Basilist

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga masani o le basil

Vasilistnik (Thalictrum) - o se lalelei, lauusiusi, togavao o le ulu o le aiga pepe, vavae ese i se isi ituaiga, lea e aofia ai le sili atu ma le 145 ituaiga o laau. O le fanau mai o le basilist o Saina. I lo tatou atunuu, o le basil e tupu i tulaga masani i le ogatotonu o Belt ma Siberia, i Sasae Mamao, ma i le taimi o le galueaiina e faaaoga o se togalaau teuteu ma togafitiga faafomai.

Vasilistnik e fetaui lelei ma le faamatalaga lenei: o laʻau laʻau faʻapitoa i le foliga o se tafatolu, e masani ona aoina i le rosette (o laʻau i luga o le au e, ae nofofua), ma le ea, manogi manogi ma uumi uumi, e pei o le moli o le polo. Fugalaau, faigofie poʻo le 'eleʻele, e faʻaputuina i mea tetele o lanu eseese - lilac-lanu piniki, lilac, kulimi, lanu piniki, samasama, paepae. O le fua o le tele-peel lea e 600-650 fatu.

E te iloa? O le fuga o le basil o le taumalulu malulu, e le lelei ma e le o se mea e teu ai le eleele. I se tasi nofoaga e oʻo atu i le 8-12 tausaga.

Basilist Alpine

O se mea laʻititi, e oʻo atu i le 15-20 cm le maualuga, fugalaau teuteu ma fugalaau lanu piniki-lanu enaena, faʻapotopotoina i se pulumu faigofie, ma se paʻu paʻu e vaneina, ma lau lanu lanumeamata i luga. E lelei tele mo mauga mauga, togavao papa, faia o mauga matagofie, tuufaatasiga o vaega eseese. Faʻatasi ai ma le faʻamoemoe o togafitiga e faʻaaogaina e togafitia ai le malulu o le bronchi ma le mama. A oʻo i le faʻatoʻaga e tatau ona manatu e le mafai e le basil alpine ona faʻafefe i le suavai, ma e tele le susu o le susu.

Basil anemone

O le synonym o le anaemonella Basil I le maualuga o le 9-15 cm, o fugalaau i luga o le au e tasi, paʻepaʻe, piniki, piniki ma le paʻepaʻe, lanumumu-paʻepaʻe, lanu-lanu. O uʻu e saʻo, manifinifi ma se uʻamea mumu, tripartite, sisiva, lanumeamata lanumeamata. Fugalaau e tupu i le faaiuga o Aperila - Me.

Basilwater Basin

O le taatele i totonu oa tatou togalaau o le basil basil. I totonu o lona natura faalenatura e tupu ai i vaomatua, i laufanua eleele, i vaitafe lolovaia - i nofoaga e sili ona malie ma malulu. E mafai ona oʻo i le maualuga o le 1.5 m, ae o lona fua e tupu i le 60-90 cm.

O ona fugalaau e lanu violē pe papaʻe, e faʻaputuina i se mea e le mafai ona maua. I aso nei o loʻo i ai ituaiga fou o le aʻapa ma le viole, mumu, lanu piniki mumu. O fugalaau e manaia le manogi manaia. O laulaau lapoa, lapotopoto tafatafa tolu, mataʻitusi-lanumeamata. O le fuga e tumau i le 4-4.5 vaiaso, i le faaiuga o Me - vave Iulai. Faʻaaogaina i fomaʻi mo togafitiga o le edema, jaundice, malaria, faʻamaʻi fomaʻi.

E taua! O le faʻaaliaina o teuteuga ma infusions o le basilus i totonu e tatau ona faʻataunuʻuina e tusa ai ma le faʻamaoni, lea e le mafai ona suia i se tulaga tutoatasi ina ia alofia ai le 'ona oona. E faʻasalaina i le tulaga o le faʻasagaga, bradycardia, vaivai o le fatu ma nisi faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino.

Vasilistnik Dicloptera

Fugalaau e oʻo atu i le 1.8 m, ma fugalaau lalac (lavender) faʻamalosi, e aoina mai i faʻalavelave mamao. O laulaau e tolu-fulufulu, e lanu meamata. Fugalaau - Iulai-Aukuso. E matagofie le teuteuga. Vasilistnik Dipterotropidae e talitutusa lava ma le Delaivaya Vasilistnik, ma e tasi le eseesega - e tele fualaau aina ma apaau.

Delaware Basil

O le Basil Delapay e vave ona aʻa ma e sili ona alofagia mo lona teuteu, tumau ma le le lelei i le galueaina. O se umi (e oo i le 2 m), fugalaau lala. O le taimi vavalalata e tupu ia Iuni - Setema. O loʻo i ai se fugalaau lanu violē lanu violē (o loʻo i ai se eseesega i fugalaau paʻepaʻe), e aoina i le tele o le paniculate inflorescence, laʻau - tolu pe fa-lanu, lanumeamata lanumeamata. E sili ona lelei le vaʻaia o ia, totō na o ia i nofoaga eseese, ma o se kulupu - faʻapitoa pe i totonu o se fuafuaga fuafuaina, faʻapea foʻi i totonu o se fagu.

