Laveina o greenhouses

Filifiliga mo le vevelaina o greenhouses, pe faapefea ona fai le mafanafana ma o latou lava lima

O le Greenhouses e faʻaaogaina e ola ai ma selesele fua o faʻatoʻaga faʻatoʻaga i tausaga taʻitasi. O ia fuafuaga e mafai ona eseese ituaiga: mai le fale laiti i le tele o alamanuia. I tulaga taʻitasi, e mafai ona faʻaaogaina masini eseese e faʻamafanafana ai le greenhouses. O le mea lea, pe a fai o meafaigaluega a fale fale fale o faʻapitoa faʻapitoa o loʻo galulue i le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina o masini faʻavevelaina, ona mafai lea ona faʻapipiʻiina e lau lava lima ia tamai greenhouses. O a ni auala e faia ai lenei mea, o le a matou faʻamatala atili.

O le vevela e faʻaaoga ai pama sola

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona taugofie e vevela ai se fale laufanua o le faʻaaogaina lea o le malosiaga o le la. Ina ia faʻaaogaina, e tatau ona e faʻapipiʻi se fale lauʻeleʻele i se nofoaga e maua ai le susulu o le la i le ao. E taua foi mea o le fausiaina. Mo le faʻaaogaina o greenhouses, faʻaaogaina polycarbonate. E fesoasoani i le fatufatuina o se aafiaga lelei i le greenhouse, ona e iai lona faʻaoga telefoni. O potu taitasi uma e teuina le ea lea e galue i le mataupu faavae o se insulator.

O le isi mea lelei e fai ai se fale lauʻeleʻele e sili atu, pe afai e fuafua e vevela i le la - o le tioata lenei. 95% o le malamalama o le la e pasia ai. Ina ia aoina le maualuga o le vevela, ia fausia se falesa aisa. I le taimi lava e tasi, e tatau ona tu i laina sasaʻe-sisifo, aemaise lava pe afai e te fuafua e faʻapipiʻi se ata o le taumalulu o le fausaga.

I se isi faʻaopoopoga, o loʻo siomia ai le masini sola. Ina ia faia lenei mea, eli se lua 40 cm loloto ma 30 cm le lautele. A maeʻa lena mea, e faʻapipiʻi le faʻamafanafana (e masani lava ona lautele le polystyrene) ile pito i lalo, e ufiufi i oneone paʻu, ma le pito i luga e ufiufi i paʻu palasitika ma eleele.

E te iloa? I le avea ai o se mea faʻaauau e faʻamafanafana ai, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le fuluʻi polystyrene e faʻateleina. E le fefe o ia i le susu, e le pala, e maualuga le maualuga o le malosi ma tumau lelei le vevela.
O lenei mamanu, i le po, e mafai ai ona e faʻasaoina le vevela lea na faaputuputu i totonu o le greenhouse i le aso. O le le lelei o lenei auala e mafai ona faʻaaogaina i le vaitau o le sola maualuga, ma i le taumalulu o le a le maua ai le mea e manaʻomia.

Lafoaia o meaola

O le isi auala uumi e vevela ai se fale kesi, o le faʻaogaina lea o meaola faʻalauiloa. O le mataupu faavae o le mafanafana e faigofie lava: i le taimi o le faʻaleagaina o meaola faʻapitoa e faʻatuina ai se aofaiga tele o le malosi, lea e faʻaaoga mo le faʻavevelaina. O le tele o taimi, mo nei faʻamoemoe latou te faʻaaoga ai le solofanua solofanua, lea e mafai ona mafanafana i le vevela o le 70 ° C mo le vaiaso ma tausi ai ia le itiiti ifo ma le fa masina. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaoniga o le vevela, ua lava lea e faʻaopopo ai sina vaovao i le manure, ae afai e faʻaaogaina le povi po o le puaa, ona leai lea o se vaomago e faaopoopo i ai. I le auala, e mafai foi ona faʻaogaina le vaomago e avea o se mea e maua ai le ola.

O le a se isi mea e mafai ona vevela le fale kati ma lenei metotia o le mafanafana? Sawdust, paʻu ma e oo lava i otaota fale. E manino lava o le a latou maua le tele o le vevela nai lo le meaʻai. E ui lava, afai e te faʻaaoga lapisi fale, e 40% fai pepa ma fusi, ona mafai ai lea ona ausia faʻataʻitaʻiga o le "solofanua" afi. E moni, o lenei mea o le a faʻatali umi lava.

