Fualaau aina

Greenhouse tomato "Crystal f1" faʻamatalaga o le ituaiga, faʻatoʻaga, afuaga, ata

O le a le mea matagofie o tomato tomato f1 mo se tagata fai togalaau masani?

Muamua lava, o le mea moni, o le vave matua. E pei o se fua lelei, lelei le tofo o fualaau aina ma le tetee atu i le tele o faamaʻi masani o le po.

I totonu o lenei tusiga o le a matou aumaia i lou mafaufau se faʻamatalaga atoatoa o le ituaiga o Crystal F1, o ona uiga ma mea e gaosia ai.

Tomato Crystal f1: faamatalaga eseese

Igoa tulagaCrystal f1
Faamatalaga lauteleMuamua, faʻapitoa faʻamalosi mo se lauʻeleʻele avanoa ma greenhouses
FaʻatonuFarani
Toto89-96 aso
PepaO le fua o le vine e lapotopoto, lamolemole pe i ai se tikeri vaivai o le lipine
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata130-160 fua
TalosagaE sili atu le lelei, lelei mo le faʻamau
Tuʻu atu ituaiga9.5-12 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee atu i faʻamaʻi pipisi

Vaovao o tamato Crystal F1 ua faʻaofiina i le Setete Setete o Rusia mo le Central Black Earth Region, fautuaina mo le ola i greenhouses, greenhouses ma i lalo o ata. Faʻatūina le Crystal F1 faʻatoʻaga faʻatoʻaga Faʻatauga Faʻatau Farani Faʻamatalaga.

O le togavao o se laau o le ituaiga e le faʻaogaina, e oʻo i le maualuga o le 145-155 senitimita. Faitau e uiga i ituaiga meaʻai eseese. Faʻasologa uluaʻi fua o tamato. E tatau ona nonoa le laau i se lagolago i luga, ma fautuaina e uu se pine.

O le kulupu e maua mai fua sili ona lelei pe a fausia se togavao e lua ona fatu. E amataina le fruiting i le 89-96 aso talu ona toto fatu totogo i luga o fatu laau. O se vao ma se fuainumera o le lanu meamata, lanumeamata, laulaau lauulu. O le gaioiga malosi o pulumu o tamato e amata ile fa fa.

Tomatoes Crystal f1 faʻamalosi i verticelleznuyu ma fusarium faʻatoʻai tamato, lau lanu enaena, ma le siama mosaic virus.

Atinaʻeina o le atunuu - Farani. O le foliga o le fua o le lapotopoto, lamolemole pe o se tikeri vaivai o le lipine. O fualaau e le o fualaau aina, o lanu lanumeamata ia, e tumu i le suamalie, e masani ona lanu mumu. O le mamafa o le mamafa o tamato e 130-140 kalama, ma le tausiga lelei ma lavalava e oo i le 160 kalama.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fualaauʻai ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Crystal f1130-160 fua
O le pepe taalo250-400 g
Tagata o le taumafanafana55-110 fua
Tagata valea300-400 kalama
Peresitene250-300 g
Buina100-180 kalama
Kostroma85-145 kalama
Tulu lelei15-20 kalama
Lanu uliuli50-70 kalama
Stolypin90-120 fua

O le talosaga e lautele, o fua e fetaui lelei mo le gaosiga, lelei le tofo i salakeke ma sauniuniga i le taumalulu. Le fua faatatau o le 9.5-12.0 kilokalama i mita mita. Lelei foliga vaaia, ona o le mafiafia (6-8 mm) puipui o fualaau suamalie, puipuiga lelei i taimi o felauaiga.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o lenei ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Crystal f19.5-12 kilokalama i sikuea mita
Nastya10-12 kg i sikuea mita
Bella Rosa5-7 kg i sikuea mita
Falanu mumu3 kilokalama mai se togavao
Gulliver7 kilokalama mai se togavao
Lady shedi7.5 kilokalama i sikuea mita
Pink Lady25 kilokalama i sikuea mita
Moli fatu8.5 kilokalama mai se togavao
Fat fat5-6 kg mai se togavao
Klusha10-11 kg i sikuea mita
Faitau foi i luga o la tatou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua se fua maualuga i le avanoa? E faʻapefea ona toto totogo i le tausaga atoa i greenhouses?

