Pepa o meaʻai

O le a le susu susu: foliga o le faʻaoga ma faʻamanuiaga mo tane

O le susu susu o se oloa tulaga ese lea e faamaonia ai le aoga ma le aoga o le togafitiga o oloa gaosi. E faʻafefea ona faia le suasusu i le natura, o le a lona faʻaogaina, pe faʻapefea ona faʻaaoga tatau ma teu le susu susu - mafaufau i auiliiliga.

O le a le susu susu

O le susu susu o se vai lanu samasama na faia mai le brood (fuamoa, larvae ma pupae) o le ova. O le kulimi e fausiaina foi mai le pipi, ae e ese mai le lane e tusa ai ma le tulaga agavaa.

O le fatu, o le fuaina o fuamoa mo fanau i le lumanaʻi, e le o iloa muamua po o fea o pi o le a le tane poʻo le fafine: na o taimi e tutupu aʻe ai iʻa ma le tele o tagata taʻitasi e vaʻaia i latou, ona mafai loa lea ona fuafua o le a avea i latou ma drones mulimuli ane, ma latou te maua susu susu.

E te iloa? O le susu o le susu ua faʻaaoga talu mai taimi anamua - faʻataʻitaʻiga, faamaumauga o fualaʻau ma metotia o le faʻaaogaina o le susu mai drones na maua i taimi o tuugamau o le tupu o Han (II senituri BC).

Afai o le pusi i fafo ma le susu o loʻo i ai foliga faʻapena, ona eseese tele lea i le tuufaatasiga ma aafiaga i le tino - mo se faataitaiga, o le drone o loʻo i ai se faasologa o le maualuga tele o mea faʻamaʻi, ma e aofia ai foi le tele o minerale ma mea gaosi. Talu ai ona o le maualuga o mea e maua ai le palatini, faapea foi ma le auala o le aveeseina o ia susu, ua taua foi o se homogene.

O le oloa sili ona lauiloa o le beekeeping o le meli. Saili po o le a le mea e lelei mo le la, mauga, paʻepaʻe, acourae, chestnut, cypraic, digilic, donoric, espartsetovy, chernoklenovy, acacia, uterine ma faʻasusu le meli.

Faʻafefea ona maua le oloa

Naʻo le pau le ala e maua mai ai le susu o le susu e le mafai ona taʻua o le tagata - ina ia maua ai le susu, e tatau ona e toe faʻaaogaina (squeeze) o laumei ma meaola.

Filifiliga meli

O le faiga mo le filifilia o honeycombs i le drone brood e masani ona tupu i masina o le taumafanafana (i sasaʻe ma le ogatotonu o Iukureini, o le filifiliga e amata mai le faaiuga o Aperila). O le mea aupito sili ona lelei o le honeycombs ma fuamoa ninii fou (i le vaiaso talu ona tuʻuina fua e le matua). O le vaitau lena o loʻo i ai le mamafa o le luluina. E na o le malosi, o aiga o pusi ola maloloina ma se tino malosi e mafai ona tuʻuina atu ai i luga o ulu o le lagi - mo se faʻataʻitaʻiga, o le talavou talavou (matua e le sili atu i le tausaga) tuʻuina se fuainumera tele o fuamoa le fua.

Atonu o le ae fiafia e faitau pe o ai o nofoalii ma pe o le a la latou matafaioi i le aiga o pi.

E le gata i lea, o tulaga o le tau ma se mea taufaaleaga i le natura (o le faagasologa o le gaosia o pi o le gasegase o le nectar i totonu o le meli) e aafia ai le fausia o laʻau tele.

Ina ia mafai ona filifilia ni paʻu o le suavai lelei, e tatau ona e faʻaaogaina ni fausaga faʻapitoa e faʻalautele ai honeycombs ma sela - o lenei mea o le a faʻaosofia ai le faateleina o le totoina o vine i le tele o taimi.

O ia laulau e tuu i totonu o le tulaga masani ma tuu i totonu o se faamoega o pi. A maeʻa le 8 aso talu ona tuʻuina e le matua le fuamoa, ona aveese lea o le faavaa ma le meli ma auina atu mo nisi gaioiga.

