Laʻau

Lemon Tree - Faleplant Care

O le tuputupu aʻe o lemoni i le fale ua faia i Lusia mo se taimi umi, o nisi tufuga e mafai ona latou taulimaina seleselega o suamalie suamalie. Fualaau aina e faʻaaoga lelei i le kuka ma vailaau, faʻamalosi i le vitamini C, fesoasoani e faʻateleina le tetee o le tino i faʻamaʻi. Initia poo Saina e taua o le nofoaga na fanau mai ai fualaʻau, latou te tuuina atu le igoa i le vai tipolo - sa faia muamua mai le lemons.

Lemon Tree Summary

Ole laʻau o le lemoni o se mea faʻalelei. O se sui lenei o le genus Citrus family Rutovye. O le lauʻeleʻele talafaasolopito o Saina, lea e faia ai e le lemoni galuega teuteu. I le Vaitau Tutotonu, na talitonuina o lanu samasama lanu samasama e mafai ona faamaloloina ai se tagata mai mala ma lepela. Ae, o lenei mea na sese, ae na o le tasi le fualaau aina e aofia ai le fualaau o le vitamini C, o le mafuaaga lea ua manatu ai o se auala malosi e tetee atu ai i le le atoatoa o le vine. E faʻamalosi ai foi le faiga o puipuiga.

Lemoni totonu - o se teuteuga matagofie o totonu ma le mafai ona maua fualaau aina i le tausaga atoa

Faamatala puupuu o le laau o le lemoni:

  • I le maualuga, e mafai ona oʻo atu i le 3 mita, ae i le fale, seasea i totonu o se fagu pe a sili atu i le 1.6 mita.
  • O laulaʻau o lanu lanumeamata, malosi, mafiafia lanu meamata.
  • O fugalaau e paʻepaʻe, e aoina i se pulumu. Latou te maua se manogi manaia matagofie o le Jasmine.
  • O fugalaau e mafai ona fai i soo se taimi o le tausaga, ae e sili ona malosi i le tautotogo. A maeʻa ona faʻaalia le polo, e tatau ona e faatali pe a ma le 30 aso ao lei tatalaina.
  • Fua (lauiloa i laʻau uma) - fualaau suamalie i se paʻu lanu samasama. Ole umi o lemoni ile fale e 5-9 cm, o le diameter e 4-5 cm. O le mamafa e tusa ma le 50 g.

Faʻalogo lelei! O le oso maualuga o le vevela e leaga ai le fuga. E mafai e le laumoni ona vave faʻavaivai, o lea e taua ai le puipuia o le laau mai nei faʻafitauli.

Faʻamatalaga e uiga i le talafaasolopito ma le faʻaoga

Le mafuaʻaga tonu o le lemoni i Rusia e le o iloa. O fua na aliali mai iinei i se taimi ua leva ma ua taʻua foi i Domostroy. E tusa ai ma se tasi o lomiga, na aumai i Rusia e tagata faatau i sasae. O le talitonuga lona lua e fesoʻotaʻi ma foliga o lemoni ma le igoa o Peter le Sili, o le na aumaia fua matagofie mai le lalani mai Holani. Na faasolosolo ona amata ona faʻaaogaina le laau mo mea teuteu, faʻapea foʻi ma le mauaina o fua.

Talu ai e le faigofie le totoina o lemoni i le fale, e masani ona faʻaaogaina e le au faifaatoaga lau laʻau o lenei vao. Latou te mauoa foi i vitamini C, e aofia ai suauu taua, citric acids. O le tea o loʻo faʻatasi ma i latou, faʻaaogaina e avea ma vaega o deco deco, masks, infusions. Laʻau o loʻo i ai ni meaʻai, ae mafai ona mafua ai allergies.

E mafai e tagata uma ona totoina lemoni i totonu o se ulo, o le faagasologa lava e faigofie

Faamatalaga o ituaiga sili ona lauiloa

E mafai ona avea ituaiga o lemonima ma ituaiga o ituaiga eseese, ua taumafai tagata faʻatoʻaga nei. O le mea lea, e saoloto tagata uma e filifili le mea e fetaui lelei.

