Puleaina o pest

E faʻafefea ona faʻaumatia le vao o le May

I le mafanafana, i luga o le eleele e tele iniseti eseese. O le tele oi latou e maua ai faʻamanuiaga manino: pollinate ma totoina togalaau. Ae o nisi oi latou e sili atu le leaga nai lo le lelei. O nei iniseti leaga o se nofoaga faapitoa o loʻo nofoia e Khrushka. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleagaina e mafua mai i lenei pusi, e tatau ona e iloa poʻo le a le mea e puipuia ai le lelei, ma ia taʻitaʻia i auala e tagofia ai. E uiga i lenei mea ma talanoa i lenei tusiga.

Faʻaleagaina mai le May maile

I le amataga, seʻi o tatou vaʻai pe o le a le mea e matua lamatia ai lenei pusa mo laau. E tatau ona malamalama o le lamatiaga e le na o ona tagata taʻitoʻatasi matutua, ae o aʻaʻo foi. Ma oi latou taitoatasi e afaina i lona lava ala.

O a meaʻai e ono pala

O le faʻaleagaina o le cockchafer o mea taua ia o le taumafa o le iniseti. O lona uiga taua tele o laulaau talavou ma togo o laau. A faʻapea o loʻo ola se paʻu i luga o se fasi fanua, e mafai moni lava i totonu o le masina poʻo le lua ona fusi se tamaʻi laʻau po o se laau.

Afai tatou te talanoa e uiga i mea e fiafia i ai, e fiafia o ia e 'ai nei laau toto:

  • mai mea teuteu: birch, aspen ma isi;
  • mai laau afu: lilac, currant ma isi;
  • mai fualaau aina: apple, sea buckthorn, cherry, plum.

Maybot larva

O Larvae o Mei e maua ai le sili ona leaga. Afai e mafai ona maitauina ma puipuia e tagata taʻumatuaina ni taunuuga e le manaomia o la latou galuega taua, ona oʻo lea i le loloto o laʻau, ma o latou leaga, i le taimi muamua, e le iloa. I le taimi lava e tasi, o se tasi vavao e vavalalata i le tolu tausaga le matua e mafai ona opoina aʻa o se pine pine e lua tausaga i le aso. Lua tausaga e taulimaina lenei galuega mo le vaiaso.

Afai o se tagata matutua matutua o se mea e 'ai e uiga i meaʻai, ona tele atu lea o aganuu o le a aofia ai i le taumafa o le siva:

  • aʻa o le laau: arasi, sulu, pine, vao, birch;
  • vine: strawberries, strawberries ma isi;
  • fualaau faisua: fualaau eseese, sana, pateta;
  • vao vao ma vao mutia.
Iloiloina le fua o le faaleagaina lea e mafai e lenei iniseti ona faatupuina i vaega eseese o lona atinaʻe, o le a fiafia tagata uma i metotia o le taulimaina o le pito i tua ole May. I lalo ifo, tatou te mafaufau i nisi o mea sili ona lauiloa ma mataalia.

Aoina ma le lima lima o vaega o le Khrushchev

O le auala pito sili lea ona taugofie, talu ai e manaʻomia ai le taimi mai le fai togalaau poʻo le faʻatoʻaga. E moni, o se auala sili ona faigata. E sili ona lelei le faʻaaoga i le taumafanafana, pe a oʻo i aʻa, e lagona le vevela, faʻalatalata i luga. O lenei taimi o le tausaga na lava le eliina o se fasi fanua i le loloto o le 10-20 cm ma filifili ma le lima ia pito. Ae ui i lea, e tatau ona tatou malamalama o le a le mafai ona maua.

E te iloa? E masani lava, o lapopoʻa aoina e faʻaaogaina i le fagogota. I luga oi latou, faapea foi i luga o tagata matutua, o le asp, ide, chub ua atoatoa ona maua.

Lauina o le eleele

O lenei faaupuga e faatatau i le satu o le eleele ma le eletise i se auala masani. E maua lenei mea e ala i le lūlū i luga o vaega tonu o le paʻu paʻepaʻe. Ua faailoa mai e tagata tomai faapitoa o loʻo ola se siama faapitoa i luga o aʻa o lenei laau, lea e aʻafia ai le nitrogen mai le ea, synthesizing proteins. Satuina le eleele i le nitrogen, e faʻafeiloaʻi atu i rhizomes o vaʻaiga lata ane.

Ma o le nitrogen o se siosiomaga sili ona le lelei mo le ola o laʻau o lenei paluga, faapea foi ma le tele o vao. O le ala sili lea ona faatuatuaina e tau ai iniseti.

Faaaoga mailei

O faifaatoaga ma faifaatoaga e masani lava ona faia ni mailei e fesoasoani e aveesea ai iniseti matutua. I lenei tulaga, o le fesili i le auala e aveesea ai Khrushcha e mafai ona foia i le tele o auala:

