Laʻau

O galuega sili ona lelei e fai-o-oe lava kenera

Greenhouse - o se mamanu faʻapitoa i soo se togalaau. E mafai ai e oe ona puipui lau laau, laulaʻau ma vave seleselega mai le malulu, e maua ai se seleselega tele, e tusa lava pe malulu. O le fausaga e mafai ona faia i ni foliga ma ni ituaiga eseese, o lea o le a le faigata ai ona pikiina mo soʻo se 'upega tafaʻilagi i se auala e fetaui lelei ma e le o nofoia le vaega faʻaaogaina. I fale faʻapitoa, o lenei mamanu e le taugofie. E le tau manaʻomia ona faʻaalu se tupe tele, aua e mafai ona e faia se suauu i ou lava lima ma faʻapolopolo.

Nofoaga i luga o le saite

A o le i faia le fausiaina o le fale koli, e tatau ona e fuafuaina lona nofoaga. Ae maise lava pe afai e tu, e le mafai ona feaveaʻi. O le tele, foliga, ma le aofaiga o mea faʻaaoga e faʻalagolago i le filifiliga o le nofoaga.

A filifilia se teritori mo se kiona, e tatau ona mafaufau i ai mea nei:

  • O le fuafuaga ua muaʻi tuʻuina. E le mafai ona faʻapipiʻiina le mamanu i luga o se tau. A i ai ni meaʻai, o mailei ma isi faʻalavelave, o le a manaʻomia ona aveeseina aʻo lei fausiaina le fale.
  • E manaomia e laau toto le susulu o le la. O le mea lea, e le mafai ona fausia se fale mafanafana i le paolo. O lenei mea o le a afaina tele ai le atinaʻeina o fualaau ma atili fua mai.
  • I totonu o le greenhouse o le a manaomia ai le faia o galuega faʻatoʻaga. O le mea lea, e tatau ai ona faigofie ona oʻo atu i le suʻesuʻega ina ia tatalaina lelei ai.
  • E fautuaina e fau le fausaga mai sasaʻe i sisifo. Faʻafetai i lenei mea, o le a maua e laau toto le susulu o le la. Afai e tatau ona tupu lenei mea i le taeao ma le afiafi, e tatau ona faʻatulagaina fausaga i le itu mai le itu i matu i le itu i saute. O lenei mea o le a maua ai puipuiga mai le la o le aoauli.
  • Afai e te fuafua e ola pea tomato poo kukama i totonu o le fale koli, e fautuaina e toe faʻaofi se isi mea e lata ane i ai. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o nei aganuu e manaʻomia le suia i tausaga taʻitasi i se nofoaga fou. Faafetai i le i ai o le fale koli lona lua, o le a mafai ona suia nofoaga i tausaga uma. Afai e leai se avanoa mo le tele o fausaga, e mafai ona e fatuina a latou lanu laiti.

Faʻaaoga faʻamatalaga! E sili le faia o le fausaga i le ogatotonu o le tautotogo. E leai se kiona, ma o le laau e leai lava se taimi e ulufale ai i le tuputupu ae atoa. E mafai e oe, i le mea moni, ona fausia ni greenhouses i soo se taimi, seivagana i le taumalulu (o le a faigata le galuega i le malulu ma le malulu).

Ituaiga Greenhouses

O ituaiga sili ona faʻalagolago ma faigofie o mea vevela e mafai ona e faia oe lava:

AtaFausiaina
Pusa falaoa. E tatalaina e tusa ai ma le mataupu faavae o le pusa falaoa, o lona uiga o le igoa. E faigofie i totonu o le tapuni, e le manaʻomia le lagolago.
Arched. Faʻamatalaga faʻavalea ma paketi o le koli. Arks e pipii i le eleele, ufiufi i se ata tifaga. Faʻafaigofie ona faʻapipiʻi ma faʻasolosolo e aunoa ma ni tomai faʻapitoa. Mo le gaosiga, e mafai ona faʻaaoga pipili pe a uma le faʻalogo.
Thermos. O le faleoloa e eli i le eleele. E na o se tapuni i luga o le eleele mo le avanoa i laau ma le ea. Faafetai i lenei mea, o le vevela e sili atu ona teuina i totonu.
Butterfly. Faʻavae o se fao poʻo se fale. O le tulaga ese o le lua faitotoa o le faitotoa i fafo, e pei o apa. Avanoa e maua mai i itu uma e lua. E mafai ona fai faitotoa i le polycarbonate.
Nofoaga (gable). E tuʻuina laupapa i luga o le tulimanu. Ua ufiufi i latou i se ata tifaga poʻo se mea e ufiufi ai O sea ituaiga e vave ma faigofie ona faʻapipiʻi, e mafai ona feaveaʻi, ae e leai se tulaga lelei lelei. O le mea lea, e masani ona faʻaaoga e avea o se fale le tumau.
Popo nofo toatasi. O le mamanu e pei o se pusa faʻatasi ma se tapuni puipui. Ina ia lele i lalo ifo o le taualuga, faʻapipiʻi.

