Tupe teu

E mafai ona 'ai le meli i honeycombs, pe faapefea ona maua le meli mai honeycombs i le fale

O le meli meli o se mea masani lea, ona o lona manogi manogi ma le tele o le tofo, ua tumu i se taimi vevela. Talu mai le taimi umi, o le honey beebs ua mafaufauina o se oloa sili ona taua o le gaosiga o pipi, ae e le o tagata uma e iloa le aoga tele mo honeycombs? Tatou taumafai e saili.

O le a le honeycomb, pe faʻafefea ona fausia le honeycombs

O le meli lea e leʻi maua mai i le vavau o le kiona e taʻua o le "meli i honeycombs" poʻo le "selu meli". O le tele lava o taimi, o lenei meli e suavai, ae i taimi e le lava ai le susu, e mafai ona faʻataʻataʻi sina mea itiiti. O le a le mea e suamalie ai le meli ma manogi e faalagolago i laau e maua mai ai pi ma polu ma nectar.

Pe a fausiaina se honeycomb, e taua le gauai atu i o latou uiga lelei. Afai e le saʻo le toe fausia o sela, faatasi ai ma se fuainumera tele o fesuiaiga o solo ma solo ninii, o le a le talafeagai mo le faʻasaʻoina o le pusi palasi.

E taua! Mo le mauaina o le honeycomb maualuga, e tatau ona e fausia le faavaa ma ni laupepa meli.
I le selu, mai fuamoa, o tagata fou e foliga mai, ua liliu le nectar i le meli, ma o pi i totonu o ia nofoaga e malolo ma teuina nofoaga faasao o le pipi ma le meli. Faʻalagolago i le faʻamoemoe ma le masini, e ono ituaiga o siaki:
  • Ovi O sela o le povi na iai se foliga o le hexagonal. Latou te galulue mo le faʻaleleiaina o pi o galue ma le teuina o falaoa pipi ma le meli;
E te iloa? Perga - fugalaau fugalaau, lea e tuu i totonu o sulu, piʻo ma tumu i le meli.
  • E ese mai i le vevela le laʻau o le suavai. O loʻo faʻaaogaina foi e teu ai le meli, ae o fatu e le o teuina i totonu (le mafuaaga mo lenei mea e leʻi faamaninoina);
  • Tetee. O na sima o se pi o loʻo fausiaina e alu ese mai honeycombs i le malulu. O la latou eseesega autu o le leai o ni faailoga o se faʻamoemoe faapitoa. O nei siama e faatumulia le avanoa i le va o sela. O le honeycomb mai fafo e laʻititi nai lo le suavai, ae sili atu nai lo le pipi. I totonu ia i latou, o le pi na teuina le meli, ae aua le totoina;
  • Matagofie. E pei o sene faasolosolo, o tino ogaoga ei ai se foliga le lelei. E faʻaaogaina faapitoa lava mo le faʻapipiʻiina o le manoa i luga o poloka;
  • Meli. I le mamanu, latou te tutusa ma honeycombs, ae sili atu le umi. E sili atu le loloto nai lo isi siama, ma faʻafetai i le fausaga faʻapipiʻi i luga, o le meli e le tafe mai ia i latou;
  • Uterine. O nei siaki e tele. E pei ona faʻamaonia mai le igoa, o loʻo faʻaaogaina mo le tupuina o pepe o le tupu. I totonu o sela o le uterine e le mafai ona teu ai ni fualaau.

Le tuufaatasiga ma mea aoga o le meli

E le pei o isi ituaiga o meli, faʻamafanafanaina le meli ma le pollen, wax ma propolis. O loʻo aofia ai foʻi le tele o amino acids, micro and macro, faʻamaʻi masani ma isi enzymes. O le tuufaatasiga o sea meli e faalagolago lea i ituaiga o laau toto na aoina mai ai le pollen. Menele susu:

  • 82% o gaʻo;
  • 0.8% protein;
  • 17% vai;
E te iloa? O gaʻo meli e matua leai lava.
O le honeycombs, sili atu, o faʻamanuiaga latou te aumaia i le tino o le tagata, ua leva ona faʻamaonia i le faʻatinoina, ma o le faʻaleagaina e mafai ona faʻaalia mai na o ia lava i le ituaiga o gasegase. Faafetai i le solo o loʻo i ai i le honeycombs, ua faʻamamaina le tino mai elemene leaga, toxins ma slags. O fuamoa meli ma le meli o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le faʻaleleia o le tino ma faʻaitiitia ai faafitauli o fomaʻi. Faʻafetai i le meli, o le honeycombs e maua ai siama, antifungal, faʻamaʻi faʻamaʻi ma aʻafiaga.

Propolis e faʻaleagaina le tiga o tupuaga eseese.

