Fualaau aina

Faʻalavelave e le i mafaufauina o pipi mūmū: o se fualaʻau aoga mo tane

O le pata mo le tele o seneturi ua mavae, o se tasi o fualaau lauiloa sili ona lauiloa i meaai Rusia. E avea ma mea taua mo le sauniuniga o le borscht, tele salata, meaʻai ma ipu autu.

Ae ui i lea, e toaitiiti tagata e manatu e faaopoopo atu i le tofo, beets o loʻo i ai faʻalālōlōina meatotino ma ua faʻaaogaina ma le manuia i vailaau faʻaleaganuʻu mo le tele o seneturi i se laina.

E le gata i lea, o le a matou taʻu atu, nai lo le aoga o lenei fualaau aina. O ai e tatau ona aloese mai lona faaaogaina. E faʻapena foi ma suʻega lauiloa e faʻafefe ai faʻamaʻi eseese.

Vaega o le tuufaatasiga o le aʻa mumu

O fualaʻau aʻa e aofia ai le tele o meaʻai, minerale ma vitamini (sili atu faʻasologa o vailaʻau, mea e gaosia ai caloric ma mea taua o le beets, matou te taʻuina i lenei tusiga). Ona o lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea masani ma faʻaaogaina e togafitia ai soʻo se maʻi. I faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo, faʻaaogaina beets i mataupu nei:

  • togafitiga ma le puipuia o faamai o le cardiovascular system;
  • o se vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto;
  • anti-inflammatory and disinfecting agent;
  • togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le ate;
  • faʻamamāina o gallbladder taʻavale;
  • toefuataiga o puipuiga o le tino ma faateleina le lelei;
  • manuia aoga i luga o okeni o le faaaliga vaaia;
  • faʻamalosia le sooupu.

Beetroot o se fualaau tulaga ese, o lea e aofia ai peta pati. O lenei vailaʻau e taua tele mo le tino o le tagata, aua toe faʻafoʻisia ana galuega tau feusuaiga ma faʻaleleia le mafai.

E tusa ai ma fuainumera o le soifua maloloina, e sili atu i le 30% o le malosi o le tamaʻitaʻi i le 45 tausaga le matutua ua i ai faafitauli i le gutu prostate. Ma afai o nei faamai e le amata ona faamalolo i se taimi tatau, ona mafai loa lea ona tupu taunuuga. O le mea lea, e tele fomaʻi e fautuaina e aofia ai ipu mama i taumafa a tane. O lenei fualaau faisua e mafai ona taulimaina ma le totoʻa ia vailaau paʻu ma taofi le tupu aʻe o maʻi mama.

I le faaopoopo atu i le beta-carotene, o le aʻa o le aʻa e maua ai le tele o minerale (iron, zinc, iodine, calcium, ma isi mea) ma toetoe o vaega uma o vitamini e sili ona talafeagai mo le tino o alii.

Mea aoga mo le tino o le tane

O aoga o beets mo tagata o soo se vaitausaga e le mafaamatalaina: o aʻa aʻa e maua ai se aafiaga lelei i le tino, pe lelei pe kuka, faapea foi ma teuteuga po o mea inu (e mafai ona e aoao e uiga i mea aoga o lenei fatu laau ma le vailaau kemine o pipi ma le kuka) .

E ui lava i le talitonuga masani o le togafitiga o le vevela e fasi ai mea taua uma i fualaau faisua, o beets kuka e leai ni mea e sili atu nai lo mea fou (O faʻamatalaga e uiga i le fea o pene e sili atu ona aoga mo le tino - kuka pe faʻasaʻo, faitau i lalo). A uma ona kuka i le aʻa, o loʻo totoe pea le tele o vitamini ma minerale e maua ai le faʻafouina o le malosi i luga o se tagata ina ua maeʻa le galuega faigata. Ma o le fiber, lea o loʻo mauʻoa foi i fualaʻau 'aina, e mafai ona aveese faʻamaʻi ma toxins mai le tino.

O talofa lapopoa ua taʻua o se tasi o togafitiga sili ona aoga mo tagata mo le faamamaina o le toto ma le toe faʻaleleia o sela ate. E le gata i lea, e faʻaleleia ai le faʻalaumalieina, faʻasaʻo le toto maualuga ma toe faʻafouina ai le iodine i le tino. O nei mea uma e taua tele mo le "malosi" faʻafeusuaiga, o le toʻatele o ona tagata ei ai faafitauli ma le mamafa o le mamafa ma le ava malosi.

E tatau foi ona tatou taua le sua o le peti. O le vai na maua mai fualaau faisua fou e matua mauoa i le zinc ma isi elemene e maua ai se aafiaga lelei i galuega tau feusuaʻiga i alii. O le mea lea, i le tulaga o faafitauli i le fausiaina ma le faateleina o le malosi, o le vai pia o se auala lelei. O se mea faʻapitoa, o le faʻateleina o le mana "tane" ma e iai sona aoga aoga i le tino atoa.

O ā mea ma o ā tulaga e mafai ai e le aʻa o fualaau aina ona afaina ai le soifua maloloina?

E ui i le tele o ana mea aoga, e le fautuaina ia beets e faʻaaoga i nisi tulaga. O lenei mea e mafua ona o faʻamaʻi masani masani poʻo faʻamaʻi o loʻo i totonu o le gaioiga mamafa. E faʻaseseina ia beets i tagata ma faʻafitauli faʻapitoa:

  • ogaoga matautia ma le i ai o le maʻisuka;
  • maʻi faʻamaʻi pipisi e mafua mai i faʻalavelave o le gastrointestinal tract;
  • o le i ai o maʻa fatuga;
  • mafaufauga;
  • allergy ma le le faapalepale i vaega o aʻa.
Faʻasalaga tele, o le fualaau faisua e tatau ona faʻaumatia e tagata o loʻo i ai se vailaʻau i le fatuina o maʻa fatu.