  1. Malamalama malamalama. O le pusa e ufiufi i totonu ma se mea e mataʻutia (faʻapipiʻi le iniseti faapitoa pe gaʻo). O se moli po o se isi punavai malamalama ua faapipii i le pito i lalo o le tane. O le mailei e tuʻuina i le po, e aofia ai le malamalama. E le gata o Mei o le a lele atu i ai, ae o isi meaola faalafua, mo se faataitaiga, pepe-moths.
  2. Lelei manaia. O le fagu paʻu e lua-lita ua vaeluaina ina ia maualuga le maualuga o le maualuga i le 5-7 cm mai lalo. Mai luga ia faia ni pu se fa lea latou te pasia ai le maea. I totonu o le pusa faʻapipiʻi kvass poʻo le vai faʻafefe i le vai. O nei mailei ua tautau i luga o laau. O taimi taʻitasi, e tatau ona siakiina ma faamamaina mai iniseti.
  3. Fufulu ese. I le vaitau e matauina ai le numera tele o tagata matutua, e mafai ona aoina e ala i le luluina o laau poʻo vao. E sili atu le faia o lenei mea i le taeao, pe a oʻo i le maualuga o le vevela o le ea e leʻi oʻo i le faailoga o le + 15 ° C. I lenei vevela, o iniseti e le toaga, o lea e faigofie ai ona latou aoina pe a uma le pa'ū. E masani ona tuʻuina atu vao vao i faga e pei o fafaga.
E taua! Afai muamua, i le tau faasaga i iniseti, na e faʻaaogaina ai iniseti, e le o fautuaina e fafagaina le galala ua gaosia i le manulele. Latou te faaputuputu i totonu o le tino o mea oona e mafai ona faʻamaʻa ai.

Aumai o fili masani

O se isi ala saogalemu e faʻamalo ese ai meaola faʻamaʻi - ia tosina atu i le nofoaga oi latou e fafaga i le May-bug.

O nei mea e masani ona i ai, starlings ma isi manulele. I lenei tulaga, fesoasoani i manulele masani poʻo fafaga. Ae o loʻo i ai isi auala e faʻatau ai manulele i lau 'upega tafaʻilagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai se laau ua oti i luga o le laau, toto se fern poʻo isi vao mafiafia i ona tafatafa. O le a tosina mai manulele. O manu felelei ma tits e fiafia e nonofo i vao ma i totonu o laau mamago.

Ae o manulele e faʻateleina le toʻatele o tagata matutua Ina ia tau i le sasa i totonu o le eleele, e taua le iloa o ai e 'ai le pusi ole May.

Muamua lava, o mea nei e puipui ai, o lo o naunau e saili i luga ma 'ai ia' oti.

E te iloa? Ina ia tosina mai se pa puipui i luga o le 'upega tafaʻilagi, ua lava le i ai o se faaputuga fafie, o se faapalaga o le faapalaga poo se faaputuga laʻau, lala ma laau i le teritori o le woodpile. E mafai ona faʻatau se fale faʻapitoa ma tosina mai meaʻai manu. E taua tele le le tuʻuina atu o le susu, e pei lava o mea e leaga mo lona manava.

Faʻaaogaina o meaʻai ma mea teuteu

O le puipuia o le togalaau ma le togalaau mai iniseti e mafai ona avea ma metotia a tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, sasaa le sua o le sipuni palapala. Mo lona sauniuniga e faʻaaoga ai le sipisi. O le tasi vaega o lea mea e sasaa mai i ni vaega se lua o le vai ma faʻaoga mo le vaiaso. O le taunuuga o le vai e faʻafefeina i le vai 1: 1 ma faʻafefe ai le palapala ile afiafi.

Faʻaaogaina o le iniseti

O le isi fesili nai lo le inuina o pito o le May, pe a manaʻomia ona aumai vave i le vave e mafai ai. I lenei tulaga, o vailaau faapitoa e oʻo mai i le laveaʻi. E masani ona faʻaaoga fualaau faasaina "Bowerin", "Aktofit", "Fitoverm" .

Ua faia i luga o le faavae o vaega o meaola, o le mea lea, e manatu e le afaina i tagata ma nisi iniseti aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe i ai se apiary lata ane.

Mo tagata matutua o lona uiga "Antikhrusch", ae e faia faasaga i isi iniseti. Ma le isi, e le mafai ona faʻaaogaina pe afai ua i ai ni vine i luga o vao, ma o loʻo i ai fua i totonu o laau, talu mai lona 45 tausaga.

Fuafuaga puipui

Ina ia le mafai ona faia ni auala tetele, e taua le faia o puipuiga i le taimi. Faatasi ai ma isi, o le sili ona aoga o:

  1. Faʻaleleia, o lona uiga, o le malutaga o le eleele ma mea faʻapitoa e faʻatonutonu ai le ea ma le vai i luga o le palapala eleele. O nei mea e aofia ai le paʻu o laau, vao vaovao, meaʻai laupapa, lea e puipuia ai ni anufe mai le ulu i totonu o le eleele ma faʻataʻi fua i ai iina.
  2. Afai e talafeagai le puipuia o togalaau ma fualaau vaovao, o togavao e faia i laina 30-40 cm le loloto, lea e faʻaaogaina i le 75% o vaifofo o karbofos.
  3. I totonu o se pakete vai (10 lita) faʻaopopo le afa-sipunipuni o le amonia. O le mea e maua ai le vai e faʻafefe ai moega.
  4. E le gata i lea e fefefe i tua o laʻau tipi ua tanumia i totonu o le eleele, e totogo fatu sinapi. E mafai ona e totoina le sipuni, elder, turnip, lupine poʻo nisi o laau faʻasatau i tafatafa o moega.

E taua! Puela ma le loto malie mo le taumalulu i le gaʻo ma le faapalaga. O le mea lea, afai e le o nofoia se pa puipui i totonu, e lata ane i le taumalulu, e lelei tele le faʻasalalauina o se fusi - e le talia e le oʻai le malulu. Ae e sili atu le tuʻuina o se ata palasitika i lalo o le mea muamua, lea o le a le mafai ai ona 'eli i totonu o le eleele mo le taumalulu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le cockchafer e tele se faʻalavelave, ae mafai ona e tauina. E tele auala e aveese ai mai le saite. O nisi e sili atu le taugata, o isi e le o se mea matautia, ae e mafai lava ona e mauaina le mea sao. Ae ui i lea, ina ia puipuia au fua, e sili atu le faia o puipuiga i le taimi.