O ituaiga lisi e mafai ona faʻaleleia e ala i le faaopoopoina o isi elemene.

O le mea sili ona taua o le mafaufau i le polokalame atoa i tulaga.

Faʻaaoga faʻamatalaga! I totonu o le fale ma i totonu o le falesa, e mafai ona e mauaina le tele o mea tuai e lelei atoatoa mo le fatuina o se kati. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalama o le faamalama, moega tuai, palago, polypropylene poʻo faʻasalalau alumini ma sili atu. E na o le tatau lava ona faʻaali le mafaufauga ina ia mafai ai ona iloa le auala e teu ai laau mai ia i latou e aunoa ma le teuina o tupe i totonu.

Mafaufau i mea e sili ona lauiloa mo fata ma puipui. E le gata i lea, o loʻo i lalo o ni laasaga taʻitasi i luga o le auala e faia ai se kativaʻai ma ou lava lima mai mea eseese.

Faʻavaa mo greenhouses

I le gaosia o le faʻavaa o greenhouses, e mafai ona e faʻaaogaina mea eseese:

  • Omea. E mafai ma tumau, ae mamafa. Mo le fausiaina o se kateva mai le faʻamalosia, o meafaigaluega faapitoa e manaʻomia (i vaega faʻapitoa). O le mea e faʻaaogaina ai le 'eleʻele, ae mafai ona faʻamautuina i le faʻamalosia. Afai e pa'ū le fausaga (mo se faʻataʻitaʻiga, mai se paipa faʻapitoa), ona e tuʻimomomo lea o laau.
  • Laʻau, PVC, kesi. O le fausiaina o se fausaga e faigofie, na o tomai faavae faavae e manaʻomia. O fausaga fafie e faia i laupapa e tatau ona ufiufi i faʻapitoa faʻapitoa ina ia le maua ai ni talo.
  • Pipi, propylene. Mama ma le tumau. E pipiʻi lelei, mai ia mea e mafai ona e fatuina ni fausaga o ituaiga eseese. Afai e pau le greenhouse plastics i luga o fualaau, e leai se mea e tupu ia i latou. O le faʻafitauli o le le mafai ona taofiofia le avega, faʻalavelave ma pisa.

Faʻalogo! O le faia o se kiona, o meafale, tulimanu, mea e faʻaoga ai, ma isi mea o le a manaʻomia. E mafai ona e faia faitotoa ma taulima.

O le fale e faʻaaogaina-oe-greenhouse mai paipa (pro-propylene, faʻamatalaga, metala-palasitika): faʻavae laasaga taʻitasi

I le faʻamoemoeina o le nofoaga, malamalama i le tele e te manaʻomia se laufanua. I le faia o lona ata faʻatusa i luga o pepa, e tatau ona tuʻuina atu le maka i le eleele.

O le laasaga lona lua ina ua maeʻa le makaina o le fausiaina lea o se laupapa laupapa - o le faavae o le fale lauʻeleʻele. Ina ia faia lenei mea, ave laupepa tonu, puipui i tulimanu ma sikulima. E fesuiaʻi se mamanu se tasi i le tulaga o se tafaoga. Ua sasaaina le fanua iina, e faavae i luga o le fuafuaina o le maualuga o le laupapa, o le nofoaga o le fausaga.

Le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina o faʻaipoipolo i le laasaga

Faʻafefea ona faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi arcs i ou lava lima i tulaga

Faagasologa ataFaamalamalamaga
Ina ia mautinoa le malupuipuia o le faavae i tulimanu i le va o laupapa e faʻaogaina ai se vaega o le faʻamalosia.
E vaʻaia ni vaʻaiga e tusa ma le 70-80 cm, faʻapipiʻiina i se mamao o le 50 cm mai le tasi i le isi, ma taumafai e faʻatonuina i latou i le faʻafeagai ina ia leai ni faʻalavelave.
O afifi o le umi ua filifilia ua faʻaofi i totonu o le faʻamalosia.
Faʻamau i fusi ma sikulima i laupapa.
Mo le faʻamautuina o le mamanu, o loʻo fesoʻotaʻi ma se paipa umi, faʻapipiʻiina i ni faʻaoga faʻapipiʻi faapitoa.

