Laʻau

Ficus Benjamin na totoina i le fale

Ficus benjamina (Ficus benjamina) o le tele o tagata e fiafia i totonu o fale e ola i le fale. E mafua ona o ona uiga teuteu ma le gafatia e fetuunai ai i soʻo se tulaga. Ae mo le laau ina ia i ai se foliga vaaia, e tatau ona e tuuina atu ia te ia le tausiga lelei. O se vaega o lea mea o le vavave faasolosolo o ficus Benjamin i le fale. O le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau i le lumanaʻi e faʻalagolago i le sao o lenei faiga.

O afea ou te manaʻomia ai se gaioiga?

O le manaʻomia mo le faʻaaogaina o mea e mafai ona faʻamauina e le setete o le fale. E tatau ona faia le taualumaga i ia mataupu:

  • o le ipu na amata ona laiti ma o aʻa na i luga aʻe o le eleele poo totonu o le alavai;
  • tuputupu ae lemu, ma le tele o laulaau laiti ua faaitiitia, ua faailoa mai ai se mea ua toilalo;
  • o le aʻa o le laau ua uma ona ufiufiina e se vaega eleele;
  • Iniseti faʻamaʻi manu faʻamaʻi i totonu o le meaʻai;
  • totoina o fualaau;
  • na amata ona mu le palapala i totonu o se ulo ma o se manogi leaga na aliali mai.

Ficus Benjamina e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga

E faʻafia ona faʻafetaui le fusi o Peniamina

O fualaau laiti o lenei faleplant e tatau ona toe totoina i tausaga taʻitasi. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo latou atinaʻe lelei i totonu o le meaʻai. Ma i le tausaga e leaga le palapala i totonu o le ulo ma o lea e tatau ai ona sui.

Fanua lelei mo le ficus - pe faapefea ona filifili

E le manaʻomia e le tagata matua o Peniamina le faʻaaogaina soo, o lea e tatau ai ona faia i taimi taʻitasi i le 2-3 tausaga. Ma ia faatumuina meaʻai i totonu o le eleele i le va o auala, e masani ona faʻaaogaina fomaʻi.

O le taimi e sili ona lelei mo le faʻaaogāina o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana. I le taimi nei, o gaioiga masani i totonu o masini ua faʻaaogaina, lea e mafai ai e oe vave ona toe maua mai le popole ma tupu.

Taua! O le suia i le tautoulu ma le taumalulu e na o mea e seasea tupu pe a vavae le fagu pe ua faanatinati e laveai le laau.

E faʻapefea ona filifili se ipu ma le palapala

Ficus Benjamin - Fale tausi

Ficus Benjamin e le manaʻomia se avanoa tele, talu ai o loʻo totoina lelei le laau i totonu o se pusa faʻamalosi. O le mea lea, e tatau ona e pikiina se potopoto fou 3 cm lautele ma maualuga atu nai lo le muamua.

O le laau e lagona le lelei i totonu o se ulo o soo se mea.

O lenei laʻau ile fale e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o pusa penisini poʻo ipu meaʻai, faʻapea foi i totonu o ogalaau laupapa.

O nei filifiliga taitasi ei ai ona lava uiga:

  • O ipu uila e sili atu ona fetaui lelei mo tamai laau o le ficus Benjamin lea o le a tupu i luga o le windowsill. O lenei mea e puipuia ai aʻa o le laau mai le maalili ma le vevela i soo se taimi o le tausaga. O lo latou le lelei o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e le au gaosi laʻau eletise maualalo, lea, pe a fegalegaleai ma le susu ma le palapala, e amata ona faʻamalolo toxins.
  • O ipu fagu e faʻaaogaina mo le tele o fusi o Peniamina, o loʻo tuʻuina i luga o le fola. O lenei mea o loʻo i ai se fausaga lapoʻa, o le mea lea, e mafai ai ona gauai le sili atu o le susu ma puipuia ai aʻafiaga. O le faʻaletonu o le faateleina o le tau ma le malosi e gaui.
  • O ogalaau laupapa e sili atu ona fetaui lelei mo laau lapopoa ua tupu i totonu o le maota. E mafai e le mea ona puipuia aʻa o le laau mai le vevela, le maalili ma le masuasua. O le le faʻaleagaina e masani lava ona amata mai meaola faalafua i totonu o le fafie ma le siva.

