Laʻau

Cattleya Orchid - tausiga i fale, mea faʻapipiʻi, ituaiga o meaola ma ituaiga

Cattleya (Cattleya) - o se tasi o sui pito sili ona matagofie o le ituaiga o orchids. O lenei meaolaola o le epiphytic i le natura o loʻo ola i luga o le paʻu o laau poʻo totonu o maa ma maua ai ana lava meaai ma le fesoasoani o se atinaʻeina o aʻa. O le lauʻeleʻele o Cattleya orchids o le itulagi o le Western tropical o Amerika.

O se mea iloga o lenei togilo o le i ai o pseudobulbs umi e maua ai 1-2 lapopoa lanu lanumeamata lanu meamata. I le taimi o le fuga, e tele fugalaau lauiloa e aliali i luga o le laau. O latou gaʻo e mafai ona manifinifi, faʻaloloa, lapotopotoina, faʻauluina, ma isi. E valiina i lanu eseese: mai le paʻepaʻe ma le olive i le auro ma le lilac-rasipi. O le fugalaau foi ei ai le laugutu o se foliga e le masani ai ma le eseesega o le paolo i petals.

Vaʻai foi pe faʻapefea ona tupu ni vaʻai e pei o le dendrobium ma le vanda.

Tau maualalo maualalo.
Taimi e fuga ai - e oo i le 4 vaiaso.
Se laau faigata e tupu.
Laʻau tele.

Cattleya Orchid: tausi fale. Faʻapuupuu

Tulaga o le vevelaI le mafana mafanafana - pe a + 25 °, i le taumalulu - e tusa ma le + 10 ° С.
Faʻamamaga o le eaFaʻalagolago i le vevela (lalo ifo pe a malulu, maualuga i totonu o se potu vevela, laina - 40-70%).
MalamalamaE matua susulu lava, umi umi ma ufiufi i le aoauli.
FaʻasaAʻo faʻamoe le meaʻai i le faʻatofuina o le fagu i totonu o se isi atigi pusa i vai poʻo le taʻeleina o laau i se vevela mafanafana.
LafumanuO se faʻafefiloi o le paʻu pine, polystyrene ma le sphagnum moss.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, vaivaiga vaivai o sauniuniga faapitoa mo fomaʻi.
Faʻafeiloaʻi CattleyaE tai lua 2-3 tausaga pe a tuputupu ae le vao pe i ai se tulaga ogaoga i le lelei o le mea e sui.
TofigaTamaiti poʻo le vaeluaina o pseudobulbs.
Tulaga TutupuE le mafai ona fuga o le orchid Cattleya i le fale mo se taimi umi, e tusa lava pe laiti i le taimi e tepa muamua ai, e faia mea sese i le tausiga. E manaomia e le laau le mataituina le paleni o le vevela ma le vevela, moli, fafaga, ma isi.

Le tausiga a Cattleya orchid i le fale. Auiliiliga

Cattleya Orchid Bloom

O le Cattleya orchid plant i le fale e fuga mai pe a oʻo i se tausaga ma le tele. O le mea masani, o fugalaau fugalaau e amata ona faʻamalosia lelei ia tulaga e 4 poʻo le sili atu pseudobulbs.

O fugalaau fugalaau e ofoofogia le matagofie, o lanu eseese ma se manogi manaia matagofie. Ina ia mafai e le fugalaʻau ona tumau i le umi e mafai ai, o le laau, pe a uma ona matala, e aveese mai le la i le faapaologa.

E faʻapefea ona fai le fugalaau o le povi

Ina ia mafai e Cattleya orchid ona faʻafiafia i taimi uma i le tele ma le faʻalauteleina o le fugalaau i le fale, e tatau ona faʻatulagaina le tulaga sili ona manaia mo le soifua maloloina: moli susulu, faʻaleleia lelei o le ea, faʻamautu lelei, ma isi.

I le avea ai o se fuataga faaopoopo o le totoina o le vaomatua, ua fautuaina e faapea o le laau i le vaitau o le tuputupu ae o loʻo i ai se eseesega i le ao ma le po e tusa ma le 7 ° C.

Tulaga o le vevela

E manaomia e Cattleya le mafanafana mo le tuputupu ae tuputupu aʻe ma le atinaʻe: i le ao, e tatau ona maualuga le vevela o le ea + 22- + 25 ° C, i le po e tatau ona pa'ū ifo i le + 18 ° C. I le taimi o totoe, ua siitia atu le laau i se potu malulu ma se vevela o le ea e tusa ma le 10 ° C.

Lafoaia

O tausiga a Cattleya orchid i le fale e le tatau ona aofia ai se mea na tupu e pei o le tuiina. E mafai ona faia lenei mea pe afai e tatau ona faʻaleleia le maualuga o le manogi i totonu o le potu o loʻo i ai le fale, ae le faʻatagaina le paʻu o le vai e paʻu i luga o vailaʻau laʻititi ma mea e tuputupu ae ai.

