Faatoaga faatoaga

"Metronidazole": faatonuga mo le faʻaaogaina o moa

O le faaupuga "moa i le pa'ū ua manatu" e le o se mea na tupu. Nestling o moa ma isi manu fefaʻatauaʻiga e sili atu nai lo tagata matutua, e afaina i faʻamaʻi eseese, ona o lo latou puipuiga e matua vaivai lava e tetee atu ai i taufaʻamataʻu mai fafo. O le auala pito i sili ona aoga ma faatuatuaina e puipuia ai mai siama, e pei ona e iloa, o vailaau faʻamaʻi. O se tasi o nei vailaʻau, lea e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o moa, o Metronidazole. Mafaufau i foliga o lona faaaogaina i le tusiga.

Faiga faʻapolopolo

"Metronidazole" e le o se vailaau faʻasaina e iai se taulalata vaʻaiga. Talu mai 1960, o lona antibacterial ma le antiparasitic gaoioiga ua faʻaaoga lelei e togafitia ai tagata ma meaola (e le gata o manulele), ma o lea e maua ai vailaau i ituaiga eseese, aemaise lava i le tulaga o:

  • papa;
  • faʻatoʻaga;
  • pulu;
  • fofo tui;
  • kulimi mo le faʻaaogaina fafo;
  • vailaau vavalalata;
  • polo.

I togafitiga o vailaau faʻamalositino, fualaau poʻo pulu fualaʻau e masani ona faʻaaogaina, ma e le masani ai fofo mo le inisiua.

Pusa "Metronidazole" ei ai foliga o se palanikeke paʻepaʻe papaʻe poʻo le samasama-lanu meamata ma faʻamafaʻi tulimanu uʻamea i le va o le itu ma le base (o le chamfer) ma le tasi le vaitusi tutusa, e mafai ai ona vaeluaina le piliki i le afa. O le mamafa o le laulau ma le mea o loʻo i totonu o le mea galue i totonu atonu e eseese, e aofia ai:

  • 0.25 g, e aofia ai le 0.0625 g, poo le 25% o vailaau oona;
  • 0.5 g, e aofia ai le 0.125 g, poo le 25% o vailaau oona;
  • 0.5 g, e aofia ai le 0.25 g, poo le 50% o fualaau oona;
  • 1 g maua 0.25 g, poo le 25% o le antibiotic.

I le faaopoopo atu i le pepa "Metronidazole" e aofia ai meaʻai - pateta o le pateta, acidic octadecanoic ma talikolo.

Fale faʻamaloilo

O fualaau faasaina e mafua mai i vailaau faʻasaina ma aʻafiaga o le antibacterial ma le antiparasitic, faʻamalosia e faasaga i le tele o microbes ma isi parasite. Aemaise lava, o le lagona lelei i le vailaau faʻasaʻi o loʻo faʻaalia e:

  • trichomonas;
  • Giardia;
  • talafaasolopito;
  • amoeba;
  • balantidia.

E te iloa? Palantidia (o le upu "balantidium" i le faa-Eleni o lona uiga o le "ato") o le suauu e tasi e sili ona tele-cell e lamatia ai tagata, e afaina ai mea totino ma o le mafuaʻaga lea o le dysentery infusory. E tusa ai ma nisi faamatalaga, mai le 4 i le 5% o tagata i nuu i tua o loʻo tauaveina lenei vili ma o le tele lava o le faʻamaʻi e sau mai le fesoʻotaʻiga ma puaa, e ui lava o nisi taimi e maua ai le maʻi i maile.

Microbes faʻatasi ai ma le enzyme polokalama e mafai ona toe faʻafouina ai le kulupu nitro ma faʻavaveina le faagasologa o fegalegaleaiga faʻamalosi o ferredoxin ma gaʻo eletise o loʻo pau i totonu o le galuega o le vailaʻau. O le antibiotic e taofia ai le fausia o siama DNA maaleale e ala i le faaitiitia o le nitro group (NO2), o ana oloa e faaleagaina ai le DNA o meaola ninii, e puipuia ai lona toe amataina ma lona fausiaina. O sea ituaiga o gaioiga e mafua ai le fualaau faasaina i le tau faasaga i meaola ninii e mafai ona ola ma atiina ae i le leai o se ea (eaerobic forms of bacteria), ae o le vailaau e le mafai ona leai se malosi e faasaga i le papa ma le sigi. O itu lelei o le vailaau faʻatauina e tatau ona mafua ona o lona malosi tele i le faʻaoga tautala. O le gaioiga gasegase mai le mea o loʻo i ai meaʻai e vave ona gauai i totonu o le toto ma salalau i totoga uma ma fusi, faʻapipiʻi i le ate.

