Laʻau

Begonia e olaola - tausi fale, ata

Ata o Begonia i totonu o se fagu

Begonia e tupu fua (Begonia semperflorens) - fualaau fugalaau mai le aiga Begonia. I le vaomatua, e maua i luga o mauga ma suamalie suamalie o Aferika, Amerika, Asia. O le lauʻeleʻele o le evergreen begonia o Pasila. O iinei, i luga o le sami ma vaomatua, o le fugalaau e tupu tele i le gasologa o le tausaga. I atunuu mama, ua ola le laau i le aganuu a le aiga.

Laʻau faʻapitoa e manaʻomia ai toe faʻafouina taimi. O le a vave ona ola i le 50 cm ma faʻapena ona fuga i le tausaga o le totoina. Faʻamaonia le igoa, e toto le laau i le tausaga atoa, o ni fugalaau faigofie pe faalua, o ona peti matagofie e maofa i mafaufauga ma ni lanu eseese.

E tupu tele vave. Mo le tausaga, e mafai ona faʻaluaina le tele.
E fuga i le taumafanafana, tautotogo ma le autumn. E fuga i le tausaga muamua talu ona totoina
Faigofie le tupu. E i ai nisi o faʻafitauli
Manaomia le toe faafou ao tuputupu ae.

O meatotino aoga o le evergreen begonia

Evergreen begonia - o le laau e le gata e matagofie, ae aoga foi. O fusi o le fugalaau e faʻapipiʻi le faʻaleagaina, e aʻafia ai aʻafiaga o meaola ninii i le ea. O faʻalavelave faʻaleagaina e faʻaleagaina uma le staphylococcus, ma o le aofaʻiga atoa o siama faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le toeitiiti 80%. Faafetai i nei meatotino, o le fugalaau e faʻaleleia le faʻatinoga ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

O tulafono faavae o le tausiga. Faʻapuupuu

O tulaga faʻaleagaina mo le faʻaauau pea o le begonia i le fale o:

LuluI le taumalulu - a itiiti ifo i le + 16 ° C, i le taumafanafana - mai le 23 - 25 ° C.
Faʻamamaga o le eaFaateleina; Aua e te pala; tuʻu i luga o se palatusi ma laʻau susu.
MalamalamaLulu susulu; nofoaga i luga o pupuni o le itu i saute-sisifo ma le itu i saute sasaʻe.
FaʻasaI le taumafanafana - tasi i le vaiaso; i le taumalulu - tasi i le 10 aso; taofia le faaleagaina o vai.
SooSe mea faapitoa mo le begonias poʻo se faʻafefiloi o peat, perlite, laʻau laʻau (2: 1: 2).
Fertilizer ma le faʻamalolo2 taimi i le 30 aso, fesuiaiga masani mo fugalaau i totonu, faʻaitiitia 2 taimi.
SuigaLaʻau laiti - taʻitasi, i le amataga o le tautotogo; matua - pe a ufiufi aʻa i le palapala.
TofigaVaevaega o rhizomes, tipi, fatu.
Tulaga TutupuI le taumafanafana, e fautuaina e ave le fugalaau i totonu o se paolo o le togalaau.

E tatau ona amanaia mea taua o le tuputupu aʻe o le begonia o loʻo ola pea. O le laau e fiafia i le ea, o le potu e tatau ona sili atu ona faʻaalia (ae fuga le fugalaau mai le ata). O le mea lea e le mafai ai e le vao ona faʻaloloa, foliga vaʻaia ma vaivai, latou te taina le begonias. O le pito i luga e faapuupuuina mo le taimi muamua, pe a oʻo i le 8 cm le umi o le begonia. Pe a tutupu aʻe lala o le itu, e manaʻomia foi ona teuteuina.

Fale tausi Begonia evergreen

Evergreen begonia fugalaau i le fale atoatoa fetuutuunai. O le tausiga o lea mea e faigofie, e ui o nisi o meatotino o le laau e tatau ona taulai faapitoa i ai.

Fugalaau begonia e tupu pea

E totogo le laau i le amataga o Me ma fuga seia oo i le aso o Novema. O le fugaina o le begonia e vave fuga mai - o se mea matagofie tele. Faʻasaga i tua o lau lanu lanumeamata e ufitia i se moli malamalama, o fugalaau faʻalua ma faigofie e tu i luga e pei o lanu susulu.

O o latou lanu e eseese, e fai ma sui o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, samasama, mumu ma a latou faʻapotopotoga. O le umi ma le matagofie o le fugalaau e mafua mai i le malamalama lelei, maualuga ma le mafanafana.

Ina ia faaumiumi le fugalaau, e tatau ona vave aveeseina laulaau laʻau ma inflorescences.

Tulaga o le vevela

Ina ia fuga le matagofie o le begonia ma ia ola maloloina, faʻaauau, tausi fale, e faatonuina e matau le puleaina o le vevela. E taua tele lenei mea i le taumalulu, pe a faʻapipiʻi fugalaau. E le tatau ona paʻu le thermometer i lalo ifo o le 16 ° C i le taumalulu. I le taumafanafana Evergreen begonia atiaʻe lelei i le vevela mai le 23 - 25 ° C. Faatasi ai ma se suiga tele i le vevela, o le fugalaau o le a toe faʻaleleia ai le mata.