I totonu o vaega e uiga i le falemalama o le polycarbonate, faʻapipiʻiina o le ata tifaga ma vaeluaina, e mafai ona e iloa le auala e faʻapipiʻi ai nei mea i lenei ituaiga greenhouse.

Greenhouse mai lau laupapa laupapa: laasaga i lea laasaga

I lenei tulaga, o le a galue le laau e pei o le faavaa, ma o le ata o le a avea ma mea e ufiufi ai.

Faagasologa ataFaamalamalamaga
Matou te kukaina laupapa, e sili atu le togafitia i latou i se visepisi, ina ia latou le pala ma tautua umi atu.
Matou te faʻapipiʻiina le faavae, faʻapipiʻi laupapa i sikilima, tulimanu i luga o le nofoaga.
Faailoga le mamao o le a tatou tuu ai pine. E faʻalagolago i le umi o le falemalama. E masani lava pe a uma le 40-70 cm.

Matou te fafagu i ni mallet, 5 × 5 cm, 50 cm le umi, i totonu o le eleele i le loloto o le itiiti ifo i le 10 cm.

Matou te faapipii foi i sikulima i le faavae.

Matou te ave fasi pepa 5 × 2 cm ile lapopoa, o le umi e tutusa ma le mamao i le va o taofi tetee. Matou te faʻatautaia.

Matou te tosoina maea i le va o maea ina ia le paʻu le ata.

Ma le isi, o le a tatou iloiloina mea e mafai ona faʻaaoga e ufiufi ai greenhouses ma le auala e faia ai.

Mea mo greenhouses

O poloketi e sili ona lelei ile kapoti e faia i le polycarbonate, faʻamalama e lua-mata ma le polyethylene (low-pressure polyethylene) (HDPE). E le taugata ma e mafai foi ona faʻasalalau i se mea i totonu o le fagafao (faʻataʻitaʻiga, faʻamalama). Mafaufau i uiga o mea:

TaimiPolycarbonate

Tioata

Tifaga (PND)

Faʻasagaga ma le mamafaMalamalama, mea e lagolagoina e le tagata lava ia. Pe a filifilia, e mafai ona faʻaititia le numera o vaega faʻapipiʻi, e aunoa ma le fatuina o se faavae.O se mea mamafa, lea e manaʻomia ai se faʻavaa malosi ma se faʻavae.O mea pito sili ona malamalama e faʻaalia. E mafai foi ona ave e le matagi, o lea e manaʻomia ai ona faʻapipiʻi i le faʻavaa.
Tausaga faʻatinoO loʻo iai se olaga umi o le 20-25 tausaga. E masani ona gaosia e le au gaosiga le 10 tausaga. O le mea lava ia o se elemene o le fausaga lagolago. A maeʻa le faʻatulagaina, e le faʻavasega pe faʻafefe.O le a umi se taimi pe a puipuia mai le timu, kiona, ma isi. O se fale lauʻeleʻele faapena e mafai ona tuʻuina i lalo o se faʻavaa.E i ai se piriota puupuu (maualuga 2-3 tausaga). Polyethylene e faʻaleagaina pe a faʻaalia i le susulu o le la.
Leo faʻamauE i ai se fausaga o le honeycomb. Faafetai i lenei mea, o le pisapisao o le matagi ua muffled.Afai e leaga le faʻapipiʻiina o se fale koli tioata, o le a sosoʻo le ata i totonu, o le tioata o le a tatagi ma tafe.E leai se pisa. Faatasi ai ma se matagi malosi, o le ata e amata ona malosi malosi.
AestheticsE foliga mai o se mea fou ma matagofie. I se isi itu, e mafai foi ona avea ma mea teuteu o le saite.Faʻatasi ai ma le maualuga o le faʻapipiʻiina e sili ona matagofie lona fiafia.E foliga manaia na o le taimi muamua, ona amata ai lea ona faasolosolo ina leaga ma mu i lalo o le la.
SaogalemuE le malepe pe paʻu pe a paʻu pe lavea. E malosi atu, ae i le taimi e tasi e sili atu nai lo le tioata.Afai e malepe le ipu, e mafai ona manua. O le mea lea, i le taimi o le faʻatulagaga, ua fautuaina e tausia meafaigaluega saogalemu (gaugatini gaugau, seevae seevae, ma isi).Mafai ona saogalemu.
TausigaFaʻateleina le pefu e toetoe lava a le vaaia. Afai e manaʻomia, e mafai ona fufuluina i se vai masani mai se pulupulu.A mavae le timu, e mafai ona tumau pea i luga le palapala. Faʻateʻa na o latou pe a faʻaaoga ni mea faʻapitoa.O lenei mea e le tatau ona mulumulu ma faʻaleagaina ona o le a tumau pea ona pipii ai le punitia o le susulu o le la.
Microclimate totonuPuipuia le vevela o le vevela, ona o le mea e faʻaaogaina ai le greenhouse. O le taunuuga o le condensate e tafe ifo i lalo puipui e aunoa ma le pau i luga o laau. Na te faʻaalia ma faʻasese le malamalama.Taofi le vevela o le vevela nai lo le polycarbonate. E sosolo lelei mai le va, ae le faʻasalalauina. Afai o le tioata e le lelei le lelei, e mafai ona galue e pei o se tioata tetele, lea e afaina ai fua, aua o le a oʻo mai le la.O le mea fou e tumau lelei le vevela ma faʻafefe le la. Ae ui i lea, o le vaitau o le a sosoo ai e faasolosolo malie ma timuga.