O se tasi o faafitauli taatele o le pala i moa. O le mea lea, e tatau i tagata e ona nei moa ona iloa pe faapefea ona faatea ese anufe moa, peroedov, lice ma siaki.

Aveesea o le fualaau faasaina e tupu i le urine ma feces, valiina i totonu o se lanu mumu-lanu enaena. O fualaau faʻamaʻi uma e aveesea pe a uma le 48 itula pe a uma le faʻamaʻi mulimuli.

O a faʻamaʻi e faʻaaogaina?

"Metronidazole" ua faʻaaogaina e togafitia ai le tele o siama siama ma faamai pipisi, ae mo le moa ua na o le tolu lava faailoga mo lenei faʻaoga:

  1. Trichomoniasis - o le diphtheritic ma le ulcerativeions o le pito i luga luga o le digestive ma isi totoga na mafua mai i le protozooa o le ituaiga Trichomonas.
  2. Coccidiosis - O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava i le tele o taimi e aafia ai tamaiti laiti, pathogen - unicellular Coccidia sikoa.
  3. Talafaasolopito (e taua foi o le enterohepatitis, poo le tifiohepatitis, e lauiloa foi o le "ulu uliuli") o se faamaʻi pipisi, aemaise foi le matautia mo moa, na mafua mai i le protozoans mai le aiga Histomonas mellagridis.

Faʻasologa

Talu ai ona o le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai ituaiga o meaola eseese mo faʻamaʻi eseese, e mafai ona faʻamatala auʻiliʻilia e uiga i le fua naʻo tulaga e faʻatatau i mataupu taʻitasi.

E taua! O fua masani o togafitiga fualaau faasaina, o le fua ma le taimi o togafitiga e faʻalagolago i le faʻamoemoe o togafitiga (togafitiga poʻo le faʻasolosolo), le natura o le maʻi, le ituaiga o manu, ma ona tausaga. E pei o isi vailaau faʻamaʻi, o le tausisia o nei tulafono e faatatau i le "Metronidazole" e faʻatagaina.
Ae ui i lea, i se tulaga aoao, o le vailaau e masani lava ona fai i le fua faatatau o le 20 mg o le mea e gaosia i le kilo kilokalama o le meaola i le aso, faatasi ai ma le tautala ile tautala ile 2 taimi i le aso, 10 mg.

Talosaga mo manulele

O ituaiga uma o moa e iai ona lava foliga pe a faʻaaoga Metronidazole.

Toa moa

E faʻapitoa le faʻafefeina o moa i vailaʻau e pei o Coccidia ma Histomonas mellagridis. O nei protozooa e mafai ona lavea i le moa saʻo i aso muamua oo latou olaga, o le mea lea afai e te le faʻaaogaina taimi vave ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafai ona e leiloa uma lafu manu o le a oti e aunoa ma le mafai ona maua le mamafa tatau. "Metronidazole" e mafai ai ona e foia lenei faafitauli i se taimi vave lava, e tusa lava pe leʻi lagona le maʻi. Mo lenei mafuaaga, e ui lava i le mea moni e faapea, e pei ona lauiloa, o le faaaogaina o vailaau faʻasaina mo togafitiga faʻamalositino o se faiga leaga, latou te faʻaauau pea i totonu o le fagaina o le faga, tuʻuina moa i le fualaau fafa, faʻi 20-25 mg i le 1 kilokalama o le mamafa i aso muamua o le olaga ona lua vaiaso uma lea seia aulia e le manulele le ono tausaga.

E taua! Ole vailaau e le lelei le suauu i le vai, o lea e tatau ona e faʻaopopo i meaʻai (lea, ioe, e le faigofie, aua o le manu maʻi e masani lava ona musu e ai, ae e masani lava ona fia inu). O le laulau e faʻamalosi i le paʻu ma faʻafefiloi lelei i meaʻai.

Ae peitai, afai o moa ua i ai faailoga muamua o coccidiosis, histomoniasis poo trichomoniasis, o le togafitiga e tatau ona foliga ese. I lenei tulaga, o le fualaau faasaina ua faatonuina i le aso tutusa, ae na tuuina atu mo le 2-5 aso, pe a maeʻa ona toe faia le vasega pe a maeʻa le 8 aso.

Faailoga o faʻamaʻi e faʻamalosia ai le Metronidazole o le manava manaia, faʻaitiitia le gaioiga, le lava le manaʻo, vavalo, tuʻituʻi i totonu o faaputuga, faateleina le fia inu, maʻi.

