Faatoaga faatoaga

Aoao e fai se pulou mo le salu

O le faʻaleleia ma le faʻaleleia o salu i le fale o se pisinisi sili ona aoga.

E le gata i lea, o nei manulele laititi latou te le maua ni meaʻai, ae i le taimi lava e tasi latou te gaosia lelei ma tuʻuina atu sina aano o aano o manufasi, ae e matua taua tele.

O le taofiofia o salu e matua leai lava se faigata, talu ai e mafai ona latou nonofo i totonu o se fale, pe afai e te fausia se fale puipui faapitoa mo i latou.

O le auala tonu e fai ai lenei mea o le a faʻaaogaina ai le tusiga o loʻo i lalo.

O le a matou taumafai e faʻasoa ma oe e le gata o eseesega eseese o siamupini, ae ia faʻaosofia foi a matou lava fatufatuga, faʻamalamalamaina oe ma manaʻoga autu mo lona fausiaina.

O le a le mea e tatau ona foliga i se sela: masani i manaʻoga ma taʻiala autu

E foliga mai o manulele i totonu o le fale - o se sosolo faifaipea, pefu ma le malulu o le ea. Ae, o le mea moni, o nei mea le lelei uma e matua faigofie lava ona aloese pe afai e te filifilia le mamanu saʻo o le lumanaʻi i le lumanaʻi.

Faatasi ai ma lena, o le a le tatau ona faatauina, ae e matua moni lava le faia oe lava ia i mea e maua ma e le taugofie.

I se tulaga lautele, afai e te taulimaina lelei ia manaʻoga o loʻo tuʻuina atu i na siaki, ona mafai lea e aunoa ma se isi faʻamalamalamaga e fausia ai le saʻo mo oe. Lalo o le a matou masani oe i ia tulaga.

  • E matua taua lava le i ai o salu i totonu o le fale e lava le avanoa mo le ola. O le mea lea, o lona telē e tatau ona faʻavae i luga o le faʻatusatusaga o le tasi tagata i le 100 cm2.

    E mafai lava ona e tuua avanoa, ae mafaufau pe o le a aoga ia te oe lava ia?

  • O le tuʻuina atu o le tele o tagata i totonu o le tasi fale e le aoga foi.

    Muamua, o le a tatau ona fausia naʻo se fale tele, ma lona lua, o le tele o manufelelei i se nofoaga e tasi lava e mafai ona afaina ai o latou soifua maloloina ma le gaosia o fuamoa.

  • Aua nei galo e uiga i le mea e taʻua o le "faaputuga fuamoa" - o lona uiga, o le fola i luga, lea o le a taavale atu ai fuamoa mo le faigofie ona aoina.

    I lenei tulaga, o le maualuga o le pito i tua o le a oo atu i le 20 simita, ao le pito i luma o le a 5 senitimita sili atu. Ae i le taimi lava lea mo tagata uma, o le maualuga o le manaʻoga mo le faʻapotopotoga o fuamoa e le tatau ona sili atu nai lo le 8-10º, pe a faʻapea o le a tafe mai manufelelei.

  • E tatau lava i le fuamoa fua ona tafe i luma o le puipui pito i luma o le fale, ma e 7-10 senitimita o le a lava lea mo lenei, e tatau foi ona faʻapipiʻi ia pumpup i ai, a le o lea o le a tafe mai ai fuamoa ma pau i lalo.
  • O le auala e sili ona lauiloa e fai ai sela o le faʻaaogaina lea o le uaea. Ae ui i lea, e tatau ona amanaʻia le lautele o ona sela, talu ai o le salu o se manulele laʻitiiti lava, ma e aunoa ma ni faafitauli o le a mafai ona alu atu e ala i avanoa lautele. O le mea lea, o le mauaina o se faasologa i sela e sili atu i le 1.2 i le 1.2 senetimita e le aoga.

    O le maualuga o le uaea, lea e faalagolago i le malosi o le suauʻu, e mafai ona ese mai le 0.9 i le 2 millimita.

  • E matua faigofie lava le tuʻufaʻatasia i le pito i luma o le fale ma le galuega o le faitotoa. Mo lenei mea, o loʻo faʻapipiʻiina i le fausaga autu ma faʻapitoa faʻapitoa, poʻo le faigofie foi o le uaea. O lenei mea o le a matua lavelave ai avanoa.

Amataina e Fausia se Cell: Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Faʻamatalaga ma faʻasoa i le filifilia o mea sili ona lauiloa mo le gaosia o sela

A o le i faia le tuusao o le suauʻu, e taua le filifilia o se mea. E tatau ona faʻaauau lenei mataupu mai le mea moni o le a sili atu ona faigofie ma sili atu ona taugofie mo oe lava, aua o mea taitasi e iai ona lava lelei ma faʻafitauli.

Afai e te filifili e tuʻuina atu lau mea e te fiafia i ai i se paʻu uʻamea e faia i paʻu uʻamea (e ui lava o le faʻaaogaina o se alumini poʻo se manulele lerale e matua lelei lava le taunuʻuga), ae o le mea muamua o le ae manumalo i le tumau o se mamanu faapena.

E le gata i lea, o se paʻu uamea ua manatu e sili ona maloloina, talu ai e mafai ona faigofie ona faʻamaʻiina i le afi, pisa, poʻo le faʻaputuina o le vai. I le faʻaopoopoga, o le a maua mai le suauʻu mai luga o faʻamau mautu, lea o le a mafai ai e le la ona faʻatumu atoa le avanoa o le masini.

Ae peitai, e faapena foi e talafeagai le faia o ni fafie poʻo le tuʻufaʻatasia o fafie i le uamea. E fautuaina le faʻaaogaina o le siʻusiʻu, birch, maple poʻo le ogalaau e pei o se mea.

E tusa ai ma lenei filifiliga, o foliga vaaia o sela, o le punavai o le mea o le a avea ma se avanoa lelei, e fetaui lelei i totonu, lea e mautinoa lava e le mafai ona taʻua e uiga i vela uʻamea. Ae ui i lea, o laupapa ma faʻatasi e sili atu faaletonu:

  • O laupapa e le mafai ona togafitiga mai meaola faalafua e faʻaaoga ai le afi, ma o le faʻaaogaina o isi vailaau faʻamaʻi o le a toetoe lava a le mafai.
  • E tele taimi e faʻapupula ai le paʻu i laupapa laupapa (a uma, latou te le faʻamago e pei o le uamea), o se taunuuga o lea mea e mafai ona fausia ai pusa i tulimanu.
  • I totonu o tuʻuga tuʻufaʻatasia, e le mafai ona aofia ai na ituaiga o manulele o manu felelei o loo i ai ni faigata, aua e mafai ona latou faaleagaina.

O le a le mea e tatau ona avea ma polokalame o le fale, e le gata mo manufelelei, ae mo le fale foi?

A amata ona e faataitai ma ave le gaosiga o se sela, e le mafai ona e faia saʻo "i le laina".

I le uma, e leʻo taimi uma e mafai ai ona punou le faasologa i le nofoaga e tasi, pe saili le saʻo o le laupapa.

Ae ui i lea, e tusa ai ma fautuaga a matai na iai i lenei pisinisi, o le fale aupito tele mo nei manulele (o lona uiga, mo tagata e 30) e 40 centimita le lautele, ma le 1 mita le umi. I le taimi lava e tasi, afai o meaola o manufasi o loʻo tutupu aʻe, po o le fafagaina o manufasi, ona tatau lea ona faaopoopo le 5 sima i le lautele ma le uumi.

I le taimi lava e tasi, aua nei galo e uiga i le fuamoa fuamoa, lea o le a aveina ai foi se avanoa (ua uma ona tatou faamatalaina ona itu i luga).

Ae peitaʻi, mo le faʻaogaina o le fale lava ia, e le tatau ona tele, e masani lava e le tatalaina le 30, 20-25 tagata taitoatasi o salu i le lumanaʻi.

