Lafumanu

Totoina o povi mai le lafu tele: mataupu faavae

I totonu o se faatoaga toetoe lava o soo se ituaiga, o loo i ai pea lava le veleina o manu. O se vaega taua lenei o le lafumanu, lea e tele lava ina fuafuaina le tupe mama ma le toe foi mai ile tausiga o povi. I le talafeagai ma le taimi na faia ai le filifilia o meaola e mafai ai ona faʻaaoga lelei le lafumanu. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i mafuaʻaga ma ituaiga o vili, pe faapefea ona fuafua le tulaga o le filifilia o povi.

O le a le mea

O le faʻaaogaina o lona uiga o le filifilia ma le faʻatagaina (lafoaia) o povi mai le lafu manu tele mo mafuaaga eseese (soifua maloloina, faʻatau, fasi). O povi teenaina o ē sili ona vaivai, o maʻi, ma meaola e le lelei le faʻaleleia i tulaga tau le siosiomaga. O le seleseleina o loʻo faʻatinoina ina ia faʻamalosia ai le gaosiga ma faʻateleina faʻamatalaga mai le lafumanu.

Le iloiloga o le tulaga o le lafu atoa ma le lelei o manu taitasi, o le faʻaogaina o meaʻai povi.

E taua le faia o filifiliga e faʻavae i luga o mataupu faavae o le tamaoaiga, talu mai lona tulaga maualuga, e pei o le maualalo, e aʻafia ai le lelei o le gaosiga.

O mafuaʻaga autū mo le faʻatau

O se tasi o mafuaʻaga autū mo le faʻanoanoa o le tausaga lea o le manu. Ae ui i lea, o se mafuaaga le mautonu, ona o le matua lava ia e le o se faitioga o filifiliga, ma e oo lava i le 10-tausaga le matua e mafai ona teuina i totonu o le lafu e aunoa ma ni faafitauli, e maua ai le suasusu lelei.

O le isi mea, a oʻo i le matua, o nisi o manu e ono faʻaitiitia ai le gaosiga, faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona atiaʻe, ma o le faavae lea mo le faʻatau.

Vaʻai foi: o le a le mamafa o se povi ma le mea e faalagolago i ai.

O mafuaaga autu mo le filifilia o povi susu:

  • toesea o le gaioiga e mafua mai i faʻamaʻi vaʻaia ma le gynecological and pathologies (30% o le faʻamamaina);
  • maualalo o le susu ma isi lafu manu (25% o le suaina);
  • maʻi faʻapipiʻi e leai ni faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi, e aofia ai limo ma fao (18% o le fufulu);
  • mamanu o le susu (13% o le faʻamalosi);
  • isi mafuaaga.
O maʻi o le tino o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le filifilia o povi. I le averesi, o le pasene o le faʻasalaina i faatoaga e 25-35%, ae mafai ona faateleina lenei fuainumera i le 40-50% ma le faʻalauteleina o le lafu ma le faateleina o le gaosiga o susu. O le tele o taimi, o le pasene o le faʻataunuʻuina e faʻatupulaʻia tele pe afai e sili atu ma le 50 ulu i le tasi tagata faigaluega faifaatoaga.

E tatau i leoleo faʻanofo ona mafaufau i le fausaga o le u, o le faiga o le faʻaaogaina ma le excretion o le susu, ma ia iloa ai po o le a le mea e iloa ai ma togafiti o togafitiga o laʻau susu ma le uʻu o susu i povi.

Pe a maua ni povi fou mo le faʻamoemoe o le faʻalauteleina o le lafu, o tagata fou faatoa taunuu mai e mafai ona aumaia faʻamaʻi pipisi i le lafu, lea e faʻapupulaina ai foi le faʻataʻiina o manu.

E tusa ai ma fuainumera mai ituaiga faʻatoʻaga, e tusa ma le 50% o manu e ola ai manu o tamai povi o le lactation muamua ma le lua. O lenei mea e matua le aoga mo le faatoaga, aua e 1-2 tausaga le tausiga o le povi ao lei oʻo i le matua tausaga na o le totogi, o lea e tatau ai i faifaatoaga ona faia taumafaiga uma e faateleina ai le "ola umi" o povi.

Totoina o vaega

O le filifilia o manu e mafai ona faʻamoemoe ma faamalosia.

E te iloa? I le taimi nei, e tusa ma le 1.3 piliona povi i le lalolagi. O taitai i le fausiaina o povi o Initia, o Europa ma Pasila.

Taulai

I lenei tulaga, o loʻo i ai se filifiliga o manu ola maloloina mo le sui fuafuaina o se vaega o le faitau aofaʻi, faʻatau atu i isi faʻatoaga. O lenei ituaiga o viliina e faʻamaonia le tamaoaiga.

