Plume Orchard

Plum: faʻamanuia, faʻaleagaina, mea faʻapitoa caloric, fatuga, faʻaaoga

Plum - o se tasi o fua sili ona lauiloa i tamaiti ma tagata matutua. E le gata i le mea moni o le tele o meaʻai e sili ona fiafia i ai, ae o le fua o loʻo i ai le tele o faʻamalologa. Ma o le pauna e le maumau ai ana meatotino ma soʻo se togafitiga.

Plum: fuainumera taumafa, vitamini ma minerale

O le Plum e saʻo lona mafaufau i se meaʻai fua, o lona aoga e tusa ma le 30 kcal i le 100 g. E le gata i lea, o le palamu ua na o se faleteuoloa o vitamini: o loo i ai vitamini A, C, PP, E, B1, B2, B6 ma R. Ma o mea na o vailaau aoga ma tuufaatasiga e le aofia ai ni pulu! O loʻo aofia ai vailaau faʻasaina, mea faʻamalosi ma le citric, fiberia ma meaʻai. O fualaau aina e aofia ai fiber, pectin ma antioxidants. E le gata i lea, o fua e maua ai le tele o elemene e pei o iodine, zinc, fluorine, calcium, manganese, chromium, copper, phosphorus. Ma o le mea o loʻo iai i le potassium i le 100 g o le oloa e 215 mg.

E te iloa? O le alofa Peretania o le pauna o loo faailoa mai i le mea moni e faapea o le upu "plum" o loo i ai i le tele o igoa o vaega eseese, mo se faataitaiga, o le pine "Wild Plum" (Wild Plum) i Edinburgh poo le "Yellow Plum" (Yellow Plum) i Lonetona, asiasi atu ia Winston Churchill i se taimi.

O le a le aoga aoga

E aoga tele le Plum mai le mea moni o le fetus o se mea lelei tele. E fesoasoani tele e faʻafoʻi ai le manava, e aunoa ma le faʻaleagaina o le maʻi. E fautuaina foi e fomaʻi mo tagata e maua i le iniseti atony ma mafatia mai le faʻamalosi. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o plums e matuā faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol toto.

O a faʻamanuiaga o laʻau paʻu?

O le laumua o le Plum e iai foʻi mea aoga, ma atonu o latou pau na o le faʻailogaina, o le le faʻamaonia lea e le tagata o mea taua. O le vaega taua i le tuufaatasiga o laulaau o le fualaau aina o le moe. O nei mea e maua ai le faʻamalūlūina o le toto: o loʻo faʻamaligiina le toto toto, faʻamalo le puipui o toto toto ma faʻaitiitia le tulaga i le rūmatism ma le gout, e pei o lotions. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻaogaina o laʻau paʻu, faʻamalolo manuʻa ma manuʻa feʻaveaʻi, faafetai i mafutaga tutusa.

Meatau aoga o fualaau aina

Mafaufau po o le a le aoga o fuamoa fuamoa mo o tatou tino. E lelei tele laumei mo tagata o loʻo mamafa tele ma e iai ni faʻafitauli faʻapitoa, oe e manaʻo e aveesea le mamafa, aua o loʻo i ai le malosi o le diuretic ma sili atu ona lelei i le aveesea o le masima ma le cholesterol mai le tino ma e faigofie lava ona uia e le tino. O isi mea uma, o le pulu e galue foi e pei o se laxative, aveesea toxins ma tui mai le tino. E aoga tele laumei mo tagata e mafatia i le maualuga o le toto, e aoga le faʻaaogaina mo le rūmumu. O pamu o loʻo i ai se lagona agavaʻa e faafaigofie ai le tulaga o tagata gasegase i le gagesbladder, ma faateleina ai le tafe o le talo.

E taua! O le potassium e fesoasoani i maso e maua ai manaʻoga e faʻaosofia ai lo latou faʻaitiitia. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaau aina suamalie ma le fatu.

O vailaau faafomaʻi o plums, e pei ona faʻaaogaina e pei o se fualaau fualaau maʻa i vailaau faʻaleaganuʻu

O le fesili pe vaivai pe faʻamalosi le plum ua leva ona suʻesuʻe i togafitiga faʻaleaganuʻu. O le tele o taimi, o failaʻau ma tagata faʻamalosi e fautuaina le foia o faafitauli ma le gasegase ma faafitauli o le inisinia ma le fesoasoani a paga. O fualaau suamalie ma le pulupulu e faʻaleleia lelei ai le motumotu o le intestinal, e ese mai ai o se faʻasao o le tele o vitamini, e aofia ai vitamini C, e talafeagai mo le puipuia o siama viral. E masani lava, o togafitiga masani e fautuaina e faʻaaogaina plums ia i latou o loʻo i ai faafitauli ma fatugaʻo: o palamu o se masima sili ona lelei. I le tele o tulaga, o le puipuia o le faʻaaogaina o plums o loʻo faʻaaogaina e faʻamalolo ai le le lelei o faʻamaoniga o paʻu paʻu poʻo manuaga o le paʻu.

