Potatoes

Faʻamatalaga, uiga ma foliga o le totoina o pateta o le Kiwi

O le ituaiga o le potato o Kiwi o se tasi o mea e sili ona taua, lea e iloga i le foliga le masani o aʻa ma le fausaga o le pa. O lenei ituaiga e le masani ona maua i faleoloa ma i luga o fata a le CIS atunuu, o le mea lea o le toatele o le au faifaatoaga e le masani ai. Ae ui i lea, e toʻatele le au faifaatoʻaga e fiafia i Kiwi pateta ona o lona televave i tekonolosi mea taufaatoaga ma fuaga masani. O le mea lea, mai le tasi pateta o le pateta e mafai ona aoina e tusa ma le afa pakete o aʻa. Lalo o se faʻamatalaga o le tele o pateta Qiwi, faapea foi ma mataupu faavae o lona totoina.

E te iloa? O le ituaiga e igoa ia Kiwi ona o le upega masani ma le lauulu o le peel ma le siosiolio o le fualaau aina, lea e foliga mai ai le fualaau aina e pei o se kiwi oona. O le ituaiga na gaosia e le au faifaatoʻaga i le aai o Zhuk, Kaluga Region, Rusia.

Kiwi Potatoes: GMO pe leai?

O le tele o faifaatoaga amateur e manatu o le Kiwi eseese o le Belarusian, talu ai ona o le taimi lava e tasi na i ai faatasi ma ituaiga Lasok, Temp ma Belarusian-3. Ae ui i lea, o nei na o ni tala, ma, o le mea moni, o ituaiga eseese uma lava. Ona o le mea moni o loʻo i ai ni faʻamatalaga laiti e uiga i le kuka o le Kiwi, o loo finau pea nisi o fai togalaau pe o saogalemu lenei fualaau faisua pe o se GMO - o se fatu gafa. E i ai le manatu o le taimi e le faaleagaina ai se ituaiga e le Colorado potato beetle, o lona uiga o se siama-fili o lenei iniseti ua faʻaofiina i lona gaʻo. Ae ui i lea, o lenei tekinolosi ua manatu ua leva le taimi.

O le mafuaaga e le osofaia ai e le Colorado potatoes le ituaiga o Qiwi o le i ai o le bio-cellulose i lona tuufaatasiga (fualaau fualaau aina lea e fefefe mai le meaola), lea e taia ai laulaau o le laau e faaaoga ai le ala masani o le sopoia. Ma o le faateleina o le lauulu o le peel o loo faailoa mai ai le taunuuga o le fausiaina o aganuu ma le sopoia o meaola, ae le o le faalavelave i le fausaga o le gene. O le mea lea, o le kuka o le Kiwi o se ituaiga saogalemu.

Kiwi pateta: uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga

O le manogi o Kiwi o se tasi lea o ituaiga o ituaiga pateta sili ona lelei i fua o fua. Vaitaimi vave, o lona vaitaimi matua - e oo i le 120 aso, e faalagolago i le tau ma le tau. O le maualuga o le susu o loʻo i ai se faatosinaga sili: i le lava itumalo e tasi, faatasi ai ma le totoina e tasi, o le taimi o le matua e eseese. Ole maualuga o pipi, e mafai ona oʻo i le 40-80 cm. O laulaau e vevela, lauulu, emerald lanumeamata i le lanu, faʻatasi ai ma pito faʻamau. O fua o pateta o le lilac pupula. O fualaau o le potato Kiwi o se foliga e le masani ai, foliga tutusa, faatasi ma ni itu faataamilo ma se paʻu masi. O le paʻi i aʻa e matua vevela lava, o le paʻu e manifinifi. O le aano o le kiona-e paʻepaʻe, ma o se paolo malulu, e matua vevela ma e manaʻomia se vevela umi atu nai lo isi ituaiga. O ituaiga o le pati Qiwi e iai se tasi uiga taua - o ona fatu e tupu tele pe tele, e le tupu se mea laitiiti.

Faʻapitoa le totoina o pateta Kiwi

O le totoina o ituaiga o Kiwi e mafai ona avea ma auala faaleaganuu, pei o isi ituaiga uma. Ae ui i lea, o loʻo i ai togafiti faʻatulagaina e mafai ai ona e maua le maualuga maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e le au faifaatoʻaga le totoina o se fua i le auala Dutch. Mo le kuka i le Kiwi, o loʻo maua mai ai mataupu faavae o le totoina o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Taʻaloga o le tau

Totoina o taimi mo itulagi o le vasa o le tau - o le faaiuga o Aperila - o le amataga o Me. E sili atu le lelei pe a faʻamafanafanaina le eleele i le + 7 ... +9 ° C i le loloto pe a ma le 10-12 cm ma pe a le toe matataʻu fulufulu, talu ai latou e lamatia ai le seleselega i le lumanaʻi.