Faʻamalosia

Faʻamalosia le faʻamaʻalogaina o povi e le o faʻamoemoeina ma e masani lava ona tupu ona o mafuaaga na:

  • mastitis Na te faia i povi e maualuga le gaosiga ona o le le lelei o tekonolosi tekonolosi, fafaga ma le le tausisia aiaiga o le taofia;
  • gaioiga toe fananau;
  • maʻi pipili. O le tele o taimi e faʻaalia i le tulaga o le lameness. E mafua ona o le tumu i mea e aofia ai, fale le lelei, le talafeagai lelei, ma isi mea. Talu ai ona o le gasegase e mafua ai le tiga ona o se manua, o lenei mea e mafua ai ona faaitiitia le fiaai ma, e tusa ai ma le gaosiga o susu;
  • faʻafitauli i le taimi o le maitaga ma le paʻu. Faatasi ai ma faʻafitauli o faʻalavelave, gasegase, gasegase, manua o le auala na fanau ai, ma isi mea faapena. I moa ma le faʻanoanoa fanau, o le maualalo o le susu o le gaosiga o le susu e toetoe lava a matauina i taimi uma. Le mafuaʻaga mo lenei mea leaga - o le solia o le taumafa ma le fafagaina;
  • faamai e le mafai ona fesootai i totonu;
  • faʻamaʻi ma le leʻologia leioiology.
Faamai o vae - o se tasi o mafuaʻaga mo le fafagaina o povi

E faʻafefea ona fuafua le maualuga o manu feʻai

O le pasene o le faʻamamaina o meaola e mafai ona faʻatulaga i le faʻatulagaga lenei: % i = 100% / T.

I lenei faiga, o le T o lona uiga o le numera o tausaga o loʻo faʻaaogaina ai se povi. O loʻo iloa le pasene sili ona tele o le paʻu o luga o luga o luga o le faʻavae o le muamua ma le lua tausaga, ona faʻaititia le maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻaaogaina povi mo le 5 tausaga, ona avea lea o le pasene o le paʻu ile 100/5 = 20%.

O le a aoga mo oe le sailia o faʻamaʻi masani o povi ma foliga o latou togafitiga, faʻapea foi ma le faitau e uiga i mafuaʻaga, aʻafiaga ma togafitiga o faʻamaʻi o atigivae o povi.

E le gata i lea, o le maualuga o le faʻamaʻaloga i totonu o se lafu faapitoa e mafai ona faʻatulaga e se isi auala: UV =P. lautele /Pv I lenei faʻatusa, P. P. Faʻamatala le numera o manu ua litaea mo se vaitaimi faapitoa. P. le lautele o le numera atoa o ulu o le lafu, lea e aofia ai foi ma fanau ma tamai povi faatoa taunuu mai.

E faʻafefea ona taʻavale i le lafu

E taua le faia o le filifiliga i vaitausaga uma o le faitau aofai o tagata, e taua foi le filifilia o meaola e ala i le matua ma le soifua maloloina:

  1. Uterus. I totonu o lenei vaega, e tatau ona suʻesuʻeina gafatia gafa o tamaʻitaʻi. Afai e tulaʻi mai ni faafitauli i le taimi o le faʻamalosi po o le taimi o le paʻu, o le a teena foʻi fafine, aua e masani lava pe a maeʻa le pagatia, e i ai a latou faafitauli faʻalesoifua maloloina e le mafai ona faʻamaonia pe leai.
  2. Gaosiga. E mafai ona tumau le 'eleʻele mo le 14 tausaga, ae fautuaina e toe sui e faifaatoaga i le 2-3 tausaga e aloese ai mai aʻafiaga faʻatasi. Gobies e tatau ona avea ma vaega maualuga o le gaosia, ia maua le malosi o le muscular. Iloilo ma filifili le tagata gaosi oloa e tatau ona avea ma auala faʻasoa mo le lelei o le fanau e tupu mai.
  3. Talosaga. I le iloiloga o le tamaititi, e tatau ona fua le mamafa i le fanau mai, pe a fesuiaʻi i meaai mautu ma i le faagasologa o le tausia, e tatau foi ona amanaia fua o le tuputupu ae. O le mea e maua ai le maualalo o le tuputupu ae poʻo se tulaga maualuga i le lumanaʻi o le a sili atu ona faʻaalia ai le maua o fua maualalo.
  4. I le matua. E masani ona faʻaaogaina povi susu i le 6-7 lactation. Mo le filifilia, e tatau ona faʻatusatusa le maualuga o le gaosiga o le susu i le lafu manu ma faʻaalia tagata taʻitasi maualalo faʻamaulalo.
  5. Mo mafuaʻaga tau soifua maloloina. E tatau ona mataʻituina le tulaga o le soifua maloloina o le pepe mai le fanau mai, faʻataʻitaʻi suesuega i le 3, 9 ma le 12 masina, ona taʻitasi tausaga.

O le mea lea, o le vevelaina o povi o se mea taua, taua tele i le faiga o manu. E tatau ona faia se taʻutaʻuga mautu i le filifilia o meaola, e faʻatonutonu ai le pasene o filifiliga ma, pe a faʻaleleia, vaavaai mo le mafuaʻaga.

Matou te fautuaina e mafaufau i auala e tausia ai povi.

Ina ia faʻaleleia tupe maua, e tatau ona e taumafai e faʻalautele le taimi aoga ("taimi o le faʻaaoga") o tamai povi, saunia ia i latou tulaga lelei o le tausiga, microclimate, meaʻai, ma mulimuli i auala ma tulafono o le susu, siakiina pea o latou soifua maloloina.

Vitio: faʻatusatusa le maualuga o le lūlūina o povi