Faʻalogo lelei! O le fagu mo Penisini Peniamina e tatau ona filifilia maualuga, talu mai le pito i lalo e te manaʻomia le tuʻuina o se alavai faʻavaivai 2-6 cm le mafiafia, e faʻatatau i le matua o le laau.

E tatau foi ona e sauniuni mo le suʻeina ma le mea saʻo. E tatau ona sosolo ma lele lelei i aʻa, ma ia lelei foi. Ua faatauina le eleele i totonu o se faleoloa ua faailogaina "Mo Ficus" poo ua saunia taitoatasi. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi ai le sodi, oneone, palapala laʻau, peʻa ma humus i le fua o le 2: 1: 1: 1: 1. Faaopoopoga faaopoopo se fasi perlite, o se paʻu tao tao.

Ficus Benjamin o loʻo faʻamalosia le malosi o le palapala. O le tulaga sili ona lelei mo lenei fale toto e 5.5-6.5 pH. Afai o le elemene e maualuga atu i luga o lenei faailoga, o le a le mafai e le laau ona gaosia meaʻai mai le eleele, lea o le a aʻafia ai lona tuputupu ae ma le teuteuina.

Faamamaina eleele

Pe a faʻavasegaina, o le sui e togafitiga e faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, fulu le eleele ile ogaumu ma le microwave mo le 20-30 minute. E fautuaina le sasaa o le meaʻai i se vaifofo o le paluga faʻasalalaʻau, ona pala ai lea.

Sauniuniga mo le suia o ficus Benjamin

E faʻapefea ona tausia le tino o Peniamina i se ipu i le fale

I le laasaga o le sauniuniga mo le faʻavasegaina, e tatau ona fafaga tele le fale i le 2 aso ao lei faia le taotoga. O lenei mea o le a fesoasoani e faamaluluina le palapala. E le gata i lea, faʻamalosi le tatalaina o le eleele e faʻaleleia ai le manava.

Manatua! O nei mea na tutupu o le a fesoasoani i le aveese vave ma le tiga o le 'au Peniamina mai le potoa tuai.

Faiga Faʻavae

Ficus totoina e mafai ona faʻatino i auala eseese. O le fea e filifili e faalagolago ile tulaga. E fautuaina e mafaufau i filifiliga taʻitasi ma foliga o le faʻatinoga.

O le gaioiga o se vaega taua o le tausiga.

O le faʻaaogaina sili ona faigofie ma sili ona leai se tiga o le metotia faʻafefe. O lona uiga e faia le faʻatinoga e aunoa ma le faʻalavelaveina o le coma coma i aʻa. Ficus ua na o le faasee atu i totonu o se fagu fou, ma ua na o le solo ua tumu i eleele mama. Faatasi ai ma lenei metotia, e itiiti le atuatuvale o le laau, e vave ona toe faʻaleleia ma alu i le tuputupu ae.

E mafai ona fai se filifiliga faʻasolosolo atoatoa. O lona uiga o le faagasologa, o le eleele tuai ua aveesea mai aʻa, ma ua suia atoa i se mea fou. O lenei metotia e faʻaaogaina mo le amata amataina o aʻa poʻo pe a maua ni meaola matautia i le eleele. I lenei tulaga, e le gata o le eleele ua afaina, ua aveeseina foi, ae faapea foi vaega ua afaina o aʻa.

Faamatalaga faaopoopo! A maeʻa se faʻaopoopoga atoatoa, o maʻi o Peniamina e maʻi mo se taimi umi ona o le atuatuvale, o lea o lenei auala e faʻaaogaina i na o tulaga ogaoga.

O le isi filifiliga e ono avea ma sui o le eleele. E faʻaaogaina mo fusi uumi, o lona maualuga e sili atu i le 1.5-2 m. O le faʻatulagaga o le sui lea o le pito i luga o le eleele i totonu o se ulo. Ina ia faia lenei mea, ia aveese ma le faaeteete le pito i luga ole eleele ma se togalaau e aunoa ma le faaleagaina o aʻa. A maeʻa lenei mea, ona tumu ai lea o le avanoa i se meaʻai fou ma lelei le vai.

