Fualaau aina

Tuputupuina o le mulatto table beet, ona lelei ma faʻaaogaina i fale gaosi meaʻai

Beetroot o se tasi o ituaiga sili ona lelei o le aganuu o loʻo faʻaleleia i Rusia. E manaia le tofo ma e faʻaalia i le leai o ni paʻu uila, lea e taua mo le tofo.

O lenei ituaiga e le lelei i le tausiga, ae o nisi o nuances e tatau ona mafaufau i ai. O lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i tulafono o le totoina ma le faʻaleleia atili, faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻamaʻi masani. Faʻasalaga lelei, o le a tauia le faʻatoʻaga ma se seleselega tele.

Faʻamatalaga

O se tamai laupepa o beets e tupu saʻo. Laʻau ovalu ma lanu mumu, valiina i se lanu lanu meamata lanu, ei ai ni pito i luga. O fua o se lapotopoto e foliga mai o se lamolemole ma lamolemole i le paʻi paʻi ma se lanu matagofie matagofie. O le paʻu e lanu uliuli le paʻu. O le mea suamalie o pulupulu o se mea eleelea e ese mai le manaia o le suamalie suamalie. O le mamafa o fua aʻa e eseese mai le 160 i le 350 kalama. O le aofaʻi o le fualaau aina e sefulu - lua senetimita. O le aʻa axial e valiina i le lanu violē.

O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i se maualuga maualuga o gaosi: mai le fa i le lima kilokalama o fualaau aina e mafai ona aoina mai le mita sikuea o le totoina. O le tasi le hectare e mafai ona maua mai pe tusa ma le fa tone le maualuga o fua. O faʻafitauli le lelei e oʻo mai na o le lua pasene o mataupu, o se ata maualalo lava. O le ituaiga o le ogatotonu, o lona uiga o aʻa muamua e mafai ona selesele i totonu o le fa masina talu ona totoina.

Ata toto

O iinei e mafai ona e vaʻavaʻai ai pe faapefea ona foliga mai peisela o pusi o Mulatka:


Faʻasologa o talaʻaga

O ituaiga Mulatto e aofia ai ituaiga eseese o le gaosia o le aiga, talu ai na aumaia e saienitisi Rusia i le toeitiiti tolu tausaga talu ai, i le faaiuga o le valusefulu tausaga. O se lisi tele o tulaga lelei o lenei ituaiga o peti ua talisapaia i le tele o isi atunuu, ma o lea ua matua galueaiina e le gata i Lusia, ae faapea foi i Moldova, faapea foi Iukureini. O le lauiloa o le ituaiga o lo o tupu pea ona o le maualuga o le tofo o le fua ma le lelei o le tausia o le lelei.

Eseese mai isi

O se fesuiaiga ua taua "Mulatto" ei ai tulaga lelei tele e iloagofie mai isi ituaiga o meaʻai. I totonu o le pupuʻu suamalie e leai ni mea faʻavavevave mama, e tutusa uma lava le tulaga tutusa. O lenei uiga taua e taua aua o mama tioata e faʻaleagaina ai le tofo o beets i le taimi o kuka.

O le "Mulatto" e lelei tele mo suesuega o meaʻai, e le gata ona o le puipuia o se mea manaia, ae o le osofaia foi o se lanu paʻu oona lea e le o leiloloa ao faagasolo togafitiga vevela.

Malosiaga ma vaivaiga

"Mulatto" ei ai le lisi tele o mea leleilea e sili atu nai lo mea le lelei. Aʻoga aoga:

  • le faʻaleagaina o le palapala;
  • leai o ni paʻu uumi paepae e le afaina ai le tofo;
  • puipuiga o lanu paʻu ao faagasolo togafitiga vevela;
  • suamalie suamalie o laau toto;
  • ola umi umi - e mafai ona aina beets i le taumalulu;
  • tetee i le tsvetushnosti ma le vevela o le vevela;
  • maualuga fua;
  • puipuiga o le faatinoga i le taimi o femalagaiga, lea e mafai ai ona galueaiina le totoina o fua o faatoaga i luga o se tulaga tau alamanuia;
  • low rates rates;
  • le mafai ona ola i luga o fualaau totino ma faatoaga tetele;
  • tetee i foliga vaaia o ufanafana.

Faatasi ai ma vaivaiga, e na o le tasi lava le uiga le lelei - e mamafa tele e tusa ai ma le maualuga o le malamalama.

Talosaga

O ituaiga o "Mulatto" e masani ona faʻaaogaina i le kuka ona o le leai o ni mama e faʻaleagaina ai le tofo ma puipuia ai le lanu muamua e tusa lava pe a oʻo i le vevela. Fualaau faisua o lenei ituaiga e lelei mo le kukaina o se lauiloa Rusia lauiloa e taʻua o le "borsch".