Malamalama

Mo le fausiaina o fugalaau ma le laʻau mulimuli o Cattleya, e manaʻomia pea le susulu o le lā. Ae ui i lea, i aso vevela, e mafai ona sola le laau i lalo o le la, o lea i le taumafanafana i le aoauli e tatau ona ufiufi. O lenei fuataga o le a puipuia foi mai foliga o mumu i luga o laulaau.

Cattleya Orchid Watering

I le taumafanafana, e masani ona faʻafeinu le Cattleya, ae mafai ona faʻamago le meaʻai i le va o vai. Pe a faʻataunuʻu le suavai, e taua le faʻamautinoa o le susu e le tumau i luga o laʻau laiti o le laau, e mafai ona faʻaalia le foliga mai o le pala.

O le auala sili e faʻafeu ai le meaʻai o le faʻaofuofu lea o le fagu i totonu o se isi apa vai mo le 20-30 minute. E mafai foi ona e maua se mafanafana mafanafana mai lea taimi i lea taimi.

Pottleya Orchid Pot

Malosiaga mo le tuputupu ae o Cattleya e mafai ona iai: o le laau o loʻo teu i totonu o palasitika poʻo ipu masima, i le tautau o ato ma ipu, i luga o ni paʻu. Afai e tupu se fugalaau ma se aʻa e tapunia, pe a filifilia se ipu mo ia, e tatau loa ona e mafaufau vave e uiga i se gaioiga i le lumanaʻi.

E taua tele le faia i se auala e faʻaitiitia ai le ono mafai ona faaleagaina i le aʻa, o lea e lelei ai le ave o se ipu e le o se mea alofa mulimuli ane ona vavae pe gau pe a tatau ai.

Soo

Mo le gaosiga o Cattleya i totonu, latou te faʻaaogaina se mea teuteu faʻapipiʻi, faʻatau i faleoloa puao, pe saunia le paluga oneone ia latou lava, faʻafefiloi le paʻu o le pine pine ma le polystyrene ma le sphagnum moss fibers.

Fertilizer ma le faʻamalolo

E manaʻomia e le Cattleya home orchid meaʻai e naʻo le taimi o le tuputupu ae malosi. I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, ua faʻamaʻaina le fale ma sauniuniga e maua ai le maualuga o le gaosioka, o le phosphorus mulimuli ma le potassium faʻamalolo o loʻo faʻaaogaina. Aʻo saunia ni vaifofo lelei, mataʻituina ma le faʻaeteete le fua o le faʻamalolo, talu ai ona o le tele o le faʻaaogaina e mafai ona oʻo atu ai i le oti o aʻa. O le gasegase o manu e masani ona faaosofia ai le tuputupu ae o le lauusiusi i le afaina o le fuga.

Suiga

E le fiafia le Cattleya i le faʻafefeina o latou aʻa, o le mea lea, e tatau ona na o le manaʻoga moni e tatau ona totoina; pe a oʻo ina tumu le fale i totonu o le fagu poʻo pe a oʻo ina toe faʻaaogaina le mea tuai.

O le togafiti a Cattleya orchid ua faia e pei ona taua i lalo: o le laau e "faʻapipiʻiina ma le faaeteete" i le aveeseina mai le ulo ma le meaʻai, fufulu ese le eleele tuai i le vai. Ua vavaeina aʻa ma faaleagaina o aʻa, o le fasi pepa e togafitia i le koala. O le mea fou fou ua faʻamaluluina mo sina taimi i le vai, faʻatagaina e faʻamafe, pe a uma ona tuʻuina lelei le fale i totonu o se fagu fou.

Teuteu

'Otiʻese le Cattleya e le manaʻomia. Ina ia faatumauina se foliga matagofie, e mafai ma e tatau ai ona aveese taimi taʻitasi otaota, fugalaau fugalaau ma paʻu ua leva.

Taimi e malolo ai

O se vaitaimi lelei e malolo lelei ai mo Cattleya o se mea e manaʻomia mo la latou masani ma le tele o fugalaau. Ina ia mafai e le fale ona malolo i le tele e mafai ai ma maua ai le malosi ao le i oo i le vaitau fou, tuu i totonu o se potu manaia, lelei tele, aʻo faguina le vai i le pito i lalo (na o le faatumauina o le fua o le laulaʻau ma le pulu), e taofi le fafaga.

Faʻasalaga o le tolati a Cattleya e tamaiti

O tamaiti e faʻaalia i luga ole tina tina ua vavae ese ma le faaeteete, togafitia ma se tuputupu aʻe e faʻaleleia ma totoina i se mea e saunia. O fualaau talavou e faatulaga lelei tulaga tutusa o le tuputupu ae pei o tagata matutua.