Tausia pe a uma ona toe totoina se laau

E taua tele le le gata o le gaosiga, ae ia tausia foi le aiga o Peniamina i le fale pe a uma le faʻatinoga. I totonu o le 3-4 aso i le maea ai o le faʻagasologa, o le laau e paolo mai le susulu o le la. O le mea lea, e tatau ona tuu le fugalaau ile vaega o le paolo seivagana ua toe malosi. E fautuaina e fatuina se aʻafiaga o le kiona e faʻaitiitia ai le faʻalavelave. Ina ia faia lenei mea, tuʻu se faʻamalosi palasitika i luga o le pale. Vaʻaia taimi uma ma faʻamaʻalo ina ia le faʻaputuina i totonu.

Faʻasaga le meaʻai pe a uma le totoina o le mea e tatau ona faʻaaoga pe a maeʻa le papaʻe. A o faagasolo lenei vaitau, e taua tele le puleaina o le susu, puipuia le masuasua ma le faamamaina mai aʻa. Talu ai o nei mea uma nei e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le laau.

Ficus Benjamin ina ua mavae le gaosiga e masani lava ona lafoaia lau, lea e masani lava o lenei fugalaau fale. O le taimi lava e fetaui ai le laau, o le a aliali mai ai ni lau fou. O le mea autu o le faʻamautinoa le tausiga lelei.

Taua! E le mafai e luga o laʻei pe a uma le gaosiga, ona o aʻa o le laau e le mafai ona gaosia mea taua. Fertilizer e tatau ona faʻaaogaina e leʻi muamua atu ile 1 masina.

Faʻafeiloaʻi le faʻafeiloaʻiga o le kiliva peʻa ua faʻatau

E le gata i lea, e fautuaina se toe gaosi pe a faʻatau se laau i totonu o se faleoloa. I lenei tulaga, ua suia le masini felauaiga ma le ipu. Latou te faia lenei 2-4 vaiaso talu mai le faʻatauga ina ia maua e Peniamina le taimi e faʻafetaui ai i se nofoaga fou.

A maeʻa le faʻatau, e tatau ona totoina se fugalaau fou

Suiga Algorithm:

  1. Faʻamau se vaega o le faʻalautele o le eleele 1.5 cm le mafiafia i le pito i lalo o le ulo.
  2. Faʻasusu i le eleele i luga.
  3. Aveese Penisini Ficus mai le fagu vevela.
  4. Ave ese sina palapala mai aʻa.
  5. Tuu le laau i le ogatotonu o le fagu fou e aunoa ma le faʻalolotoina o le ua.
  6. Ufiufi aʻa i le eleele ma faatumu le vavao.
  7. Suafa le tele o le laau.

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, tausi lelei le fale i tulaga masani.

Taua! E tele taimi e mafai ona e maua ai se tamai ipu palasisi e latalata i le faatauina mai i le ogatotonu o aʻa, e tatau ona aveeseina ina ia mafai ai ona tupu atoatoa le laau.

Faʻasalaga masani faʻapipiʻi

O le tele o faifaatoaga e le masani ai pe afai o le suia o le ficus Benjamin e faia mea sese. O se taunuuga, o lenei mea e mafua ai le maliu o le laau. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e faamasani i tulaga masani.

Mea e ono tutupu:

  • Faʻapupulaina o le ua, lea e tau atu i le pala o le tipi i le faavae.
  • Laititi le faʻaleleia o eleele, e taʻitaʻia ai le fausiaina o vaʻavaʻa ma faʻafefe ai le malogo o aʻa.
  • O le le amanaiaina o tuutuuga o le totoina, o se taunuuga lea e le maua ai e le laau le taimi e maua ai aʻa i totonu o se fagu fou i le taimi malolo ma iu lava ina maliu.
  • Tuu se fugalaau ile windowsill. Faʻasalaga le susulu o le la pe a uma le faʻavasegaina o loʻo i ai se aafiaga leaga i luga o le fusi.
  • Fafagaina i le maualuga o le kulukoni, o lenei mea e faʻalavelave ai aʻa ma faʻamalosia ai le anapogi o vine, lea e le manaʻomia i le vaitau lenei.

I le mulimuli ai i fautuaga uma, e mafai ona e faʻaaogaina le fusi o Peniamina i le fale e aunoa ma le tele o faigata. O le faʻatinoga e talafeagai mo le faʻaleleia o le fugalaau.