Fale

O le greenhouse fale e fai-o-oe lava ia o le tali saʻo mo tagata fiafia i manatu muamua

Dome greenhouse (isi igoa - geodesic dome) - lelei ma, masalo, o le faʻailoga e le masani ai ma seasea ona maua ei latou o loʻo faʻaaoga tagata o le mafanafana io latou nofoaga.

O lenei fausaga o loʻo i ai se foliga o le hemispherical ma e aofia ai elemene tafatolu e fausia ai se tino malosi.

O foliga o sea suauu e le gata i le uluaʻi foliga vaaia, ae faʻapea foi i nisi o uiga faʻatinoga, lea o le a talanoaina i lalo.

Faʻapitoa o le greenhouse

O se tasi o uiga iloga O le greenhousehouse o le gafatia lea e faatumauina ai le lelei o totonu o le fale mo le umi i le leai o se mafanafana.

O lenei taunuʻuga e maua ona o le mea o loʻo i luga o le fausaga o le vanimonimo o loʻo vevela le ea i le ao, ma i le po e faʻamalosia ai e masini malulu malulu, ma o le mea lea e aʻafia ai le vevela i laau. O le mea lea e tupu mai ai le ea, e mafua ai ona faia se microclimate lelei i totonu o le fale.

O le isi mea O le greenhouse o le, i le i ai o se faʻatulagaga manino ma se lautele lautele, o lenei mamanu e mafai ona tatalia matagi malolosi.

O le faʻaaogaina o le ea e faʻapitoa ai lenei fale mo le faʻaaoga i le steppe ma le talafatai.

I faamanuiaga O greenhouses e aofia ai:

  • maualuga le mafai gafatia, lea e maua ona o le tufatufaina atu o le tele o le fausaga. O lenei mea e mafai ai e le fausaga ona tuʻuina atu ni avega taua, e le pei o isi ituaiga fale;
  • o le mautu o le fausaga e maua ai le avanoa e fausia ai se fale kati i nofoaga e malulu;
  • o le pito i lalo o le itu o puipui o le itu e fesoasoani i le faʻaititia o le faʻaaogaina o meafale.

O loʻo i ai ni mafolafola fale ma nisi faʻasoa:

  • puipui puipui o le fausaga e le faatagaina le tuu o se aofaiga tele o moega i totonu;
  • ona o le i ai o le tele o sooga, o le fausaga e tatau ona faʻamaonia ma faʻamaina;
  • auala sauniuni e fesootaʻi ma le faʻatulagaga o meafaitino ma vaega, o loʻo tuʻuina atu i nisi o faʻafitauli, lea e mafua mai i le manaʻomia ona faʻaaoga vaega o se faʻamautuga manino.

Mea faʻaipoʻa

O filifiliga nei e mafai ona maua iinei.:

  1. Laʻau uila. O le lelei o lenei mea o le faʻalelei ma le faʻapipiʻiina o le siosiomaga.
  2. O vaega o laau e tatau ona togafitia i vailaau faʻapitoa, o le a faʻaleleia ai le ola o meafaitino, ma maua ai le puipuiga mai le susu ma iniseti.
  3. Omea. O ia fausaga e malosi ma tumau, ae ua afaina i le faaleagaina, o le mea lea e tatau ona gaosia ai fausaga uʻamea.
  4. Pipi. Malosiaga, fesuisuiai ma mea faʻapitoa, ae sili atu le taugata ma itiiti le umi nai lo le uamea.

E pei o mea e ufiufi mea talafeagai tutusa lava filifiliga e pei ona i ai i mataupu ma isi ituaiga greenhouses, e aofia ai:

  • tioata;
  • pepa palasitika;
  • polycarbonate.

Polyethylene e le o iai ni mea totino e faʻaogaina i le polycarbonate, ae ui i lea, i tulaga o le manino ma le faigofie o le faʻapipiʻiina, e le o se mea e itiiti ifo i ai.

Polycarbonate itiiti le malamalama nai lo le tioata, ae e tumau pea le vevela, ma o le faʻapotopotoga o se vailaʻau faʻafiafia (round, domed) polyhouse carbonate e le mafua ai ni faʻafitauli faapitoa.

Tioata E manino ma tumau, ae mamafa ma taugata.

Galuega sauniuni

A o lei amataina se fale koli, manaʻomia ona saunia se nofoaga mo le fausiaina. E manaʻomia le avea o se avanoa lautele.

O le nofoaga ua filifilia e tatau ona faʻamamāina o mea e le tatau ai ma togalaau, a maeʻa ona e manaʻomia le faʻaleleia lelei o le 'upega tafaʻilagi.

Le natura o isi gaioiga ona o le mea moni o le a fausia le faavae mo le falemalama pe leai. I le tulaga o se fale koli otaota, o le fausiaina o se faavae faavae e le o se fua faatatau tatau ona o le mama o le fausaga.

