Fua o le gaosiga

O le a le mea e aoga mo le soifua maloloina o tagata?

I uluai faailoga o faʻamaʻi eseese, e toʻatele tagata e gauai atu i gaʻo ma meaʻai. Afai e te faʻafesoʻotai lau fomaʻi muamua ma mulimuli i le metotia, ona mafai lea ona fesoasoani moni le "falemaʻi" masani. O nisi e faia foi ni oloa faapitoa o togalaau togafitiga, o le manuia o le vaitau ua uma ona amata. Matou te aoao atili e uiga i le aoga o le uila, ma o le a lona faʻaaogaina i vailaau masani.

Vailaau faʻamaʻi

O le laau le mafaatusalia i lona tuufaatasiga o le a maua ai le feteenaiga i le tele o sauniuniga "falegaosi". O ona laʻau ma ona fatuga e tele elemene taua ma tuufaatasiga. O lea, na o le tasi le protein iinei e 25%, ma o le fibone e tutusa. O meaʻai ma amino acids e laiti, ae o loʻo iai foi -3% ma le 1.4%. E aofia ai foʻi:

  • Vitamini o vaega B, C, E, K.
  • O suauʻu (gaʻo, taua) ma le resin.
  • Ole numera tele o vailaʻau faʻasaina, e aofia ai le tulaga muamua mo le siama ma le salicylic.
  • Pigments.
  • Beta pati.
  • Isoflavones ma flavonols (momonetin, pratoletin, kaempferol, ma isi).
  • Glycosidic faʻatasi ma sitosterol vaega.
Fugalaau e aofia ai le 5-6% o gaʻo gaʻo. E tusa ai ma lo latou taua, o fatu - o le tele o suauʻu manogi oi totonu ia i latou e sili atu i le 11%.

E taua! O le meli e maua mai i na fugalaau e tatau ona mafiafia. Afai e ofoina mai e le tagata faatau se oloa e foliga mai o le siva, e tatau ona e iloa o se mea sese.
E fetaui lelei ma lenei fausaga, o lenei togavao ua faʻamautu lelei i togafitiga faʻaleaganuʻu. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o le ituaiga o mea e faʻamalo ai mea e faʻamalolo ai e lauiloa mo, ae le galo e taʻuina faʻamaʻi.

Mea aoga

Clover e tele mea lelei. O mea tonu nei:

  • Faʻafefeteina le mumu ma faʻamalulu le fulafula.
  • Faʻamama le toto ma faʻamalosi puipui o toto toto.
  • Faʻatulagaina le fatu.
  • Faʻaitiitia le mamafa o le toto (e le gata i le faʻaleagaina ma le faʻatautaia).
  • Aafiaga aoga i luga o le tino.
  • Faʻasaʻo le ulu o le ulu o le tino.
  • Faʻatoʻaina le gasegase.
  • Galuega e pei o se tonic.
Manatua o meatotino aoga o lenei mea totino e le muta iina. O le uʻamea o le vao o se mea sili ona sili ona maualuga o le tino o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le afaina ma le gasegase. O le tele o le phytoestrogens e faʻapitoa mo faafitauli ma le soifua maloloina o tamaitai - i le taimi o taimi o le tiga o le tiga e fesoasoani e faʻafefe ai lagona le fiafia.
E te iloa? E tusa ai ma le tala o le Irish, o St. Patrick, faatasi ai ma le fesoasoani a le ogatotonu, na tuliesea ai gata uma mai le motu. E le gata i lea, o tu ma aga a Katoliko ia te ia le faʻamatalaga o le talitonuga o le Tolutasi, ma e le o iai foi nei laupepa.
Laʻau ma mo le puipuia. O le mea moni e faʻapea o le faʻaauau pea ona taumafa, flavonoids e fafaga ai meaʻai ma le okesene, ma faʻaitiitia ai le matua o le tino.

O le isi mea iloga o le laau o lona "meli". O se mea lanu meamata ma se tofo lelei o se tasi o mea aupito sili, soo se tagata tausi manu o le a faʻamaonia lenei mea.

O laau ma vao e maualuga le lelei o laau toto o: linden, pear, willow, cherry, viburnum, paluga mauga, hazel, fusi, phacelia, faamanualia, ola, manu felelei, coltsfoot, hyssop.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le lisi e sili ona manaia. O le mea lea, e talafeagai le iloa pe faʻapefea ma pe o le a le taimi sili e aoina ai mea aoga taua.

Sauniuniga o vailaau faafomai

E faigofie le aoina o le aofaʻi tatau o le "potion": o le totoa e tupu toetoe lava i soo se mea io tatou latitudes. O le mea moni, e tasi le faʻataʻitaʻiga - e sili le lelei le 'ave le mutia, e sili atu le tuʻuina o taimi ma feʻaveaʻi solo i tafatafa ane ma vaomatua. O le mea aupito sili ona lelei, o faʻamalologa o meatotino e faʻaalia i fugalaau, filifilia i le pito o Me - i le amataga o Iuni. Ua aveeseina faatasi ma laulaau pito i luga (o le mea ua taua). Ina ia faʻamalosia le aʻafiaga, e mafai ona e tipiina le aʻa.

Ua faʻamago le paʻu i le paolo, aloese mai le oso o le la. I le taimi lava e tasi e tatau ona lelei le vaʻaia o le potu. O le toʻatele e faʻaumatia vave mea uma pe a maeʻa ona aoina, ona faʻalafola lea i fafo ma se mea molemole mo le faʻamago.

E taua! Pe a faʻamago, latou te taumafai e liliu le mea na aoina pe a ma le 2-3 taimi i le aso. I le tulaga lelei, e tatau ona faia lenei mea i le 6 itula.
A faʻamago le "vailaʻau," tuʻuina i totonu o se pusa tapuni. E mafai ona fai se taga poʻo se taga pepa, ato poʻo se pusa. E mafai ona e faʻaaoga nei fualaau mo le 1 tausaga - e pei o le "matua" o meatotino taua o tau o togalaau ua leiloa. I le tasi taimi, na matou talitonu i le tele o faamanuiaga o le clover, ae o le gaioiga malosi, o le afaina ai foi o le tino e mafai ona aliali mai. Ina ia taofia lenei mea, sei o tatou tilotilo i le faia ma le fua o fualaau faasaina.

Recipes, faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu

E i ai se tulafono auro i vailaau (e oʻo lava i le "le faʻatagaina"): o maʻi taʻitasi e iai lona lava vailaʻau. O le mea moni, e le mafai ona e faʻafefiloi ni mea teuteu i se tasi o fonotaga, faʻapea foi ma le mafaufau. Ae o le feutagai ma se fomaʻi e manaʻomia.

O le tala o le sauniuniga ma le faʻaaogaina o le "clover" o lona uiga e amata i le lauiloa "tonic" o lona uiga.

E le faʻamalosia

E faigofie lava mea uma:

  • Latou te ave 1 le ipu fugalaau ma le afa-lita (ioe, vodka).
  • Faʻafefiloi, faʻaaogaina mo le itiiti ifo ma le 10 aso i totonu o se pusa tapuni. O nisi taimi e luluina ai fagu.
Ave le falaoamata maeʻa 1 taimi i le aso, se sipuni aʻo leʻi 'ai. O le vasega atoa o le a alu i le masina, e mafai ona amata toe amata pe a maeʻa le 10 aso malolo. O loʻo i ai fua o le faʻaaogaina o le 3-taimi e "vavae ese", ae e maua ai se uta tele i le manava.

E te iloa? Ata o le savali - e le gata o le faailoga o Aialani, ae o le faailoga aloaia aloaia foi o le atunuu.
O le ava malosi e le fetaui mo tagata uma, ma i lenei tulaga e sili atu ona aoga le fua "suamalie":

  • 200 g o fualaau fou e sasaa atu le 1 l o le vai ma le kuka mo le 4-5 minute;
  • ona faaopoopo lea o le meli (ia tofo) ma tuu le pusa i totonu o le pusaaisa.
E mafai ona maua le inu ma le saogalemu - i le vevela e mafai ona latou suia vai. O le mea lea e le gata ina e tineia lou fia inu, ae ia faamalosia foi le polokalama puipuia.

Faʻasalala

  • 2 tbsp. l fugalaau mamago sasaa vai (250 ml);
  • pe a uma le kuka, faʻaauau le paluga mo le 40 minute, ona filifili lea.
E tolu faʻaitiitiga le faʻaititia i le 0.5 ipu i le taimi.

O sea "fualaau faasaina" e lelei mo migraine. Faʻafefiloi o palaʻau o le pulupulu ma le falaoamata, lea e pei o le lauti, o le a fesoasoani ai i le vevela ma le le fiafia. E masani ona inu pe a uma le 'ai.