E pei lava o soo se vailaau, E tatau ona faia soo le metronidazole, aloese mai le solia o le taimi o le afaina o le isi fualaau, aua e le gata ina faaitiitia ai le togafitiga, ae e mafua ai foi ona fai togafitiga faafomaʻi. Afai o le mauaina o le faaputugatupe na faamalosia e faalavelaveina, e tatau ona toe amata togafitiga i se taimi vave lava e tusa ai ma se polokalame muamua.

Matou te fautua e aʻoaʻo e uiga i faʻamaʻi pipisi ma le le faʻaleagaina o moa lapisi.

Turkey poults

Mo pou o faamai o loʻo lisi atu i luga, o le pito sili ona taua o le talaʻaga, lea e aʻafia ai le ate o manu felelei ma e masani ona oʻo atu i latou i le oti. O le masani lava, o faailoga muamua o maʻi (gasegase samasama ma fulufulafu, leai o meaʻai ma le gaoioi, fulufulu paʻu, pulu lanumoana uliuli i luga o le ulu) e tupu mai i manu laiti i le 2 vaiaso.

E te iloa? O le manava o le pipi e mafai ona eli tioata, ae e le o se mea sili ona faigofie, o lenei manulele e leai sona malosi e pei o le isi.

E pei o le mea e faʻafefe ai tagata, e mafai ona togafitia turkeys i le fesoasoani a Metronidazole, ma e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina mo faamoemoega faʻasolosolo e aunoa ma le faʻatali mo le faʻaalia o le faafitauli.

Vailaau togafitiga o vailaau togafitiga - 30 mg i le kilogram le mamafa o le tino, vaevaeina i le tolu aso o le taumafa (10 mg), le umi ole togafitiga - 10 aso. O nisi taimi latou te talanoa e uiga i se isi metotia o le fuafuaina o le metotia: o le vailaʻau e tuʻuina atu i lea aso i lea aso e faaopoopo i le 0.75 g Metronidazole (3 papaʻu poʻo le sili atu, e fuafua i mea o loʻo iai i totonu o le tasi papa) mo le 1 kilokalama o meaʻai. Le ala o le taliaina - tutusa lava aso e 10.

O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e aʻafia ai le 20 mg o se mea e tasi i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino ma le lua aso le aoga (nisi o punaoa e talanoa e uiga i se umi umi - 3-5 aso). E mafai foi ona faʻaaogaina mo poults le polokalame o le puipuiga e tasi e pei o moa lapisi.

Aoao pe faapefea ona togafitia manava manaia i pou turkey.

Suavai

O tamaiti laiti o kusi ma ponaivi e faigofie foi ona afaina i maʻi e tolu na taʻua i luga, aemaise lava gistomonozu ma trichomoniasis. I mea ua uma ona taʻua, o loʻo faʻaalia ai le i ai o le faʻamaʻi, mo nei ituaiga o manulele, e aoga foi le faaopoopo i ai le faʻalauteleina o le vevela o le tino, faigata le manava, masini gaosi, faʻasaʻo mai le isu ma mata.

E taua! Le faʻaaogaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi pe a oʻo mai ni faailoilo i totonu o le lua vaiaso i le maliu o le 90% o le tupulaga talavou.

Togafitiga e aofia ai le ave o le vailaʻau i le fua faatatau o le 25-50 mg i le pauna o le mamafa o le tino i le aso, e fuafua i le mamafa o le tulaga. E mafai foi ona ese le vasega: o nisi taimi 2-5 aso e lava, i isi tulaga, togafitiga e oʻo atu i le 10 aso.

O le faʻatagaina o togafitiga e faia e tusa ai ma le polokalame lava e tasi pei o moa vao.

E taua le matauina o le maualuga ma le taugofie o le tau e fuafua ai le faaaogaina o Metronidazole mo togafitiga e le gata o ituaiga o moa ua taua, ae faapena foi mo isi manu felelei - pigeons, quail, moa manu, ma isi.

Contraindications

O le sauniuniga i lona aotelega e faigofie lava ona faʻatagaina e moa - o vailaʻau e leai ni faʻamaʻologa saʻo mo le faʻaaogaina i togafitiga vailaʻau. Ae ui lava i lea, e taua le matauina o le faʻaaogaina o vailaau malolosi antiparasitic, e aofia ai le Metronidazole, e aunoa ma le tuusaʻo tuusaʻo a se fomaʻi (e tusa lava pe tatou te talanoa e uiga i le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi i tamaʻi moa), faʻasalaga, e le faʻamaonia.