Ae afai, e ui i lea, o le faaiuga na faia e fesoasoani ai i se lagolago sili atu ona mausali, ona mafai ai lea ona faʻaaoga uma le pepa faʻamau o le faavae ma le ituaiga faaputuga.

Pe a faʻapipiʻi le faʻavae faavae, o le isi sauniuni sauniuni o le eliina o se vaʻa, ae a filifilia se faʻataʻitaʻiga, o le a le talafeagai lenei faiga.

Afai e le o faʻatulagaina le faavae, ona tatau loa lea ona ufiufi le eria i se mea e le o lalagaina - o le a aloese mai le tuputupu aʻe o vao. I le pito i luga o le mea e te manaʻomia e tuʻu ai se papa maʻa ma faʻalelei lelei.

Ma le isi, e tatau ona e fuafuaina le tele, e tusa ai ma le mea e te manaʻomia e faia ai se ata tusi. O lenei se tasi o filifiliga talafeagai:

  • laina eletise - 4 mita;
  • maualuga - 2 mita;
  • o le numera o tafatolu taʻitoʻatasi ma ia ituaiga e 35 vaega, o le umi o itu taʻitasi e 1.23 mita.
O le vateatea e fuafua i le faʻaaogaina o le fua mo le fuafuaina o le vaega o se liʻo: S = π * r2. Ae talu ai ona o le fausaga o loʻo i ai se foliga o le hemispherical, i lenei tulaga o le fua faatatau na faʻaaogaina mo le fuafuaina o le: S = 2 π * r2.

O le isi, e tatau ona e faʻatulagaina le vaega o le tasi vaevaega tafatafa, pe a uma ona vaevaeina le vaega atoa o le fausaga e le tagata e maua mai.

Fono faʻavae

O le pito i lalo o se puipui maualuga, lea o loʻo i luga o le nofoaga ei ai foliga o se polygon.

E le tatau ona faatapulaaina e le o ni nai tulimanu, talu ai i lenei tulaga o le a tatau ona faia ni vaega tolu tafatolu, faatasi ai ma le taunuuga o le a le tutusa le fausaga o le fausaga.

O le filifiliga talafeagai - se polygon having 10-12 angles. Ae mo le maualuga o le faavae, o loʻo i ai foi ni tulaga maʻoti. O le maualalo ifo o le maualuga o le a mafua ai le faʻafitauli i le taulimaina o laau toto. O pito sili ona lelei i lenei mataupu e 60-80 cm.

Ata

Potu tioamata o le Dome: ata faʻataʻitaʻiga.

Laufanua laufanua laufanua.

O le fale tilati a Dome ia e faia: ata.

Fausaga faʻavae

E faʻapefea ona faia se geocupol (greenhouse, greenhouse) greenhouse i ou lava lima? I le maeʻa ai o lenei faʻatulagaga e aofia ai laasaga nei:

  1. Pusa sauniuni e faʻapipiʻi le faʻavaa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tipi i ni vaega o le umi tutusa.
  2. E tusa ai ma le tele o loʻo faʻatulagaina i le ata, o paʻu mo le faitotoʻa ma le faamalama e tipi (pe a faʻapea o loʻo faʻamoemoeina i le fausiaina ina ia faʻatuina).
  3. E le gata i lea, e fuafua i le tele o tafatolu, e tatau ona e tipiina vaega o le lumanaʻi.
  4. A faʻaaogaina e fai ma se mea e ufiufi ai ata tifaga, e le talafeagai.
  5. Triangles o loʻo potopoto.
  6. O vaega faʻapotopoto e fesoʻotaʻi le tasi i le isi ma faʻasolosolo totino. E tatau ona faʻamautu elemene taʻitasi i se tulimanu laʻititi ina ia maua ai le foliga o le au.
  7. O loʻo faʻapotopoto le faitotoa. Afai e faia i le uamea, ona sili atu lea i le faʻafeiloaʻi, talu ai o le tapunia o le fale e mafai ona faʻamalo le taimi.
  8. O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o pou i le faitotoa ma le faitotoa.
  9. O le faitotoa o loʻo fusifusia.
  10. O le fale ua maeʻa faʻapipiʻiina i luga o le faavae.
  11. Laasaga mulimuli - faʻapipiʻiina o le ufiufi. E faʻaaogaina sikulima mo le faʻapipiʻiina o le polycarbonate, ma pusa mo tioata. O le ata tifaga o loʻo faʻapipiʻiina i pa puipui laupapa, o loʻo faʻamau i le faʻavaa.
Faafetai i ona ata mamanu, o le a avea le falemalama o le laufanua o le tausaga atoa o se teuteuga matagofie o soo se tuatusiaʻo faʻamautinoa e toetoe lava o meatotino uma o falemaʻaiga mataʻutia.

Ma o iinei e mafai ona e matamata i se vitio e uiga i greenhouses.