Laʻau

Anthracnose - o se faʻafitauli faʻaleagaina faʻaleagaina o togalaau aina ma fale

Anthracnose o se faʻamaʻi, o faʻamaʻi e aofia ai Gloeosporium, Kabatiella ma Colletotrichum. Fualaau aina o fualaʻau, togavao ma laau aina e ono afaina i lenei maʻi. O le tele o taimi, o faʻamaoniga faʻaalia e faʻaalia i luga o laau totō o loʻo puipuia tele le faʻamaʻi. O se mafuaaga taua mo le atugaluga o mea uma e afaina (manuʻa, vavae), ma faailoilo o le uila.

O le tulaga e faigata ona o le mea moni e le mafai ona taofia le malepeina o spores i totonu. O loʻo aveina i latou e le vai, matagi ma iniseti. O le susulu o le eleele ma le ea e avea o se vaega faaosofia. O le aʻafiaga o se maʻi e faʻaleleia ona o le maualuga o le acidity, o se suiga tele i le vevela, o le leai o minerale, aemaise lava le phosphorus ma le potassium. E le gata i lea, e le tatau ona galo se tasi i le vavalalata o laau mamaʻi.

Faailoga o Anthracnose

I luga o laau e aafia i lenei maʻi, o faʻaaliga iloga e tupu. Laʻau mumu-lanu enaena i luga o lau, lala ma lala, e mafai ona e vaʻai i se lanu samasama, lanu enaena ma le lanu uliuli.

I le aluga o taimi, latou te faateleina, puʻeina se nofoaga tele. Afai o le tau e vevela tele, o vaega vegetative o le laau ua amata ona taʻe. O meaʻai i le vaega o loʻo aʻafia ua faʻalavelaveina, ma o le mea na mafua ai ona mamae le fale. Talu ai ona o le faateleina o le vevela, o le aʻa ua amata ona pala.

Faʻaaliga i fualaau faisua ma fuataga

A filifilia se togafitiga togafitiga, e tatau ona amanaia foliga o se agaifanua fualaau faisua.

I kukama

Faailoga o se maʻi afaina i luga o kukama ua i ai nei i le taimi o fatuga. O mea muamua e foliga mai i tafatafa o le ua. O le faʻavaivaia o faailoga e liua i luga o le taimi. I le leai o ni taimi talafeagai, o le a pauu ai fatu i le eleele. O paʻu o le paʻu i kukumba matutua e ufiufi i fulufulu lanu po o samasama, lea o le a vave ona oʻo atu i pu. A maeʻa lenei mea, ona pasi lea o le fasipolo i le au, pulupulu ma fua.

I le mauaina o ni uiga iloga i luga o le laau, e tatau ona togafitia i le pusa a Abiga-Peak poʻo le vai o Bordeaux. Ua sasaaina i lalo o le aʻa. O le lanu lanumeamata o loʻo faʻaaliina i Polyram ma Copper oxychloride. Ina ia ausia le maualuga o le aoga, e ono manaʻomia ni taualumaga. O le fomaʻi faʻasolosolo e saunia i le mulimuli i faatonuga e tuʻuina atu i le vailaʻau.

I luga o tamato

E na o ulugalii matutua e afaina i le anthracnosis. Muamua, laʻau laʻau o loʻo i luga o le pito i luga, ona aliali mai lea o lanu uliuli i luga o fualaau aina.

Tomatoes, lea na faia ai nifo taua, faamaluluina. I lenei tulaga, o le a manaomia e le tagata faʻatoʻaina Poliram, Cumulus-DF, colfidal sulfur ma Tiovit Jet.

I luga o le pateta

E mafai ona vaaia ni mea e pipii i luga o pu ma fatu o pateta. Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, o le fatu e togafitia i fomaʻi.

O le lisi o galuega faʻatoʻaga faʻatulafonoina e aofia ai le veleina ma le faamamaina o taimi o le seleselega. Laasaga mulimuli o le eliina o le eleele. I le taimi lava e tasi, e tatau ona lafoaʻi le tatalaina.

Zucchini

Zucchini e le itiiti ifo nai lo isi aganuu. I lenei tulaga, ua toetoe lava a le mafai ona lavea le laau, talu ai i se taimi puupuu ua aafia uma le vaega o le ea.