Mo le tiga o le ulu, latou te faʻaaogaina foi dogwood, echinacea, catnip, willow, ginger, spurge, pepa mumu, cloves, cumin cine, ma le galo.

Ma se malulu

O mea uma e masani ai i latou o loʻo iloa pe faapefea ona faʻamaʻiina le paʻuʻau matutu (seivagana ua e manaʻomia nisi vai):

  • 2 tbsp. l faatumu i 2 ipu;
  • Faʻafefiloi, tuʻu le 5 itula mo le tincture.
O lenei fualaau e tatau ona lava mo se aso. I le togafitiga maeʻaeʻa, ua vaevaeina le paluga i ni vaega tutusa. A maeʻa ona tago e sili atu le afifi ma le afu, ona toe faʻaleleia lea o na o ni nai aso.

E taua! Mo le sauniuniga o ia tuufaatasiga e fetaui lelei ile lalagaina e aunoa ma ni tupe meataalo i luga o le fola. I totonu o koneteina, o le vaitamini paleni o meainu ma ipu e umi le umi.
Afai o le malulu eo faatasi ma se mafana malosi, susu mai le meli: o se ipu vai vevela e tafe i se sipuniti o le sua o le lemon ma le meli. E fesuiaʻi togafitiga suamalie ma vaivai. O lenei fualaau ole "tamaitiiti," e mafai e tagata matutua ona faʻaaoga sina mea itiiti.

Ma le maualuga

"Kashka" ma le faʻaoga lelei e lelei i le aveesea o le mamafa. Ina ia aumaia lona numera i le masani, e te manaʻomia:

  • Se sipuni sipuni o fugalaau mamago mo se ipu vai ma le kuka.
  • Puipui pe a ma le afa itula.
  • Fai se faʻamatalaga faamaonia. O le leotele atoa ua vaevaeina i le lua, o le afa muamua o le "luga" i luga o se manava gaogao i le taeao. O le paleni e vaevaeina i ni sea tutusa tutusa - muamua-talisuaga ma afiafi (aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi).
O le maualuga o le faasologa o ia togafitiga e 10 aso. O vaeluaga i le va o le faasologa e umi, mo le tele o vaiaso. E mafua lenei mea i le mea moni o le itiiti ifo o le mea e mafua ai le faʻafeagai: o le mamafa o le "avetaavale" i lalo. E le afaina ai lapataiga.

Faʻatasi ma se maʻi o le manava

O le "mamafa" ma vaega e le suia: o le sipuni e tasi ma ulu matutu ma se ipu vai inu vai na sosoo ai ma se taimi leai se taimi e 30 minute. Ave le paluga mo se taimi e maua ai le 3-taimi fautuaina 1 le sipunipuni.

E talitonuina o le maua o se laulaau i "laina e fa" - lelei. Ae o le sili atu ona le maalofia o faagasologa, e ese mai ai, e sili atu ona lelei le taamilosaga. Manatua i lenei tulaga, o le tui e faalagolago i le mamafa o le tagata: mo i latou ua pasia le laina 80 kilokalama, ua faaluaina le numera.

O tagata poto masani na tuʻuina le mutia i totonu o lapisi (faatasi ai ma wormwood, chamomile ma calendula). Afai tatou te aveina, mo se faataitaiga, 15 g o le clover, ona o le isi vaega o le a manaomia ai le 5, 15 ma le 25 g. O le fua ma le pulega e tutusa uma lava, ae o nisi taimi o le le usitaia o se tasi elemene e matauina.

Mo fatuga ma urolithiasis

O le polokalame e tutusa:

  • 2 tbsp. l fugalaau e kuka i le vai (1 le ipu);
  • tumau pea 20 minute;
  • faamama pe'ā uma ona faʻamafanafanaina;
3 faʻapipiʻi se aso (se sipunipuni) o le a faamamaina auala ma toe foʻi mai le leo e tasi i le ate. O le tulaga masani o le 2 vaiaso, e na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia se tasi lona lua.

