Laʻau

Fugalaau o le Heliotrope - ola mai fatu

O le susulu o le heliotrope e fiafia i ona foliga vaaia, o lona manogi mataʻituina ae tumau pea le fiafia. Leitioa a leva ona talisapaia e tagata fai mea manogi, e faaaoga ai mea manogi ma isi mea teuteu i le gaosia o mea manogi. O lenei laau e masani lava ona maua i vaega ma mea nofofua i nofoaga ma totonu o togalaau.

Heliotrope: mea moni ma tala faʻasolopito

O le talaʻaga talafaasolopito o le laau, lea e aʻafia i le aiga o Burachnikov, o Amerika i Saute. O iina na tafe ai lenei laau manogi i isi konetineta. I tulaga masani (i vailaʻau ma vailaau oona), o le heliotrope o se meaola laʻau, o le mea lea, e tupu saogalemu i le tasi nofoaga mo le tele o tausaga. I tulaga o le tele o le tau vevela, ua tupu ae faʻaletausaga, aua e le mafai ona taumalulu i le laufanua.

O le heliotrope o le a avea o se teuteuga matagofie o soʻo se nofoaga

O le heliotrope o se laau lea e le masani ai i lona mafai ona liua ona mea i tua o le la i le ao.

Mai le taimi, o le heliotrope ua maua faaeega paia ma o nisi taimi o mea leaga: e talitonuina e mafai e le laau ona tuliesea agaga leaga ma avea o se fale puipui mai tagata gaoi. O lenei laʻau manogi e fesoʻotaʻi ma le faʻaloiga ma le alofa, ma o lona i ai i totonu o le fanua e mafai ona faʻavae mafutaga i le aiga, i le va o tagata vavalalata ma aumaia le lotogatasi ma le fiafia i le fale.

O fualaau manogi e faʻaaogaina i fomaʻi faʻapitoa e pei o se anthelmintic, faʻapea foʻi ma maʻa fatuga. Ma faatasi ai ma le fesoasoani a se laau, ua aveese ai le maunu ma latou tau ai lichens.

O le heliotrope e le gata o se lalelei, ae o se mea manogi tele

Taua! O le heliotrope o loʻo i ai se alkaloid matautia i le soifua maloloina ma faʻasaina mo le faʻaaogaina o togafitiga i nisi o atunuu.

Faʻaaliga

Fugalaau fugalaau - ola mai fatu i le fale

O le heliotrope o se vao e tupu, e faalagolago i le eseesega, mai le 20-25 cm i le 50-60 cm. O fugalaau o le laau e laiti, e aoina i le tele o mea o le vevela, ia i ai se manogi masani e pei o le vanilla. Ma latou amata manogi i se mamao tele lava. O le lanu o fugalaau e eseese mai le paʻepaʻe ma le lanumoana i le uliuli ma le lanu uliuli.

O le heliotrope foi e masani ona tosina atu i ai le mafaufau: tele, ovoid, o se uiga lanu meamata lanu meamata, latou te fefefeʻi pe maanuminumi, aʻo ufiufiina i sina tamaʻi susu.

Ituaiga ituaiga ma ituaiga o heliotrope

E faalagolago i le ituaiga ma, e tusa ai, o le tele o le vao, o se aganuʻu le totoina i luga o le laufanua i totonu o vaega poʻo se mea nofofua, poʻo totonu o pusa ma tautau laau.

Aquilegia - fatuina o fatu

O ituaiga masani o laau toto o loo lisi atu i lalo.

Matagi o le sami

O lenei ituaiga laau toto e lanu violē lanu violē ma se manogi matagofie ma tumau.

Taua! E mafai ona e totoina le heliotrope Sea Breeze i le eleele mafolafola ma totonu o se ulo, i lalo o le potu e mafai ona fuga mo se tausaga atoa. I lenei tulaga, o le pineina i lea taimi ma lea taimi o le a avea ma se tulaga taua, a leai o le ae le maua se toniga ma le fugalaau

Marine (Marina)

O le laau e pei o le laau e pei o le laau ua faamatalaina i le maualuga o le tuputupu ae (e tusa ma le 40-50 cm), ma o ona uiga e matua tele lava. O se sialiotro, totoina ma le tausiga lea e le faapitoa le ese mai le tausiga o isi ituaiga. Pau lava le mea e manatua pe a totoina se heliotrope i luga o se fasi fanua o le totoina o fatu e tatau ona faia i totonu o se nofoaga mafanafana ma lelei, ona o le a le tupu i luga o le malamalama.

