Aseta

Auala e amata ai ma le auala e filifili ai se faifaatoʻaga o le faatoʻaga

Albeit laitiiti, ae o lau lava pisinisi o se suiga sili lea i galuega totogi. Ae ui i lea, e masani lava, e tusa lava pe i ai se manaʻoga, e fefefe tagata e amataina a latou lava pisinisi, aua latou te vaʻai naʻo ni faʻalavelave, aemaise lava i tulaga tau tupe teu faʻafaigaluega. O le a matou fesoasoani e iloilo le faigata o le faʻapenaina o se faatoaga mai le vevela, o le a le mea e manaʻomia ma pe faʻapefea ona faia i se tau itiiti.

O fea e amata ai

I le amataina, o le a e manaʻomia se fuafuaga faʻapisinisi, lea o le a faʻasalalauina uma vaega o tau, gaioiga ma tupe maua. Aua e te le amanaiaina lenei tulaga, aua afai e te le mafaufau i mea uma i le taimi muamua, o le a tulai mai ituaiga o mea le lelei uma i le faagasologa o galuega, lea e matua le manaomia.

O le mea lea, e tatau ona fuafua mea nei:

  1. Amataina o tupe faavae - o le a le tele o tupe e te manaʻomia, ma le mea e te ave ai; i se isi faaupuga - o le a avea ma a oe lava tupe poʻo aitalafu.
  2. Nofoaga - mo le puleaina o le nofoaga talafeagai, ae le o se mea itiiti. Lelei, afai ua uma ona i ai, ae a leai, e tatau ona e fuafua pe fia le tau e faʻatau pe lisi ai.
  3. Le tau o le faatauina mai o meaola poʻo le totoina o mea - iinei, e fuafua i le ituaiga o galuega fuafuaina, faʻamatala le tele o manu, moa, fatu poʻo fualaau.
  4. Faletalimalo fale - tuʻuina ma potu faʻapitoa o le a manaʻomia i soʻo se tulaga, i le taimi e fafagaina ai manu ma pe a totoina laau. I le taimi lenei, tatou te fuafua pe fia le tau o le fausiaina o se kiona, fale, otaota moa, apiary po o le vaituloto, fuafua i mea ua e fuafuaina e fai.
  5. Faʻatauga o meafaigaluega faʻalauiloa - o lea e taua ai le faʻatatauina o mea uma i faʻamatalaga laiti: meafaigaluega, faʻamaumauga ma isi.
  6. Totogi faigaluega - I le tele o tulaga, o le a e manaʻomia ni fesoasoani faʻapitoa, ma o le tau o la latou tausiga e tatau foi ona amanaia.
  7. Tausiga o lafoga ma lafoga - faʻatonu le tau o le eletise, vai ma mea uma o le a faʻaaogaina, ma ia aua foʻi neʻi galo o le tele o tupe mama o le a faʻaaluina i luga o lafoga, lea e tatau foi ona fuafua muamua.
  8. Faasalalauga - aofia ai tau ma le faʻaleleia o oloa. E mafai ona avea le lolomiina o le lele, faasalalauga i luga o le leitio, televise ma totonu o nusipepa, tuʻufaʻatasiga o pepa faʻasalalau i luga o laupapa.
  9. Faʻatau - ae e te lei faia se mea, e tatau ona e malamalama i le mea ma le auala e faʻaaogaina ai. O le mea lea, i lenei palakalafa, tusi i lalo le mea o le a faʻatau atu ai oloa ma pe o le a le tau o le a aʻafia ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, atonu o se nofoaga totogi i le maketi poʻo se "alu i le fata" i totonu o se supermarket.
  10. Faamanuiaga - pe a uma ona faʻaoga sese le vaega tupe faʻaalu, o le a mafai ona e toesea le tupe maua fuafuaina ma le taimi o le a faia ina ia aoga ai le faatoʻaga.
E te iloa? I totonu o le US, e sili atu i le 2,000,000 faatoaga, 97% oi latou o pisinisi a le aiga.