Fafagaina o le orchid Cattleya i le vaevaeina o le vao

O tagata matutua, o loʻo faʻamalosia lelei laau e gaosia i se faigofie faigofie. Ua fautuaina le taualumaga e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻamama le tele o le orchid ma tuʻu ai mo le tele o itula ina ia tumu aʻa i le susu.
  2. Aveese ma le faaeteete le laau mai le ulo ma maeʻa, a ia fufulu lelei aʻa i le vai mafanafana e aveese ai le mea tuai.
  3. Faʻatasi ai ma se naifi faʻamaʻi faʻamaʻi, ia vaevaeina le togavao i ni vaega ina ia tofu i latou taʻitasi ma le tolu (3) kulupu ma faʻamalosi malolosi. Fafasi ni fasi 'apa ma le koala.
  4. Na totō Delenki i ipu taʻitasi.

O le faʻalauteleina o le laʻau i lenei auala e sili ona faʻafesootai ma se faʻalauga laau ina ia aua nei faʻalavelaveina o ia i le togafitia ma le aʻa.

Maʻi ma meaʻai

O le Cattleya orchid o se laau faigata e tali atu ma le tiga i mea sese i le tausiga. O faafitauli tau le soifua maloloina e mafai ona aofia ai mea nei:

  • Lanu enaena lanu enaena i lau o Cattleya. Latou te molimau atu i se umi umi o se laau o iai i le la. E le mafai ona faʻamalolo Burns, e tatau ona ufiufiina se togi i le aoauli.
  • Laʻau mumu lau laʻau. I le lava ia, e le o se faailoga o le maʻi, e tatau ona mataituina lelei le laau, ma afai e aliali mai isi faailoga mataʻutia, ia faia le togafitiga talafeagai.
  • Faʻafefeteina gutu gutu i luga o laʻau o Cattleya (gutu pala). E masani ona aliali mai pe a teuina le laau i totonu o se potu malulu ma le maualuga o le susu. O le faʻamaʻi ua togafitia lelei ma sui faʻasolosolo faʻamaoni.
  • Lanu uliuli. Faʻaalia ona o le suavai, aʻafia luga poʻo le sili atu o le suauu i totonu o le mea e sui ai. O vaega uma na faaleagaina e le faʻamaʻi, aveʻesea, pe a uma ona faʻamago vaega, e togafitia le laau i le fungicide.
  • Paʻu grey i luga o laʻau ma tumutumu o Cattleya (paʻu palapala). Mafuaaga o mea tutupu: gasegase maualuga, maualuga maualuga ile vevela i le ea. Togafitiga - togafitiga ma le fungicide.
  • O lau anufe na lanu samasama ma ufiufi i lanu enaena (siama lavelave). O ia suiga i foliga vaaia o le taunuuga lea o le le tausisia o le pulega o le suavai i le tuufaatasiga ma le maualuga o le vevela o le ea. O nofoaga uma ua faaleagaina ua aveeseina i se peʻa e leai se afaina, pe a uma ona togafitia le pipi ma sauniuniga malie.

I le faʻaopopo atu i faʻamaʻi pipisi ma le faʻaleagaina, e mafai ona aʻafia le kulumu i meaola faalafua: mealybug, aphids, iniseti iniseti, miti vaʻaia. O iniseti faapitoa e fesoasoani e faʻaumatia se fugalaau o iniseti matautia.

Ituaiga ituaiga o Cattleya orchid fale ma ata ma igoa

Cattleya hybrida (Cattleya hybrida)

O se igoa e tuufaatasia ai se vaega o ituaiga o meaola eseese e maua e ala i le laasia o le anufe Cattleya ma ona ituaiga eseese.

Cattleya x venosa

O se ituaiga lauolaola lauusiusi ma fugalaau matagofie o loo i ai ni peti-lanumoana ma se tamai laugutu o se lanu ula enaena ma se lanu samasama samasama i le ogatotonu.

Cattleya Earl Imperials

O se ituaiga lauiloa e iai se lanu lanu o fugalaau: o paluga papaʻe e sili ona totoina e siomia ai se lipine mataʻutia tele o le paolo tutusa ma le lamon-samasama i le ogatotonu.

Cattleya Eclipse

O se tagata masani masani ma fugalaau lapopoa e le masani ai: o laʻau mumu felanulanuaʻi o le fuga lanu violisi o se lanu violē umi, teuteu i se faasologa o vevela lanu violē.

Cattleya Miyuki

O le uluaʻi fua televave o faʻaola, faʻaalia e le tele o fuālaʻau. O le tele o mea e aofia ai fugalaau pupula ma fuga o se vine matagofie ma le laugutu o le lanu violiki-lanu moana.

Cattleya Luteous Forb

O se laau faʻatapulaʻa e fuga faalua i le tausaga ma fuga lanumeamata-lanu samasama ma se lipine auro lauiloa ma se manogi manaia.

Faitau nei:

  • Orchid Wanda - ola ma tausi i le fale, ata
  • Orchid Dendrobium - tausia ma toe gaosia i le fale, ata
  • Cymbidium - tausiga o aiga, ata o meaola, gafa ma le toe gaosia
  • Tabernemontana - tausiga o aiga, ituaiga o ituaiga ma ituaiga
  • Heliconia - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o meaola