Faatoaga faatoaga

Aotelega o faʻamaʻi vae i moa ma le 'olo, faʻapea foʻi metotia mo togafitiga

O le tele o moa amateur amateur breed breed chickens in their plot. O lenei laumei e sili ona lauiloa e le lelei, taua ma aoga tele i le tamaoaiga. Ae ui i lea, e oo lava i moa o loʻo i lalo o faʻamaʻi eseese.

O lenei tusiga o le a talanoaina ai faʻamaoniga o faʻamaʻi e aʻafia ai le masukloskeletal o le manulele, e aofia ai vae, faʻapea foi le auala e vave iloa ai le faʻamaʻi poʻo se isi ma tali vave atu

Mafuaaga o faʻamaʻi

Faatasi ai ma mafuaaga e mafua ai le tupu mai o faamaʻi eseese o vae i moa, e mafai ona lisi Tolu mafuaaga autu:

  1. sese le anotusi;
  2. lima manua;
  3. leai ni vitamini i le taumafataga ma le faʻamaoni.

I taimi o tumutumu, fale vavalalata, o le avanoa o le atinaʻe o patho patho i moa uma ma manulele matutua e matua faateleina. O manulele o manulele feaveaʻi, e feosofi solo i luga o latou paʻu. I le ao, e manaʻomia pea e manulele ona gaoioi ma "tapunia" o latou paʻu, a leai o le aʻafiaga o faafitauli ma sooga e faateleina.

O le le tausia o le mama i totonu o le falemoa ma le savaliga, o le faapipiiina o luga o le eleele ma palapala eletise ma eseese otaota e fesoasoani i le atinaʻeina o faamaʻi pipisi (e pei o le fefe) ma maʻi lavelave. E tatau ona manatua lena mea O vae o poula e faigofie lava ona manuʻa i le tele o otaota faigata ma filo.

O le le lava o mea o vitamini o le vaega B, o vitamini A, D ma E e mafai ona avea ma se mafuaʻaga tutoatasi o le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻateleina ai le aʻafiaga o isi mea. O le avitaminosis e sili ona lamatia aua e aafia ai e le gata i le masculoskeletal system, ae o isi foi okeni. E matua aafia ai le lelei o le olaga o moa.

Fesoasoani! O nisi o pathologies (faʻataʻitaʻiga, curvature o tamatamailima) e mafai ona tuʻuina atu o se maʻi faʻatoʻateleina. Ina ia mafai ona vavaeese le isi aafiaga ole vaega o le lafu, e tatau ona aveese le manulele maʻi mai le faatupulaia.

Uma masani masani o maʻi ma togafitiga

Gout

Gout o se faʻamaʻi e tupu mai ona o se faʻafitauli ole gasegase, poʻo le sili atu foi, o le gaosiga o le porotini. O uiga masani o togafitiga o suauu o le uric acid i sooga ma maso.

E masani ona avea le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma meaʻai le lelei, maualalo le gaoioi o le moa, faʻapea foʻi ma le iai o meaʻai faʻamalolo mo laau i totonu o le fafaga.

Faailoga

Faailoga o gout i totonu o se moa e aofia ai:

  • ulavale, le mautonu ma le inertia o le manulele;
  • le tupuga o tumema, faʻamaufaʻailoga ma le tuputupu ae i sooga o paʻu, le faasologa faifaipea o pito ma le faʻaitiitia o le soʻotaga faʻatasi.

Togafitiga

O le faʻavae o le togafitiga o manulele mo le gout o le faʻamautuina lea o le metabolism ma le excretion o sati uric acid mai le tino. E tatau ona faʻaitiitia le taumafataga o le protein, faʻataʻitaʻi se togafitiga ma le fualaau faasaina "Atofan".

E lua foi vaiaso e fautuaina e tuʻuina atu ai le suāuʻu masini, e fuafua i le faʻatulagaina o le 10 kalama i le tagata lava ia.

Tui pepe

I lalo o lenei igoa o loʻo i ai se faʻalavelave tele o faʻafitauli faʻapitoa, o le mea autu o le mea o loʻo i ai le gasegase o se moa maʻi. O manulele manulele e mafai mo mafuaaga eseese, e mafai ona e lisiina i totonu oi latou:

  1. faʻaleagaina o masini (faʻasalaga, tuʻimomomoina, vavaeina o sooga, pulumu, ma isi);
  2. faʻaleagaina o neura e tautua ai vae.

I le faʻaopoopoga, e ono faʻavaivaia le limo ona o soʻo se faʻamaʻi fatuga.

Faailoga

O faʻamaoniga o le gasegase o le moa e ono tupu faafuasei, ma atonu o le a faasolosolosolo malie ona tupu. E masani lava o lenei mea O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le amio mataga o le moa:

  • o manulele manu;
  • feoai ma le faigata;
  • e masani ona fusi ona apaau ma nofo i lalo e tusa lava pe a uma ni taʻavale laiti.

I luga o le suʻesuʻega, faʻalauteleina faʻalanu, manua, suppurations, ma isi mea e mafai ona iloa.