Ituaiga o faatoaga

O lea e tatau ona e filifili i le itu e te manao e te galue ai. Ma e taua le latou iloa tele. O le mea lea, seʻi o tatou mafaufau i ituaiga faʻatoʻaga e sili ona lauiloa.

Faatoaga faatoaga

O moa feʻaveaʻi, pato, geese poʻo turkey e le manaʻomia ni tupe teu faʻafaigaluega, ae e matua aoga lava. E le manaʻomia foi le tele o fanua ma mea taugata. E sili atu ona faigofie le tausia o se manulele, nai lo, mo se faataitaiga, mo puaa, ma o le tupe mama mai i se tamai faatoaga e sili ona manaia.

Aoao pe faapefea ona fuaina moa, pato, geese ma turuki.
A oʻo ina e totoina moa, e le na o aano o manu, ae o fuamoa foʻi, o se mea taua foi. O le le lelei o lenei ituaiga o faatoaga e aofia ai le tele o tauvaga i le maketi.

Lafumanu

O le tuputupu ae o povi, 'oti, mamoe ma isi meaola e mafai foi ona maua ai se tupe maua sili ona lelei. O lenei ituaiga o gaoioiga e aofia ai le tele o vaega.

Mo se suiga i lau faatoaga, fafaga povi, 'oti ma mamoe.

E mafai ona tausia manu mo faamoemoega nei:

  • gaosiga o susu ma oloa gaosi susu;
  • gaosiga o manu;
  • laei paʻu;
  • faatau atu o tagata talavou.
O lenei pisinisi e mafai ona maua ai se tupe maua tele, pe a lelei ona faatulagaina. O le mea sili ona leaga o le maualuga o tau i le taimi muamua, e ui i le mea moni o le toe totogiina e le vave ona sau. E tatau ona manatua i le mafaufau o le tausiga o ia ituaiga manu i soo se tulaga e manaomia ai se vaega tele ma le i ai o faleteuoloa; poto masani o galuega faapena e manaʻomia foi.
E te iloa? O nai faatoaga laiti e maua ai le 70% o meaai i le lalolagi atoa.

Tupe teu

O le faʻatulagaina o se apiary o le a le manaʻomia ai ni tupe teu faʻafaigaluega tetele, o lea la e foliga matagofie lava lenei taʻiala. I le laasaga muamua, na o le saite, o sulu ma le bee bee e manaʻomia. E tatau ona amanaia o le tausiga o le beekeeping e manaʻomia ai le mautinoa ma tomai faapitoa, a aunoa ma lea e le mafai ona filifili le nofoaga saʻo poʻo le faia o ni tulaga lelei mo le pi e aumai ai le meli. Ae afai e te suʻesuʻe i lenei lomiga ma e masani ona e aʻoaʻoina mai i le poto masani o tagata taofiofi, tagata asiasi i faʻamatalaga ma pisinisi, e mafai ona e mauaina uma tomai talafeagai ma faatulaga se pisinisi manuia. Faamolemole ia matau: i le taimi e te alu ai e te maua ni nai oloa o le paluga lea e faatau atu lelei - meli, solo, propolis.

O le a manaia le iloa le mea e amata ai le tausiga o le beekeeping.

Faatoaga faifaatoaga

Ina ia faʻatulagaina le faʻagasologa, o le a e manaʻomia se vaʻa ma ni meaʻai poʻo se meaʻai. O sea ituaiga pisinisi e mafai ona fausia faʻatasi ai ma se tupe faʻaalu, ae e le faalagolago i tulaga o le tau ma e leai lava se isi lamatiaga. E fautuaina le amataina o iʻa, lea e vave ona maua le mamafa ma o loʻo manaʻomia i totonu o le maketi - e mafai ona faʻaaogaina i le gaosiga ma le taʻavale. Carp e lelei atoatoa mo nei faamoemoega, e pei o le fry e taugofie, ua lava le na o le tausia, ma o le iʻa matua ua faʻatau lelei ma faʻatau atu ma le fiafia.