Panderosis

Lemon - pe faapefea ona ola ma ola lemoni

O se mea uiga ese lenei, o se oloa o le sopoia o le lemon ma se lemoni. E le o iloa pe faʻapefea ona iloa lenei ituaiga. O nisi tagata suesue e talitonu o le sopoia o se mea e leai, ae o isi e mautinoa e le mafai ona faia e aunoa ma se auala faasaienisi. Tulaga iloga:

  • fualaau laiti;
  • mamafa mamafa - e oo atu i le 100-200 g;
  • o le manogi o le manogi e tutusa ma lemoni, ae o le tofo e itiiti ifo le manaia.

Manatua! Talu ai ona o lenei ituaiga o lemoni e mafai ona fua mai i le fale, e sili ona lauiloa.

Kiev

O foliga vaaia tetele, na aliali mai i le 1994 i Kiev, lea o loo atagia mai i le ulutala. Ona o lona le lelei, e mafai ona tupu ae e le gata i luga o le windowsill, ae faapea foi i togalaau malulu, greenhouses. O le laau lava ia ma ona fua e foliga manaia. Uiga

  • maualuga laau - e oʻo i le 2.4 mita;
  • fualaau aina e mafai ona oʻo atu i le fa taimi i le tausaga;
  • fua o fualaau aina - 500-650 g;
  • faʻaaogaina mo faamoemoega mo meaʻai.

Pavlovsky

O lenei lemoni totonu o le a fiafia i ona tagata ona o le lelei o le gaosiga ma le le lelei. E mafai ona fua mai mo le 20 tausaga, aʻo faʻagasolo le alualu i luma i le matua.

Faʻalogo lelei! E sili atu ona lelei le le faʻatagaina o fualaau aina tele i luga o le paranesi, o le a faasolosolo lava ina le toe maua a latou meatotino aoga ma teuteu.

E ui lava i lona tupuaga o Turki, e manatu Pavlovsky o se ituaiga Rusia, talu ai e mafai ona tupu i le russia o Rusia.

Meyer

O le isi vaega o fatugao o le pulu, lemoni ma le mandarin. Homeland o Saina, lea e faʻaaoga faapitoa ai le laau mo le teuteuina o togalaau ma greenhouses. Faʻailo i fua lanu samasama lapotopoto. I lalo o le paʻu o se tino o se lanu enaena, lea e le maualalo le lipine nai lo lemoni. O le numera o fatu e tusa ma le 10.

O nisi tagata

Mo le tuputupu ae o le aiga, o isi ituaiga e talafeagai:

  • Faamanatuga. Uzbek hybrid, fualaau e amata mai le 3-4 tausaga.
  • Mekop. Laʻau maualuga - e oo atu i le 2 mita, fualaau suamalie.
  • Lisbon. E tele vao tuitui, ae o fua e ofoofogia - ua ufiufi i se paʻu manifinifi e mafai ona 'aina.

Tausiga Tausi

Lemon - pe faapefea ona ola ma ola lemoni

O le tausia o se lemonmoni i le fale e faigofie ma e aofia ai le faʻasusu masani, laʻei pito i luga, ma faʻataʻitaʻiga o puipuiga. E i ai le tele o itu e taua e mafaufau i ai.

Malamalama ma le vevela manaoga

O lenei laau o le itu i saute, o le mea lea e le maualuga le mamafa o le vevela. Mo laulaau e atiae masani, 17-18 -18 luga aʻe o zero e lava, ae mo le fausiaina o pulupulu ma le faia o fua, e taua tele le le maua o le thermometer i lalo +25 25. Afai e le mafai ona faʻamautinoa ia tulaga, e faʻapipiʻi le vevela. O le oso i le vevela e le taliaina, ona e mafua ona o le popole o le a paʻu le lemoni.

E fiafia le lamoni i le la. E tatau ona e totoina i se mea manaia

O le laʻau e fiafia i le malamalama, o le umi o le ao e le tatau ona itiiti ifo nai lo le 10-12 itula, o le mea lea o le ipu e faʻaalia i le itu i saute. Pe a tupu le laau, e taua tele le tuuina atu o afi faaopoopo.