E te iloa? O fai togalaau faʻapitoa e faʻaaogaina le togafiti e pei ona taua. Latou te taoto i luga o fasi vao vao, fasi pepa i le 5 cm (10 kilokalama), kulimi-ammonium nitrate (2 kilokalama), superphosphate (0.3 kilokalama). O le palapala o le palapala faapalaga o le eleele, i lenei tulaga, e tatau ona oʻo i le 20 cm, biofuels - e oo atu i le 25 cm.
E le gata i lea, e mafai ona e togafitia muamua le fuamoa o le fuamoa, lea e lelei atoatoa mo le gaioiga o meaola. I le faia o lenei mea, o le mutia fou e seleseleina e gaugau i totonu o se atigipusa po o le paʻu ma tumu i le suauu faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, 5% o le vailaʻau urea. O le faʻafefiloi e tatau ona tapunia ma se tapuni, e ufiufi i se avega ma i le lua vaiaso ua saunia le meaola mo le faʻaaogaina.

E taua! O le faʻamafanafana o meaola e maua ai se aafiaga lelei i le microclimate greenhouse. E tumu ai le ea i luga o masini eletise, carbon dioxide, aʻo tausia le maualuga o le suavai, lea e le mafai ona taʻua e uiga i auala faʻainisinia o le vevela.
Laʻau o loʻo faʻaaogaina e pei ona taua i lalo. O le mamafa atoa o loʻo tuʻuina i le loloto e tusa ma le 20 cm, ae o le aofaiga atoa o le mafiafia o le faʻatauga e tatau ona tusa ma le 25 cm. Ma o le natura lava ia e taitaia uma auala talafeagai. O mea uma e manaʻomia mai ia te oe o le faʻapalapala lea o le palapala ile taimi e tasi ina ia mafai ai ona faʻaauau le faʻaaogaina o faiga faʻavae. O se tasi o faailoga tusi e tumau mo le itiiti ifo ma le 10 aso, maualuga mo le fa masina. E faʻalagolago lava i le ituaiga o meaola e faʻaaogaina.

Faʻaaogāina o se ogaumu aisa

Se tali lelei i le fesili "E faʻafefea ona vevela se fale koli?" - faʻapipiʻiina o se masini poʻo se piliki masini ma le paipa o le nofoa afi i le perimeta atoa o le lauʻeleʻele ma faʻaogaina fafo. O le vevela e sau mai le ogaumu lava ia ma mai le asu lea e sau i totonu o le uila. E mafai ona faʻaaoga soʻo se meaʻai. O le mea autu lava e mu tele.

Maea afi

O le isi auala lauiloa e faʻamafanafana ai greenhouses o le faʻaaogaina lea o le vevela mai le afi mumū. O le mea moni, o le faʻavevelaina o se kolivaʻai ma le kesi ua manatu o se metotia malosi. O lona natura o loʻo taʻoto i le mea moni o loʻo faʻapipiʻiina afi mumū poʻo mea vevela i tafatafa ane o le nofoaga ole greenhouse. E tuʻuina atu i le gas le fafagaina o le gas, lea e maua i le taimi o le faʻamalolo le tele o vevela. O le faʻaaogaina o lenei metotia, o le vevela i totonu o le potu e tufatufaina tutusa.

Ae ui i lea, i lenei tulaga, e tatau ona e tausia lelei se polokalama faʻalelei. I le taimi o le mu, e tele le okesene e faʻaaogaina, ma afai e foliga mai e le lava, e le mu le kesi, ae faʻaputu i totonu o le kiona. Ina ia aloese mai lenei mea, e maua e le green chares greenhouse se masini e puipuia ai le masini e faʻatautaia uma ai auala.

Telefoni faʻaeletise

Ona o le i ai o le eletise, ua avea lenei auala o se tasi o tagata lauiloa i le vaitau o le mafanafana ma tagata faifaatoʻaga. Aemaise lava i latou o loʻo galulue i greenhouses ma i le taumalulu. O lona aoga sili lava o le avanoa i le tausaga atoa ma le mafai ona faigofie ona faʻatonutonu le faigamalo o le vevela. Faatasi ai ma le le lelei o le tau maualuga o le faapipiiina ma le faatauina o meafaigaluega lava ia. Mo le faʻaaogaina o afi eletise afi, e tatau ona e faʻapipiʻi se masini faʻapitoa faʻavevela. O le a le mea o le a faʻalagolago i le faʻavelaina o le tino, lea e te manaʻo ai. Manatunatu i tagata taʻutaʻua.

