Lafumanu

"Levamisole": pe faʻapefea ona faʻaaoga i manu faifaatoaga

I togafitiga o vailaau, e tau ai le taua, lea e masani ona nofoia le gastrointestinal tract o le meaola ma ona tino olaola, faaaoga se meafaigaluega e taʻua o le "Levamisole". I totonu o la matou tusiga o le a e aʻoaʻo ai e uiga i lenei fualaau faasaina, o ona faatonuga mo le faʻaaogaina, o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai le auala e fesoasoani ai i le manu i le tau faasaga i vailaʻau, e aunoa ma le faaleagaina o lona soifua maloloina.

Faʻamatala puupuu o le vailaʻau vailaʻau

Levamisole o se fualaau faasaina mo le pule fesoasoani. E galue malosi i luga o sui uma o tagata matutua o le vaʻavaʻai - geohelminths, biohelmints ma helminths faʻafesoʻotaʻi, faʻapea foʻi ma a latou fomaʻi.

E te iloa? E mafai e le palasite ona faoa le tagata e ona luga i le 0.5 lita o le toto i le aso.

Gaosiga gaosi, foliga o mea, afifi

O le vaega autu o lenei vailaʻau o levamisole hydrochloride. I le 1 ml o le inisiua e aofia ai le 0.075 g o lenei mea, ma o mea e maua mai:

  • vai faʻafefe;
  • citric acid;
  • sodium citrate ma sodium metabisulfite;
  • methyl ma le proppy hydroxybenzoate;
  • Trilon B.

E gaosia i totonu o se pusa tioata lanumoana o le eseese o le voluma - mai le 10 i le 250 ml, faʻamaufaʻailogaina i se ufi paʻu i le faʻamalama alumini. Po o le afifiina i ampoules manino maʻoti ma se voluma e 2 ml.

E faʻafeiloaʻi anufe i vailaʻau faʻato'ā faʻaaogaina fualaau faasaina "Alben", "Tetramizol", "Ivermek".

Fale faʻamaloilo

O le gaioiga a le Levamisole e faʻavae i luga o le aʻafiaga o aʻafiaga o le vaega taua i le mascular system of the worm. O lenei mea e mafua ai le tapulaa o le gaosiga o elemene parasite, lea e muamua faʻatasi ma le teteʻeina o musele o le tino, ona latou malolo ai lea. O taunuuga o ia ituaiga o gaioiga o le faʻamautuina atoatoa lea o le anufe, pe a maeʻa ona maliu.

O le vailaʻau o loʻo faʻatinoina matuaaloese mai le vaega o meaʻai. O lenei fualaau faasaina, pe a uma ona fafagaina se manu, e vave ona gauai, ulu atu i totoga uma ma oʻo atu i lona maualuga maualuga i le 30-60 minute. I le isi valu itula, o loʻo galue malosi i le tino. O le Levamisole hydrochloride ua aveeseina pe a maeʻa le vaiaso i lona tulaga muamua ma otaota.

E taua! "Levamisole" e faatatau i le pepa e le o ni mea matautia matautia. O le tausisia o faatonuga mo le faʻaaogaina, o se faʻamautinoaga atoatoa o le saogalemu mo manu mai aafiaga o le faʻalavelave, mea oona, le faʻaleagaina, faʻaleagaina ma le natura fetuunaiga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o meaʻai i povi, mamoe, 'oti, puaa. O tamaʻi mamoe, povi ma 'oti e faʻataʻitaʻiina i:

  • faʻamaʻi o totoga faʻalaulela na faia e nematodes o le aiga Dictyocaulidae;
  • faatoaga o lemonmon;
  • bunostomosis;
  • esophagostomy;
  • nematodirosis;
  • faʻasalaga;
  • habertiosis;
  • faʻatasi faʻamaʻi;
  • malosiyloidiasis.

Faitau foi e uiga i faʻamaʻi o povi: pasteurellosis, siama o le tuna, ketosis, mastitis, leukemia.

Pig e togafitia mo:

  • afaina o le gasegase e mafua mai i ascaris;
  • maʻi o le esophagostomy;
  • malosi malosi;
  • liʻo o le gastrointestinal tract, mafua mai i vaʻa;
  • chiostrongylosis;
  • faʻamaʻi pipisi o le bronchi ma le trachea, lea e faʻaosofia ai mea e le masani ai le aiga Metastrongylidae.

Tosiga ma le pulega

O le faaaogaina o fualaau faasaina e le manaomia ai le sauniuniga muamua o le manu E tatau ona tui se tui 1 le taimi i lalo o le paʻu, i le muaʻi fuafuaina o le fua mo se tagata faapitoa.

E taua! O le fuafuaina e faia i le amanaia o ia tulaga masani: 7.5 ml "Levamisole" 100 kilokalama o le mamafa.

O lenei fofo o loʻo i ai se faʻamaumauga faʻapitoa vaʻaia, o le mea lea, o se fua le saʻo e fuafua e mafai ona taʻitaʻia ai i le vevela.