Taliaina tekinolosi

Faʻapitoa o le faagasologa o le faʻaaogaina o le susu o loʻo faʻapenei:

  1. Sauniuniga o se potu faʻapitoa: e tatau ona mama atoatoa ma māgogo, e aunoa ma se manogi ese ma le pefu, ma e le faʻaalia i le susulu o le la.
  2. Sauniuniga o le galuega galue ma meafaigaluega: laulau, totigilima, lima ma mea faigaluega e tatau ona solo i le ava po o le ava malosi (e masani lava vodka).
  3. I luga ole laʻasaga o mea tau gaosiga, o le honeycombs ma le suamalie o le suamalie o loʻo togiina i se moli faapitoa o le meli. I le fale, e vavae ese mai le faʻavao o le honeycombs (e na o lalo lava o tulaga eletise e faia ai lenei mea!) Ma faʻapipiʻiina i luga o se faʻaogalua o gau gau. O le homogenate ua aoina ua tuʻuina i totonu o se pusa tioata; e tatau ona teuina i lona lava ituaiga (natura, le faʻaaogaina), lea o loʻo aisa. E mafai foi ona e teuina e ala i le faʻasaoina ma le meli poʻo le vodka.

Mai le keke o loʻo taumafa e mafai, pe a uma ona faʻamago, ia maua ai se paʻu paʻu - ae peitai, o se taualumaga i le fale e toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina.

Le tuufaatasiga o le homoneate

O le tuufaatasiga o le susu susu o loʻo i ai le tele o mea aoga e mafai ai ona faʻafeiloaia se oloa tulaga ese moni.

O lea, e aofia ai:

  • vitamini A, B, D, E, C;
  • micro-ma macronutrients: phosphorus, potassium, calcium, iron, manganese, zinc ma isi (e 14 oi latou);
  • acids: pantothenic, folic, nicotinic, amino acids ma isi gaʻo gaʻo;
  • ammonia masani - protein ma testosterone;
  • enzymes.

O le fuainumera o le susu o le BJU mai drones o mea nei: 10-20% - protein, 5-6.3% - gaʻo, 1-5.5% - carbohydrates (o le fua faatatau e ono fesuisuiai e fuafua i le taimi o le aoina o larvae, o latou aofaiga, auala o le aoina, ma le t o.)

O ia ituaiga o mea aoga o loʻo faʻaaogaina ai le suavai e faʻatusatusaina i le fuaina o le lelei o aafiaga i le tino o le auala sili ona lelei i totonu o oloa gaosi - o lea, i lona finagalo, o le laumei o le laumei e sili atu ona sili atu i le tilo o le tupu, o se sui faʻapitoa e togafitia.

O le a le faʻaogaina o le oloa

O le homogenate o le drone o le mea aupito sili lea ona taua - ona o le susu o le eletise e faʻafefiloi i luga o le kulūkose, e tumau ai lona gaioioga ma e tele naua aafiaga lelei i le tino.

Mo alii

O le vaega autu o le faatosinaga o sea ituaiga o homogenate o le faiga o le hormonal. O ia oloa gaosi e mafai ona afaina tele ai hormones tane ma faʻaleleia ai le faʻaleleia o tane. O susu susu e faʻaleleia ai le lelei ma le tele o le sperm, faʻapupulaina a latou gaioiga ma le mafai ona faʻamafanafanaina se fuamoa.

O laau toto e pei o le orchid, solofanua solofanua, fuga o le fugalaau, ginseng, hellebore, oona, faapea foi le sua o le paluga ma le lauti o loo i ai se aafiaga lelei i le galuega o le gland prostate.

O lenei mea e aofia ai i le fofo o le tele o faafitauli e fesootaʻi ma le le malamalama. E le gata i lea, o lenei suasusu e togafitia ai gasegase eseese o le gutu prostate (e oʻo i le faʻaumatia o sela o le kanesa), faʻamalosia le malosi, faʻaitiitia le faʻalavelave, faateleina le muscle ma le malosi, faʻamalosia ai galuega puipui a le tino ma tumau ai le paleni lelei i le tino. E taua tele le aoga o le susu e aoga uma mo talavou e naʻo totonu o le tulaga o le talavou, ma mo tagata matutua ma toeaina. O le faʻaaogaina o le suavai o le suavai e le gata e faʻamalolo ai faʻamaʻi o le tino, ae e iai foi se aʻafiaga.

E faʻapipiʻi foi le susu e faʻaaogaina mo le le lava o le moe, le lava le fia ai, vaivaiga lautele o le tino, ma le atuatuvale ma le le mautonu. E faʻaaogaina e tagata taʻavale tomai faapitoa lenei oloa e le gata ina faʻamalosi ai le tino, ae ia toe faʻafoʻiina foi le paleni o le protein i le tino.

E taua! E le tatau ona faʻaaogaina le susu o le drone e tagata o loʻo faʻamaʻi i meaʻai o le paluga, faʻapea foi i latou o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi i le gasologa o le atinaʻe.

Mo tamaitai

E pei lava o le tino o le tane, o le homoneate muamua e afaina ai le tulaga o le tino o le tino. E le gata ina mafai ona ia togafitia maʻi eseese o le endocrin system, ae ia faafaigofieina foi le tulaga o le moaopa ma togafitia le le malamalama. E le gata i lea, o le susu o le susu e faʻaitiitia ai le faʻalavelave i le faasolosolo malie, faʻasalaga le manava, taofia le atuatuvale ma faʻavaivaia le tino ma le mafaufau (toe faʻaleleia namu namu).