Afai e te le fufuluina le fualaau faisua i le taimi ma se vaifofo o le sulfur colloidal poʻo le Bordeaux vai. O aʻafiaga afaina, fualaau aina ma laulaau ao lei faia lenei mea e tatau ona aveeseina.

Faʻaaliga ma togafitiga o anthracnose i luga o laau ma laau

E le gata o fualaau faisua e mafai ona maua ai lenei maʻi. E mafai ona vaaia traces i currants, cherries, gooseberries, fugalaau, vine. Muamua, o laʻau mumu e foliga mai i luga o laulaau ma totō o loʻo i lalo o le malologa. Raspberries, currants, apple and cherry

E mafua lenei mea ona o le vavalalata o vaega o le vaomatua o le laau i eleele faʻafefe. O vine ua lilofia i maʻi papaʻe.

E mafai ona fesuisuiai ia nofoaga o manu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le fua, e lanu enaena, i luga o le fusi - lanu-lanumoana, ma le pele - pogisa uliuli. E tusa lava po o le a le lanu, e vave ona tutupu o latou tuaoi. A uma ona gagau le laʻau, faʻagogo ma pauu. O le mea lava e tasi e tupu i fua.

Faʻagasologa faʻatasi ma faʻapitoa faapitoa e tatau ona faʻatinoina ao leʻi oʻo mai fua ma fua.

Afai ua maeʻa le taimi o le vavalalata, ua fautuaina e faʻaaoga fofo saogalemu. E aofia ai vailaʻau e pei o Dnock ma Nitrafen. A maeʻa le seleselega, e mafai ona suʻeina vao i Cumulus-DF ma Tiovit Jet.

Suauu sulfate e faʻaaogaina e fafagaina ai laau fua. O le paʻu o laau o le apu e lilo i le lime. O fai togalaau masani e masani ona suia i se vaega faapitoa. O lenei faiga e tatau ona faia i le tautotogo po o le autumn. Faʻatoʻa lelei le tausiga o fualaau aina ma laau o le vao, o le aʻafiaga o anthracnose e itiiti lava.

Anthracnose i fugalaau togalaau

I le tele o tulaga, o roses e mafatia i lenei faʻamaʻi. I lenei tulaga, e le afaina le eseesega ma le eseesega o uiga. O le aniani i le amataga o taimi e tele lava ina fenumiai ma le lanu uliuli. Mulimuli ane, o lanu e maua ai se lanu sili ona manaia ma se foliga le lelei. Ona faaali mai lea o ia i totonu ia i latou. O le mea lava lea e tasi e mafai ona tupu i le faletalimalo, lupine, flax ma isi mea totino teuteu. Lupine, talimalo, flax

Mai le anthracnose, o laau totō e ola i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia (strawberries, strawberries) e le puipuia. O le eseesega ua na o tulaga lava e manaʻomia mo le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi.

O fugalaau sili ona puipuia e manaʻomia le susu o le palapala ma le vevela o le ea. Ole fuainumera o laau mamaʻi ua faateleina pe a maeʻa ona oʻo i le maualuga o +20 ° C.

Ina ia aloese mai na faafitauli, e tatau ona tuu atu i aganuu e masani ona tetee atu i le anthracnose. Faatasi ai ma i latou, e iloga le spathiphyllum. O lenei fugalaau e masani ona taʻua o le "fiafia tamaitai." O lona tetee i lenei maʻi ua faailoa mai e ni iloiloga lelei a le au faifaatoaga i luga o faʻasalalauga faʻasalalau.

E tatau ona tatau ona taulai totoa i cyclamens, anthuriums, violets, faʻalauiloa. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, o le laʻau o le mea mulimuli e foliga mai o se lanu lanumeamata lanumoana na taia e se vaega. Bulbous togalaau aina e afaina i le faamai e iloga i lau laulaau, i luga o le pito o le lanu lanumeamata, lanu enaena ma le mumu-lanumoana.

O le toilalo o anthracnose o totonu o laau

I totonu o faletalimalo, fusi ma pama e sili ona lauiloa. Afai e le mulimulitaia fautuaga a tagata faapitoa, e mafai ona ufiufi laulaau i le lanu uliuli, lanu uliuli poʻo le lanu enaena. O o latou foliga vaaia o le faailoga muamua lea o le a mago ma pauu le lau. O vaega ua faaleagaina o le a aveesea, o le a le mafai ona latou toe foi atu i o latou foliga muamua. O maʻi maʻi e tatau ona vavae ese mai isi fale o loʻo i totonu. E tatau ona faʻaitiitia le vai, e tutusa foi le faʻaaogaina o le pulumu. Paʻu ma le ficus

O le fuaina o meaʻai i luga o orchids e fuafua i eseesega eseese. Faailoga masani e aofia ai:

  • vaʻa manino o nofoaga faʻavaivai;
  • o le tuputupu ae o tuputupu aʻe e tulaʻi i autafa o le pito i lalo ole laulaʻau.