Spunbond e faʻaaogaina foi. O se mea e ufiufi manava. Lelei lelei o le okesene ma le susu. E le susu pe vevela vevela. Tipi ma seleulu, faʻamalo.

Spanbond

I le taimi muamua, ua uma ona tatou mafaufauina o laupepa mo mea vevela, ma o le a tatou iloa nei le auala e toe faaleleia ai mea na matou talanoa ai i le laulau.

Polycarbonate greenhouse: faʻasologa taʻitasi i luga o le auala e faʻapipiʻi ai mea i vaega eseese

Mafaufau e faʻaofuina polycarbonate i luga o mamanu eseese.

Faʻapipiʻi le polycarbonate i luga o se faʻala uʻamea

E tatau ona aofia i le faʻavaʻamea mea faʻapipiʻi ma fusi. E leai ni faʻafitauli, o lea e le faigata ai ona faʻapipiʻi tapoleni. O le mamao i le va o pito i luga e tatau ona tutusa ma le lautele o le pepa polycarbonate.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le faʻapipiʻiina o le polycarbonate cellula i se fausaga uʻamea e faʻaaoga ai talaʻaga (kiliki i luga o le ata i le agavale e faʻatele ai):

Mea ma fuafuagaTusi lesona
E faʻapipiʻi faʻapipiʻi paʻu paʻu i luga o fagu uʻamea. Afai ei ai sau tamai fale siʻomaga, e le mafai ona e faʻaaogaina.
Latou te faia ni talaʻaga faʻapitoa mo le polycarbonate, faʻapipiʻi i luga o le uʻamea faʻataʻusiʻu ma faʻalanoa faʻataʻitaʻi faʻatasi ma masini falai.
Polycarbonate pepa puipui e puipuia mai le susu, iniseti, ma le palapala mai le ulu atu i sela ma se faʻamaufaʻailoga e faapipii i pito. Lalo lalo ifo, faamau i luga.
Ona faʻaofiina lea o laupepa i totonu o faʻamatalaga faʻasolosolo ma mailei.

Aua nei galo e aveese le ata puipui mai le polycarbonate.

Faʻapipiʻi le polycarbonate i palasitisi poʻo fausaga o laupapa

Matou te faia le fausaga e pei ona faamatalaina i luga. Ma, e tusa ai ma le tele o mamao i le va o faʻailoga, matou te tipi ese le pepa polycarbonate.

Taua: O le polycarbonate Cellular e seleseleina i se manoa malosi po o se uaea lapotopoto. E tatau ona faʻamautu lelei i fale faigaluega. O tulaga talafeagai nei ina ia aua neʻi faʻaumatia ai le malosi.

O pito o pepa o loʻo faʻapipiʻiina ma se mea faapitoa mo le puipuiga.

Le isi, matou te faʻapipiʻi pepa i le fausaga:

AtaLe faagasologa

O pepa o loʻo tuʻuina i luga o le fausaga, ina ia sili atu i tua atu o le faʻavaa pe a ma le 3 cm. Faʻailoga pu mo pipiʻi ma se eletise eletise.

O loʻo faʻamoemoe faʻamafanafana i luga o pupuni na maua, ona faʻavevela lea. O nei mea uma o le a tosoina e faʻaaoga ai se sikulifili.

O le laasaga e faʻalagolago i le mafiafia o le polycarbonate (e sili atu le faʻaaoga 6-8 mm), o le tele o le pepa tipi. E tusa ma le 30-50 cm ma le pito i tua o le pito i lalo ifo o le 5 cm.