E te iloa? Pe a faʻatupulaʻia se basilita, e leai se mea e matala ma le la e manaʻomia - ia lava le suāsusu ia tupu lelei i le penumbra ma le paolo.

Basil samasama

O le avega i totonu o vasilistnikovs e oʻo atu i le 110 cm le maualuga, o le vasilistnik samasama e iloga i se maaleale, matagofie, manogi manogi, fugalaau fugafulafu ma fesuisuiaʻi le malosi. O fugalaau e lanu samasama, lapotopoto, aoina i totonu o se mea eleelea, eleelea tele-panicle; laulaʻau e pupuʻu, mafiafia. Le lanu lanu enaena-e lanu uliuli mai le pito i luga, lauulu-lauulu mai lalo. Fuga - Iuni.

Basil Basil Basil

O le tino matagofie o le laau ma le maualuga o le 20-25 cm, ma e paʻepaʻe-sinasina pe paʻepaʻe sinasina papaʻe, e faʻaputuina i lalo o laʻau, ma laulaʻau lanumeamata-lanumeamata. Lelei mo ata alpine, fatuina o tuaoi, fatuga papa. E pei o le basilist alpine, e le fiafia i le susu tele. Fuga - o le amataga o Iuni.

Laʻau laiti

I le maualuga - 15-30 cm, ma fugalaau lanu samasama, e faʻaputuina i se mea laititi, e tolu pe fa-lau lau lau laʻau, e faia ai se laʻau teuteu teuteu lau, lea e faʻaaogaina i le mataupu faavae. Fugalaau - Iuni-Iulai.

Basil filamentous

E oo i le 45 cm le maualuga, ae o lona fua e oʻo atu i le 20-25 cm le maualuga. O fugalaau e paʻepaʻe, e faʻaputuina i se avanoa e tatala ai, o lau e lua, lanu meamata. E umi le rhizomes manaia, faʻafetai i le basil o le filamenty i tulaga masani, e faʻalauteleina tele, maua ai fiafiaga uma. O nei laau lelei e mafai ona faʻaaoga i totonu o le togalaau teuteu - e fai ai vaega-kapeta o le basil. Fuga - o le amataga ma le ogatotonu o Me.

E te iloa? Basil filamentous - o se faʻamaumauga faʻamaumau i le va o vasilists mo le umi o le ola: e mafai ona tupu le silia ma le 20 tausaga i le tasi nofoaga.

Basilist Sakhalin

Faʻaigoaina faʻapea i luga o le eria o le tuputupu ae - o le Sakhalin, faʻapea foi ma nisi o motu o Kuril. E maua foi i Hokkaido (Iapani). Faʻanofo e pei o se mea teuteu ma vailaau. Faʻaaogaina e togafitia faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, i fafo - mo mea e momotu ai, afaina ai manuʻa, tuʻimomomo. O le fugalaau e oʻo i le maualuga o le 45-55 cm, o fugalaau e papaʻe, manogi, e aoina i totonu o le faamalu e pei o le faamalu, o laulaau e lanumeamata, faalua ma tolu-fulu. Fuga - o le amataga o Iuni.

Sa faasee Basil

O lenei meaola e taatele i Sasaʻe Sasaʻe ma Siberia, e talitutusa lava ma le basilica catch catch ma ua tupu aʻe e faifaatoaga mo le faamoemoega lava e tasi - o se mea teuteu ma togafitiga.

E te iloa? E le o vaega uma o le basilist ua faʻaaogaina i vailaau. Mo togafitiga faafomaʻi, lau, fugalaau ma rhizomes o le basil ua faʻaaogaina. E le fetaui lelei ia fatu laau.

Basil-vavau

E oo i le 1.3-1.5 i le maualuga, ma fugalaau samasama samasama, e faʻaputuina i paramidal panicles, ma lau lauusiusi lanu meamata-lau-lau. O laulaau pito i luga e susulu, pito i lalo - sina laititi. E fuga mai mo se taimi umi, e fuga mai mai ia Me. E fetaui lelei lelei i totonu o le togalaau faatasi ai ma vao uma ma laau toto, ma fatuina ai ni mea matagofie.

E taua! O ituaiga uma lava o le basilini pe a fanau mai i totonu o le togalaau, i moega fugalaau, moega fugalaau, e manaʻomia ona nonoa.

Masalo o le basilica ua avea ma se sailiga mo oe - e te lei faitau pe faalogo i ai muamua, ma e oʻo lava i le itiiti ifo ona tupu i lau eria. O le a le mea e le o se mafuaaga e sili atu ai le vaʻaia o le fugalaau ma totō ni faʻataʻitaʻiga faataitai? O se filifiliga sili lenei e faʻavasegaina ai vao i totonu o le togalaau ma i totonu o le fugalaau, e aunoa ma se popole tele i le fatuina o soʻo se tuutuuga mo le fugalaau, - e lelei ona aʻa, e aʻa ma faʻateleina e oʻo lava i eleele e le o lelei.