I foliga vaaia, o foliga o le anthracnose o laʻau i luga o laʻau matagofie e pei o mu. E le toe manuia le kulupu pe a uma le faʻamaʻi pipisi. O le vave ona faia o laʻasaga, o le sili atu lea o le taunuʻuga. Ina ia ausia le maualuga o le aoga, e toatele e faaaoga fualaau faasaina faapitoa.

I le tulaga o callas, o foliga vaaia o nifo e faʻasaga i lanu mumu lautele e avea ma mafuaaga taua mo popolega. I totonu o le fua o le tino, o se vai lanu piniki, i le tuufaatasiga o lea mea e maua ai spores. A latou malepelepe, o le tagata pipisi "suamalie" e maua ai fugalaau maloloina. Mulimuli ane, o foliga lanu enaena e aliali i luga ia i latou.

E le mafai e Cacti ona faʻafitia lenei maʻi. Afai e le mafai ona lafoai le manava, atonu e le mafai ona aloese mai foliga o anthracnose. O le paʻu lanu enaena o loʻo i luga o le laau. I le mauaina oi latou, e tatau ona vave vavaeeseina le foci e mafua mai i siama. O le faʻatinoga e faʻatinoina e faʻaaoga ai meafaifaʻaili. O isi faʻamaʻi pipisi e puipuia mai le koala.

Faʻamatalaga puipuia e tetee atu i le faʻasolosolo

O se faʻamaʻi e faigofie atu ona puipuia nai lo le faʻamalolo. E tatau ona amata le puipuiga i le taimi sauniuni. E mafai ona maua sui o le anthracnose mafuaʻaga i mea tau togalaau ma fatu. Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona maua i siama, e tatau ona faia le faʻamaʻi.

Pe a tulai mai tulaga lelei, e vave lava ona gaoioi le meaʻai. O laau vaivai ua muamua ona pauu. O le mea lea, o le sini o mea puipuia e puipuia ai i latou. Ina ia mafai ona malolosi laau uma, e tatau ona matauina le fesuisuiai o fua o faatoaga, faamamaina vave o le teritori o le aiga.

O le isi itu taua o le faagasologa o mea totō ma sauniuniga faʻapitoa. A o lei totoina, o le fatu e tatau ona gaogao i mea e faʻateleina ai le tuputupu ae. La latou lisi e aofia ai Immunocytophyte, Zircon ma Epin.

A maeʻa le vaitau, e manaʻomia ona fufuluina ma faʻamamago meafaifaʻaili. Tausia faamaumauga e tatau ona teuina i se nofoaga mamā ma mago, na afifi muamua i le pepa oona. O le ava malosi e tatau ona faʻaaoga i le taimi o le gaioiga. O le mea lea, o le salalau o le fasipolo ua puipuia.

O laau totō e ono faʻavaivaia ona o:

  • vai inu tele;
  • totoina;
  • faʻaleagaina masini;
  • genetic predisposition;
  • mea e leai ni mea.

O le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai le faʻalavelave, e tatau ona tausisia le fuafuaga o fua o faatoaga. O laʻau e matua faʻasaina le fufulu ma mea e faʻaaogaina. Talu ai ona o lenei mea, e mafai ona aliali mai ai maʻila ma vaeluaga. Faʻaleagaina o le puipuiga o le vaega lea e ono mafua ai faʻamaʻi.

A e faʻatau se fatu, e tatau ona e filifilia ituaiga eseese o loʻo faʻaalia e ala i le tetee atu i maʻi faʻaleaga.

E tatau ona faʻamaʻi le eleele e aunoa ma le toilalo, aua o le siama e mafai ona ulu atu i totonu o le kiona mai fafo. I le eleele e leʻi togafitia, e mafai ona i ai le malie. E tumau pea le aoga mo le 5 tausaga.

