Faatoaga faatoaga

O le a le laryngotracheitis o le moa ma e mafai ona faʻamalolo?

O le gaosia ma le tausiga o moa o se pisinisi lelei ma fiafia. Ae o le pisinisi o moa e iai ona lava faafitauli, aemaise lava, faʻamaʻi o manulele.

O moa i totonu o le atunuu, faapea foi ma isi meaola, e afaina i faamaʻi eseese ma maʻi.

O faʻamaʻi pipisi e sili ona lamatia, aemaise lava, laryngotracheitis faʻamaʻi - o se maʻi faʻamaʻi pipisi viral.

Faʻatasi ma le laryngotracheitis i moa, o le trachea ma le larynx mucosa, o le gaogao gaogao, ma le conjunctiva e aʻafia ai.

Afai e le foia le faafitauli i le taimi, i se taimi puupuu o le aofaʻi o manulele o le a ufitia i le faamai. Laryngotracheitis e mafua mai i le siakiina o siama.

O le faʻafitauli e mafua mai i tagata mamaʻi ma toe faʻaolaina. O ituaiga uma o moa, pigeons, turkeys, pheasants e mafai ona aʻafia i le faʻamaʻi. E masani ona pisia i moa.

O le manuʻa maʻi e ave se siama e oʻo atu i le 2 tausaga. O le salalau o laryngotracheitis e mafua ona o tulaga le lelei o le taofia o manulele: le lelei o le ea, fafati, mimiti, le lelei meaai.

O le a le laryngotracheitis chickens?

Mo le taimi muamua sa faamauina le laryngotracheitis i le 1924 i le Iunaite Setete. O tagata suʻesuʻe Amerika o Me ma Titsler na faʻamatalaina i le 1925 ma taʻua ai o le langotracheitis.

Na mulimuli ane faamatalaina le faamai e pei o le gasegase pipisi. Ina ua mavae le 1930, na lauiloa le laryngotracheitis ma le bronchitis bronchitis o faamaʻi tutoʻatasi.

I le 1931, o le faʻamaʻi o le larynx ma le trachea na fuafuaina e taua o laryngotracheitis.

Faʻatasi ai ma lenei fautuaga na faia i le Komiti i faʻamaʻi o manulele. I le taimi lena, na salalau atu le faʻamaʻi i soo se mea, e aofia ai i le USSR.

I lo matou atunuu, na muamua faamatalaina muamua le laryngotracheitis i le 1932 e le R.T. Faʻailoa. Ona ia taʻua lea o le maʻi pipisi. I nai tausaga mulimuli ane, o isi saienitisi na faamatalaina le faamaʻi i lalo o le igoa faaonapo nei.

I aso nei, o moa i le tele o itulagi o Rusia o loʻo aʻafia i le laryngotracheitis, ma mafua ai le tele o mea leaga i faatoaga tumaoti ma patino. O manu felelei, o lo latou gaosiga o fuamoa, o le maualalo o le tupe maua ua faʻaitiitia. E tatau ona faʻaalu e le aufaifaatoʻaga le tele o tupe i le taofi o le faʻamaʻi ma le faʻatau mai o tamaʻi fasi meaola.

Toto

O le mafuaʻaga o le laryngotracheitis o se siama o le aiga Herpesviridaei ai se foliga lautele.

O lona lautele o le 87-97 nm. O lenei siama e le mafai ona taʻua o le faifai pea.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e leai ni moa i totonu o le fale, e maliu o ia i le 5-9 aso.

I le inu vai, o le siama e tumau pea mo le silia ma le 1 le aso. O le malulu ma le faʻagogoina na teu ai, ma pe a faʻaalia i le susulu o le la, e mate le siama i le 7 itula.

O vaifofo alkali o le kerazole e faʻamaʻo ai le siama i le 20 sekone. I luga o le atigi fua o fuamoa, e mafai ona oʻo i le 96 itula. A aunoa ma le tumama, e ulu atu i totonu o le fuamoa ma tumau pea le fenumiai mo le 14 aso.

E oʻo atu i le 19 masina, e tumau pea le malosi o le siama o le herpes i ni anufe matala ma e oʻo atu i le 154 aso i taumafataga o le cereal ma fulufulu. I le tau malulu, e ola le siama i le ea mo le oʻo atu i le 80 aso, i le fale mo le 15 aso.