E liua mumu ona o le lanu e leiloa i lalo o le malosi o togafitiga vevela. O fua e talafeagai mo le faʻasaoina ma le sauniuni o salati, mo se faʻataʻitaʻiga, le lauiloa lauiloa. "Mulatto" e masani ona avea ma oloa e aofia ai i le faasologa meaai. Ona o le fuainumera tele o mea aoga o loʻo aofia i beets, ua faʻaaogaina i vailaʻau masani., e faʻamalosi ai vaʻa toto, faʻasaʻo le toto maualuga ma lagolagoina le galuega a le fatu muso.

Tuputupu ae

O le galueaina o vao mumu i le malae vaʻaia e manaʻomia ai le iai o nisi malamalamaaga ma faʻalauiloaina le faʻaogaina o fualaau faisua.

Faʻatauga ma sauniuniga o meafaitino

E mafai ona e faʻatau fatu o le ituaiga "Mulatto" i soo se mea i faleoloa o togalaau poʻo luga ole Initaneti. O le tau o se taga e lua-kalama fatu e eseese mai le fitu i le luasefulu rubles, e fuafua i le itu o le fale.

A o leʻi lūlūina ile lauʻeleʻele poʻo totonu o se atigipusa, ua saunia fatu ina ia ola muamua mai laau. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi se vaifofo o le sefulu lita o le vai, se sipuniti o gaʻo paluga, tutusa le tele o le superphosphate ma le pefu laupapa. O mea totō e sasaa i le vai mo le lua itula, ona fufulu lea i lalo o le vai mafanafana ma tuu i totonu o se ie mago.

Talosaga taimi

E mafai ona totoina beets i nofoaga tatala e oʻo ia Aperila poʻo Me. O le mau autu o le vevela o le palapala: o le eleele e tatau ona mafanafana i le sefulu tikeri i le loloto o le sefulu senetimita.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

Tip! Afai e tuu le beets i se vaega pogisa, o le lanu o aʻa o le a pale ma malamalama.

O le vailaʻau e manaʻomia ai se maualuga maualuga o le faʻamalamalamaina, o le mea lea mo le vevela e pikiina se avanoa avanoa e aunoa ma se faalavelave i le susulu o le la. O le "mulatto" e mafai ona ola i le toetoe lava o eleele uma, ae le mafai ona totoina i nofoaga o se ituaiga masima. E tatau ona faʻalogo lelei i le eleʻele o le eleele: o le beets e toʻa i le eleele ma le pH maualalo pe le mautonu.

Pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi e tatau ona faʻaaoga le mataupu faavae o le fuaina o fua. O le mea sili ona lelei mo muamua beets o: aniani, tamato, pateta, kukama. O le mea lea e le talafeagai ai le kapisi ma karati. I talaane o beets ua fautuaina ina ia totoina aniani, susulu, pi ma kukama. O fualaau aina, anufe, pateta, seleri ma sana e le talafeagai mo aganuu. E mafai ona toe faafoi pepa o le beets i le saite sa i ai na o le tolu pe fa tausaga.

Saunia le eleele mo le totoina i le tautoulu. Muamua, latou te toso ese uma vao leaga, ona eli lea i lalo le eleele ma faaopoopo faʻamaʻi: sefulu kilokalama o le compost, humus poʻo le manua i mita mita. 400 poʻo le 500 kalama o le lime faʻamamaina o loʻo tuʻuina i totonu o le palapala ma maualuga maualuga le eletise.

Totoina o togafitiga

Lauina ni beets i le avanoa tatala i ni auala se lua: laina tasi-laina po o laina lua. Auala e tasi le laina e aofia ai le tau i le laina, vavaeese mai le tasi i le isi i le fasefululima senitimita. O le auala lona lua e aofia ai le fausiaina o laina laina e lua i le va o le luasefululima senitimita mai le tasi ma le isi ma le faia o le isi laina laina faatasi ai ma le umi o le limasefulu senitimita mai le vaega muamua.

O le faasologa o gaioiga i luga o le luluina e faapenei:

  1. ua faʻamalūlūina vavao, ma faʻatali seia oʻo ina oʻoʻoʻo le susu;
  2. fatu laau ua totōina i le eleele, taofi se mamao o le lima pe sefulu senetimita, lafo ifo i latou i le tolu-senetimita loloto;
  3. mea toto totoina e ufitia i palapala;
  4. o ese mai le taʻaloga e tusa ma le sefulu senitimita, matou te faia le veleina ma se mea masani masani ina ia mafai e le okesene ona oʻo atu i le faʻasusuina e aunoa ma le faalavelaveina.
E taua! Mai fatu taitasi e te maua ai ni togalaau, e le mafai ona aloese ai laau toto. O le taimi lava e amata mai ai le totogo e lua laulaau, o le vevelaina e faia, e tuu ai le lua-centimita le mamao i le va o laau. O le taimi lona lua latou te faʻaaogaina ai lenei faʻatinoga ina ua maeʻa le atinaʻeina o laupepa fa poʻo le lima.