Lafoaia

Evergreen begonia e fiafia i le maualuga o le susu. Ae e le mafai ona e sosolo le laau: faʻafefe o le suavai tuʻu ai ni mea leaga i luga o lau. Naʻo le vaalele i totonu o le fugalaau e afaina. O Begonia o loʻo tuʻuina i luga o se palanikeke ma laʻau susu, e faʻaaoga ai tagata faʻalotomaualalo.

Malamalama

Begonia e tupu fua sili le fiafia e faʻasalalau. O se faamautinoaga e le mafaamatalaina o le totoina vave ma le matagofie o fafo o le laau. O le fugalaau e tuʻuina i luga o se faamalama o loʻo feagai ma saute sisifo poʻo le itu i sasaʻe. I le itu i saute, e manaʻomia le ufiufi i aso vevela vevela: o le vevesi o le lā e mafai ona tupu ai laʻau.

E manaʻomia e le Evergreen begonia le malamalama lelei e oʻo atu i le 15 itula i le aso. I le taumalulu ma le autumn, e tatau ona e susue le pito i tua.

Faʻasa

O le taina o loʻo iai se sao taua i le tausiga o togalaau. O le aiga o Evergonia e fiafia i taimi uma e fiafia i le eleele e lelei le susu, e le sili atu ona mago ma e le lolovaia i vai. Vai le laau ile tafatafa o le ulo, aua nei pau i lau ma fugalaau. I le taumafanafana, faʻafefe 1 le taimi i le 7 aso. I le taumalulu - 1 taimi i le 10 aso.

E le gafatia le faʻafefe o le susu. O le mea lea, latou te maua ai le suavai lelei. Faʻaaogā le faʻavevela, vai faʻafefe. Faʻasaga i vai malulu poʻo le tele o le susu e tau atu i le pala.

Pipi o Begonia

Evergreen begonia o loʻo i ai ni aʻafiaga o aʻafiaga. O ona aʻa e le lelei. O le mea lea o se ipu mo Begonias manaʻomia lautele, ae le loloto. E moni lava lenei mea mo laʻititi, e leʻi leva ona totoina.. E muamua ona totōina i ni ipu laiti, e le sili atu i le 6 cm le lautele. I totonu o se atigipusa lautele, o le aʻa e mafai ona pala ma o le a le fuga le begonia. Ina ia aloese mai le suavai, e tatau ona i ai ni lua alavai i le pito i lalo.

O le eleele mo Begonia e tupu pea

O le sui mo le laau e manaomia ai le le mama, vai-ma le manava. O ona uiga taua o le fugalaau, vaivai vaivai ma le mama. O le eleele mo Begonia e tupu fua lava e mafai ona saunia e i tatou lava mai vaega e lua o eleele lanu ma peat ma se vaega o le perlite. I faleoloa latou te faʻatau ai le begonias. E mafai ona e faʻaleleia le gaosiga o le paluga faʻatasi ma le vermiculite, moa gaosi ma le humus.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Ina ia faatumauina le matagofie o laʻau ma faʻamalosia le taua o le laau, o le faʻamalolo ma le faʻamaʻiina e taua. I se taimi e le ogatasi ma le vaitaimi o loʻo momoe, evergreen begonia i le fale faalua i le 30 aso e tatau ona maua le fugalaau faʻapitoa mo fua o laau totō, faʻafefe i le afa.

E tatau ona faʻamautinoa o le mea e maua ai le eletise i totonu o le faʻalaʻau e le sili atu i le mea o loʻo iai le potassium ma le phosphorus, a leai o le a afaina ai le tupu aʻe.

Suiga

O se fugalaau e totoina i le amataga o le tautotogo. E faʻatulagaina se mea e faʻaaogaina pe a ufiufi aʻa i le eletise atoa. O vao vao e masani ona totoina nai lo tagata matutua. I tagata matutua, e toe faʻafouina le pito i luga. E fuga le fuga mai le koneteina tuai, siaki aʻa.

Ua faapuupuuina aʻa ua pala, o le vaega o loo totoe o le a tuu i totonu o le paluga pati mo le 20 minute. A maeʻa lenei mea, ua mamago aʻa, ua totoina le laau. A maeʻa le faʻavasegaga, e tatau ona i ai le begonia i se fale paolo mo ni nai aso. A maeʻa le vaiaso, amata ona latou inu, ma a mavae le 3 vaiaso - ia fafagaina.

Begonia taimi malolo e ola ai

Pe a ese tulaga o le siosiomaga mai le lelei mo le laau, o le vaitaimi o totoe o Begonia e amata ai le tumau. I le taumalulu, o lenei taimi e faʻatasi ma le faʻaitiitia o itula o le ao ma le maualalo o le vevela. I le tau mafanafana, o le fugalaau e taofi le atinaʻe pe a oʻo i le maualuga o le thermometer i luga atu o le 27 ° C.