Faitau foi e uiga i le auala e fai ai fatuga, moa vao ma pusa i le fale.

O le taʻavale e sili atu ona mataʻutia i le tausiga ma e manaʻomia ai le poto ma tomai mo lona fausiaina, ae i le taimi lava lea e fiafia i ai lona tau maualuga i le pusa, ma o le mea lea, ma se tupe maua tele. O le le lelei o le faifaatoaga o iʻa e mafai ona mafua i le mea moni o le numera o iʻa i totonu o le vaʻa e le mafai ona pulea. O le mea lea, e manaʻomia lou faʻafaigaluegaina na o tagata faʻalagolago e te faʻatuatuaina, a leai o loʻo i ai se avanoa e faʻaseseina ai oe.

Fafagaina o le puaa

O le fausiaina o puaa ua manatu e matua aoga lava, ae e manaʻomia ai ni tupe teu faʻafaigaluega ma sili atu ona faigata.

E taua! O faufautua faʻapitoa e fautuaina e le sefe i meaʻai manu ma fafagaina na o meaai e maualuga, aua o mea leaga e mafai ona mafua ai faʻamaʻi puaʻa ma afaina ai le lelei o aano o aano o manufasi i fafo.
Ina ia mafai e se faga puaa ona maua se tupe maua, e tatau ona tausia se faitau aofai o le itiiti ifo i le 100 puaa. Ma e manaʻomia ona fafagaina, tuʻuina atu vitamini ma tausi mo i latou. O le mea lea, i le faaopoopo atu i se nofoaga tele ma ni atinaʻega, o le a manaʻomia tagata faigaluega, e sili atu i tagata tomai faapitoa.

Pig a le Atunuu - saili le mea e amata ai.

E tele lava ina leai ni faafitauli i le faatauina atu o puaa - e faʻatau lelei ma e taugata, o lea o se pisinisi e vave ona toe totogi, sosoo ai ma se tupe maua tumau.

Lafoaʻi lapiti

O se filifiliga sili mo le faatulagaina o se faatoaga mai le vevela o le totoina o lapiti. I le tau itiiti i le uluaʻi laʻasaga, o le pisinisi e maua ai se tupe maua maualuga ma le mausali. O le lelei o lenei ituaiga o gaoioiga e aofia ai mea nei:

  • tau taugofie, aemaise i le taumafanafana;
  • lapiti e sili ona lelei;
  • meaai e masani ona lauiloa;
  • tauvaga i le maketi e laʻititi.
O le le lelei o le fausiaina o nei manu feʻai o mea maualuga ia e manaʻomia mo tulaga mama, tulaga maualuga o le soifua maloloina o meaola laiti, faʻapea foi ma le mea moni o se pisinisi e le totogia nai lo le 3 tausaga.
E taua! E mafai ona ave paʻu o le lapisi i faleoloa o laei ma i totonu o le fale, lea o le a avea ma isi punaoa o tupe maua, e faaopoopo atu i le faatauina atu o aano o manufasi.

Totoina laau

O le isi mea e mafai ona fai mo le faʻatulagaina o lau lava pisinisi o loʻo totoina ai laau totō. I lenei tulaga, e moni, o loʻo i ai ni mea lelei ma faʻamaonia, ae faʻatasi ai ma le ala saʻo ma le faʻatulagaina o le faagasologa, e mafai ona e faia se tupe tele. O tupe teufaafaigaluegaina e mafai ona itiiti - mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e tupu aʻe i le avanoa, - ma e mafai ona tele pe afai e manaʻomia le fausiaina ma le tausiga o greenhouses. Seʻio tatou tilotilo atu i nofoaga sili ona lauiloa.