Fuga o le faʻamalama matala: faʻasaga taʻitasi taʻitasi

Ata faʻatusaFaʻamatalaga
Le faʻaaogaina o fagu laupapa ma se visepisi poʻo le mastic mo le puipuia mai iniseti ma le pala.
I se nofoaga iloga i lalo o le lauʻeleʻele, matou te tuʻuina atu ai le faavae o piliki i luga o sima uʻamea (e le mafai ona e faia lenei mea, ae na o le faaopoopo o kalaupapa mai le iliili.
Mai le faʻasaina o faʻamau laupapa e tusa ai ma le tele o matou laupepa matou te faʻapipiʻiina se faʻavaa mo se lau. O le taunuuga o le mamanu o loʻo tuʻuina i luga o se faavae o le paʻu po o le paʻu.
Matou te faʻapipiʻi ata laupapa i luga o se fausaga laupapa. Lisi ma sikulima e faʻafesoʻotaʻi. Matou te faapipiiina se auʻau i le pito o le faavaa, lea e latalata i le pito i lalo, e sii aʻe ai laupepa, pe ana fai e leai.

Faʻapipiʻi le ata i ituaiga eseese

Ua uma ona matou iloa o le telefoni feaveaʻi e mafai ona ese. Mafaufau i le auala e faʻapipiʻi ai se ata i mea eseese.

Faʻavae laupapa

O le ata tifaga o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se faʻavaa laupapa i auala nei:

Ata faʻatusaAuala
E mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻapipiʻi, ae faʻaitiitia le mataʻutia o le ata tifaga, e aoga le faia o se uʻu, mo se faʻataʻitaʻiga - tipi ese le lipine mai le linoleum tuai poʻo mai isi mea malolosi. E sili atu le faʻaaogaina o se faʻamatalaga faʻamalosia ina ia umi le umi e tusa lava pe tuʻia i fao i le taimi o le faʻamau.
E mafai ona e faʻafoe le ata tifaga e faʻaaoga ai se nofoaafi tuitui mai pito. O le auala muamua e aofia ai le faʻapipiʻiina o le ata tifaga, o lona uiga, tui, i itu ma le taualuga. Faatasi ai ma le fesoasoani o ala, ua tatou faʻaaogaina na o mea e gata ai.

Afai e le faʻamalosia le ata tifaga, o le a sili atu ona faʻaalia i faʻalavelave faʻasolosolo i pito o le faʻamau. O le faʻailoga (lona lua) auala e faʻaititia ai le aʻafiaga o mea leaga o mea tifaga.

Tuʻu faʻamaʻi ma PVC

Mo le faʻaogaina o le tifaga i luga o paipa palasitika, e manaʻomia ni mea faʻapitoa faapitoa. E mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa, e le taugata.

O ata e mafai ona faia e oe lava ia. O paipa paipa e tipi ma le itu o palasitika palasitika e tasi e tipi i le itu. Ina ia aua le talepe le ata, o le pito o le fesuiaiga o le mea e faʻamalosi.

Afai e faʻaaogaina fasi uʻamea, e tuʻuina i lalo i lalo o se faʻamalosi soʻo se mea e faʻaaogaina ina ia aua neʻi vevesi le ata pe a vevela i le la.

Faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o fasi pepa kesi.

Spunbond Mount

Mo le vaeluaina, o se faʻavaa e faia i paipa paipa e sili ona talafeagai. Sa ma suesueina i luga.

A maeʻa le gaosiga o le fausaga, e ufiufi i mea ufiufi, faʻapipiʻi le vaʻa, ma paʻu i le eleele i soʻo se auala i le lima (piliki, laupapa).

O sea fale laufanua e aoga mo kukama, tamato, isalaʻelu, pepa ma isi fualaau faisua.

O nisi taimi e faʻapipiiina ai gutters i luga o le masini, e faʻapipiʻi ai paipa PVC, ma na o le taimi lava e faʻapipiʻi ai i le fausaga.

I lalo o mailei e faia ai fuafuaga eseese, e fuafua i le talosaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo fugalaau, o le faʻavaa o paipa paipa ua faia i se liʻo poʻo se trapezoid.

Aua nei galo. O loʻo ufiufi le mea ufiufi faʻatasi ma le itu taua i luga.

O nisi taimi e faʻapipiʻi ai le vaʻavaʻa i paʻu pepa, ae latou te tuʻuina atu ni mea eleelea i luga o le meafaitino, lea e faʻaititia ai lona olaga faʻaletupe.