Currant

O nai tulafono ma fautuaga mo le tausiga o le paʻu papaʻe

O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i currants paʻepaʻe. Matou te taʻu atu ia te oe le auala e totoina ai le fuamalie papaʻe i le tautotogo, filifili se nofoaga mo le totoina ma le eleele talafeagai. A maeʻa ona e faitauina lenei tusiga, o le a lava lou malamalama e ola maloloina ai fualaau aina.

E te iloa? Currant e faatatau i le faasologa o Camouflaged. O lenei poloaiga e aofia ai foi peonies, Badan ma le laau tupe.

O ituaiga sili ona lelei o le fuamalie papaʻe

Muamua e tatau ona e iloa pe o le a le mea e ese ai le fuamalie papaʻe mai le uliuli po o le mumu.

White currant e ese mai le lanu e iai isi uiga: e talafeagai mo tagata matutua nai lo le uliuli ma le mumu, ona o lona malosi e puipuia ai faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻateleina o le toto.

E le gata i lea, o le fua o le paʻu paepae e itiiti ifo le eletene ascorbic i lona tuufaatasiga, o le mafuaʻaga lea e sili atu ona talisapaia e tagata e maualuga maualuga le eletise o le manava. Filifili ituaiga sili ona taua o currants.

Versailles. O le ituaiga taatele paʻepaʻe papaʻe. O le vaeluagalemu lea o vaitau o loʻo i ai se vaovao vaivai. O fua o Versailles e maua ai vine tetele (diameter - 1.1 cm, mamafa - 0.7 g). O le laau e talafeagai lelei, e maua mai ai fua o fua (e tusa ma le 8 tone i le hectare).

E taua! O lenei vasega o se fuamalie paʻepaʻe e faʻamausali i le sau mai le mealy.

White Potapenko - ogatotonu o le vave ituaiga, lea e sili ona puipuia i le malulu, o le suamalie o fua ma le vave o le matua. Fugalaau i lenei ituaiga o mea e faʻapipiʻiina, laʻititi le maualuga. O fua e maua mai i le 0.5 g, o le fua i le hectare e tusa ma le 5.8 tone. O le tele o tulaga lelei o lenei ituaiga o fualaau aina ma le maualuga o le tetee atu i le malulu (talu ai ona o le vevela na gaosia mo le vevela o Siberia).

Belyana. O lenei ituaiga na faʻafefeteina i Siberia. O Belyana o loʻo i ai le vaitau matua. O taʻavale o lenei ituaiga e laiti, e afa le salalau. O pipi e mafai ona oʻo i le mamafa o le 1.5 g, lea e ese mai vine o ituaiga eseese. Tupulaga matua i le taimi lava e tasi (ae maualalo le mafai ona feaveaia). O le ituaiga o Belyan e iai le puipuiga i le paʻu palapala. O le mea sili ona lelei o le ituaiga-o le faʻaleleia o le tagata lava ia ma fua lelei o le tausaga. O mea le lelei e aofia ai le mea moni o loʻo totoina le laau i le anthracnose.

Dutch White. O lenei ituaiga o le taumalulu faigata, o loʻo i ai le fua vave o vine. Talia Dutch e maua ai se seleselega lelei; O vine e lapoa, lapotopoto. Fugalaau i lenei ituaiga o tulaga le lelei, maualalo. O le lelei o le Dutch Dutch - teteʻe i le faʻaleagaina e le anthracnose, faʻaleleia o le tagata lava ia ma le faigofie ona toe gaosia e ala i le vaʻaia.

Primus Vaitausaga o le vaitau, lea na gaosia i le Czech Republic. O le Primus e fua mai ai vine tetele e 1 g (pe tusa ma le 10 kilokalama o vine e maua mai se vao). O le laau e puipuia i le sogi, anthracnose, paʻu palapala ma gall.

O ituaiga uma o fuamoa paʻepaʻe ei ai uma mea lelei ma faʻamalosi. O nisi e maua se fua tele, ae maualalo le tetee atu i faʻamaʻi. O isi - aua neʻi maʻi, ae ia maua foʻi fua. O le mea moni, o loʻo i ai ituaiga e aofia ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma fua, ae e le faigofie ona maua.

O le mea autu pe a filifilia se fualaʻau o le faʻatau lea mea e te manaʻomia. O le mea lea, siaki ma le faaeteete fualaau pe a faatau.

Lelei totoina o fualaau papaʻe paʻepaʻe

A maeʻa ona e suʻeina le ituaiga o mea e manaʻomia, matou te agai i luma i le filifiliga sao o tipu, se nofoaga mo le totoina ma le saunia o le eleele.

