fugalaau. E le gata i lea, o le metotia o le fatu e le faatagaina ai le maua o se laau totino ma uiga saʻo eseese.
  2. O le tele lava o taimi e faʻaaogaina ai ni gaioiga mo le toe faia. O lenei metotia e sili ona faigofie ma taʻutaʻua.
  3. Ma le ituaiga lona tolu o le toe gaosia - lau. Auala anapogi ma faigofie. O le a tatau ai ona vavae ese le lapoa pito sili ona tele ma sili ona maloloina, tuʻu i totonu o se mea mafiafia ma ufiufi ai i luga se apa mai luga. A maeʻa le faʻapipiʻiina o laʻau i le taimi lava lea na toe totoina i totonu o le ulo.

Auiliiliga i le auala e totoina fuchsia i le fale, faitau iinei, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai uiga o le tuputupu ae ma le tausia o lenei fugalaau matagofie i le togalaau.

Maʻi

Fuchsia e seasea ona maʻi, o le tele lava o lenei mea e mafua ona o le le tausia lelei pe a uma ona teuteuina. O maʻi taatele e masani ona:

  • Roto. Brown i totonu o le lau o se faailoga manino lea o lenei maʻi. E mafai ona oso i luga o le laau ona o le le lelei o le faʻaaogaina o meafaifaʻaili. Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e manaʻomia vave ona aveese faʻamaʻi pipisi ma togafitia i le Bordeaux fluid i le vaeluaga o le 2-3 aso.
  • Laʻu aʻa. Faʻaalia o se taunuuga o le tele o le susu. Afai o aʻa lanumoana uliuli na vaaia i le taimi o le gaosiga, o lona uiga ua fuga le fugalaau. O na fuchsia e le toe mafai ona laveaiina; na o le pau lava le mea e mafai ona faia o le tipiina o le tipi ma aʻa ai.
  • Chlorosis O se fugalaau e mafai ona maʻi i le chlorosis pe afai e sasaaina i le vai mai se tap. O le mea autu o le lanu samasama. Ina ia toe foʻi i se foliga soifua maloloina, e tatau ona e toe iloiloina le faiga o le faʻavaivai.

Faaiuga

Fuchsia teuteu o se metotia faʻataunuʻu talafeagai, e aunoa ma se faʻasolosolo lelei ma olaola le laau. O lenei faagasologa e faigofie, ma e oʻo lava i se tagata fai lafu fugalaau e mafai ona faia. Ae afai e le faia lenei mea, o le a faia e le laau se foliga leaga, o le numera o le a faʻaitiitia, e pei o le tele.