Vaega o le fafaga

Ina ia mafai e le laau ona fua mai, e taua le tuʻuina atu i ai o vai talafeagai - faʻalelei, ae masani.

Faʻalogo lelei! E le mafai ona faʻaaoga le vai malulu mai le tap, e tatau ona tu ai mo le itiiti ifo ma le 48 itula, ma sili atu ona lelei - suia i le tautotogo po o le timu.

Laʻei pito i luga ma manaoga ile palapala

E sili atu le suamalie i laʻau manogi lelei, o le faʻafefiloi o eleele laʻau ma le oneone laititi ma humus o le a suitulaga lelei. E mafai ona e faʻatau le faʻafefiloi o eleele palapala mo rosa. E faʻapefea ona e malamalama e manaʻomia e se laau le laʻei pito i luga:

  • Lanu samasama ua faailoa mai le le lava o le vevela. E tatau ona fafaga le mea talafeagai.
  • O fua laʻau leaga e taʻu mai ai le leai o se kopa.
  • O le matelaina o le gasegase o loʻo faʻaalia i fualaau aina laiti.
  • Faʻamatalaina le leai o se uʻamea i le faʻamamaina o le ape.

Faʻalogo lelei! I le taumafanafana, e faʻatagaina le faʻafefiloi o lemoni ma mea faʻalaʻau (paluga, moa), ma e ono vaivai ai.

O le lalagaina pito sili o le lemoni e faaluaina i le taimi o le taumafanafana, i le tautoulu, taumalulu ma le totogo e le tatau ona faʻafefeteina se laau lelei.

Filifiliga o le lapoa

E taua tele le filifilia lelei o le tele o se ipu mo le lemoni. O lona lautele e tatau ona fetaui ma le tele o le aʻa o le laau. Leai se mea e tatau ona filifili ai ni atigipusa tele. E mafua ai ona faigata le manava ma e mafua ai le pala.

E sili le filifilia o se fagu, ae muamua le totoina o se ipu e tatau ona e saluina mo le itiiti ifo ma le 24 itula. O vaʻa laupapa e lelei foi - latou te pasia le okesene e manaʻomia mo le fale. Mo le faia o le lemoni o le fale, foliga taua, e taua le fausiaina o se pale i le taimi.

Lemon i totonu o se ipu manaia - o se leo fiafia i totonu o le potu

Totoina o laau

Lemoni e faatatau i laau toto ma se umi umi. Totoina mai se ponaivi laitiiti, pe a mavae ni nai tausaga ua liua i se tamai laau laitiiti. Ma o le a mavae atu tausaga, ma o le lemoni ua leva ona avea ma laau tele ma se pale paleni. O le mea lea, o le totoina o le totoina o le togafitiga sili ona taua. Laasaga taʻitasi i lea laasaga o mea e fai:

  1. Tuu le eleele ua saunia i totonu o se fagu fou, i le pito i lalo o loʻo i ai le alavai. Faʻamamaina ma le mama le palapala i totonu o se fagu tuai ma tuʻu mo le 5 itula.
  2. Aveese ma le faaeteete le laau mai le ulo aʻo taofi pea se masima. Afai o le laau e silia ma le 10 tausaga le matua, o ona aʻa e vaeluaina i le 2 cm, mo le talavou e le talafeagai.
  3. O le aʻa o lemoni o loʻo faʻafefiloi i se vai mālūlū mālūlū o le potassium mo le 3-5 minute.
  4. Ua totoina lelei le laau i totonu o se koneteina fou, ua faʻasaʻo aʻa, ona faʻafefeteina lelei lea o le eleele ma faʻafefete. E taua le taofia o lemoni mai le pa'ū, ae e le manaʻomia foi ona faʻapipiʻi le palapala - e tupu aʻe le aʻa i aʻa e leai se okesene.
E faʻapefea ona totoina le lemon mai se maʻa i le fale

A uma ona faʻafeinu faʻamalosi, o le ipu o lemoni o loʻo tuʻuina atu i le penumbra, lea o le a faʻaalu ai se vaiaso. Ona toe foi lea o le laau i lona nofoaga muamua.