Auala e filifili ai se fua

Pe a faʻatau se fatuga, e faigata ona iloa lona ituaiga, tulaga ma le i ai o faʻamaʻi. O le mea lea, e tatau ona e gauai atu i mea nei:

  1. Aʻa. Afai o le fatu toto e matua vavaeeseina uma aʻa, ona vave loa lea ona mou atu. O le mea lelei, e tatau ona i ai ni aʻa autu se lua (faatasi ai ma le umi o le 40 cm) ma le tele o aʻa laiti. E sili atu le ave o se fatu laau ma vai susu, lea e tuu i totonu o se atigi pusa vai poo se mea faʻafefiloi faapitoa.
  2. Paranesi o le sosola. Afai ei ai sau fuaʻau e aunoa ma ni pana ma ni afifi, ona e mautinoa lea e te musu mai se faʻatauga. Filifili laʻau faʻapipiʻi lelei ma lala uma.
  3. E taua! Vaʻaia ma le faʻaeteete lala o le fua. Afai e foliga mai ia te oe ua mamago pe ua-malogo-tuʻuina le faʻatau.
  4. Le i ai o faʻamaʻi po o meaʻai moe. O lea e te le faʻatau atu le faʻamaʻi o le maʻi, fai atu e fai se tipi laitiiti i luga o le ata. Afai o totonu oe e vaʻai i le pogisa, e lavea le laau i se ipu tioata ma e le mafai ona e faʻatau. Afai e te vaʻai i fuamoa uiga ese o lapisi, pala pe pala, ona tatau ai lea ona e musu e faʻatau sau.
O le mea autu pe a filifilia se fua - aua le faʻavaivai i le faʻamalosia o tagata faʻatau. Faʻalagolago i ou faʻalapotopotoga ma le fautuaga a le au fai togalaau.

Auala e filifili ai se nofoaga e tulaueleele ai

Mo le tulaueleele e tatau ona e filifilia se nofoaga lanu na vaivai i le matagi. Afai e mafai, filifili se nofoaga o loʻo taoto ai le eleele i le loloto pe a ma le 2 m.

Aua e te totoina currants i eleele maualalo, lea o le a faaputuputu ai le susu i le tautotogo. I ia nofoaga, o le a puipuia le laau i lichens ma o le a mamae.

E taua! E maua mai e le fua o le fua le maualuga o gaioiga pe a paʻuina i pollen o isi ituaiga.

Faʻaleleia o le eleele ma faʻamaʻiina

Afai tatou te talanoa e uiga i le eleele mo currants paʻepaʻe, ona le lelei lea i le mea o loʻo totoina ai. O le a magumago ma mamae ai i masima masima pe i luga ole eleele.

Ae ui i lea, mo le maualuga o gaioiga ma fualaau maloloina mo fualaau aina currants e tatau ona totō i se eleele sili atu ona lelei.

O le totoina o fualaau aina e fai i le autumn ma le tautotogo (pe a maeʻa le eleele). E sili ona matagofie le laufanua mama mo se laau, lea e eliina aʻo lei totoina ma faamamaina vao.

Pe a totoina i le tautoulu, e eli muamua ia lua ina ia mafai ai ona foʻia le eleele. O lo latou loloto e tatau ona tusa ma le 40 cm ma le 50 cm lautele.

E taua! Pe a eli se pu, e tatau ona vavae ese ese le laulau pito i luga. O le pito i lalo o loʻo faʻafefiloi ma faʻamalaʻau.
Pe a totoina, e tufatufaina aʻa i luga o le togalaau atoa ma tumu muamua i se paluga ma fugalalaʻau minerale (peat, humus, superphosphate), ona sosoo ai lea ma le eleele mai le lugaga. E taua tele le aua neʻi faʻafefeina i fomaʻi, a leai o le ae susunu aʻa.

O le laau e tatau ona totō i le maualuga o le 40-45˚, o lea ua maua ai se aʻa malosi. Pe a totoina ni togavao e latalata i le tausia o se mamao o le 1 m, ina ia le lofituina e le tasi laau le laau.

Tuputupu ae ma le tausia o currants paʻepaʻe

Sa e totoina se togavao, ma sa ia puʻeina. O lenei o le mea autu o le tausia tatau lea o le laau, faʻamago i le taimi ma faia le teuteuina.

E faʻapefea ona tausia le palapala

A amata ona fulafula muamua le amata muamua i se laau, e tatau ona faʻafeinu mai lea taimi i lea taimi ma le vai vevela (vevela i le 70 ° C). O le mea lea e te faʻaolaina ai mai meaola e ono mafai ai ona e moe i le eleele.