Fuga o mea e maua

O le maualuga o le taumafanafana mo le germination e 20 tikeri., e ui lava e amata ona tupu aʻe i lalo ifo o le vevela. I le taimi o le tuputupu ae ma le atinaʻega, e lagona e le beets le mafanafana pe afai e mafanafana le ea i le tolusefulu tikeri.

Faʻasa

E faʻamaʻa ile pata i le faalua i le vaiaso, e taulaʻi ile tulaga o le palapala. O le lamala ma le tele o le susu e i ai se aafiaga le lelei i le setete o fatu. I le tulaga muamua, o le a latou taofi le faigata ma le vevela, faaitiitia le taimi e teu ai. O le tele o le vai e faʻafefe ai le suavai o le fualaau aina ma le pala o le aʻa. Mo le faʻaleleia o le vai e faʻapipiʻi ai le vai e vevela ile vevela o le ea. Ole vai malulu e afaina ai le atinaʻe o le laau.

Faʻafitauli faʻafitauli

I le avea ai ma se puipuiga, e tatau ona e mulimuli i tulafono mo le galueaiina o beets. Mo le puipuia o foliga mai o pipi ma talipupuni, latou te matauina le fua o le vaomatua, aveese faʻamalosi i se taimi talafeagai ma eli le eleele. Latou te puipuia le tupu mai o le pusi anufe e ala i le togafitia o le palapala ile fafie. O le a mafai ona mou atu le paʻu paʻu pe afai e leai se taimi e aveese ai togi laau mai le saite ma mulimulitaia mataupu faavae o le fuaina o fua.

Laʻei pito sili

O le laau e masani ona fafagaina ina ia maua ai se tamaoaiga maumaututu. Laʻau faʻapitoa e pei o le fugalaʻau o le fugalaau. A maea le muamua thinning, faaopoopo le 10 kalama o le potassium chloride ma le superphosphate, ma le 5 kalama o le ammonium nitrate i sikuea mita.

Fofo talafeagai e faia mai mullein poʻo manu felelei. Mo le 10 sikuea mita o le faʻaleleia o le a manaʻomia ai le 12 lita o fofo. Faʻafesoʻotaʻi ituaiga e lua o fomaʻi e le mafai. O le taimi lava e ola ai laau toto i le tulaga e amata ona latou paʻi atu i laʻau ma laau lata ane, ia faia se isi meaʻai. O le ufiufi o le afi e faʻataʻapeʻapeina i le moega (tasi le tioata i le 1.5 sikuea mita), pe a uma ona sasaa le eleele.

Isi tausiga

A uma ona faʻamalosi, o le eleele e tatau ona faʻamalo ina ia aloese mai le foliga mai o se palapala palapala. O le faʻagasologa o le a fesoasoani i le ea e sili atu le faigofie ona ulu atu i aʻa, lea o le a sili atu le malosi o le avanoa i lona avanoa saoloto. O le isi togafitiga taua o le veleina, lea e aveesea uma ai vao vao e taofia ai le atinaʻeina o beets.

Seleseleina ma teuina

Vaomatua na seleseleina aʻo lei amataina le kiona muamua. I le amataga, o le fatu e momotu i pala ma aveese le lalolagi tele mai ia i latou. Faʻaaogaina se naifi malosi, tipi pito. E mafai ona e teu fatu e le faʻaalia ai faailoga o le pala ma le faʻaleagaina. O fualaʻau maualuga e maua i totonu o atigipusa poʻo pusa o loʻo iai i le tele o laulau, vavaeeseina mai le tasi i le isi ma faʻavaveina poʻo le vao. Teu fatu i le vevela mai le zero i le lua tikeri.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i isi ituaiga laʻau' eseʻese: "Wodan F1", "Boro", "Kestrel F1", "Pablo F1", "Bordeaux 237", "Detroit".

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai e solia le aiaiga o le taofia, o le a faʻavaivaia le laau ma osofaia e le parasite, ma avea foi ma faʻafitauli i faʻamaʻi. O faifaatoaga e ola Mulatka e tatau ona vaʻavaʻai i le paʻu o le paʻu, o le mutia o le aʻa, fomoz, kagatnaya rot, aphids, pusi talipupuni ma le pusi. O faʻafitauli uma e faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o sauniuniga faʻapitoa.

Mulatto beet o se ituaiga lauiloa e ola i le tele o togalaau a Rusia. Toto manaia e talafeagai lelei mo tapenapenaga o le kuka ma le faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu.