Laʻau

Fuga vine vine-vine Faʻaliliuga i lou fale mafanafana

O vine, e pei o le leai o se isi aganuu, e teuina i le mafanafana o sua o le eleele ma le susulu o le la. Ma e le o se mea na tupu. E moni, e tusa ai ma se tala anamua, o le Earth ma le Sun o matua o le vine. O le lanu o le fua na faalagolago i la latou tausiga. O le mea moni na latou matua i lalo o le malamalama o taeao o le taeao, na tuuina atu ai e matua se lanu piniki maaleale. O i latou na sasaa i itula o le aoauli o le aoauli, na maua ai se ata auro. Ma oi latou na matutua i lalo ifo o le ufiufi o le leva o le po na maua i fuga lanumoana ma le lanumoana o se po vevela-vevela.

O tafola tetele e tolu o le eseesega o le Suiga

O fua o le vine ua le talafeagai i lenei tala. O lona valivali na foliga mai o se mea sili ona manaia - o le piniki auro ma fulufulu mafiafia ma suiga. O le tusitala o lenei vavega e faatatau lea ia Viktor Krainov, o se faʻatoʻaga mai le aai o Novocherkassk, o le tusitala o le sili atu ma le 45 ituaiga faʻapitoa o le aganuu. Na ia taʻua lana galuega sili ona lelei "o se mea moni lava ma se pa" i totonu o le lotoifale o fualaau aina. Ioe e te faia! O le mea moni, i le lisi o uiga taua o le eseesega o loʻo lisiina:

  • meatotino maualuga pisinisi o fualaau aina;
  • togi maualalo;
  • le toesea le aoga o le lanu mumu i le faagasologa tuputupu ae.

E tolu ia taʻavale autu: e mafai ona e faʻalagolago ia i latou i le faʻavasegaina atili ma mo i latou e mafai ona e saogalemu le fautuaina o lenei ituaiga mo le faʻalauteleina i luga o fale tetele ma laiti.

O le Liua na pa'ū i totonu o faʻamaumauga o le RF State Register mo le Puipuiga o Faʻatoaga Na ausia i le 2014 talu ai ona ua tuua e le tusitala lenei lalolagi, ma sa faʻaauau pea ona galulue tagata faʻapitoa i le ituaiga. O le ituaiga o foliga na maua e ala i le sopoia o ituaiga Kishmish Luchisty ma Talisman na foliga mai ua matua faamanuiaina lava. O le amataga o le taumafa na o le 105-110 aso na mafai ai ona totoina fualaau aina e le gata i totonu o le eleele faʻaleaganuʻu mo viticulture, ae i totonu o le vasa vaʻaia o Rusia, lea o le umi o le mafanafana o le tau mafanafana o le 3.5-4 masina.

O le lanu o fua o le Liua e mafai ona eseese mai le auro i le piniki. E faʻalagolago lava i le maualuga o le susulu o le la.

Toeititi lava atoatoa le suiga

Aisea e toetoe lava? Ioe, ona o le eseesega e tele atu uiga lelei nai lo mea le lelei. O le aganuu na pauu i mea e fiafia i ai e le gata mo le au faifaatoaga poto masani, ae faapea foi mo le amataina. A uma, o le galue ma le faʻamautuina o au vine vine i luga o lea mea e le sili atu ona faigata nai lo le totoina o pateta.

O se cultivar lelei mai Kaliningrad i Urals

Mai le faʻamatalaga na faia e le setete. e ala i le tusi resitala a le Rusia, o lona uiga o vine o le liua i lalo o soʻo se tulaga o le tau e maua ai se vaomatua o le laasaga e aunoa ma se faʻaaloalo i le paʻu, aʻo tumau pea le tofo lelei, maketi ma le mafai ona feaveaʻi. O fugalaau e faʻataunuʻu ma le lelei o le pa'ōina; o le mea lea, e le manaʻomia le vailaʻau mo le toe totoina o fualaau o isi ituaiga poʻo le faʻafefeina o mea i totonu o le faatoaga. O fualaau vine e fai ai le tele o fuifui vine o le kesi-kesi, lea, ma le tausiga lelei, e maua ai le maualuga o le gaosiga. I lenei tulaga, o le tele o le tasi fuifui vine e mafai ona eseese i le lautele mai le 500 i le 1200 kalama, ma i nisi tulaga e sili atu i lenei mamafa. O fua tetele e tutusa ma le mamafa o le 10-11 kalama, o le umi e oo atu i le 4 cm ma se paʻu laititi, e foliga mai e matua manaia ma oona. O se suka maualuga i fua - e oo atu i le 20 g, na maua uma ai le suamalie ma le suamalie malie. E tusa ai ma taunuʻuga o le tofo, o le vasega na faʻamauina e tagata tomai faapitoa i le 8.5 points.

Eseese Transfiguration ua mafaufauina e tele-fua. O fua e fua i le 4 cm le umi

Faatasi ai ma tagata tomai faapitoa, o le liua ua manatu o se ituaiga o laulau, ae le o lona uiga o le gaosia o le uaina i totonu mai le fale ua solia. I se isi itu, o le vai e liu suamalie, suamalie, suamalie ma atoatoa e aunoa ma ni asu o le uaina.

Afai tatou te faʻaopopo i le faʻamatalaga le maualuga o le gaosiga o oloa, faʻateleina le malosi o le kiona, ma le teteʻe atu i faʻamaʻi vine i luga ae o le averesi, matou te maua le ituaiga lelei mo le ola mai Kaliningrad i Urals ma mai le itu i saute o Karelia i le mamao o le Itumalo o Krasnodar.

O le averesi o le palasi vine O le suiga e tusa ma le 800 kalama

O le mea lautele, o le susulu o le la i le tele o tausaga o galue ai faʻamaonia lona igoa - Liua. Na ia faamaonia foi e le gata ina suia i le lanu, ae ia fetaui foi ma uiga fesuiaiga o le tele o itulagi o Rusia, Iukureini, Belarus, o le Baltic states, ae le o le taua o le Transcaucasus ma Central Asia. E taua le matauina o vine vine mai le nofoaga i saute o loʻo i ai le avanoa e selesele ai faʻalua 2 tausaga i le tausaga - ia Iulai ma Oketopa, ma maua ai lona gaosiga i le 20 kilokalama mai le vine. E le o fualaau uma lava e mafai ona maua sea limafoai!

Suiga o Vai Eseese

O le tulaga o le tusitala o le tusiga ma le tagata nofo mafanafana, o lē na i ai vine o lenei ituaiga i luga o lona ono selau, ua tatau ona lipotia ia faaletonu. Ma e na o le lua lava i latou:

  • O le ituaiga e le talafeagai mo itulagi o loʻo i ai malulu malulu i luga aʻe -200C, mulimuli ane, o le Transfiguration e faatatau i le ufiufi aganuu.
  • O le vailaau e manaʻomia ai le tausiga faifai pea, mai le siakiina o fua muamua pe a faʻatau mea totō ma faʻauʻu i tekinolosi o le fausiaina o se fale malulu.

Ina ia aua le faia au lava mea sese pe a tutupu vine vine, ua fautuaina e suesue se mea na tupu i se tasi tagata. Atonu e aoga. O le mea lea, tatou te agai atu i vaega o le galueaiina.

Faʻamatalaga o tagata atamamai ma tagata fou

Le ituaiga lea e leai ni au faitioga. Sei tatou fai atu, mo se amataga, e taua le totoina, o lea, e pei ona latou fai mai ai, o le muamua pancake e le o lumanaʻi. Talia ma lanu e taʻitasi mo tagata taʻitasi. I loʻu malamalamaaga, o le mea autu e mausali, tumau ma faʻatupulaia. Ma le mea uma, o isi ituaiga na ou le fiafia ai.

serg74//vinforum.ru/index.php?topic=223.20

O lenei vine e tupu i le avanoa lafoaia o le la, o lona uiga o le lanu e auro

E aofia i le totoina o vine mo le 5 tausaga. Eseese Suiga - o le vine lona lua ua totoina i luga o lona tuatusi. Le mea e sili ona faigata i le alu. Faamaoni, vaivai o le alu pea i luga o laasaga. Latou te ola e peiseai e le oi latou lava. Afai e le selesele, o le a leai se aoga o fua.

Elena//fermerss.ru/2017/10/23/vinograd-preobrazhenie-opisanie-sorta-foto-otzyvy/#i-3

O le tausaga lenei na ou maua ai le fua muamua o le Liuaina. Faʻapipiʻi i le ogatotonu o Aukuso. O lenei mea e mafua ona o le soona galue. E tatau ona tatou tumau pea i le faaiuga o Aukuso. Matou te fiafia i ai. Fualaau suamalie suamalie. Oona, suamalie, malie. Ou te leʻi maʻi. Taʻu se tasi tautau e tautau. Sa ou tautau toetoe atoa ia Setema. Na tumau pea le tofo. E tele vine na malepe, ae leʻi pala. Na timu timuga. Mo aʻu - o se tauvaga sili atu ia Pleven.

Vitsya//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=16314

O fua lelei atoatoa ma se lanu lamolemole ma se suamalie suamalie - o le miti a le uaina vine

Tekonolosi faʻatoʻaga mai le filifilia o laau toto i le totoina i le eleele

Masalo, o se tagata e leai se masaniga o le a foliga mai o se faiga faigata o tekinolosi taufaatoaga. A uma mea uma, e tatau ona e faitauina fatugaʻo, ma faʻamalosi le meafaigaluega, ma faʻaaoga le fugalaupapa e tusa ai ma le polokalame, ma fausia alavai, ma mea e selesele ai le seleselega. Ae leai se mea e sili atu le suamalie nai lo fua na tutupu aʻe i ou lava lima. Ma o lea - i le mafuaʻaga!

Filifiliga o mea e totoina

E tatau ona faʻatau faʻatau pe o vine vine i totonu o faleoloa faʻapitoa, pe afai e faʻamautinoa le tele o mea e aunoa ma ni faʻalogona o le faʻafeusuaʻiga. Pe a faʻatau se totogo i fale tutoatasi poʻo mai i tuaoi i le atunuu, e le mafai ona e mautinoa o sea faʻamaoniga.

Pe a filifilia aʻa, e faʻapitoa le taulai atu i aʻa, poʻo le aʻa o laau totō, ma le fugalaau ma fua o fua o le laau. Ae o aʻa, e tatau ona malolosi ma saʻo - e aunoa ma ni faailoga o le faaleagaina, o le vavau, o le tuputupu ae atili ma le paʻu o le paʻu i luga o le ua. E le tatau ona i luga o le aʻa o le frostbitten, lapisi po o nofoaga mamago. A uma, o aʻa o le fatu lea o le laau, ma afai o latou tulaga o se mea e leaga, o le a vaivai le fatu, pe afai ei ai.

Afai o aʻa o le fatu lea, o fatuga o fatu o le fatuga o ona lima ma vae. Leai ia i latou - leai se gaioiga, leai se suiga, leai se fugalaau, leai se fualaau aina! E na o se laau avanoa, e le mafai ona tuʻuina atu ni fatu. O le mea lea, o le i ai o le 3-4 pipiʻi maloloina i luga o le vavaeina po o fualaau e manaʻomia! E sili atu ma le tasi le fatuga fatu fatu 9-11 cm le umi e manaʻomia foi.

Ole umi ole umi o le fatuina ma aʻa e tatau ile 40-45 cm le umi. Shank e mafai ona puupuu - 30-35 cm.

O mea lelei o le totoina o vine, e malolosi aʻa ma tasi fatu fatu

Tuu i lalo o le vine ma galuega sauniuni i le tautoulu

O se nofoaga mo se tovine i le lumanaʻi e filifilia i le tautoulu, pe afai o le aʻafiaina o fualaau aina ua fuafua mo le tautotogo e sosoo ai.

Talu ai o vine o se aganuu la, o le nofoaga e tatau ona filifilia i le matala e mafai ona mafai ai i le la, ae puipuia mai matagi i matu e se pa poʻo puipui o le fale. O le tofo ma le lanu o fua o le lumanai e faalagolago i luga o le saite saʻo. O le mea moni, i le la o le lanu piniki mumu o le Transfiguration ua faʻapipiʻiina e se kuluga mafanafana o le paʻu. I le paolo - o le lanu e tatau ona tumu i fuga-piniki, ae aunoa ma se lanu auro, ma o le a maua mai ai fua o le eletise.

I le tautoulu, o le eleele e eliina i le tasi ma le afa puʻu totonet, faʻasusu i humus, peat humus ma i lenei setete e tumau pea e taoto i lalo seia oʻo i le tautotogo. I masina o le tau malulu, o le a malolo le eleele, o le palapala o le a sosolo, o vailaau i totonu e faia mai le eliina o le a faʻaaogaina. O le vaega mo le eliina e fuafuaina mai le faʻatulagaina o le avanoa mo le tasi fatugaina o le 90-100 cm. E fautuaina e ufiufi le peʻa eli i luga o se ata vevela, ae mafai ona e faʻafefe lenei laasaga i le tautoulu ma faʻafeiloaʻi i le tautotogo.

Totoina o togalaau ma le tautotogo lagolago

E amata ona matou toe totogo ma se eli. E maua mai i le amataina o le mafanafana o le vevela ma le mutaaga o le taufaʻamataʻu o pulu i luga o le eleele. Peitai, e le manaomia se faagasologa o le kiliva i le taimi nei, pe a fai o le suaina o le autumn o le maualuga ma le loloto. Mai mea e teu ai togalaau, ua na o se paluga po o se talo e manaʻomia mo le faʻaosofia ma le faʻaolaina o le eleele muamua na eliina le eleele ma le okesene. E le gata i lea, o pu e faia i le loloto o le 40-50 cm, lea e faʻaluaina faʻamaʻiina i le suamalie ma le superphosphate granules. E matua faasaina le aumaia o soʻo se muti fou poʻo se mea e le faʻafefeteina, ina ia le mu ai aʻa pe aumai i totonu o ni vaega eleele.

A o faagasolo le galuega ile eleele, e tatau ona tuʻuina atu le taimi i fualaau mo le faʻaleleia ma le faʻalauiloaina. A aunoa ma i latou, o le totoina o aa i le eleele i lalo o tulaga fou o le a tutupu o le a tiga ma umi. O le mea lea, e manaʻomia e pepe le fesoasoani.

Laʻau ola maloloina lelei ua saunia mo le totoina ile eleele

E amataina le taualumaga, e pei o le faʻatauina o meafaitino, faʻatasi ai ma se suʻega o fualaau mo lo latou malosi ma le soifua maloloina. Afai o le taimi e amata mai le taimi na maua ai i le taimi o le totoina i le eleele, e maua mai e le laau ni mea fou fou mai i le pulupulu, ona tatau loa lea ona ave ese, ma tuua na o le fualaau sili ona tele. Ma i le taimi lava lea ia aveese fualaau matago ma lau laau mama i le tausaga ua tea, pe afai ei ai. O le pito i luga o le ogalaau autu ma fagu laufanua ua aveesea, ma ua na o se vaega o le meaʻai e lima ona mata. Ole aʻafiaga o aʻa e le sili atu i le faailoga o le 15-17 cm. O le isi, o aʻa e tuu i totonu o se atigi pusa vai i le vevela o le potu faatasi ai ma le faaopoopoina o mea faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, "Kornevina" poʻo le "Humata". I totonu o se siosiomaga talafeagai, o le aʻa o laau talavou e mafai ona oʻo atu i le 24 itula, faʻaleleia ma tumu i suavai i le faʻatali o latou itula o le totoina ile eleele.

Vaʻa i fafo

Sa i ai ni nai taga na totoe seia oʻo ina maeʻa le faʻaleleia. O le aʻa o le fatu, saunia e tusa ai ma tulafono uma, ua tuu i lalo i totonu o se lua, faasaʻo ma eli ma se palapala palapala. Afai o le fatuina ma se pulu e avea ma mea totō, o ia lea o le a faʻavaeina le vine atoa. Afai o le aʻa o aʻa i totonu o le eleele, ona na o le 2-3 mata-fatuga e tatau ona tumau i luga ae o le eleele. O fua o le a tutupu i le lumanaʻi o le a amata mai ia i latou. Afai na e faʻaaogaina le faʻapipiʻiga, ia mautinoa ia mautinoa o le nofoaga o le faapipiiina o le gasolima e 3-4 senitimita luga aʻe o le eleele.

O le tele o le fausiaina o se fatu i le taimi o le totoina o le ki lea i lona alualu i luma alualu i luma

Faʻasalaina o se laau talavou e faia i le vai manino ma e leai ni mea faʻaopopo. A uma le faʻamaʻa, o le fatuga e ufiufi i le eleele i totonu o le laulau lona lua, ma o le mea o loʻo siomia ai o loʻo faʻafefeteina i alofilima. E faʻafefete uma ma faʻafefeteina ina ia aveesea ai le ea mai le vaeluaga eleele, lea e masani ona avea o "fale" mo le tele ma le faalavelave i le atinaʻe tatau o le laau.

Maea i totonu o le taʻamilosaga lata ane-o loʻo i ai foi se elemene sili ona taua. A uma mea uma, o le a avea ma paʻu matagofie faalenatura i totonu o le tovine, e tusa lava pe o le paʻu o le paʻu, o le vevela po o le vao, o le a taofia ai le susu mai le aʻa, puipuia le ogalaau ma aʻa mai slugs, oi latou e fiafia pea e feinu i luga o togi.

Tausia vine i le taumafanafana ma le autumn

Viliina o vine, e ui lava o loʻo faʻatulagaina e avea o se aganuu e manaʻomia le tausiga masani, ae o le mea moni e leʻo se mea faʻafefe. O le uluai totoina o se fatuga e pei o le piliki muamua i pisinisi. Na ia faʻamaonia saʻo - o lona uiga o le a le tatau ona e faasaʻo, faaopoopo, toe faia se mea mulimuli ane. O le mea lea, vave lava, mai le taimi o le totoina, e manaʻomia mea uma ona fai ina ia le afaina tele le vine.

Manaomia o le palapala

O le ki mo le manuia i le totoina o vine o soo se ituaiga o le tausia lea o le susu i le eleele. O se tamai togavao o le a manaʻomia le faʻamautuina o le suavai seia oʻo i le fugalaau ma le faʻaaogaina o ovary O eleele vevela i le liʻo lata ane, e pei o le lapisi e ufiufi i palapala, e leaga ai aganuu. Na o le suāsusu masani e tuʻuina atu ai suamalie talafeagai uma i le laau.

Afai o le nofoaga o le suavai i luga o le laupepa e pei o le a susulu pea aʻa, e tatau ona fausia se alavai. Ina ia faia lenei mea, eli se ogalaau papaʻu i tala ane o le ogalaau, lea o le a maua ai se alavai o le sili atu o le susu mai aʻa.

Afai e itiiti le susu i le liʻo lata ane, ma e le o toe ola le fatu, ona laveaʻi lea o le mulch mai le humus, peat, sawdust. E ufiufi le avanoa i le va o le puipui o le malu puipuia o le 3-3.5 cm. O le taofiofi e taua tele i le tautotogo, pe a le o lava le mafanafana o le palapala. I le tau mafanafana, e le tatau ona faia le mafanafana mafanafana ina ia aua neʻi faʻafefe ai luga o aʻa.

Faʻaaliga ata: tulaga o le fuga, fuaina ma teuteuina

Le matafaioi o fomaʻi

Fertilizing o se taimi taua i viticulture. I totonu o se eleele e leai ni mea taua, o le a leai se faʻalauteleina o vailaʻau faʻasolosolo poʻo le faʻaluaina o fua. E tatau i le vao ona maua:

  • nitrogen, e nafa ma le fausia o le lanu meamata;
  • phosphorus, saofagā i le faateleina o le ovary ma le atinaʻe lelei o le fua;
  • paluga, o se aafiaga lelei i luga o le fafie o le vine;
  • uʻamea, apamemea, ma le zinc lea e faʻateleina le teteʻe o maʻi;
  • calcium, faaitiitia le faiga o le matua ma le pala o laau;
  • boron ma le sulfur, e nafa ma le metabolism ma le tuputupu aʻe o le chlorophyll i suauu;
  • magnesium ma le kasikoni, lea e puipuia ai le matua ma le paʻu o laulaau.

O faʻalavelave uma lava o micro-elemene elemene e tatau ona paleni lelei - naʻo le taimi o le a galue ai o se au e tasi e ausia ai sini tutusa. O le laulau tuʻufaʻatasia o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani ia te oe e faʻaaoga saʻo.O faʻaputiga o loʻo faʻaalia i le kalama i le tasi vao.

O le tautotogo, o le laei muamua lava
(atonu)
Laʻei pito i luga 10 aso ao leʻi fugaina (Iuni)O le aʻafiaga muamua o le tau vevela luga luga o ofu (vave Iulai)Lona lua o taumafanafana i luga o laei pito i luga (vave Aukuso) Taumafa o aʻa i le maeʻa o le seleselega (Setema - Oke.)
NitrogenUrea po o le ammonium nitrate, paluga mamago 50 gUrea 40 g, faaopoopo atu i organicsFafagaina mea e tutusa ai.
le mea lea e faia aʻo lei fuga. Ae o le faʻaogaina o mea uma e faʻaititia e le afa. O lenei laʻei pito i luga e fai ai le seleselega o lenei tausaga, ma tuu ai fugalaau o le tausaga a sau.
Fualaʻau pailatosiaPaluga superphosphate, paluga mamago 40 gSuperphosphate 20 g
Salt salt, 10 g
O vaega uma e lua e faaopoopo atu i totoga.
Pailatosia superphosphate 50 g i le vai. Laʻau felafolafoaʻi.Superphosphate 20 g
Salt salt, 10 g
O mea e faʻaaogaina ua faʻasaina i le 10 lita o vai.
Faʻapipiʻi faʻapipiʻiHom poo OksikhomAiga, Oksikhom
Faʻamaʻi faʻamalosi mo vineIsi mea e faʻamago ai granula: Mortar, Meister-AgroIsi mea i le taumafataga:
Florovit, Crystal, Calimagnesia
Isi: Crystal, Kalimagnesia
Laʻau faʻamaʻiLafu uilaLaʻau paʻu e tusa ma le vai 1:15Manua vine, peat, humus

Faʻataʻitaʻiga: Faʻatauga mo vine

Toa vine

O lapisi ua taua o se tasi o meaola faalafua. Latou te fafagaina i le meli, ma faatulaga ai ni mea e iai, e faʻaleagaina ai le lelei o fua ma la latou faʻalauiloa. Auala e faʻafefete ai otaota e vaevaeina i totonu o masini, vailaʻau ma vailaʻau. O masini e aofia ai:

  • mailei mai pusa palasiti ma paʻu i totonu;
  • ato masi ua ofuina i luga o paʻu.

O le mailei e aofia ai afa e lua o se fagu palasitika. O le suavai suamalie e sasaa atu i totonu o se tasi oi latou, lea e tosina ai ni afifi

O nei metotia e lua e tele taimi e alu ai, aua o se tasi o lapisi e aumai faatasi ma ia le selau o ana uo. O le aveina o mea uma e le talafeagai. O le tuʻuina o taga i luga o le 300-500 fusipaʻu e sili atu ona faigata. O laau totō faʻatasi ma se manogi malosi, e pei o le basil, mint, lemonia lemoni, geranium garden, wormwood, coriander, ma tarragon, o le a fesoasoani e foia ai le faafitauli. Latou te le fefefe e le gata o afu, ae o isi iniseti leaga, e fiafia i le vine vine.

O le manogi ma le vevela o laau, o le mea e leaga ai, o le a le afaina ai aphids, moli vaʻavave, thrips, leafworms, scutes, ma isi faʻamaʻi. Afai oi ai ni faailo o lo latou i ai, e aofia ai: laʻau i le lua, puʻu vaivai, uʻamea o laulaau, lanu enaena - ona tatau loa lea ona e alu atu i sauniuniga insecticidal. I le pusa fesoasoani muamua a le fai togalaau mo lea tulaga, Intavir, Fitoverm, Calypso, Aktofit, Omayt e tatau lava ona i ai. E tofu i latou uma ma a latou lava faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Omight o loʻo faʻatulagaina e avea o se vailaau faʻamalosi pe faʻamaonia. E aoga Calypso e aʻafia ai iniseti mumu: leafworms ma fugalaau fuga.

Pe a aliali mai pepa, togafitiga ma iniseti e tatau ona vave amata

Ae faʻapipiʻi masini ma vailaau faʻasolosolo e feutagaʻi ma i latou, e mafai ona faʻaaogaina le pamu pisa poʻo le vailaʻau vailaʻau, ma o fua o vine ua lūlūina. Ae peitaʻi, a uma ona aoina fua o fua o loʻo togafitia i nei metotia, e tatau ona fufulu maeʻaeʻa seia oʻo ina maeʻa ona faʻaaogaina vailaau vailaʻau.

Maʻi ma lo latou puipuia

O se vine e aunoa ma se taimi talafeagai e faigofie ona osofaia e faamaʻi. E faigofie ona latou puipuia nai lo le togafitia. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le polokalama o loʻo tuʻuina atu i le mataupu ua mavae, o le a le gata ina faʻamautinoa ai le tuputupu ae lelei, fuga ma le fua o fualaau aina, ae faateleina ai foi le tetee atu o laau i le tele o faamaʻi. O le uiga sili ona lelei o ia mea o loʻo i lalo:

  • Mildew po o le paʻu palapala. O le faʻamaʻi e amata i fasi laulaau i luga o le laʻau, ona avea ai lea o se upega pipiʻi, faʻapipiʻi faʻatasi ma tumutumu ma vine. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ua faʻaleleia le palapala ma le malulu o le ea. Mo le faʻasolosolo aʻo le i fuga, o loʻo aofia ai sauniuniga apamemea: Hom, Aksih, Polykhom.
  • Oidium poʻo le paʻu paʻu. Oidium o loʻo faʻaalia i se paʻepaʻe paʻepaʻe luga o laʻau ma fua, faʻapea ai ma se manogi le lelei. O le maʻi e tupu ona o le le lava o le susu, pe ona o se suiga tele i tulaga o le faʻamamaina. O sauniuniga o le sulfur colloidal o le a fesoasoani e foia le faafitauli.
  • Paga o le kanesa. O le vine vine e mafai ona aʻafia i le faʻamaʻi, lea e faʻaogaina ai le moli i lalo o le paʻu. O le faateleina o le tele, na te maligi ai le paʻu, ma faia ai ni cavities i totonu o le aʻa e faigofie ona maua i pala. O lea ituaiga o anomaly e masani lava o se taunuuga o fulufulu mafiafia ma le taumalulu o le vine e aunoa ma se malutaga. I le mauaina o le kanesa, e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete le tuputupu ae, ma o le nofoaga o le tipi e tatau ona togafitia i le Bordeaux vai poʻo se vaifofo o le sulfate uʻamea.
  • Lacrosis ua vaʻai. O lenei maʻi faʻaleagaina, faʻaalia i le maliu o meaola i luga o le paʻu. Auala e puipuia ai le Autumn, e pei o le loloto o le eliina o le eleele faataamilo i le ogalaau, seleseleina o laulaau paʻu, afaina le vao, togafitia o fatu laau aʻo lei totoina ma se vaifofo o le 4% o le sulfate sulfate, o le a fesoasoani e puipuia le necrosis.

Faʻasologa o Ata: Faʻaliliuina o faʻamaʻi vine

I se tasi o tusiga, e le mafai ona talanoa e uiga i faʻamaʻi uma ma viral viral. E tatau ona e manatua e mafai ona maua pe mai le tausiga le talafeagai, pe mai le eseesega e le fetaui ma tulaga maualuga o le faatupulaia o le eria.

Tausisi ma fale mo le taumalulu

O le teuteuina e tāua tele i le faʻatoʻaga ma le fua tele. E le gata i lea, o le a fesoasoani le vine vavao i le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese. O le mea lea, e le mafai ona i ai ni vine e aunoa ma le teuteuina. E faia i le tautotogo ao lei tupu le fatugao po o le tautoulu. E talitonuina o le 7-8 mata i luga o le paranesi e tasi ua lava lea mo vine o Liua. O isi, pe'āfai e tele, o loʻo aveesea e le aufaʻataʻitaʻi. O le fua fautuaina o laʻau mo le vine e tasi ua faailoa mai e 26-28.

A aunoa ma le teuteuina ma le fuaina o vine vine, e le mafai ona e faʻalagolago i le seleselega vine

O fuālaʻau fugalaau e faʻaumatia. Na o le tasi lava e totoe i luga o se tasi totogo. A leai, o le a gaosia e le laau le tele o pulumu laiti-berry, o lona tofo o le a matua ese lava mai meatotino ua folafolaina e le au faifaatoaga.

Faʻapena mo le taumalulu e faʻatinoina i le maeʻa ai o le fafagaina o le tau. Ua aveeseina le vine mai le lagolago, ua teuteuina e le 75% seia oʻo ina puipuia ai totoa moni e lua, punou i le eleele faatasi ai ma le fesoasoani o togalaau vao. O le poloka o le poloka o loʻo mulched with humus ma ufiufi i vaomatua po o le vevela. Faatasi ai ma se palanikeke, o le a lelei ma vevela fua o le vine - o le a latou malolo e aunoa ma ni faafitauli seia oʻo i le vaitau o le a tupu aʻe.

O le toʻatele o faipule faʻapolokiki oo tatou taimi ua faʻamalosia ma faʻamalosi e faʻapipiʻi i le uaina ma vine, aua o se pisinisi manumalo-pisinisi. O le suiga o le a mautinoa le fiafia i tagata uma na filifili i se suʻega e tupu ai. O le a le avea ma se fusi, lea e le mafai i le mataupu autu, o le a avea ai le manogi o le tovine - o se tasi o fiafia sili ona fiafia o le olaga.