O Heliotrope Marina o loʻo lanu violē lanu violē

Europa

O se laʻau taʻutaʻu taʻitasi tausaga, o le aʻa e saʻo, sulu, pala. I le maualuga e oʻo mai i le 25 i le 40 cm, o le lau e malamalama, ovoid, laʻititi. O fugalaau e faʻaputuina i pulumu lapotopoto i le pito i luga o le mama, paʻepaʻe i le lanu, o fatu laiti e maua i ni fatu ovoid maanuminumi. European heliotrope - o se fugalaau, o lona togafiti e tatau ona faia faʻatasi ma lapataiga talafeagai - ia puipuia tamaiti ma meaola mai le fesoʻotaʻi atu i ai, talu ai ona o le mea oona (e pei o le heliotrope o loʻo tupuga mai)

Vaʻaia

O lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina mo le ola aʻe i fugalaau, teuteu faʻamalama i ai. Ma e mafai foi ona avea ma se teuteuga o se taumafanafana i totonu o togalaau kapeta, talu ai o fugalaau o le heliotrope o lenei ituaiga o loo lafoina i le gasologa o le vaitau, i le malulu ma sili atu.

Auala faʻaleleia o le Heliotrope

O le mea sili ona talafeagai, ma o le mea lea o auala sili ona taatele o le toe gaosia o le totoina ma le vavaeina. E tofu i latou ma ona lava uiga.

Faʻapenaina e ala i tipu

Zinnia - tupu mai fatu i le fale

A o lei totoina fatu, e tatau ona manatua o le heliotrope o se fugalaau o le a fuga mai i le 3.5-4 masina talu ona totoina, o lea e lelei ai le lulu o fatu i le taumalulu taumalulu po o le amataga o le tautotogo. Ia manatua foi o laau totō e ola mai fatu faʻatauina o le a maua ai se pasene sili atu le maualuga o le germination, ma o le a totoina ma le fiafia lava ia fualaau aina.

Taua! I le tele o a tatou vaʻalele, e leai se taimi e maua ai e le heliotrope le taimi e fatuina ai ni fatu talafeagai, o le mafuaʻaga lea e le afaina ai le lamatiaga ma ave i latou mo ni fatu mai i tuaoi ma e masani.

O le mea e fai mo tipu e tatau ona aofia ai peʻa ma le faʻaopoopoga o le oneone, ae tatau ona faʻamalosi e faʻaumatia ai faʻamaʻi. E lūlū fatu i totonu o se ulo e iai se meaʻai ma saunia i le polyethylene poo le tioata. E le gata i lea, e tatau ona lūlū i luga o le eleele faʻapipiʻi, ma na o le fufuluina o le pito i luga ma se fasi mea lamolemole.

E tatau ona teu ni fasi laau i se mea mafanafana (pe a ma le 20 ° C), ma a vave ona amata mai pine muamua (pe a ma le 1-3 vaiaso), e sili atu le toe faʻaopoopoina i luga o le faamalama, ae e le manaʻomia le malamalama.

E tatau ona ufiufi poloka i le polyethylene

A maeʻa ona faʻaalia ni laulaʻau i luga o fualaau aina, e tatau ona toso i totonu o ni ipu laiti ma vave faʻafeinu. I ni nai vaiaso talu ona maeʻa ona toto laau talavou pe a maeʻa, e manaia le fafagaina oi latou. E masani lava, e faʻaaogaina fomaʻi mo fualaau mo lenei mea.

O le a mafai ona totoina laau i le eleele lafoaʻi i le faaiuga o le tautotogo - i le amataga o le taumafanafana, pe a mafanafana le eleele ma o le a faʻafefe i le po.

O le sili ona lelei o le germination e maua ai fatu ua faatauina

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E mafai ona e tupu aʻe se heliotrope e faʻaaoga ai ni meaʻai. O fugalaau fugalaau malamalama mo lenei faamoemoe e toto ai laau i le tautoulu, totoina i totonu o fagu ma totoina i le taumalulu pei o fale. O fualaau e manaʻomia ona maua ai le mafanafana ma le tele o le malamalama, o lea e masani ona fautuaina e faʻaaoga isi punavai o moli. I lenei tulaga, o fugalaau o le keliotrope o le a fiafia seia oʻo i le tautotogo.

Taua! Afai e te manao ia vave ona toto le laau, e mafai ona e tipiina i le ogatotonu o le taumalulu.

E tatau ona totoina ni seleselega i totonu o ipu tipi ma tuu i totonu o ni tamai-greenhouses. E tatau ona e tausia lelei fualaau, faapea foi ma laau toto: vai i se taimi talafeagai ma toe faatumu pe a tatau ai.

Aʻo amata ona totogo aʻa i le avanoa o ipu, o loʻo totoina ma le totoa ni fualaau laiti i totonu o ipu lautele. Ina ia mafai ona maua ni laʻau mūmū ma sili atu faʻapitoa, e tatau ona fusiina.

O le heliotrope e tupu lelei o se fale fale

Heliotrope: totoina ma tausi ile eleele

Aʻo tuputupu aʻe i le lauʻeleʻele avanoa, e tatau ona maitauina le tele o aiaiga:

  • Le nofoaga. Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina, e tatau ona manatuaina e manaʻomia e le mutia se lanu lanu, o lea e sili atu ai le filifilia o matala, vaʻaia lelei, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga.
  • Le palapala. O le tulaga autu mo le eleele pe a totoina se laau ina ia lelei, e manaomia le aofia ai o le humus i le tele ma i le taimi e tasi e matala ina ia aloese ai mai le le aoga o le suavai - e le fiafia le heliotrope i lenei mea.
  • Faʻasa. O le heliotrope o se togavao e manaʻomia le fausua pe a magoto le pito i lalo, o lea afai e leai se timu mo se taimi umi, e tatau ona faʻateleina le suavai. Ma a maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona tatala le palapala ma vela vao. Afai e le lava le taimi mo togafitiga lelei, mulumulu le palapala ile tafu laau o le a oʻo mai e laveai - o le a faʻaitiitia faʻaitiitia ai le taimi o le veleina talafeagai, faʻafefe ma faʻamalosi.
  • Fertilizer. Mai le amataga o togavao galue seia oʻo ina lafoaia e le heliotrope le lanu, e manaʻomia ona fafagaina i ni nai taimi i le masina. E masani lava, o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o fualaau mo fualaau vavalalata e faʻaaogaina mo lenei mea.

O le faʻaleleia o le eleele o le a fesoasoani tele i le tausiga o togalaau.

O faʻamaʻi faʻapitoa ma mea faʻavevela ma a latou faʻatonuga

O le mea lautele, o le heliotrope e matua puipuia lava i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi, ae o nisi taimi o aphids, whiteflies ma moli vaʻaia e mafai ona aʻafia ai. Ina ia faʻatautaia i latou, e togafitia se togafitiga ma se iniseti, ma o nisi taimi e manaʻomia se togafitiga lona lua pe a uma le vaiaso. O faifaatoaga e masani ona faʻaaoga le Actellik.

Taua! Ina ia puipuia le faaleagaina o iniseti, o le suka o le heliotrope i le amataga o le tautotogo ma le autumn e tatau ona togafitia i iniseti.

Faatasi ai ma faamaʻi, pala ma le pala o se lamatiaga i le heliotrope.

Gau pala

O lanu enaena, e ufiufi i lanu lanu enaena, e amata ona aliali i luga o laulaau, lea e iu ina amata ona pogisa ona o le i ai o pathogens i luga ia i latou. O vaega afaina o le laau e tatau ona vave aveeseina ma susunuina, aua o lenei maʻi afaina e mafai ona salalau solo i le matagi. A maeʻa lena mea, o le mea o loʻo totoe e togafitia i le copper sulphate poʻo le kopa.

Mo le puipuia o lenei maʻi lē lelei, e le tatau ona e faʻatagaina le faʻaleleia o lauʻeleʻele ma le faʻaleleia o le ea, ma e le mafai foi ona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi

O le heliotrope tupu i le atunuu o le a avea moni ma ou faamaualuga

<

Roto

I le amataga o le vaitau o le tuputupu ae, i le tautotogo, o lanu moli o loo i luga o laulaau. I le leai o togafitiga, o le a amata ona pala le lala, ma ua maeʻa ona lau. Togafitiga e aofia ai le faʻaumatia faʻafuaseʻi o vaega na aafia o le laau ma togafitiga faʻatasi ma se vaifofo o le Bordeaux flurid or colloidal sulfur.

O le lanu o le heliotrope o le a le tuua ai se tasi e le popole, o le mea lea, ina ua totoina lenei laau i luga o lona nofoaga, e le gata ina teuteu le moega o fugalaau, ae maua foi se manogi e le mafaatusalia mo le taumafanafana atoa - e manogi le laau pe a amata ona fuga mai ona fatu. E le gata i lea, o lenei togavao leaga o le a aumaia le lotogatasi ma le fiafia i le fale.