E tatau ona malepe i totonu o le palapala ma fafaga faʻaili paʻepaʻe. E tatau foi ona faia le taofiga pe afai o le eleele e lata i le fua o le fualaau aina (o aʻa o le laau e manava).

A maeʻa ona togafitia le palapala, o le eleele e latalata ane i le vao e mafai ona ufiufi i laʻau paʻu poʻo isi mea faʻalaʻau. O lea e te fafagaina ai se laau toto, faʻasaʻo mai faʻamaʻi, faʻamago ma e sili atu i luga o aʻa.

Aua neʻi galo e uiga i le fafaga. E tatau ona faia i le tele o taimi i aso vevela vevela. Ae e taua le musu e faʻamama le eleele i se paʻu mataʻu i le vevela poʻo le malosi malosi o le matagi, e pei ona aʻafia ai aʻa.

O le mea lea, o le fuaʻau paʻepaʻe e le manaʻomia ai le tausiga faapitoa ma le taugofie o le faʻasusu. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a vave ona mauaa le fatu ma maua se seleselega lelei.

Le teuteuina lelei ma le faʻapipiʻiina o vao paʻu paʻepaʻe

O le teuteuina o le currants o se vaega taua o tausiga o laau. O lala faaopoopo uma o le malosi ma le malosi o le laau.

I le faʻaopoopoga i lala ola maloloina, o le togavao e faʻaaluina le malosi i luga o maʻi, e le maua fua. O le mafuaʻaga lea e te le misia ai lenei vaega o le tausiga paʻu papaʻe.

E te iloa? O fualaau aina suamalie e leai ni fua e maua ai le 4 taimi sili atu vitamini C nai lo le pa. A oʻo i le matua, e faʻaititia le aofaʻi o vitamini. O latou pito i maualalo o loʻo i ai i le pusa tele.

Taʻu teuteuina currants mo le taimi muamua na faia i le taimi lava na uma ai le totoina. I le taimi lava e tasi e aveese pito i luga o laʻau uma, ma tuʻu ai le 3 i luga o ia taʻitasi. O le mea lea, o le pale o se vaovao fou ua faia.

O le teuteuina o le paʻu lanu paʻepaʻe, e le pei o le fuamini uliuli, e le o le autumn, ae i le tautotogo (o nisi taimi i le taumafanafana, pe a uma le seleselega). O le teuteuina o le aveeseina lea o paranesi tuai (lea e le itiiti ifo i le 7 tausaga le matua), o aʻafiaga eletise faaopoopo (o loo faaalia i le ata o loo i lalo), lala paʻu, maʻi ma faamaʻi.

O le laau saʻo e tatau ona aofia ai lala e 20, o latou tausaga e le silia le 8 tausaga.

Afai e te mulimuli i faatonuga, o le ae mauaina se togavao ma se pale lelei na atiina ae ma se numera tele o lala laititi.

Seleseleina

E tatau ona aoina mai currants i le mafanafana o le tau. O lea e te maua ai se oloa o le a teuina i le umi e mafai ai. Taʻu i lalo fualaau ma pulumu, filemu, ina ia aua le masusu. Mo le aoina, e mafai ona e faʻaaoga ni ato lapoa po o se isi atigipusa e lautele.

E taua!Afai e tatau ona feaveaʻi le pipi, ona seleseleina lea i le matua atoa.
Afai o fua o laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe e tumu i le taimi e tasi, ona e manaʻomia lea ona seleseleina le seleselega atoa i le taimi, ina ia aua nei faʻaumatia ma malepelepe. Afai e le alu le fua o le fua, ona tuʻu lea i le aso o le aoina i totonu o le pusaaisa ma teu ai iina.

E taua foi le iloa afai ei ai le sau i luga o le opal currant, ona tatau lea ona vego i le ea fou ma na ona tuu i totonu o ato palasiti ma teuina i se nofoaga malulu.

O le mea autu pe a aoina mai currants e le o le taofiofia o fua ma aua le tuʻuina i latou i le teuina o susu ina ia aua neʻi toe fesuiaʻi.

Auala o le toe gaosia o le paʻu papaʻe

O le auala aupito sili ona faigofie ma faʻaleleia o le faʻapipiʻiina.

O selemole e naʻo taupulega taʻitasi, ae o le fana e tatau ona maloloina ma atoatoa. O le tipi e vaelua pe a ma le 25-30 cm le umi. Pe a uma ona tipi, e tatau ona totoina i parafesa ina ia le aveesea ai le susu i le lumanaʻi o le lumanaʻi. I lenei fomu, e mafai ona teu fatu i le pusaaisa aʻo le i totoina.