Aʻo le i faia togafitiga e le faʻafefe o le lafumanu atoa, e tatau ona suʻe le tui i luga o manu taʻitasi ma tuʻu i lalo o le siaki mo aso e tolu. Afai o tagata filifilia ua le faʻaalia soʻo se eseesega i le tulaga o le soifua maloloina, ona mafai lea ona e faʻaogaina lenei vaega mo le faitau aofaʻi o tagata.

Manuʻa

Mo povi, o le fuainumera manaʻomia e fuafua e tusa ai ma fautuaga lautele, e le sili atu i le 30 ml. O sui o lenei vaega ua tui i vailaau i lalo o le scapula.

Lafu laiti

O le maualuga o le fualaau mo le MRS o le 4.5 ml. Afai o le mamafa o le manu e lapoa tele, e fautuaina e vaevae le fualaau i le 2-3 nofoaga e faʻaititia ai le tiga, faʻapipiʻi i lalo o le scapula.

Pig

O le fualaau, e tasi e faʻatonuina i puaa, e le tatau ona silia ma le 20ml. E tatau ona tuʻuina i luga o le tulivae pe tua o le taliga.

E taua! Afai e sili atu i le 150 kilokalama le puaa, ona ausia lea o le mea e manaʻomia, e tatau ona faateleina le gaosiga o Levamisole: 3.5 ml o le vailaʻau e faʻaaoga mo 50 kilokalama o le mamafa.

Le saogalemu o le tagata lava ia ma le tumama

Mo le puipuia o oe lava mai faalavelave faʻafuasei, galue ma se fomaʻi, e tatau ona e tausisia manaoga lautele:

  • saunia ma le faaeteete le nofoaga e tui ai;
  • fai ofu malupuipuia ma puipui ou lima i totigilima;
  • saili se fesoasoani mo le faʻamautuina o le manu i le taimi o le tui;
  • lafoaʻi vailaau avanoa ma tui.

Aoao atili e uiga i faʻamaʻi puaʻa: erysipelas, pasteurellosis, parakeratosis, faʻatoʻa Aferika, cysticercosis, colibacteriosis.

Faatonuga faapitoa

O le fasia o manu pe a maeʻa le faʻaaogaina o fualaau oona e tatau ona tupu i le amataga nai lo le faaiuga o le vaiaso. E mafai ona 'aina le kulimi pe a maeʻa aso e tolu talu ona tuʻuina atu le vailaʻau.

E oʻo i le taimi faʻatulagaina, o oloa uma e maua mai i lafumanu o loʻo i lalo o togafitiga faʻamalosi poʻo le puipuiga e mafai ona faʻaaogaina e fafaga mo carnivores.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O le autu o le faʻailoga mo le antihelminthization "Levamisole" o le mamafa o le manu. Muamua lava, e aofia ai tamaiti laiti, mamoe ma tamaiti, aua o lo latou mamafa i le fananau mai e le sili atu ma le 10 kilokalama.

Le fautuaina faia togafitiga mo tagata matutua, o latou tulaga e le faamalieina mo mafuaʻaga eseese, faʻapea foi i le taimi o le maitaga o manu i le vaega lona lua o le vaitaimi.

Fualaau aua le tuufaatasia faatasi ai ma tuufaatasiga o meaola e aofia ai phosphorus, chloramphenicol, Pirantel ma Morantel, o le itiiti ifo i le 10 aso e tatau ona pasia muamua ma pe a uma ona faaaogaina.

Faʻaiʻuga e tele lava ina tupu ona o le le saʻo le fuaina o fua, e aofia ai:

  • faʻasolosolo faifaipea ma le faʻaleagaina;
  • faʻasesega o le manu;
  • le solia o le fegasolosoʻi o fevaevaeaiga o musika eseese i le leai o se vaivaiga.

E te iloa? O se tusitusiga a le tagata Amerika a le nusipepa a Amerika, ina ua uma suesuega a le tagata lava ia, na lipotia mai o le faagaeetia o le Levamisole e tutusa lelei ma le koko.

O nei faʻaʻailoga e alu ese na oi latou lava. Afai o le mea oona e tupu, faatasi ai ma le vomiting, ona le sili atu lea ona le lelei le sulfate o le atropine. O ia o se vaifofo sili.

Taimi ma taimi e teu ai

Teuina le oloa i lona uluai afifiina i le vevela o le potu, filifili le pogisa, nofoaga matutu e faigata ona aapa atu mo tamaiti ma meaola. E mafai ona faʻaaoga mo le 3 tausaga mai le aso na tuʻuina atu ai.

O le faʻaaoga lelei o le "Levamisole" i togafitiga o vailaau e fesoasoani e puipuia le numera o lafumanu o lafumanu, puipuia mai faʻamaʻi e foliga mai i tua o le faateleina o le numera o anufe. Ma, o se taunuuga, puipuia le tagata faʻatau mulimuli o mea taumafa mai fua le talafeagai.