I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o susu susu o loʻo i ai le faʻaogaina o foliga o le tino: ua faʻafefeʻumiʻumi, e faʻalauteleina le tino ma le paʻu o le paʻu, ma ua aveeseina faailoga o le vaivai. O penefiti ma gaioiga amino malosi e fesoasoani i le toe maua mai o musika, lea e sili ona taua mo tina maitaga ma fafine o loʻo galulue.

O isi oloa o le beekeeping o loʻo faʻaaogaina foʻi: pollen, beeswax, sunflower ma pollen, pulupulu fualaʻau o le tupu, propolis tincture.

O le uʻamea fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le hemoglobin i le toto, ma le maualuga o le gasegase o gasegase, lea e mafua ai le gau o le mamafa ma le faʻamaʻaloina o toxins mai le tino.

E le gata i lea, o meaola faʻamalosi e faʻafouina ai sela o le tino, lea e fesoasoani i le atoaga o le toe faʻafoʻiina o le tino, ma le faʻaopoopoga, o le puipuiga ma le mafai e tetee atu i faʻamaʻi viral e matua faʻaleleia. O faʻamaoniga lelei uma o loʻo i luga e faʻamaonia ai o le homoneate o se mea faʻapitoa mo togafitiga mo tamaitai uma o loʻo mataituina lona ola maloloina.

E te iloa? E le gata o le susu e faia i luga o nofoalii - o nei meaʻai e faʻaaoga lelei i ipu masani masani.

E i ai se mea leaga?

E ui lava i le tele o aafiaga lelei i le tino o le tagata, ae o le homogenate o drones e mafai ona i ai i nisi itu se aafiaga leaga. Muamua lava, e aafia ai tagata o loʻo faʻamaʻi i le meli ma isi oloa o laʻau meli - e matua le fautuaina i latou e suʻe susu.

E le gata i lea, o faʻamaʻi pipisi e pei o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi o le tino, tino o le neoplastic in the intestine e taofia ai le faʻaaogaina o le suāsusu mai le susu. I le tulaga o le soona fai ma se oloa faapena, o le malosi o le atuatuvale o le popole, o le le mautonu ma suiga matautia i le tala o le a tutupu.

O fafine maʻitaga, ina ia aloese mai le le talafeagai o le galueaina o le tino o le endocrine, aʻo leʻi aveina le homogenate e masani ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi - o le a ia faʻamaonia le saʻo sao e faʻavae i luga o uiga patino o le tino.

E faʻapefea ona filifili le susu o le susu

Ina ia mafai ona faʻatau se oloa maualalo o meaʻai, e tatau ona e faʻatau mai na o tagata tausi pusi ma faʻamaonia. O le susu tatau e tatau ona ufiufi, viscous i le tutusa, paauli samasama uliuli, tutusa.

O le masani lava, e faatau atu e le au pusi ni mea malulu, ae i totonu o falemaʻi e mafai ona avea le homogenate e pei o ni meaʻai, taʻavale, ma masima. O le mea aupito sili ona lelei, pe a fai o sea oloa o loʻo faʻapipiʻiina i ni nai ampules laiti poʻo ni tui, o le vaega e tasi e manaʻomia e mafai ona faʻasalalau.

O le homogene i totonu o fagu o loʻo i ai ni mea faʻapitoa - muamua, o taimi uma lava e te manaʻomia e faʻatoʻilaloina ai le fagu atoa, lea e faʻaumatia ai le oloa, ma faʻasaʻo foi le ea i totonu o le koneteina, lea e faʻaitiitia ai le ola.

O nisi taimi e faatauina atu le susu i totonu o le ava malosi - ae ui i lea, e le tatau ona e faatauina se oloa faapena: e le mafai ona fuafua pe o le a le susu o loo i ai i totonu o le ava ava malosi, ma o le lamatiaga o le mauaina o suauu ola leai se mea e tupu tele.

E taua! O le afifi sili ona lelei mo se oloa mai le brood of drones e taua o se suauu masima - e mafai ona teuina i se vevela le lelei mo le lua tausaga.

Auala e teu ai

O le auala sili e faʻasaoina ai le susu mai i le ova o le teuina i se vevela vevela i se mea pogisa (o le aisaisa e lelei mo lenei) - o le auala lenei o le a teuina ai le homogene mo le 12 masina e aunoa ma le leiloa o ona aoga aoga.