Faailoga ma fomaʻi o le faʻamaʻi

O punavai autu o le siama e mamaʻi ma manufelelei.

E le o maʻi le maʻi pe a uma togafitiga, ae 2 tausaga talu ona faʻamaʻi le maʻi aua latou te faʻamaonia se siama i totonu o le siosiomaga.

O le faʻafitauli e mafua mai i le ea pipisi.

Ua salalau foi le faamai i oloa fasia, fafagaina, afifiina, fulufulu ma lalo.

I lenei tulaga, o le faʻamaʻi o le lafumanu atoa e vave tupu i le taimi e mafai ai. E masani ona faasalalauina le faamai i le taumafanafana ma le autumn.

O le vasega ma uiga o le laryngotracheitis i moa e faalagolago i foliga o le faamaʻi, o le falemaʻi, o tulaga o manulele.

O le taimi e faʻaolaina ai le laryngotracheitis e mai le 2 aso i le 1 masina. Seʻio tatou iloiloina atili auiliiliga o faʻamaoniga sili o le faʻamaʻi i vaega taitasi e tolu.

Sili malosi

E masani lava ona tupu i le mea e leʻi faʻaalia muamua ai le maʻi. A oʻo mai se faʻamaʻi mataʻutia tele i le ala E oo atu i le 80% o moa e mafai ona pisia i le 2 aso.

A maeʻa faʻamaʻi pipisi, e amata ona manava le manulele i se faʻalavelave, faʻafefeteina foloina le ea, toso le tino ma le ulu.

O nisi o moa ua i ai se tale malosi, faatasi ai ma le toto ua maligi.

Ona o le kiliva, o le moa ua lulu lona ulu, taumafai e faaleleia lona tulaga.

I totonu o le fale e teu ai moa mamaʻi, e mafai ona iloa atu le taʻavale i luga o le puipui ma le fola. O manufelelei latou te amio, o le tele o taimi latou te tutu ai na o latou nofo toatasi, latou te punitia o latou mata.

O le gaioiga o le laryngotracheitis e tuʻuina atu i le vevela, lea e sili ona faʻalogo i le po.

Afai e le faia e le au faifaatoaga moa mea, pe a maeʻa aso e lua o maʻi o le moa e amata ona oti le tasi i le isi. O le olaga faaletino e maualuga - sili atu i le 50%.

Faasoa

I se foliga gasegase, e le amata faʻafuaseʻi le faʻamaʻi pei ona i ai muamua.

Muamua, e tele ni moa e maʻi, i nai aso - o isi. E le 'ai le manuʻa maʻi, o le taimi atoa e nofo ai ma mata.

O le tusi a le au faitau ma le faʻasalalau lautele.

Afai e te faʻalogo i lona manava i le afiafi, e te le lagona le masani ai mo manu felelei maloloina, faʻafefete pe faʻavevela leo.

O loʻo ia te ia se faʻaogaina o le laryngeal, lea e mafua ai le le mautonu o le manava ma manava mai le gutu.

Afai i le nofoaga o le larynx e taofi ai le palpation, o le a mafua ai ona malosi lona tale. O le asiasia o le gutu o le a mafai ai ona e vaʻai i le vavalalata ma le fula o le mucous membranes. I luga o le larynx paʻepaʻe e mafai ona iloa ai - faʻamaʻi faʻamalolo.

O le vave aveeseina o nei mea faalilolilo e mafai ona fesoasoani e laveai le ola o moa. A maeʻa le 21-28 aso o maʻi, e mafai ona maliu le isi mai le asphyxia ona o le fesuiaiga o le trachea poʻo le larynx.

Taimi

O lenei ituaiga laryngotracheitis e masani lava o se faʻalavelave lavelave. O le maʻi e telegese, o faʻamaoniga faʻaalia e tupu ao lei mate manu lele. Mai le 2 i le 15% o manu felelei. E mafai foi e tagata ona faʻafefeteina se manulele i lenei fomu ona o le le faʻamaonia o tui.

E tele taimi e iai le laryngotracheitis, lea e aafia ai mata ma mucous membrane o le isu i manulele.

E sili atu ona taatele i manu laiti seia oo i le 40 aso le matutua. Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, ua leaga le au o moa i moa, ua amata le logo o mata, ma latou taumafai e lalafi i se tulimanu pogisa.