I lenei tulaga, o le cell e maua i le maualuga o le 72 i le 52 centimita, lelei, po o le 28 i le 20 sikuea sikuea, pe afai ua e tuuina atu le lelei o le fausaga.

Ae e sili atu ona talafeagai le gaosia e le o sela se tasi, ae o ato atoa, lea e faʻapipiʻi ai siaki taitasi i luga o le isi ma le fesoasoani o faʻapitoa faʻapitoa.

O le mea lea, e mafai ona fai le fafie sili ona faigofie i le maualuga o le 1.95 mita, le umi o le 1 mita ma le loloto o le 60 senitimita (faatasi ai ma le umi ole taliaina o fuamoa) lea e mafai ona faigofie ona nofo i le va o le 150 ma le 200 manu felelei ma e le tele se avanoa. Faatasi ai ma mea uma o loʻo faʻaaogaina, o le a aofia ai 5 sela.

O vaega autu ma foliga o le fausiaina o sela e faaaoga ai le uaea

Sauniuniga o mea e manaʻomia mo le fausiaina o le cell

O le a matou fausia le fale e sili ona aoga mo tagata e 25 o seleni, lea o le auala sili ona faigofie o le filifili lea o mea e manaʻomia. O le mea lea, tatou te faʻatau ai mea nei:

  • Masi uamea ma le lautele o le tasi ma le afa mita ma le tele o le tele e le silia le 2.5 i le 2.5 simita. E sili ona aoga le filifilia o le tootoo e tusa ma le 1.8 milimita.
  • O le faasologa o loʻo faia i le mea lava e tasi, ae ua 1 le mita le lautele ma i totonu o siʻitaga laiti - 1.2 i le 2.4 senitimita. A aunoa ma ni faʻafitauli, e mafai ona maua se faʻataʻitaʻiga i le maualuga o le 1.4 mm i se lala. O le a avea o se fogafale, lea e faʻamatalaina ai na o ni nai sela.
  • Mo le paleti, e te manaʻomia se fasi pepa felanulanuaʻi, lea e mafai ona pikiina pe a uma ona fausia le fausaga faavae. O le mea lea, o le a mafai ona pikiina se vaega o se tele, e aunoa ma le faʻamafunaina o soʻo se tupe poʻo mea e faʻaaoga.
  • Ina ia faʻamautu lelei le fola o loʻo e manaʻomia le 6 paʻu palasitino.
  • Faʻamatalaga faʻapena, faʻapipiʻi faapitoa mo le galue ma le faʻamago. O le a avea o se fafaga mo a tatou manulele. Ma i le avea ai o se tagata inu mea sili ona lelei, o le a avea ma se pipi masani.

Faʻaauau i le gaosia o sela: o se laasaga i lea laasaga

  1. Matou te ave la matou mafolafola o le tasi ma le afa mita le lautele ma vavae ese se vaega e na o le 20 sela mai le umi. Tatou te faitauina mai pito uma e lua o le seleselega o sela e 16 ma punou le faasologa ina ia liliu le mata P. E sili atu ona faigofie le punou i luga o sel, ae le o luga foi o la latou fesootaiga.
  2. E taua le maitauina o le fasi pepa e le o vaeluaina faʻatasi ai ma sela, ae o le pito o le laʻau e tuʻuina i le faʻamoemoega. E matua faigofie lava mo le faʻaogaina o le puipui pito i tua ma le fola o le lumanaʻi i le lumanaʻi.
  3. Matou te faapipiiina le fola i le fausaga ua maua, lea e manaʻomia ai ona matou tipiina se vaega e tusa ma le 72 inisi le lautele mai le laina mita (e masani lava, e sili le taumafai i se mea itiiti ina ia aua nei sese). O le tele o taimi e fesuiaʻi ai se 60 sela lautele. Aua nei galo e tuua pito o lala, pe a uma ona faʻaaogaina le mamanu o le a sili atu ona tumau ma faʻatuatuaina.
  4. Mai le mea e maua ai e tatau ona punou le puipui pito i tua. O le a iai i se mea i le 16 senetimita (6.5 sulu).
  5. I le faʻaaogaina o toega o lala laau o loʻo pipii ese mai le upega, o le puipui pito i tua o loʻo faʻapipiʻi i le autū autu, ma tua o le fola ile puipui. I le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o le fola, aua nei galo, mo le fesuiaʻi o fuamoa e tatau ona faʻapitoa. O lona uiga, pe afai o le puipui i tua e foliga mai e 16 simita le maualuga, ae o le pito i luma e tatau ona tusa ma le 19 (= 7.5 sela).
  6. Mai le isi vaega o le fola o le fola, lea e tupu i le pito i luma, tatou te faia se aoina o fuamoa e tusa ai ma laina ua uma ona taʻua i luga. O le mea autu - aua nei galo e uiga i itu, lea o le a faasaoina ai fua mai le pau i le eleele.
  7. Faʻamau le fola ile puipui i paʻu paʻu.
  8. Ina ia faia le puipui pito i luma, lea o le a avea ma faitotoa, tatou te manaʻomia se fasi manoa 6 i le 28 sel. Na matou tipi ese mai le tasi-ma-afa mita, lea o loʻo i ai le telefoni.