A o leʻi totoina faʻamaʻi faʻamaʻi ma se naifi malosi. Laʻau tipiina ina ia leai se sili atu i le 2 tumutumu i luga o le fogaeleele (ma i lalo ole eleele - ia le itiiti ifo i le 4). A maeʻa ona totōina, faʻafefeteina le palapala ma peʻa pe humus. O le mea taua i lenei taimi - i le mea sili e mafai ona tuʻu ai le susu i totonu o le au.

O le auala lona lua o le toe gaosia - faʻataʻatia le taʻavale. O le faia o lenei mea, i le tautotogo i lalo o le togavao tina e faʻaputu e oʻo i le 10 cm le loloto. Atiae se taʻi lua-tausaga o taoto i totonu, ua faapipii i matau, ma o le ogatotonu o le pipi ua ufiufi i le eleele.

I le taimi o le tau mafanafana, e mulumulu ma faʻafefeteina faʻalaʻele. A oʻo mai le autumn, e vavae ese lala laau mai le vaomatua ma totoina i se isi nofoaga. O na palapala, e le lelei ona maua, e totoe mo le isi tausaga, e le vavaeese mai le vao vao.

White currants i le fale e le faʻasalalauina e fatu, aua o le taimi tonu lenei e faʻaaogaina ai galuega, ma o le pasene o fua o fualaau aina laiti e laiti.

Faʻaaogaina o mea totino ma meaʻai o le gaosiga o paʻu paʻepaʻe

O fualaau fuamoa paʻu e aofia ai le tele o vitamini, sugars ma meaola oona. O le lelei o le paʻu paʻepaʻe i luga o le uliuli po o le mumu, o le tamaoaiga lea o mea pectin e tuʻuina atu ai le gaosiga o fualaau oona.

Vitamin A, lea o loʻo i totonu o currants, faʻaleleia le puipuiga, faʻaleleia le vaʻaia ma faʻaosofia ai le gataifale feaveaʻi. Vitamin P fufulu ma faʻamaonia le toto. Ole maualuga o lenei vitamini i currants e maualuga atu nai lo isi fua.

Vitamin E, lea e mauʻoa i paʻepaʻe paʻepaʻe, faʻagesegese le faagasologa o le matua, ei ai le aʻafiaga o le faʻamalosi, faʻaleleia le gaosia o le gaioiga ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua ni tusitusiga.

E taua! Afai e te faʻaaogaina currants currants, ona mautinoa lea i totonu o lenei pepa e le sili atu i le 2 masina. Talu ai ona o le umi o le teuina, o le ae le maua se aoga mai currants tio, ae o le tofo o le a tumau i le tulaga e tasi.

A faʻaaogaina i le kuka, e tasi le isi uiga lelei o laʻau paʻepaʻe e tatalaina - E le mafua ai ona maua e allergies i tamaiti laiti.

E faʻaaogaina le fuamini paʻu e saunia ai vaʻai ma aano o aano o manufasi, aua e le malelemo le tofo o aano o manu ma iʻa ma tuʻuina atu le gaʻo talafeagai mo le folau.

Faʻatasi foi i paʻepaʻe paʻepaʻe e totō kukama ma tamato. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le aano masani o le berry, ma e leai se vailaʻau e faaopoopoina.

O le mea lea, o le fuamalie paʻepaʻe e le laʻititi i le uliuli ma le mumu. O Berry e faʻaaoga i le sauniuni o ni ipu eseese e le gata ina sili atu, ae sili atu ona maloloina.

E te iloa? Currant e faʻaumatia radioisotopes mai le tino o le tagata. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina i tagata o loʻo galulue i totonu o faʻalavelave matautia (e aofia ai ma le faʻamalosia).

Contraindications i le faʻaaogaina o fuamalie paʻepaʻe

White currant, e pei o le tele o vine ma fualaau aina, ei ai foʻi le faʻamaoniga e faʻaaoga ai.

O le mea e leaga ai, o tagata e maua i le gastritis, gastric ma le duodenal, maualuga maualuga ma le allergies o le a lafoaia fua o fua.

Talu ai o le pipi e aʻafia, e oʻo lava i ni mea laiti e faʻafefe ai le membrane mucous o le manava ma isi totoga, faʻateleina le faʻamaʻi.

E taua! O faʻamaoniga e faʻaaoga e aofia uma ai le pipi ma le sua, tiʻeli ma isi ipu, e aofia ai le fuamalie paʻepaʻe.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fuamalie papaʻe e le gata o se fua lelei, ae o se punavai foi o le tele o vitamini ma minerale. Totoina lenei laau i lau poloka ma ia mafai ona faʻaopoopo mea lelei ma mea lelei.