Togafitiga

Muamua mea O le moa maʻi e tatau ona maua ma vavae ese mai isi manufelelei. E matua faʻamalosi le kulini i maʻi poʻo faʻavaivaia aiga. Manua le manulele atonu e osofaia e isi moa.

Ae ui i lea, e tatau i le manulele ona tuʻuina atu faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le lafu - o le a lagona ai le faʻafilemu.

Afai, i le taimi o suʻesuʻega i fafo, oti ma manua na maua i luga o vae moa, e tatau ona togafitia i latou i se fofo lanu meamata e puipuia mai ai ma pipisi ai siama.

O isi togafitiga e aofia ai le faapaleniina ma le atoatoa o meaʻai faatasi ma vailaau o le vailaʻau.
Afai e leai ni manuʻa i fafo atu i luga o manoa o le manulele, e tatau ona e faʻaali le moa i le vete. Atonu faʻamalosi ona o faʻamaʻi i totonu, ma i lenei tulaga e le mafai ona faia e aunoa ma se fesoasoani faʻapitoa.

Arthritis ma tendonginitis

O nei faʻamaʻi e lua o manua masani o sooga ma liga. O le gasegase o se mumu o sooga, e masani lava ona tupu i moa vao ona o le maualuga o maso ma le maualalo o le gaoioi. Tendovaginitis o se mumū o ligaments ma e sili atu ona taatele i manulele matutua.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma le gaʻo i moa ma le taʻavale e masani lava o manua faʻainisinia o vae ma le aʻafia o siama pathogenic. O mea faʻamalosia e aofia ai le maualuga, palapala palapala ma le le lelei o le tausiga o manu.

Faailoga

O faʻamaoniga o le gasegase ma le gasegase e aofia ai:

  • matua maualalo o manu felelei;
  • lapoa, vevela i le sooga paʻu.

E matua faigata lava mo se matuamoa faʻatasi ma aʻafiaga ma liuga ua aʻafia e le gata o le a gaoioi, ae naʻo le nofo i luga o se pa, o se taunuuga o le a faʻaitiitia ai lona soifua manuia lautele.

Togafitiga

I le faailoga muamua o le gasegase poʻo le tendonginitis, e tatau ona vavae ese le moa maʻi mai aiga ma ia mautinoa e faʻaalia le fomai. Le tele o taimi i nei faamai, o se vaega o meaola e pei o le sulfadimethoxine ma le ampicillin ua faatonuina.

Faʻalogo! O le fualaau faasaina e faia i le intramuscularly, pe tuuina atu faatasi ma meaai.

Taofiaga o le taʻavale (perosis)

O le isi lea maʻi pipisi e aʻafia ma le faaleagaina o liga o vae i moa. E masani ona tupu i fuamoa o fua o le olaola vave, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o fagafao. Le tupuga o le perosis e fesoʻotaʻi ma:

  1. lalo o le fafagaina;
  2. leai ni vitamini B i meaai;
  3. i se vaega ma se vailaau o le genetic.

Faailoga

O le iʻuga o le fusi o le tendon, e maua ai e manufeʻai faʻasolosolo felanulanuaʻi i le va o le susulu ma le bob. Faatasi ai ma se faʻamaʻi manuia, o le moa ua galo le mafai gafatia ona tu i ona lava vae, alu solo ma ola atoatoa, e aofia ai le 'ai ma inu.

Togafitiga

Perosis e mafai ona togafitiga pe afai e iloa i se taimi muamua. O manu felelei o loʻo vavae ese ma tuʻuina atu i se paleni paleni taumafa ma le maualuga o le manganese ma le vitamini B. I le tulaga o ni manua ogaoga, e leai se isi auala e sili atu nai lo le fasia o se moa maʻi.

Knemidokoptoz

O lenei faʻamaʻi, e taʻua foi o le moa o le moa, e mafua mai i le faʻatoʻilaloina o le paʻu o se moa ma se ituaiga ituaiga masi. E ui o le cnemidocoptosis e le tuʻuina atu i tagata, e tusa lava pe na o le tasi le manulele e aafia, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻamaʻi pipisi i totonu o le lafu moa.

E tupu i le knemidokoptoz ona o tulaga le lelei o manulele, e pei o - ona o le palapala i le fale o le hen. O le siosiomaga aupito sili ona lelei mo le atinaʻeina o se meaʻai, o se mafanafana mafanafana. I totonu o le moa moa, o manu felelei e masani ona faʻafesoʻotaʻi i le mea e tafe ai, o se taunuuga o le tele o lafu mamoe e afaina ai moa lapisi e mafai.

Faailoga

O foliga vaaia o knnemidocoptosis e faigofie lava ona matau. Ese aʻe tupuga i luga o vae o le manulele, o paʻu paʻu i luga o nofoaga ua afaina ua ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe ma faasolosolo malie lava. Faafetai i lenei faailoga i tagata moa moa ua taʻua o le "lime foot" poʻo "maʻi lime".