Faamatalaga faaopoopo! Iloaina le tuputupu aʻe o lemoni o le a mafai ai e oe ona faʻagata i le taimi. E fautuaina e fai lenei mea i le 5 tausaga poʻo pe afai o le laau e "le toʻa" i totonu o se pusa malo.

Lemu fugalaau

E toatele e fiafia i le auala e fuga ai le lemoni. Muamua, o mai, e tupu i le tautotogo. A maeʻa le masina ma le afa ona fuga lea, ma faʻaalia fugalaau lanu violē ma fugalaau. O le taimi o le fugalaau e 60 aso, ona seti lea o le fua, lea o le a aveina 200 aso (o nisi taimi e sili atu). Tausiga Tausi:

  1. I le amataga muamua o le fugalaau, ua vavae ese mai ai laau e puipui ai le malosi o se laau eleelea. Afai ua uma ona e 20 pe sili atu laulaau, e mafai ona e faʻasaoina.
  2. E leʻo aveeseina i lalo o le faʻamalosi, o le a avea i latou ma ovaries.

Faʻalogo lelei! Faatasi ai ma le tau vevela, o le aliali mai o fua o le a vave ona tupu nai lo le tautotogo.

Lemu fugalaau - o se aso malolo mo lē e ona

Faʻaauau le laau o lemoni totonu

E lua auala e faʻateleina ai le lomoni totonu.

Laʻau

O lala laiti e tipi ese mai le tina, lea e 2-3 laulaau. Mo le aʻaina, tuʻuina i totonu o se faʻafefiloi susu o le eleele lelei ma le peʻa, faʻapipiʻi i se fagu paʻu i luga e puipui ai le vevela ma le susu. O aso uma e faʻaleleia ai le ea, pe a tatau ai, faʻafefe le palapala. A maeʻa 3-4 vaiaso, faʻapipiʻi i totonu o le fagu autu. A maeʻa le isi tausaga - latou te totoina i totonu o se ipu tele, ma a maeʻa le 4 tausaga e mafai ona e faʻatatau i le mauaina o se fua. I lenei vaitau uma, e tatau ona e faʻaauau pea le tausiga o le lemoni.

Faʻalogo lelei! Pe a totoina se lemoni, e taua tele le faia o se alavai faʻavaivai, faʻavaivai i le vai o le mafuaaga autu lea o le maliu o le laau.

Mai le ponaivi

O lenei metotia e taua foi o fatu, aua o fatu o fatu ia o le lemon. E mafai ona maua mai fualaau 'aina suamalie, e aofia ai ma faʻatau i se faleoloa. Ua lava lea e aveese mai ai fatu ma tuu i totonu o se mea e aofia ai peat ma fanua lafulemu ua fefiloi i tutusa tutusa. O le alu ese e aofia ai le fafagaina masani.

Faʻalogo lelei! O fatu o le sunflower e tanumia e tusa ma le 1 cm, o le a tupu mai muamua le tupu pe a uma le 14 aso.

O le lemoni faʻamaʻalo atonu e fiafia i fua laiti, ae maloloina.

Vaʻaia i le fale

O le fesili e popole ai le au fai togalaau i le auala e toto ai le lemoni e leai se tali manino. E tele auala: faʻafefeteina, vaevaeina, faʻasologa. Mo le galuega, e te manaʻomia se meaʻai faʻamalosi, o ona laupeʻa e faʻamaʻi, siama ma faʻamaumauga, faʻatoʻaga vailaau, ata tifaga ma vali paʻu. E mafai foʻi ona faʻatautaia le 'au faʻataʻitaʻi i luga ae o le afi, e vavalo ai lauulu - o le a faʻamalamalamaina ai i latou siama.