Faʻatasi ma manuʻa o le purulenti ma faʻala

O le "hypostasis" fafo lea o le clover tincture ma le tali i le fesili, ma mai le mea e fesoasoani ai. Aʻo le i faia le mea e fai ai se vevela ma fai le mea faigaluega:

  • Na sasaa suavai vai i le inflorescences, e faavae i luga o le mea ua masani ai i tatou (2 tbsp. L / 1 tbsp). O le voluma lava ia e faalagolago i le vaega o le faʻaleagaina, mo manua tetele, o le "gaoi" e sili atu ona manaomia, ae tumau i le fua muamua.
  • Ufiufi ma se tapuni, faʻaosooso 1.5-2 itula ma filifili.
  • O le taunuuga o le vai e fufulu ai manua, maʻi ma gasegase.
E taua! E le tatau ona togafitia ni pulupulu lanumeamata lanu meamata po o isi lanu lanu. - ona faigata lea i fomaʻi ona fuafua le tele o le liona. Mai le aau, e tatau foi ona taofi.
O le faiga lava lea e tasi e fai pe a oʻo mai maʻi. Ae e mafai ona latou tauivi ma paʻu. I le fua o le tasi sipuni i le ipu, e teuina i totonu o se vevela mo le itiiti ifo ma le 6 itula. O le voluma atoa ua vaevaeina i ni faiga se lua. E mafai ona faʻaaogaina se polokalame faʻapitoa mo le taele, pe a fai o le latou talosaga e faigofie i se mataupu faapitoa.

Mo vaa

Pe a fuafua e fufulu ipu, faʻatau i fugalaau, e pei ona taua i lalo - o le ae manaʻomia se tele oi latou:

  • Faʻataʻituina le 100 faʻataunuʻu, faaopoopo le 500 ml o le vai.
  • Aʻo faʻaosoosoina le vevela vevela, o le susu e faʻapipiʻi (e le silia le 6 minute).
  • Ua faʻafefiloi le faʻafefiloi ma tuʻu ese mo le 3 itula.
  • E mafai ona e faaopoopoina le meli po o le suka, e lava le tasi sipuni.
Inu i lenei "fualaau faasaina" sili ona lelei i le aso o le sauniuniga. O le faʻamalosia o le fugalaau e lelei ona faʻaalia i le masani ai (ae faʻaaogaina) e pei o lauti: o ni nai ulu i totonu o le vai inu, faʻamautuina, faaopoopo ai suka - saunia!

Contraindications

Ua uma ona matou faamasani ma i matou lava i mea aoga o le vaovao, ua oo i le taimi e toe faamanatu ai le faʻailogaina, i lenei tulaga tatou te taʻua ai foi le meli.

E le mafai ona e faʻaaogaina i ni fale ma teuteuga fale i mataupu nei:

  • I le taimi o le maitaga ma le lactation.
  • Vailaʻau ma togafiti.
  • Manunuʻa po o fatu fatuga.
  • Fuafuaga e faʻapipiʻi le toto toto.
  • Malfunctions o le gastric tract (mai le manava manaia ma faaiʻu i maʻi le tumau).
  • Tiga le mama.
  • O gasegase faʻaleagaga poʻo le kanesa o le glands i fafine.
E te iloa? O le talitonu i le malosi o le malosi o se laau o nisi taimi e fai ai ni mea e le masani ai. O lenei mea, aemaise lava, i le talitonuga o le ofuina o se amulet ma se lau o le clover e fesoasoani ai ... aloese mai le faʻatagaina!

E matua faʻasaina le tuʻuina atu o nei faʻatulagaga i tamaiti ei lalo o le 3 tausaga. Ioe, ma tagata matutua ei ai se mea e mafaufau i ai - ia tuʻufaʻatasia faʻamaʻi faʻamalosia e faia e le tagata lava ia ma isi vailaʻau e le mafai i taimi uma. E le o se mea mataga lenei: fugalaau e tumu i elemene eseese e mafai ona "feteenai" ma papamaa, lea e mafua mai i le le lelei o taunuuga. Faʻafesoʻotaʻi fomaʻi. O lenei e uiga i le meli. E manaia ma soifua maloloina, ae e le tatau ona e faʻaititia le le faapalepale e faʻaalia e ia lava. Mo le manava, e matua "mamafa" ona o le mea moni e faʻamalosia ai ona maso. Afai ei ai faafitauli i le gastrointestinal tract, e sili atu le aua le aofia ai i le lisi

O le taimi nei ua e iloa le uiga o se fale masani masani mo le toatele. Matou te faʻamoemoe o le a faʻaeteete ma faʻaeteete a matou aufaitau pe a faʻaaoga lenei meaalofa o le natura. Soifua maloloina lelei ia oe!