Ole gaioiga taua ole misa paʻu e fai ile paʻu o le manulele. O togi ma o latou gaugau e ala i fuaitau o loʻo i luga o le paʻu o le paʻu, ma o le mea lea e maua ai e le manulele moa se malosi tele.

E masani lava, o manulele mamai na mafai ona osofaia manuʻa io latou vae. E le gata i lea, o le tulaga le mautonu o le faʻaauau ona i ai se aafiaga le lelei i amioga a le manulele - o le moa e amata ona amio le mautonu.

Togafitiga

Knemidokoptoz faigofie lava ona faʻafetaui. O le togafitiga autu e aofia ai vai mafanafana: ua puʻea le moa ma tuʻuina ona vae i se fasimoli solution mo le afa itula. A maeʻa lenei faʻatinoga, e mafai ona faʻafefiloi ia vaega ua afaina i se vaifofo o le creolin poo le birch tar. Togafitiga e tatau ona faʻatinoina aʻo le i mou atu faailoga.

I le le lava o togafitiga, e mafai ona alu le faamaʻi i le taimi masani, ma ona o le maualuga o le pipisi o le faamai, o le tele o moa e mafai ona aafia i le tele o le moa.

Faʻafiafia i se ata manaia e uiga ia Knemidokoptoz:

Curvature ma le mama o tamatamailima

O aʻafiaga faʻapitoa e masani ona tulaʻi mai pe a tutupu mai moa.

O le vavau o tamatamailima ua taua o se foliga le mautonu o tamatamailima, lea e punou ai i le itu. O le manulele e savali i autafa pito o vae. O mafuaʻaga o togafitiga e masani ona fesoʻotai ma le solia o mea o loʻo i ai pepe moa faatoa fanau mai, faʻapea foʻi ma le faʻamaoni.

O tamatamai tamatamai lima e mafai ona piopio ona o le le lelei o fafaga, tulaga faʻavevesi faʻavaivaia, mea e le talafeagai (fogaeleele) ma le vevela o le vevela.

O le taofiofia o le tino e taʻua o le paʻu o tamatamai vae o moa. Uu tamatamailima e peiseai o loʻo punou i lalo o le vae. O manulele o loʻo i ai se faʻafitauli faʻaletonu e le lelei, e masani lava ona mate le moa i le amataga.

Fesoasoani! I le faʻaopopo atu i mafuaʻaga o le kenera, o le tupu mai o le tamailima tamatamai lima e aʻafia foi i le maualalo o le riboflavin i meaʻai a moa.

Togafitiga

O le mea e leaga ai, o nei maʻi maʻi e faigata ona togafitia, ma e mafai ona faʻaleleia le tulaga pe a iloa le maʻi i se taimi vave.

I le tulaga o le vavau o tamatamailima, ua aveeseina moa mai o latou aiga, saunia se meaai atoatoa ma faaopoopo vitamini i meaai.

Pe a vavae ese tamatamailima o le moa maʻi mai le malologa ma tuʻuina atu i se taumafataga ma se maualuga o mea o riboflavine.

Fuafuaga puipui

E pei ona e iloa, o soʻo se faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le faʻamalolo. O le mea lea, pe a faʻateleina le fafagaina o moa faʻalogo i le puipuia o faʻamaʻi eseese, e aofia ai faʻamaʻi vae:

  1. O le tulafono autu o le asiasia lea o manulele i aso uma mo manua, gaʻo ma isi manuaga. E mafai ona tupu mai ni manua i le tele lava o manulele toetoe a leai se faalagolago i luga o tuutuuga o le taofia, o le mea lea o le vave ona e iloa le faaleagaina, o le lelei.
  2. Ae ui i lea, 'aua neʻi faʻagaloina le maua o se siosiomaga mafanafana ma saogalemu mo au moa. O le moa moa ma le nofoaga e savali ai e tatau ona lava le saoloto, e le tatau ona i ai se aafiaga o le fafati o manulele.

    E tatau ona fou, mama ma mago, ma e le tatau ona i ai ni mea maoaʻe ma filo i luga o le savaliga - o latou ia e masani ona faamanualia vae o moa.

  3. Tuuina atu manu felelei ma se paleni paleni taumafa. Aloese mai le le atoatoa o fualaʻau. I le faʻaopoopoga, aua nei faatagaina mea faʻapitoa e tuʻuina atu ai meaʻai i manulele.
  4. Faia se filifiliga le talafeagai o manulele. O tagata mamaʻi e ono aʻafia i faʻalavelave o le maskloskeletal system, faʻapea foi ma manulele e iai le curvature ma le faʻalelei o tamatamailima, e tatau ona puipuia mai le toe gaosia.

Faaiuga

O faʻamaʻi o vae e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le moa ma mafua ai le leaga tele o le lafu atoa. E moni lava lenei mea i faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, taumafai e puipuia le faʻaalia o faʻamaʻi o vae i lau moa o le aiga, aua o tausiga ma puipuiga e sili atu nai lo le togafitiga nai lo togafitiga.