    Faatasi ai ma le fesoa- soaniga o le tele o uaea po o le fesoasoani foi o laau e taofiofi, tatou te faatulagaina le vaega na maua i luma. Matou te tautau foi le fola i le pito i luma o le faitotoa e ala ile aveina o fasi uaea taitasi, lea i le lumanai e aunoa ma ni faafitauli e mafai ona toe punou e toe tatala le fale.

  9. E mafai foi ona fai le faitotoa i le pito i luga o le pa, ma tipi ese se fasi kesi e 6 n8 mai le "taualuga" ma faʻamautu lelei. Ae ui i lea, i lenei mamanu, e le fetaui le potu mo le teuina.
  10. Matou te faia le paleti, talu ai le gafa muamua o le itu o taliga mo lona faʻatinoina i le 45º. O le isi, ave se laupepa e 80 i le 60 centimita, e punou itu uma i le tele o le manaʻo: tolu itu e punou ma tasi (luma) i lalo.
  11. Matou te faia se fagu ma se faga fafaga mai le fagu ma le faʻaaliga, faʻamau i le pa ma le fesoasoani a se uaea.
  12. O lea ituaiga cell e mafai ona vave faʻaaogaina, e ui lava e sili ona lelei le togafitia i se vaifofo vailaau.

Matou te fausia se paolo mo salu mai le plywood

O le fafie po o le plywood (lea e sili atu le taugofie) o le cell e fausia e tusa lava ma fuafuaga ma mataupu faavae, e pei o le metotia ua faʻamatalaina i luga.

Na o le pau lava le mea e tatau ona i ai ile fola i soʻo se mataupu mai le faʻata. Ae ui i lea, o sea ituaiga e iai ona manaoga faapitoa. Muamua lava O mea faʻaaoga e tatau ona faʻaaogaina i se antiseptic poʻo se varnish leleilea e faʻavae vai.

Ole mea tonu lava lea o le a puipuia ai le faaputuputu o le paʻu ma foliga mai o siama eseese.

E masani ona tietie i latou i luga o le fale i luma, ma luga o itu - tagata inu. E mafai foi ona faia tutoatasi, pe afai o le mea moni e te le faalagolago i mea taua o le lumanaʻi.

Mo le aoga, o ia suauʻu e fautuaina malosi foi e faʻasalalau nusipepa, aua a oʻo i fafo o le pan, o mea uma o loʻo siomia ai oe e mafai ona pala mai manu felelei.

O se taunuuga, e tatau ona i ai se cage faatosina, ae o le ae manaomia e teu i luma o le faamalama ina ia maua ai e manu felelei se susulu o le la.

O le isi mea le lelei o le faʻaaogaina o fafie ma plywood mo le faia o siama o le mamafa o fausaga e mafua ai, lea o le a faigata tele ona feaveai, aemaise lava i manulele i totonu.