Le faasologa o gaoioiga mo le paina o le lemoni:

  1. O siaki e pei o le T e faia i totonu o le ogalaau, ma o se fatugaʻo ma se fasi kelu ua vavae ese ma le totoʻa mai le faʻatau.
  2. I luga o le sikulu, ua toe tulei i tua le paʻu, o se fatuga ua faʻaofiina i totonu o le faʻailoga ina ia fetaui lelei ma le ogalaau.
  3. E tumau pea e afifi ai le nofoaga o le tui faʻamau, ma tuʻu ai mata matala.

Ina ia auai i le galueaiina o lemoni i le fale, e mafai ona e faʻaaogaina se isi filifiliga mo tui - faʻataʻitaʻiga. O faʻasalaga ma faʻamaufaʻailoga faʻasoa, e fetaui ma le lautele, o le a manaʻomia. Faʻasalaina foʻi, i le ogatotonu o lea mea ua faia ai se tipi. Ona latou fesootai lea ina ia fetaui lelei ia mea. Tuu le tui lea ua afifi i le mea faapipii.

Auala vavalalata - o le manaʻoga e tui i luga o se pou, i le fale e seasea. O se tipi pito i lalo e faia i totonu o le paʻu, o loʻo faʻapipiʻi ai le oti ("cuttings"). O keke e ufiufi i togalaau.

Masalo ono ono tutupu, faamai ma meaola faalafua

O le tuputupu ae o le lemoni i le fale e masani lava e le faigata, ae ui i lea, e le lelei le tausiga, e ono tulai mai ni faafitauli. O le laau na sau mai ia i matou mai le vevela o le tau, o lea na te tali vave atu ai i le susu susu, le lava le malamalama, televave pe le lava le suāvai. Afai e te tuʻuina atu ia te ia se tausiga lelei, o le aʻafiaga ole maʻi e laʻititi.

Tausiga tatau - se faʻamautinoaga e fiafia le tagata o lemoni i le pule mo le tele o tausaga

O faʻamaʻi autu:

  • Scab. Mo togafitiga, ua faʻaaogaina Bordeaux.
  • Sooty manuʻu po o le uliuli. E faigofie ona aveese faʻatasi ma se omomi pamu; i le tulaga o le ogaoga o le faaleagaina, o le ae manaomia le faʻaaogaina o tomai faʻapitoa e pei o le "Actara".
  • Laʻu aʻa. O le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le faʻamaina, faʻamaʻi eleele. Naʻo se mea faʻapipiʻi i totonu o se masini malogo e mafai ona lavea ai se laau ua amata ona vego ma oti.
  • Gumming e mafua ona o le tele o le suauu i le palapala. O le laau ua aafia ua totoina i totonu o le eleele sili atu ona lelei, ma faʻafeinu lelei i le vai mafanafana.

O faʻamaʻi sili ona leaga o lemoni o le fale, o aphids, iniseti iniseti, ma miti vaʻaia. E sili ona lelei le vaʻaia i latou i le taimi ma faʻaaogaina ma le lima, pe o le ae faʻaaogaina vailaʻau, lea o le a aʻafia ai le lelei o fua.

O le mauaina o se fualaau suamalie papaʻe i le fale e moni

Aisea e lanu samasama ai launiu i totonu ma le mea e fai i lenei tulaga - o se fesili lea e taua mo tagata amata ma le au fai togalaau. O le mafuaaga autu o le totoina o fualaau aina i eleele leaga, o le laau e leai ni meaʻai mo atinae masani, lea e aafia ai le atinae. O le fafagaina o mea maʻalaʻau o le a fesoasoani.

Faʻalogo lelei! O faʻafitauli e mafai ona aʻafia ai le aʻa poʻo le aʻago. E tatau ona faʻamautinoa le puleaina o le faʻavaivai: i le tulaga muamua, ia faʻaitiitia, i le lona lua - ia faʻamalosia.

O lē e ona lava lemoni fale o le ai ai galuega masani i aso taitasi. E leai se mea leaga i ai, ua lava lea e faʻamalieina lelei ai manaoga masani. A maeʻa ni nai tausaga, o le a mafai ona e fiafia i tafaoga matagofie o le siosiomaga.