Fualaau aina

O mea suamalie, le lelei, matagofie ituaiga o tomato "sukalati"

O kekekeke sukalati o tamato e mafai ona taʻua saʻo i ituaiga sili ona le masani ai o tamato. Ona o ona foliga, na avea ai o ia ma se tasi e sili ona fiafia i ai ma le tele o tagata fai togalaau. Maota o lenei ituaiga o tamato o Rusia, ma na fafagaina i le XXI senituri.

Ia, mo nisi auiliiliga e uiga i nei tamato, e mafai ona e aʻoaʻo mai la matou tusiga. Faitau le auiliiliga atoa ma le auiliiliga o le ituaiga, ia faamasani i ona uiga ma mea e gaosia.

Chocolate Tomato: faʻamatalaga eseese

O lenei ituaiga o kulimi-toto ituaiga eseese. O le maualuga o ona manava malolosi e mai le 120 i le 150 senetimita. Latou te le auai i le tulaga masani. O nei togavao o loʻo faʻauigaina i laʻau laʻau lauola o laʻau laʻitiiti, o loʻo i ai se lanu uliuli lanu meamata. O lenei ituaiga tomato ei ai le malosi o le faʻamaʻi, ma e toetoe lava a leai se tumutumu ma aʻa. O le totoina o na tamato e mafai ona i totonu o greenhouses ma nofoaga tatala.

O le "sukalati" o se ituaiga vave ituaiga, talu mai le taimi o le totoina o fatu i totonu o le eleele e oʻo i le matua o fua, e alu mai le 110 i le 115 aso.

O mea taua o le maʻamala e mafai ona taʻua:

  • Fualaau lapopoa.
  • Totoga lelei ma uiga o oloa.
  • Maualuga maualuga.
  • Faʻafitauli faʻamaʻi.
  • Le faʻamaoni.

O nei tamato e le o iai ni uiga le lelei. O le faʻatulagaina o le faʻaogaina o le mea o loʻo i totonu e masani lava mo lenei ituaiga, faatasi ai ma le mea muamua na faia ina ua maeʻa le laulau valu. O pulumu taitasi e masani lava ona fai ai 4-5 fua. Mai le tasi sikuea sikuea o le totoina e masani lava ona aoina mai le 10 i le 15 kilokalama o fualaau o sukalati.

Uiga

  • O fua o fua o lenei ituaiga o tamato e iloga i ona lanu mumu-lanu enaena.
  • O lo latou mamafa e mai le 200 i le 400 kalama.
  • O nei tamato o loʻo i ai se foliga lanu laʻitiiti.
  • O loʻo faʻamalamalamaina i se tulaga tutusa o mea tino ma le vaitaimi o mataupu o le vevela.
  • I tamato taʻitasi e mafai ona e maua ai ni fao se fa.
  • O fua o se suamalie suamalie.
  • Mo le umi o le teuina o nei tamato e leʻi fuafuaina.

O le auala autu e 'ai ai tamato o lenei ituaiga o le saunia lea o fuamoa fuamoa fou, ae mafai foi ona faʻaaogaina mo le saunia o le sua ma le faʻasaoina.

Fautuaga mo le tuputupu ae

O le sukalati sukalati e mafai ona tupu i itu uma o le Rusia. O le faʻaleleia o laau toto o le Chocolate Tomato i se nofoaga tumau e faia i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Me. E sili ona lelei le faia o laau totő ile lua pe tolu togo. O le tomato "sukalati" e manaʻomia ona nonoa ma pasene.

O gaioiga autu mo le tausiga o nei tamato o le fausua o le vai i vai mafanafana, o le faʻaofiina o fugalaau faʻapitoa, faʻapena foi le vevela ma le veleina o le eleele.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le kulimi sukalati o loʻo faʻaalia i le maualuga o le tetee atu i faʻamaʻi, ae afai o loʻo e feagai pea ma nei mea, e mafai ona e faʻasaoina ia laau ma fesoasoani i sauniuniga faʻatau. Ma o togafitiga faʻapitoa faʻatasi ai ma iniseti e puipuia ai i latou mai le faaleagaina e faʻamaʻi.

Talu ai ona o lona le mautonu ma le maualuga o fua, o le kulimi sukalati na avea ma tagata lauiloa i le au failavine. Afai e te manaʻo e maua se seleselega lelei o tomato faapitoa, totō i lou fale mafanafana.