Faʻamau ma mea faʻavevela

O se tasi o auala sili ona saogalemu ma sili ona aoga o le eletise eletise eletise. O le fatuga o lenei metotia ia kopiina le metotia o le faʻavevelaina o le kiona. Faʻaoʻo faʻamafanaina infrared vevela mo laʻau mūmū mūmū vevela laau vevela ma eleele. Mulimuli, faʻaputuina le vevela ma toe faafoi atu i le fale koli. O le faʻaaogaina o lenei metotia, o ia mea vevela e faigofie ona faʻatauina, toe faʻaleleia mo manaoga eseese, ma faʻaumatia foʻi le eletise. Ae ui i lea, latou te le o nofoia le vaega o galuega, aʻo latou faʻaeʻe i le taualuga.

Faatasi ai ma isi tulaga lelei, o le leai o se ea e matauina, talu ai o nisi laau totō e matua nofouta lava i lenei mea. Afai e te faʻapipiʻi mea vevela i se auala faʻafefe, e mafai ona e faʻafefeina le fale lauʻeleʻele i le taimi tonu lava. I le taimi lava e tasi e matua faigofie lava ona faʻatonutonu le vevela.

Maea afi

O le isi auala e faʻamafanafana ai, lea e le o iai i soʻo se vaega o galuega, o le vevela uila. Telefoni mumu, faʻapipiʻiina i luga o le mataupu faavae o fola mafanafana i totonu o fale, olo le palapala, lea e tuʻuina atu ai le vevela i le ea. O le aoga sili o lenei metotia o le faʻavevelaina o le faʻaalia o le vevela o le eleele e manaʻomia i vaʻaʻau vegetative eseese, o loʻo i ai se aafiaga lelei i fua. O le faiga e faigofie ona faʻaeʻeina, o tulaga vevela e faigofie ona faʻatonutonuina, ma e itiiti lava le eletise e manaʻomia.

O le tele lava o taimi, o le faʻaaogaina o le afi e faʻaaoga i le fausiaina o greenhouses. E fuafuaina i le taimi o le mamanu o le fausaga ma faataatia i le taimi o lona fausiaina.

Faʻatulagaina o fana vevela

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e faʻamafanafana ai se falemalama e aunoa ma le faʻapipiʻiina o fausaga faigata o le faʻapipiʻiina lea o se afi vevela i totonu. E mafai ona faʻaaoga i le taimi lava e faʻatau ai, e tautau mai luga o le falesa. O le ea vevela e le afaina ai laau. O le isi avanoa o le i ai o se tagata fiafia. Aʻo faʻatinoina le iunite, e tufatufaina atu le ea mafanafana i totonu o le greenhouse ma e le mafai ai ona faaputuputu i lalo ole taualuga.

E tele ituaiga ituaiga fana: eletise, diesel, gas. O le fea e filifilia e faalagolago ile tulaga o le greenhouse ma laau totō. Mo se faʻataʻitaʻiga, ei ai ni fana e mafai ona gaoioi i tulaga o le maualuga o le suavai, ma le tele o pefu i le ea ma isi tulaga leaga.

Faaaogaina o le eletise eletise poʻo le vai e faʻaalu ai le vai

E mafai ona vevela vevela faʻatasi ma le fesoasoani a suauu e malosi i le eletise poʻo le sola, malosi ole matagi. E maualuga le lelei - e oʻo atu i le 98%. E mafai foi ona faʻafefiloi le vai i le falemalama o le polycarbonate mai le ogaumu e tasi e ala i le faʻapipiʻiina o se vai vai vevela i luga o le ogaumu. O le paipa o le paipa i le vai e faʻaaoga ai le vai thermos e tatau ona aluese mai ai. Mai lea mea i le fale koli, o le a tafe le vai vevela i paipa. I le faaiuga o le faiga, o paipa e paʻu, alu i lalo o puipui ma toe foi atu i le vaomatua.

I lenei auala, o le faʻaauau pea o le tafe o le vai vevela, o loʻo faʻafefeina le vevela i le ea e ala i pipili. Faʻalagolago i le auala o le a faʻapipiʻiina ai le faʻaaogaina o le eletise, e mafai ona sili atu le mafanafana o le ea pe puʻeina le eleele o le lauʻeleʻele.

E te iloa? Mo lea faʻavevela, e mafai ona e faʻaogaina se faʻaogaina o le mafanafana. E faʻaaogaina pe afai o le fale laufanua lava ia e le sili atu i le 10 m mai lou fale. A le o lea, o lenei metotia o le a le atoatoa ona o le tele o mea e paʻu ai le vevela i le taimi o le felauaiga o le vai mai le totonugalemu o le falemalama. Manatua e tatau ona e maua le faatagaga talafeagai mo sea ituaiga faaiuga.