Tulafono faʻavae: nofoaga, fuafuaga, tekinolosi

O le tulaga ese o lenei ituaiga o loʻo i ai foi i le mea moni e le totoina fatu: o mea e sili ona lelei mo le totoina o le suka i le Kiwi e totoina fatu. Aganuʻu fiafia i le la, mafanafana ma nofoaga mafanafana, lea e aʻafia ai le tele o le seleselega. O le faʻatoʻa totoina o pateta i eleele oneone, lea e tatau ona saunia mo le totoina ia Setema. Mo le faia o lenei mea, o le pito i luga o le eleele ua lūlūina i le loloto o le 18 cm, pe a uma ona faʻaaogaina le muti. Atoatoa mo le fafagaina o le phosphorus ma le potassium. Ina ia mafai ona sili atu le tamaoaiga o pateta, e mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau faʻasa. O le taimi muamua lava na faia i le tautoulu, ma le lona lua - i le amataga o Me. A o lei totoina, e tatau ona faasaoloto le palapala mai vao ma toe faʻaleleia. O le polokalame o le totōina o le pipi Kiwi i le auala Dutch e maua ai mea faʻapitoa:

  • lua laina lata ane o pateta - vaeluaga - lua laina - va. O le mamao i le va o moega e tatau ona itiiti ifo i le 70 cm. E tatau lea mea ina ia mautinoa ai le mafai ona gafatia o mea tau togafitiga laiti.
  • o le mamao i le va o le totoina o tubers e tatau ona itiiti ifo ma le 30 cm;
  • O fatu totō e le faʻafefe, ma ufitia i le eleele mai itu uma.
Afai e matauina fautuaga uma i luga o meaʻai, o lenei metotia o le totoina o le a mafai ai ona aoina le maualuga o le gaosi: pe tusa ma le 2 kilokalama o pateta mai le vaomatua.

E taua! O le loloto o le totoina o fatu e faalagolago ile ituaiga o palapala. I mea leaga, o le a lava lea e faʻalauteleina ai le mea e totoina ai ile 5-8 cm, i le suauu ma le podzolic - e manaʻomia le 10 cm.

E faʻafefea ona totoina ituaiga o pateta eseese o Kiwi: mea faʻapitoa o le tausiga

O le Potato Kiwi e matua le mautonu i le tuputupu ae. O le mea lea, o le a mafai e faifaatoaga uma ona atinaʻe lenei ituaiga i lana lava fuafuaga. Mo le vaitau atoa o le tuputupu aʻe, o le moega e faʻafefeteina. Faʻaauau foi ona faʻaleleia le palapala ma le veleina. Fertilizing faʻatasi ai ma le faʻamalaina o le mineral suavai e faʻatolu ona faia: mo le taimi muamua i le amataga o le taumafanafana, o le lona lua ma le tolu - faatasi ai ma le umi o le sefulu aso.

Eseese teteega i faʻamaʻi ma meaola faalafua

O le kuka i le Kiwi o loʻo i ai se isi uiga iloga i le faʻamatalaga o le ituaiga - tetee atu i meaola faalafua. O le fala o le Colorado potato ma le telefoni e toetoe lava a le osofaia ia laulaau laiti ma pi o pateta. E pei ona taua i luga, o le mafuaaga muamua mo lenei mea o le i ai o le bio-cellulose i laulaau o lenei ituaiga, e le o faʻamaʻiina e faʻamaʻi. O le mafuaaga lona lua, o le ituaiga o Kiwi e matua faigata lava ma lauulu lauulu lauulu, lea e paʻu ese ai iniseti ma le mafai ai ona tuʻuina a latou fua. I le faʻaopoopoga, o lenei ituaiga e le aafia i le tuai o le paʻu, paʻu, macrosporosis ma isi faʻamaʻi viral faapena.

Kiwi Potatoes: Seleseleina

O le tau o le ituaiga o lona fua maualuga, o le 20 kilokalama ma le 1 kg o le totoina o fatu. Talu ai o le Kiwi o le pateta ua tuai, ua masani ona faia le seleselega i le faaiuga o Setema - i le amataga o Oketopa. Palu falaoamata pateta - o se faailoga o le taimi lea e selesele ai. E le gata i lea, ia iloa pe ua matua aʻa, e mafai ona e eli i luga o se togavao mo le asiasiga. O mea uma na gaosia i le pateta ua vave faʻagogo, ona ave lea, aveese pe a manaʻomia le pala ma auina atu i se potu poʻo se isi nofoaga malulu mo le teuina.

O le mea lea, talu ai uiga eseʻese o le faʻamatalaga eseese, na maua ai e le Kiwi potato pateni le tele o tali mai le au faifaatoaga o loʻo tupu pea i luga oa latou fuafuaga. Faʻatasi ai ma ona lelei uma, o loʻo i ai pea i le Kiwi o pateta se maualuga maualuga o le tausia o le lelei ma o loʻo teuina mo se taimi umi e aunoa ma le leiloa o latou foliga muamua ma le tofo.