Musika

Mo le faʻatulagaina o le pisinisi o le mushroom e manaʻomia ai le tau le tau. E mafai ona ola puʻamuʻi i lalo o fale, faletalimalo, fale tuʻufua, ma isi mea - e leai se mea e manaʻomia e faʻafaigaluegaina i le fausiaina. E na o le tatau lava ona maua se fale talafeagai, e tuʻuina ai le mafanafana ma le malamalama, e faʻapalapala ai le lele. E faʻapea foʻi - ina ia maua ai le meaʻai ma mushroom mycelium. O le tele lava o taimi, ua amata ai ona faʻatau faʻatau musika ma musika mo le faʻatau. O le tausiga o pulou e itiiti ma e le o le taimi e fai ai - naʻo lou manaʻomia e tausia pea le vevela ma le susu, faʻapea foʻi le seleselega tatau. O le manaoga mo ia oloa e maualuga tele, o le mea lea e le maua ai faafitauli tau pisinisi.

Tulutulima anufe, mushrooms, musika ma le pulu mumu i le fale.

Fua, vine

O le tausaga atoa e manaʻomia ai vine ma fua e faʻamaua ai a latou gaosiga mo tagata atinaʻe. E mafai ona faia i se taimi masani i nofoaga tatala, pe o le tausaga atoa, ae i totonu o le kesi. O le mea moni, o meafaigaluega o le greenhouse e manaʻomia ai le tele o tupe teufaafaigaluega, ae o lona aoga o le tausaga e tasi e mafai ai ona e seleseleina ma le itiiti ifo ma le 2 fua.

E te iloa? O fua e sili ona fua i luga o le paneta o faʻi ia, ua ola i faatoaga i le silia ma le 100 atunuu.
E taua tele le mafaufau i luga o le faatauina atu o laina oloa i le taimi muamua, e oo lava i le taimi muamua, talu ai o le tele o fualaau aina ma fua e vave ona paʻu. I le i ai o le amataga o le tupe faavae ma le faʻatulagaina tatau o le faagasologa, o sea pisinisi e mafai ona maua ai se tupe maua tele.

Fualaau faisua

E pei ona i ai i le mataupu ua mavae, e lua filifiliga mo le pisinisi o fualaau faisua: totoina o togalaau i le vaomatua, poʻo le taamilosaga i totonu o greenhouses. O nei filifiliga uma e sili ona aoga. E na o le mataupu muamua lava e ono mafai ona amanaia tulaga e lamatia ai - mo se faataitaiga, suiga faafuasei i le tau poʻo se osofaʻiga o meaola faalafua. O nei mea e mafai ona faʻaititia le fua o le seleselega, ma, o le mea lea, faʻaititia le tupe maua fuafuaina. I totonu o se kiona, o aganuu e mafai ona puipuia mai le tau, ma e sili atu ona faigata mo vailaʻau e ulu ai iina, ae o tau e manaʻomia mo lona faʻatulagaina ma le tausiga.

E taua! I le averesi, o le faʻatoagaina o fualaʻau e matua totogi atoa i le 12 masina.
Toto i luga o le eleele ma i totonu o le greenhouse e manaʻomia le fafagaina masani ma togafitiga faʻapitoa ma sauniuniga faʻapitoa, lea e tatau ona amanaia pe a tusia se fuafuaga faʻapisinisi. O le tauvaga i lenei fausaga e matua maualuga lava, o lea e tatau ai ona e mafaufau i maketi o fefaatauaiga i le taimi muamua, ma popole foi ile fale mo le teuina o fualaau aina ma felauaiga mo lana femalagaaiga. O lenei ua e iloa le mea e faʻavae ai se faatoaga i lalo o le malosi o mea taitasi. O le mea taua o le i ai lea o se manaʻoga, ma le filifilia o se taʻiala e le manaʻomia ai ni tupe teu faʻafaigaluega tetele ma vave ona totogiina, e moni lava. E na o le manaʻo lava ia i ai le tele o polokalama a le malo e faʻatatau i le lagolagoina o pisinisi laiti faʻatoaga, talu ai o lenei fesoasoani e manaʻomia vave mo le au faifaatoʻaga.

Vitio: asiasi i le faifaatoʻaga