Ona o le mimilo umi o le honeycombs, ua vave faʻaitiitia ai siama faʻamaʻi mai le gastrointestinal tract ma le pupuʻu tautala. E le gata i lea, o le honeycombs e i ai se aafiaga lelei i luga o le tino, faʻaitiitia ai le lagona o le vaivai, atuatuvale, popolevale, toilalo ma faaleleia le tulaga o le manava (aemaise lava le taua mo le mai). A maeʻa le lisi o latou lelei, atonu, e leai ni fesili e pei o le "E mafai ona 'aina le meli mai le meli?".

Faʻafefea ona maua ma faʻafefe le meli mai i le honeycombs i le fale

Lelei, maualuga le meli i honeycombs, e sili atu le faʻatau i le talo i le meli, mai tagata tausi pusi "lima" poʻo le maketi. O loʻo faʻatau atu i le faʻaogaina o ni faʻamau faʻamaufaʻailoga poʻo ni faʻavae uma. Lanu e ono eseese. O le paleni e ese mai le papae i le samasama-samasama, e pei o le lanu mai laau e maua mai ai pi i le pollen ma le nectar e aafia ai le lanu.

E taua! E tatau ona tutusa lanu meamata ma le meli.
O le meli meli e tatau ona teuina i totonu o se koneteina poʻo se ipu tioata. E vaevaeina masiva i ni fasi 'ie laiti ma tuʻu i totonu o ipu talafeagai. O le pusa e tatau ona mama, mago ma ia i ai se tapuni. E faʻapefea ona teu le meli? Faʻasaga le tuʻuina o le atigipusa i le honeycombs i se potu malulu ma le pogisa, ona le toe faʻaaogaina lea o mea aoga mo se taimi umi. O le tausia o le meli i le honeycombs i ia tulaga, o le a tumau pea le maualuga o le meli mo le tele o tausaga. A mavae le tausaga e tasi o le teuina, o le a mafai ona amata tioata e le meli.

E taua! Aua le teuina le meli i le vevela i luga atu o le +30, o ona aoga aoga o le a leiloa.

E mafai ona 'ai le honeycombs, ma pe faapefea ona fai

E pei lava o isi oloa, o le meli mai le honeycombs ei ai nisi faʻatauiga. Muamua lava, o nei mea o ni faʻafitauli o le faʻafitauli, e ui lava e seasea lava e seasea ona lagona e le toʻatele o tagata le lelei o le faʻaaogaina o le meli.

E tusa ai ma lenei mea, o le faaiuga e taʻu mai ia te ia lava: e mafai ona e 'ai le meli i le honeycombs, ae pe faʻapefea ona faʻaaogaina o lau pisinisi. E mafai ona e 'ai atoa, pe mafai foi ona e faʻaopopo i le lauti.

E te iloa? E naʻo le 2% o tagata mai le faitau aofai o tagata o le lalolagi e mafai ona afaina i le meli.

Le faʻaaogaina o le melcomb i vailaʻau masani

O le meli, ia lava, e sili ona lelei, e tele vitamini ma elemene o loʻo iai, ae o le meli i honeycombs e tele taimi sili atu ona aoga. Faʻasalalau mai le igoa, e manino lava o loʻo tu tonu i totonu o le honey honeybs. O le meli meli e aofia ai le propolis, pollen ma le perga, lea e na ona faateleina ai mea aoga o le oloa. I totonu o tala faʻasolopito, o le meli i le honeycombs e masani ona faʻaaoga. Faafetai ia te ia, ma le meli o ia lava, o maʻi nei e mafai ona faamaloloina:

  • pharyngitis;
  • faafitauli i le faʻaogaina o le tino;
  • mucosal mumū, eseese manua ma mu;
  • angina ma stomatitis;
  • toto maualuga;
  • le maʻi.
Faʻalagolago i le ituaiga o meli (lime, vao, buckwheat, ma isi mea), o nisi faʻamaʻi e mafai ona faʻamalolo, e le o se mea e ofo ai, aua o ituaiga uma o le meli e tulaga ese i lona lava ala.

E i ai ni faʻalavelave

E pei ona taʻua muamua, e naʻo le lua pasene o tagata o le lalolagi o loʻo i ai pea le tali atu i oloa uma o pipi. Afai e te le o mautinoa e te le maʻi, ona sili atu lea ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a tuʻuina atu ia te oe se tagata ola, o lona uiga o le a taʻu atu ia te oe pe mafai ona e fiafia i meaalofa o le natura. Ae, afai ua uma ona e faʻauluina le meli i taimi e tele ma ua uma ona e ai pi, ona mafai ai lea ona e ai i le meli i honeycombs e aunoa ma le fefe ae le fefe mo lou soifua maloloina, ua uma ona e iloa pe faapefea ona 'ai le honeycombs.