O aoga aoga o le paʻu ma le vitamini C i lona tuufaatasiga e mafai ai ona tatou mafaufau o se mea puipuia e puipuia ai le malulu, faapea foi ma se tagata e sili ona lelei le antipyretic agent. O le suamalie o le Plum ma le pulupulu e aoga ma o loʻo faʻaalia mo giardiasis (o se faʻamaʻi e mafua mai i parasite i le inumaga laiti). O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai le inu ma le laʻau lauti. O lenei vailaʻau manogi e faʻamaonia ai le moe ma faʻafilemu ai neura.

Tului Mo le taimi muamua, na oʻo mai le paʻu i Rusia faʻafetai ma Tsar Alexei Mikhailovich i le 1654. Na muamua ola le laau i le togalaau a le tupu, ma mai iina na salalau atu ai i lotoa o Rusia, e ui lava na sili ona lauiloa i le galueaiina o le paʻu i le faaiuga o le 18 seneturi.

Plum ma cosmetology

O vailaau faʻaleagaina o fualaʻau e suʻesuʻeina e le cosmetology faʻaonaponei. E faʻaaoga lelei le pulupulu o fualaau e avea o se toe faʻafouina, toning ma le sui o le faʻaleleia o paʻu. O minerale i plums e faʻamalosi ma toe faʻaleleia lauulu ma fao, susulu ma vaivai e faaopoopo i lauulu lauulu. Beta-carotene smoothes vave rimulini, e puipuia ai le leiloa o le palakene, lea e talafeagai e puipuia ai le paʻu talavou. O le pulupulu e faʻaaoga e fai ai kulimi, masini, lotions ma tonics. Ma oa mea taua e aofia ai le suauu ma ponaivi ponaivi! O le tuufaatasiga o le suauu manogi e aofia ai palmitoleic, stearic, oleic, linoleic, eicosanoic acid. E le gata i lea, e mauoa i iodine ma sitosterol. O le i ai o antioxidants ma gaʻo gaʻo, vitamini E ma minerale e faʻamaluluina ma sulu le paʻu o le paʻu, aʻo faigofie ona ufiufi. O le uʻamea, uʻamea, calcium, magnesium, zinc, phosphorus o loʻo i ai i maa o le paʻu o loʻo faʻaaogaina mo le gaosia o vailaʻau, lea e le gata ina faʻamamā ai le paʻu, ae ia faʻaleleia foi.

Faʻafefea ona faʻaogaina le paʻu i le kuka

O le laumei e sili ona lauiloa i le kukaina. O fua mo le tau o le taumalulu jam, jam, jam, marmalade ma marshmallow, compotes ma juices. O fuamoa fou e faʻaaogaina e avea o se faʻatumu mo pies ma pies, ua saunia mea e fai mo keke ma muffins. E tele mea suamalie e saunia mai pagamu: puddings, foamisi, tilo, paʻu paʻu, palu pateta ma fualaau mama. O paipa e fai lelei se saumalie mo aano o manufasi ma moa, gravy mo meaai autu, o pamu fou e lelei lelei i fualaau suamalie ma fualaʻau.

Ua mamago pulu, mago, vele, faamaisa ma susu. O le ava malosi e leai se pulu vine: vodka, uaina, liqueurs, tinctures ma sili atu. O le a le mea e taua tele ai lenei fualaau aina o mea uma e lelei mo le tino e le mafai ona mou atu pe a maeʻa le vevela o le fua poo le faʻamago, mago. E pei o le cosmetology, o le suauʻu manogi e faʻaaogaina ma le malosi ma le autu i le kukaina: o lona manogi manogi mafiafia ma le fiafia mulimuli ane ua maua ai se faʻalogo i mea faʻapipiʻi i le faia o suti, keke ma pies.

Plum: faʻaleagaina ma faʻaleagaina

E pei lava o isi oloa, o palakalamu, i le faaopoopo atu i meatotino aoga, ei ai le faʻasaʻo. O paʻu e matua faʻaseseina i le manava. E faʻamaonia i le tele o meaʻai i tagata e maua i le maʻisuka malosi. E le manaomia le inu o le sua suamalie. E le fautuaina le tuʻuina atu o paluga pateta poo le sua sua suamalie i tamaiti i lalo ole tausaga e tasi. O tagata ei ai le maualuga o le eletise o le manava e tatau ona 'ai i paina i ni mea laiti. Faʻalogo i ou lagona e tatau ona e afaina.

Faʻalogo! O meaola o meaola a tamaiti o le a le mafai ona eliina le pulu, lea o le a tupu ai le ita ma le tiga i totonu o le manava ma le manava.

Plum - aoga ma fualaau aina suamalie, pe'āfai e te 'ai i fua talafeagai - o le a faʻamamafa lou tino i vitamini, ma minerale, ma le malosi e tatau ai.