E malie foi le faitau e uiga i le fausiaina o le fale i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

E faʻafefea ona faʻaumatia uiga o salu i totonu o lou fale: fautuaga aoga

I le tasi itu, e aoga le taofi o nei manulele i totonu o le fale, talu ai e le tatau ona e sau i masini faapitoa mo le vevela o sela, ae o le isi, e matua faigata lava, aua o se fale nofofale po o se fale e mafai ona sogisogi manogi ma palapala.

Peitai e oo lava i nei faafitauli e mafai ona foia pe afai e muai iloa muamua.

E faʻapefea ona faʻamautinoa le fou o le fale, pe afai o loʻo ola ai o ia?

Muamua, o le a iai lava fufulu le fata lapisilea e aoina ai a latou otaota uma. E sili ona lelei le faia o le 1-2 taimi i le aso, ma fufuluina i nisi o mea e le faʻaleagaina (faʻapena e le afaina ai manufelelei).

Lona lua, faʻapea foʻi ma pusi, e mafai ona e faʻaaogāina masani mo le faʻaleleia o salu, o le aafiaga o le a e vave matauina.

Tolu, o le faʻaaogaina o paleni e lua o le auala sili lea ona lelei e pulea ai mea manogi mai manu felelei. I le tuʻuina o le tasi i lalo o le fale, e mafai ona e fufuluina le isi ma tuʻu i le auala mo le ea.

E taua tele le faia o lenei mea pe a faʻaaogaina se paleti laupapa, lea e faʻapitoa ai le manogi.

Manatu faigofie e faʻafefe ai le fafagaina o fafaga

O le isi faafitauli e tulaʻi mai pe a fafaga faʻasalaga faʻataʻapeʻape solo i le fale. A uma mea uma, o nei manulele e malolosi tele, ma o loʻo saili pea mo meaai lelei.

I le taimi lava e tasi, afai e te avatu ia i latou meaai sili ona lelei - o le taunuuga o le a tutusa. O le mea lea, i luga o le fafaga, e mafai ona e faʻapipiʻiina se faʻaoga lea o le a taofia ai manufelelei mai le susuina.

O le mea lea, o le ae mautinoa e le gata o le mama, ae ia fafaga ai foi tupe teu. E mafai ona faia lea ituaiga o mea i le foliga o se fale, lea o le a le mafai ai ona ave e tusa lava pe o le moe.

Ae, o le mea moni, e tasi i le vaiaso e tatau ona faʻamamāina le tagata e fafagaina mai le tane o totoe.

Matou te tauivi ma le pefu o loʻo faʻaaoga i totonu o le fale mai le fafagaina o meaʻai

I le tasi itu, o le auala pito sili ona faigofie e foia ai lenei faafitauli o le fafagaina lea o manulele i le mash susu, ae le o meaai mama. Ae o le faafitauli - e leʻo taimi uma lava e fai ai.

I lenei tulaga, naʻo le fesoasoani faʻaaogāina o pepese faʻapitoa. O i latou o ni faʻataʻitaʻiga o isi, lea e faʻaaogaina i taavale ma faʻapipiʻi i le matagi.

Faatasi ai ma nei mea uma, e mafai ona e faia se masini pei o oe lava: ave se faʻataʻitaʻiga i ni vaʻaiga mafiafia ma faʻalauteleina i luga o se tino e saunia lelei, o lona telē e tatau ona faalua le tele o le cell. Afai e faʻapipiʻi se faʻavaa i luga o le pa, o le a gaogaoina atoa le pefu.

Pau lava le mea - o lea taimi o le a pau ai le pefu mai le faʻavaa.

O le isi faʻafitauli o le faʻaaogaina o le faavaa ua faʻamatalaina e pei o se pefu pepese o le afai e te tausia pea lava pea, o le a aafia ai le faateleina o le susu. O lenei mea taua e taua tele mo manulele lava ia, a, pe a vevela, amata ona malepe ma paʻu fulufulu.