Faʻatasi ai ma le maualalo o le vevela lelei (i totonu o le pusaaisa) o le ola ola o sea ituaiga oloa e faʻaititia i le 3 masina. O se auala masani e faʻasao ai le aoga o le susu o lona faʻasaoina lea ma le meli po o le vodka.

Faatasi ai ma le meli

Ona o le mea moni e faapea, o le meli ma le susu e ese le mamafa o le kalave, e tusa lava pe sili ona filiga o nei oloa e lua, o le meli e le mafai ona faʻamaʻapeʻa atoa i le faʻalelei. Mo le teuina o le susu i le gaosia o le meli, o nei vaega o loʻo faʻafefiloi i le 1: 1 poʻo le 1: 5 (e tatau ona faʻafefiloi i totonu o se paluga, ma se sipuni e le mafai ona faia). Afai e te solia lenei vaega ma faʻaopopo atili susu nai lo le mea e tatau ai, ona amata loa lea o le kuka, ma o le a faʻaleagaina le oloa. O le mea e maua mai ai le meli-suāsusu e teuina i le pusaaisa mo le ono masina.

Faʻatasi ma le kulukose-lactose

I lenei auala, o le faasaoina e mafua mai i le tuufaatasiga o lactose ma glucose (i tutusa tutusa). I totonu o se koneteina tioata e tuufaatasia ai le homogene ma le lactose-glucose i le fua faatatau o le 1: 6. Mo le faʻaleleia lelei o mea fefiloi lelei, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le fesoasoani a se mea e faʻaleleia.

O le oloa e maua ai o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa (e le manaʻomia le ufiufi ole tapuni). A maeʻa le 3-4 masina, o lenei faʻasologa e amata ona faʻamamago sina mea itiiti - o le taimi nei e mafai ona teu se oloa i le vevela o le potu mo le 3 tausaga.

Taofia

O le mea sili ona seasea, ae o le auala aupito sili ona lelei e puipuia ai vaega aoga o le susu mai drones. O le susu susu susu o oloa gaosi ua malulu ma teuina i le vevela o -5 ... -10 ° C: i tulaga faapena o vaega aoga uma o le oloa o le a tumau pea le aoga i le 12-14 masina.

E te iloa? I totonu o Asia, o le susu o susu o le vaega autū mo le gaosia o vailaau faʻasaina ma vailaau faʻasaina, faapea foʻi ma meaʻai mo mea mamafa - e oo atu i le 60% o vailaʻau gaosia uma o vailaʻau faʻapitoa a Iapani o lo oi ai lenei vaega.

Auala e ave ai susu susu

Mo le puipuia o le puipuiga, faamama le tino ma puipuia faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le gaosia o le tino, o le susu lea e 2 g i le aso i lalo o le laulaufaiva, afa itula ao le i faia taumafa. Mo togafitiga o faʻamaʻi o le thyroid coland, prostate gland, infertility ma isi maʻi ogaoga, o le taumafa o le susu ua faateleina i le 3 taimi i le aso mo le 2 g.

Faamasani oe lava i mea aoga o le lali o le tupu, le auala e teu ai ona fale faamalolo, faapea foi ma le auala e maua ai le oloa i le apiary.

I le averesi, o le togafitiga e mai i le 2 i le 8 masina - ae ui i lea, ia manatua o le tui ma le umi o togafitiga e sili ona malie i lau fomaʻi. O le mea e mafai ona faʻaleleia lelei e le tino, e tatau ona teuina i lalo o le laulaufaiva i le umi e mafai ai - o le a faʻapupulaina ai le digestibility o meaʻai. O lenei oloa e le fautuaina ina ia faia i le afiafi po o le po: e mafai ona mafua ai le ita tele, e mafua ai le le mautonu.

Faʻafefea ona faʻaalu le mamafa ma se faʻafeiloaʻi

Mo i latou e mananao e faʻaleleia a latou ata ma faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, susu mai drones o se fesoasoani tele. Ina ia saunia se gaʻo susunuina gaʻo, e tatau ona faʻafefiloi le susu ma le meli i se fua faatatau 1: 1 ma ave le sipuni se tolu sau tolu ao le i fafagaina faatolu i le aso.

Mo le masina i lenei mea faigaluega e mafai ona e le maua le mamafa e 2-3 kg. I lona aoga, o lenei paluga o le susu-susu e le sili atu nai lo le lauti po o le vine - o le mea sili ona lelei e gaʻo ai gaʻo.

O le susu o le drone e iai sona aafiaga ofoofogia i le tino: e toe faʻafouina, toe faʻaleleia, toe faʻafoʻi le paleni o le hormonal ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino. O le aofia ai i le taumafa o lenei oloa, o le a le gata ina puipuia ma togafitia ai le tele o faʻamaʻi o le faʻaleleia o le tino, ae o se auala lelei foi e faatumauina ai se tino vaivai.