Ua faailoa mai e Mr. Summer resident: le lisi o fualaau faasaina mo anthracnose ma o latou foliga

Ina ia foia lenei maʻi, o fualaau o loʻo i ai le faʻaaogaina o le togafitiga e manaʻomia. E aofia ai faʻamaʻi.

O latou tulaga e lautele. Faʻasalalau e le fautuaina i luma o le timu, e pei ona i ai i lenei tulaga, o le lelei o tupe faʻaaoga o le a itiiti.

O fualaau faasaina, ata ma tauFaʻapitoa
Apikaila Peak

85 solo silia ma le 75 g

O le tuufaatasiga e aofia ai le paʻu. O loʻo faʻaalia i le tele o ituaiga o gaioiga. O le mea lea e pala, o le mea lea, pe a faʻaaogaina, e tatau ona matua tausisia ia faatonuga ua faapipiiina.
O le poloaiga

50 suʻe silia ma le 25 g

Ia faʻafesoʻotaʻi le faʻaogaina o fualaau faʻataʻi talafeagai. E faʻaaogaina e faʻafetaiaʻi ai faʻamaʻi na mafua mai i sigi. I le faaopoopo atu i le anthracnose, o le lisi e aofia ai le tuai ma le fesuiaiga.
Acrobat Mc

150-200 rub. silia le 100 g

E i ai se faʻalauteleina faʻapitonuʻu ma o se mea matautia.
Oksihom

70 solo silia le 10 g

Oona, faʻaaogaina e togafitia ai maʻi fomaʻi.
Previkur

500 tusi mo le 60 ml, paʻu e mafai ona faʻatau mai le taugofie (60 rubles mo le 10 g)

Fomaʻi faʻapitoa, faatasi ai ma faʻaopoopoga faaopoopo o le faʻavaveina o le faʻaleleia o le faʻatupulaia o gaoioiga. E iai mea puipuia. Faʻafesoʻotaʻi ma mucous membranes ma paʻu e mafua ai le ita.
Cuproxate

9-10 afe rubles mo le 10 l

E aofia ai le kopa. E faʻaalia i le malosi o le faʻamalologa. E manatu o se tasi o tagata lauiloa.
Ridomil Gold

21 solo silia le 5 g

E i ai le tele o ituaiga o gaioiga.
Quadris

400 tusi silia le 60 ml

Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le aliali mai o le tele o patotia fatu e puipuia ma togafitia.
Le toe afio mai

60 solo mo le 2 ml

Faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o le paʻu, paʻu ma le tele o isi faʻamaʻi. Afai e soli fautuaga a le kamupanī, atonu e ono afaina.
Gates

50 suʻe silia le 2 g

O loʻo faʻaalia e ala i le tetee atu i le vaʻaia, e sili ona lamatia.
Tiovit Jet

25 solo silia ma le 30 g

Faʻamata i acaricides ma faʻafesoʻotaʻi fomai.
Fundazole

40 solo silia le 10 g

Faʻaaogaina e pei o se sui fugalaau. Faatasi ai ma togafitiga faifaipea, o palapisi e avea ma puipuiga.
Topsin-M

66 solo silia le 10 g

Latou te totoina le palapala ma le lanu meamata. O loʻo i ai se faʻafitauli togafitiga ma puipuia. E iai se maualuga o le saogalemu.
Fitosporin-M

60 solo silia 200 g

E maualalo le faʻaleagaina ma le faʻafesoʻotaʻi. E lamatia i pi ma laau.
Trichodermin

50 suʻe silia ma le 30 g

Biological fungicide, lea e faʻaaoga e faʻaleleia ai le eleele. E le afaina ai manulele, tagata, iʻa, pi. E le faaputuputu i le eleele.
Bordeaux paluga

100 tusi silia 200 g

O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga faigata. E faʻaaogaina e puipuia ai fualaauʻai, berry, fualaau faisua, melo ma fugalaau fugalaau.

E tele vailaʻau o loʻo i totonu o se isi vaega. O le mea e sili ona fuafuaina o le vasega o lamatiaga. O faʻamatalaga e uiga i lenei mea o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

Afai o le fualaau faasaina e faamatalaina i le maualuga o le phytotoxicity, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele. I soʻo se tulaga, e le fautuaina e faʻagalo e uiga i totigilima ma le manava.

O le faʻaaogaina ma fuataga e matua faasaina lava ona solia. A le o lea, o le tulaga atonu o le a toe fua mai laau totō o le a toe faʻaitiitia o le a faʻaitiitia.