Oxalic acid, o loʻo aofia ai i le tele o meaʻai i beets, e mafai ona mafua ai le faʻamaʻoʻoina o molimula mūmū i totonu o le tino. Ua amata ona latou faaputuputu i fatugaʻo, lea e tau atu i le fausiaina o maa.

E tatau foi ona e faaeteete i tagata o loo mafatia i le maʻi pipili. O le tele o le faʻaaogaina o fuālaʻau mata e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi.

O le a le tele o fuālaʻau mata ma kuka e mafai ona 'ai i le aso?

O le tulafono autu i le faʻaaogaina o soʻo se oloa mo togafitiga faafomaʻi o le faʻaleleiina. O le Beetroot e leai se faʻalavelave. I le faʻaopoopoga, e tatau i tagata taitoatasi ona faʻatusatusa muamua mea na mauaina ma aʻafiaga le lelei o beets i le tino.

E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, mo tamaloloa, o le aso fautuaina ole fua ole aso ole 1-2 fualaau faisua fou o le tele ole lapoʻa poʻo le 1 ipu vai inu. O le faʻaaogaina o beets i le kuka kuka e mafai ona faia i ni aofaiga tetele.

Aʻo leʻi amataina se togafitiga e tatau ona faʻamautinoa o le taumafaina o se fualaau aina o le a le taitai atu i se faʻaleagaina soʻo se faʻamaʻi i le tino. Afai e le mafai ona e filifilia lenei mea, e fautuaina e feutagai ma se fomai tipitipi.

Fualaau faʻapitoa

I le tele o tulaga, ina ia faʻaleleia le tulaga atoa o le tino, ua lava le aofia ai o se aʻa i le aso i lau taumafa. Ae peitai, ina ia ausia le maualuga o le lelei o le aafiaga pe a aveeseina se faamaʻi faapitoa, e fautuaina e faʻaaoga togafitiga faʻamaonia.

  • Fufulu le ate. O le isu o le isu e faʻamalo lelei ai le toxins ma e iai sona aafiaga "malu" i le tino. Ina ia e manaʻomia:

    1. Ave 1 le lapisi o laʻau ma fufulu mama.
    2. Aua e te laulauina ma tuu i totonu o se fagu ma kuka i se vevela vevela seia oʻo i le afa kuka.
    3. Ave ese le fualaau faisua, siaki i totonu o le mea lelei ma faapipii i totonu o le teuteuga.
    4. Salu se isi 20-25 minute.
    5. Faʻafiafia ma faʻailo le decoction e ala i le susu.
  • O le oloa e maua mai e tatau ona faʻaumatia i totonu ole 200 mita 4 taimi i le aso. A uma ona maua, ia fautuaina e ave se tulaga faʻavave ma tuʻu se mea mafanafana mafanafana i le ate.

    O le maualuga o le togafitiga e 10 aso.
  • Mo le prostate adenoma, o le vai pusi o se togafitiga sili ona lelei.

    1. Ina ia saunia, e tatau ona e ave sina fualaau faisua talavou, fufulu ma fufulu mama.
    2. Ona tatau lea ona e faʻaaogaina se suʻai pe faʻafefiloi le fualaau faisua i luga o se mea lelei ma togi i le gau.
    3. Aʻo leʻi faʻaaoga, e manaʻomia le taofi o le sua mo le tele o itula i le pusaaisa.
    4. E fautuaina e faʻaalu 150ml 3 taimi i le aso i luga o se manava gaogao ae leʻi 'ai.
  • O le sua o le Beetroot e faʻaaoga foi e faʻaleleia atili ai le malosi. O le sauniuniga e masani lava e le ese mai le fua muamua. Ae ui i lea, i le faaopoopoga i le sua o le paluga, e manaomia le faaopoopo 1 tbsp. sipuni seleni suamalie ma parsnip. O nei mea e fai ma "natura faʻaitiitia" o le mana tane, ma faʻatasi ai ma pusa latou te maua ai le maualuga o aafiaga lelei i le gafatia.

    O vai inu ua saunia i le tautala 100 ml 2-3 taimi i le aso. E le gata i lea, o lona faaaogaina e fautuaina mo tagata uma e avea o se mea e puipuia ai, tusa lava po o le a le matua ma le i ai o faʻamaʻi pipisi.

  • Pipi suamalie mo le faateleina o le malosi. E tusa ai ma le toe suʻesuʻeina, o le faʻaaogaina pea o le aʻa e maua ai se aafiaga lelei i iuga mulimuli o tagata taʻaalo.

Mo le saunia o le sua, ua fautuaina e physiologists ma failautusi le faaaogaina o fualaʻau laititi talavou ma se lanu mumu sesega. Ma e tatau ona e faʻaaogaina naʻo le pito i lalo o le fualaau faisua.

O le beet, faʻapitoa foi o le kesi, o se mea aoga tele ma taua. Faitau a matou tala e uiga i le auala e aoga ma leaga ai le soifua maloloina o tagata, ma pe aisea e tatau ai ona faʻaaoga e tamaitai.

Faaiuga

Beetroot o se mea masani lea e fetaui lelei mo le faʻaumatiaina o faʻafitauli o tagata. E le gata i le tofo lelei, aʻafiaga aʻa e mafai ona faʻaleleia le tulaga lautele o le tino, e faʻamamaʻa le toto o toxins, ia faʻaleleia le galuega o le gastrointestinal tract ma le ate, faʻapea foi ma le toe faʻaleleia o galuega tau feusuaiga. Ae peitai, ina ia taofia le tupu mai o faʻafitauli, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi ao le i amataina togafitiga.