E taua! E ui lava o le Metronidazole ua faʻaumatia mai le tino pe a mavae le 2 aso, o manu felelei e ave le vailaʻau e faʻatagaina e fasia muamua i le 5 aso ina ua maeʻa le tupe mulimuli. Afai o se tasi na maliu muamua atu nai lo lenei vaitau, o ana aano o manufasi e mafai ona faʻaaogaina e fai ma meaai mo meaola faʻatauvaʻa pe mo le gaosia o le aano o manufasi ma ponaivi.

E taua foi le iloa o lenei antibiotic e le mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaau faʻamalosi, aemaise lava, i le kulupu o nitroimidazoles lea e aʻafia ai, faʻapea foʻi ma mea e maua ai le quinoxaline ma le nitrofurans.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga mai le faʻaaogaina o le "Metronidazole" e seasea ona tupu, e tusa lava pe sili atu le tele o masini fautuaina. E leai foi se tali le lelei i le amataga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faapea foi ma le faʻamalologa.

Faatasi ai ma aʻafiaga e ono aʻafia ai ua na o le le lava o le tagata e le mafai ona faʻaaloalo (tali atu i mea faʻaalia ma faʻaaliga eseese), o nisi taimi e aliali mai i ni tamaʻi pele maaleale. Ae i le tulaga o le le pulea ma le umi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga mamacocos mycosis e mafai - o se maʻi faʻamaʻi e mafua mai i le leona o le mucosa o le oral, o le suiter ma le esophagus.

VITIO: Matou te taulimaina COCKDIOSIS I LE MEASURA METRONIDAZOL

Puipuiga

O le puipuiga aupito sili o trichomoniasis, histomoniasis ma coccidiosis e le o le puleaina o vailaau faʻamaʻi, ae o le tausia o mea mama ma mea mama ma manaoga ole fafagaina ole manulele.

E te iloa? O le UN General Assembly i le 2016 na ia iloaina o le le pulea o le faaaogaina o vailaau oona e le aufaifaatoaga o manu atonu o le mafuaaga autu lea o le tulai mai o "superbugs" e tetee atu i nei fualaau faasaina ma ua mafai nei ona fasiotia se tasi tagata i le lalolagi i le tolu sekone.

I le faaopoopo atu i le mama ma le mago i totonu o le fale, faʻaleagaina le fale i taimi uma, aveeseina o totoe o meaʻai e leʻi faʻaaogāina, faʻatoʻa le aʻafia ai le tootoo ma isi avega o faʻamaʻi pipisi i totonu o fale, pulea o faʻataʻitaʻiga ma suiga o le vevela faʻafuaseʻi,

    Tausia tamaʻi meaola ese mai tagata matutua.
  1. Faʻatonu se farantina masina mo tamai moa fou ae leʻi tuʻuina i totonu o se potu taatele ma isi manulele.
  2. Faʻafesoʻotaʻi loa moa ma faʻamaʻi muamua o maʻi.
  3. Aua le tuʻuina atu i a latou uarota ni fualaau faʻasaina faʻamaʻi puipuia "i le tulaga tonu lava" poʻo le taimi e iloa ai se faʻamaʻi o le natura e le masani ai e aunoa ma se faʻamaʻi ma le faʻasologa o togafitiga a se fomaʻi.
  4. Aua nei sili atu i le numera aupito maualuga o tagata taitoatasi i mita sikuea o le nofoaga (mo ituaiga uma o manulele ma mo latou tausaga taʻitasi o nei tulaga masani e eseese).
  5. Afai e mafai, ia faʻatapulaʻa le faʻafesoʻotaʻi o moa ma isi manufelelei, aemaise lava, ma lupe, lea o loʻo i ai i le toatele o le au trichomoniasis.

E aoga le iloa o le a le metronidazole e manaʻomia mo moa matutua.

Metronidazole o se vailaau faʻamaonia ma lelei mo le togafitia o faʻamaʻi sili ona lamatia matautia e tolu, e masani ona afaina ai moa. A e ui i lea, ina ia mafai ai e le tagata ona taumafai e faʻaaoga le vailaʻau i le umi e mafai ai, e tatau ona e faʻaaogaina fualaau faʻamalosi e pei ona faatonuina e le fomaʻi, ia faia uma auala talafeagai e puipuia ai le faʻalavelave o le maʻi, ma aemaise lava lona atinaʻe ma le fesuiaiga i taimi masani poʻo vailaʻau faʻasaina.