E le toe tupu le fuga o le begonia ma fuga, e taitaia uma malosiaga i le felauaiga o meaʻai mai laulaau ma mafua ai i aʻa. O le mea lea, o le teuteuina o laulaʻau lanu meamata ma le mama e le o faia.

Tofiga

O le faʻapupulaina o le begonia o loʻo ola pea i ni auala eseese:

  1. Laʻau. I le tautotogo ma le taumafanafana, ia tipi le selesele 10 cm le umi, ia iai ni paʻu e 3. Ua totoina i le eleele, faʻalolotoina i le fatuga muamua. Ufiufi ma se ata tifaga ma aʻa i le + 25 ° C, faʻaauau ma faʻafefete ma faʻafeinu. A maeʻa le masina, ona totoina lea o laau i totonu o ni ulo laiti.
  2. Pulu pepa: o le laupepa e totoina i le palapala malulu ma tuu i totonu o se ata i lalo ifo o le vevela. O le suālaʻau e faʻafefeina ma faʻafefe. A maeʻa ona toto, e totoina i totonu o ni koneteina.
  3. O fatu. O tamai fatu o le begonia i le faaiuga o le taumalulu e faataatia i luga o le eleele, e sosolo ma ufiufi i se ata tifaga, aveeseina e faʻamalosi ma faʻafefe. A maeʻa le 14 aso, o le a aliaʻe mai fatu. A maeʻa le faʻatulagaina o le 3 laʻau, ona toto ai lea.

Aʻo faʻalauteleina le begonias i fugalaau faʻalua, e na o le vegetative eseese o le toe gaosia o loʻo faʻaaogaina.

Winter begonia teuteuina

Maʻi ma meaʻai

A solia tulafono ole tausiga, o maʻi e aliali mai ma osofaʻi faʻamaʻi osofaʻi laau vaivai. O le tele o taimi, o faafitauli o le begonia ua faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  • lau pau evergreen begonias - faʻaitiitia le vevela (toe vaʻaia i se nofoaga mafanafana);
  • laʻau mamago - le lelei o le suavai (fetuunai fetuutuunaʻi);
  • vaivai fuga - malamalama le lelei, le lava o meaʻai (toe faʻafeiloaʻi i se mea lamolemole, liliu i tua, fafaga);
  • lau mago ma pala - maualuga le vevela ma le maualalo o le faʻamamafana (tuʻu i luga o se paʻu ma le susu susu, vavao le ea i totonu o le laau);
  • lau lanu samasama evergreen begonias - maualuga maualuga o le vevela i le maualalo o le vevela (faʻamautu saʻo, totoina o se fugalaau, tuu i totonu o se nofoaga vevela);
  • laiti lanu paepae i luga o begonia lau - lūlū paʻu (faʻaaoga le fungicide);
  • uliuli ma enaena i laulaau - faʻatoʻilaloina e le fungus botritis (faʻamaʻi pipisi);
  • laʻau lau - faʻaleleia mai luga (faʻamafu le ea i luga o le laau, afai o le gaioiga o loʻo i le amataga lava, aveese otaota leaga ma taofi le totoina, afai o le tele o le laau e aʻafia, e le mafai ona faʻaolaina, o aʻafia maloloina e mauaʻa).

E mafai ona aʻafia le begonia Evergreen e ala i vaʻavaʻaveʻa, fuainumera iniseti ma eleelea. Iniseti e faʻaalia i iniseti.

O ituaiga eseese o le begonia o loʻo ola pea

Evergreen begonia o se tasi o laau e sili ona fiafia i ai tagata faifaatoaga. O le tele o ituaiga e faʻafeiloaʻi i luga o le maualuga o le tau ua fafagaina; ua totoina i totonu o fale. E sili ona lauiloa le tele o ituaiga.

Begonia "Lotto"

O Begonia "Lotto" o se ogalaau umi, mafolafola. O laulaʻau e matagofie tele - emerald. Fugalaau tetele e mafai ona valiina i lanu eseese.

Begonia "Senator"

Begonia "Senator" - o le tele o le vao ma lapisi apamemea. O fugalaau laʻitiiti e mafai ona eseese lanu.

Begonia "Amapasa"

Begonia "Amapasa" - o le vaeluagalemu o le vao. Laʻau lanu meamata ma se lanu mumu mumu. O fugalaau e tasi (paʻepaʻe, mumu po o le piniki) poʻo le lua-leo.

Begonia "Tupu Tamaitai"

Begonia "Masiofo" - o loʻo tumu i laʻau lanumeamata lanumeamata ma fugalaau faʻaluaina o carmine, lanu piniki pe sinasina-sinasina.

Begonia "Pusafana"

Begonia "Puefiti" - o se vavao puupuu, fuga o le fugalaau. Lea lanu mumu. Fugalaau e vali mūmū, paʻepaʻe, piniki piniki.

Faitau nei:

  • Kolumneya - tausiga ile, toe gaosia, ata
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Stefanotis - tausi fale, ata. E mafai ona tumau i le fale
  • Jasmine - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata
  • Cordilina - tausiga ile, ata, ituaiga