Faʻamamaina le faʻamafanafanaina o le afi

O le faʻavae o lenei mataupu faavae o le faʻaogaina lea o afi mafanafana o loʻo faʻamatalaina i luga, lea e fesoʻotaʻi ai le pamu vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga pe a faʻaaogaina faʻatasi ma se suavai, e mafai ona vevela le vai i paipa i le nofoaga o le lauʻeleʻele i le 40 ° C. E mafai foi ona fesoʻotaʻi atu i isi masini afi. I le avea ai o se tulafono, e fesuisuiaʻi ma aunoa ma le otometi, ma o lea e teu ai le malosi.

E le gata i lea, o lenei iunite e faʻaaogaina ai mea leaga i totonu o le atemosifia, aua o le pamu e le faʻaaogaina ai vailaʻau gaosi ma isi punavai o afi. O le iunite lava ia e alu i luga o sina avanoa ma e foliga mai. O le isi avanoa i le pamu e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le vevela i le taumalulu, ae mo le malulu i le taumafanafana.

O le taʻiala o le faʻaogaina o le masini e faigofie lava. E fesoʻotaʻi le iunite i le auala poʻo le aoina o le auala, pe a vevela. O se aofaʻiga o se paipa uumi e faʻafelelei ai le vai. E masani lava o le ethylene glycol, lea e faʻafefe ma faʻasaʻo le vevela. O le paluga vevela e ave i ai i totonu o le pusa i totonu o le kiona, faʻavevela i le 40 ° C, pe a faʻamalosia e tafe le vai. Afai e faʻaaogaina le ea e avea o se mea vevela, e mafai ona vevela i le 55 ° C.

Faʻamamaina o le ea

O le amataga, ma o lea la e le lelei le auala e vevela ai se fale kesi. E aofia ai le faʻapipiʻiina o se paipa, o le tasi itu e alu i totonu o le kiona, ma i lalo o le isi, i fafo, ua faia se afi. O le umi o le paipa e tatau ona tusa ma le 30 cm, ma le umi - a itiiti ifo ma le 3 m. E tele taimi e umi ai le paipa, faʻafefe ma ave loloto i totonu o le potu ina ia mafai ai ona tufatufa lelei le vevela. O le ea lea e alu aʻe mai le afi, e ala i le paipa e ulufale atu i le fale koli, faʻamafanafanaina.

E taua! E tatau ona faʻamauauina i taimi uma le tele o le afi i lenei mataupu. O le mea lea, o lenei metotia e faʻaaogaina e pei o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a fai o le malologa autu.
O le faiga e le o se lauiloa ona e le mafai ai e le eleele ona mafanafana lelei. E masani lava ona faapipii paipa i lalo ole taualuga ina ia le mu ai laulaau o laau. I le taimi lava e tasi, e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le susu, talu ai ona o le faʻamafanafanaina o lea mea e faʻaititia ai le tele ma leaga le aʻafia o laau.

O le isi auala e vevela ai se fale kesi i le ea o le faʻapipiʻi lea o se mea e faʻaleleia ai le ea. I lenei tulaga, e leai se mea e manaʻomia e faʻapipiʻiina ai se tele paipa telefoni. O le ea e vave ona vevela, ma o le gaoioi o le tagata manaia ma lona malamalama e mafai ai ona faʻaaogaina i vaega eseese i totonu o le kiona. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le tagata e le gata mo le vevela, ae faʻapea foi mo le faʻamalosi masani o le potu, lea e talafeagai foi mo le tuputupu ae masani o laau.

Ae o lenei metotia e i ai ona toso. O se vaitafe mafanafana e mafai ona susunuina laau. O le tagata lava ia na teʻena se vaega tele lava. E le gata i lea, e tele lava le eletise e alu ai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le taimi nei, o le pisinisi e ofoina atu le tele o filifiliga mo le vevelaina o greenhouses. O nisi o na mea e talafeagai mo na o mafutaga mafanafana, o isi e mafai ona faʻaaoga i le taumalulu. O le vaega e matua faigofie lava ona feaveaʻi, ma o nisi e manaʻomia ni faailoga tusi i le mamanu o le fale lauʻeleʻele. E totoe na o le fuafuaina pe faapefea ona manaʻomia le manava manava, o le a le mea ua e sauni e goto ma le tele o le tupe ma le taimi e te naunau e te faʻaaluina.