O a ituaiga e iai le maualuga o le puipuiga ma le fua lelei? O a ni mea pito sili ona lelei o le totoina muamua o tamato tato?

Ata

Vaʻai i lalo: Tomatoes Crystal Photo

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma le lelei o le eseese e tatau ona matauina:

  • lelei le tofo, faapea foi le tulaga tau pisinisi;
  • maualuga teteʻe i faʻamaʻi tamato;
  • toniga tele ma le lelei o fua;
  • fua lelei o laau toto.

Le tele o ituaiga:

  • mo le faateleina o le manaomia o se lauʻeleʻele;
  • le manaʻomia mo le taina o vao.

Vaega o le tuputupu ae

Mo le totoina o laau totō o eleele lelei ia ma se mea faʻafefete pe faʻafetaui. O vailaau sili mo le totoina o tamato o le a avea ma legumes, dill, cauliflower, squash. Ua totoina fatu, ma mafaufau i le taimi o le matua ma le tau i le itulagi o le galueaina o le ituaiga. Pe a foliga mai 2-3 laulaau, e tatau ona e totoina fualaau ma faaopoopo faʻamaʻiina i le faʻaaogaina o minerale.

I le laasaga o le 5-6 la, o le faʻaaogaina o fualaau i luga o tulimanu ua saunia i totonu o le greenhouse e mafai. Pe a totoina fatu i se nofoaga tumau, aua nei galo e uiga i le fafagaina, mulching ma le faʻamaʻiina o fugalaau faʻamaʻi.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi uma mo tamato.:

  1. Organic, mo fatu ma foliar.
  2. Yever, iodine, hydrogen peroxide, amonia, boric acid, ash.
  3. Le pito i sili ona lelei o fugalaau.

O le isi tausiga o le faʻafefe i le vai mafanafana, veleina, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le eleele. Aʻo tuputupu aʻe le vao, e manaʻomia le 'auʻau i le lagolago i luga..

Faitau foi i luga o la tatou upega tafaʻilagi: Ituaiga o eleele mo tamato. O le a le palapala e talafeagai mo le totoina o laau ma mo laau matutua? E faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona mo punavai toto?

Aisea e tupu ai le totoina o meaola e tatau ona faʻaleleia tagata e faʻamalosia ma faʻamaʻi?

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei ona taʻua i luga, o le vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi o le po. Ae ui i lea, o faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi tetele ma fua e faʻafefe ai i latou atonu e aoga. Faitau e uiga i le fesuiaiga ma le tuai o moli o tamato, e uiga i puipuiga mai le tuai ma le tele o ituaiga e puipuia i lenei sasa.

O Tomatoes e mafai ona faamataʻuina e slugs ma mea iniseti faʻamaʻi - Colorado beetles, thrips, aphids, spider mites. Insecticides o le a fesoasoani e faʻaumatia ai.

O le au fai togalaau o loʻo ola i tamato F1 Crystal e toetoe lava autasi i a latou faamatalaga e uiga ia te ia. Maualuga maualuga, faʻaleleia lelei i le taimi o femalagaaiga, faʻaaogaina lautele, ma le tele tele ma le tofo tele o fualaʻau. Mo nei uiga lelei, e aofia ai i le fai togalaau le tele o fuainumera tumau i totonu o la latou falemafa.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i ituaiga tomato ma vaitau eseese:

Amata matuaVaitausagaTaeaga tuai
Paʻu papaʻeIlya MurometsBlack truffle
AlenkaMaofa i le lalolagiTimofey F1
Uluaʻi amatagaNa tulai BiyaIvanovich F1
Bony mBendrick kulimiPullet
Faʻatonu le potuPerseusTagata Rusia
Annie F1Yellowiant giantLau lanu mumu
Solerosso F1BlizzardNew Transnistria