Faatasi ai ma se foliga malu, o le a toe malosi mai ai moa, ae atonu o le a le toe mafai ona latou vaai.

Faʻailoga

E faʻamaonia le faʻamaʻi pe a uma ona tatala ma taitaia suʻesuʻega suʻesuʻe.

O le faia o se suʻesuʻega faʻamalosi, o tino fou, o ese atu mai le ala o manulele oti, faʻapea foʻi ma manulele maʻi ua auina atu i tagata tomai faapitoa i le fale suesue.

Latou te vavaeeseina le siama i totonu o atigi moa ma faia se faʻamaoniga mulimuli ane.

E faʻaaogaina foi se tagata ola i luga o moa faʻanoanoa.

I le faagasologa o suʻesuʻega, o faʻamaʻi pipisi e pei o le Newcastle, faʻamaʻi o le mycoplasmosis, pepepoi, ma le maʻi pipisi.

Togafitiga

A maua loa le maʻi, e tatau ona ave mo togafitiga.

E leai ni fualaau faʻapitoa mo laryngotracheitis, ae o togafitiga faʻapitoa e mafai ona fesoasoani i manu feʻaʻi.

E mafai ona e faʻaaoga vailaʻau e faʻaitiitia ai le gaioiga o le siama ma le biometin e faʻaitiitia ai le tino i moa.

E le gata i le togafitiga o moa laryngotracheitis, e pei foi o isi manulele, e faaaoga e veterinarians streptomycin ma vailaaulea o loʻo faʻatonuina i totonu o le tino.

Faatasi ai ma meaai, e fautuaina e tuuina atu le furazolidin: mo tagata matutua i le fua faatatau o le 20 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino, mo manu laiti - 15 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino. I le taumafa o moa, e taua le aofia ai vitamini A ma E, lea e faʻamaepe ai gaʻo susu.

Puipuiga

O le puipuia o maʻi e mafai ona avea ma auala eseese. Muamua, e tatau ona vaʻaia taimi taʻitasi nofoaga ma fale e ola ai manu felelei.

Peitai, e tatau ona i ai iina. Mo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa e fautuaina ai vailaau o vailaau faʻasolosolo chlorine-turpentine, aerosols e aofia ai le lactic acid.

Lua, e mafai ona faʻaaogā tui. I totonu o vaipanoa e iai taimi e masani ai ona oʻo mai le faʻamaʻi, o le tui ola e faia i manulele e ala i fua o le nasal ma fomaʻi o le tino.

E i ai se tulaga e ono mafai ona avea nei manulele ma avega o le siama, ona o lenei fuataga ua naʻo se itu e puipuia ai.

O le tui e mafai ona ufiufi i fulufulu o manulele pe lafo i totonu o le vai mo le inu.

O loʻo i ai se vailaau faʻasaʻo faapitoa na faʻaleleia mo moa mai le vevela "VNIIBP"O le masani lava, o tui moa ua tuiina mai le 25 aso o le matua, i le amanaia ai o le tulaga o le epizootological.

Afai ua tamaoaiga le tamaoaiga, ua faia le tui tui. O le tui e faʻavaivai e tusa ai ma faatonuga ma faʻasalalau i le nofoaga o manu felelei.

A maeʻa lenei mea, o le a le mafai ona tupu se tulaga le tumau i le tulaga o manulele, lea e mou atu pe a mavae le 10 aso. O le taunuuga o le puipuiga malu e tausia mo le ono masina.

Seisi faʻasologa o faʻamaoniga - faʻailoa. Faatasi ai ma le fesoasoani a mea faigaluega faapitoa, o le siama e faʻaaogaina i le mucous membrane o le fagaloa ma faʻauʻuina mo sina taimi. A maeʻa ni nai aso, ona toe fai lea o le taualumaga. A maeʻa le tui, o le mucous membrane e afaina, ae a maeʻa ona maua lea o se puipuiga malosi.

I le tamaoaiga, lea e maua ai le laryngotracheitis, ua faʻafeiloaʻi ai le faamai. E le faatagaina le auina atu i fafo o ons, faamaumauga, fafaga, fuamoa.

Afai o le faʻamaʻi e aliali mai i totonu o le fale e tasi, o moa uma e auina atu i se faʻasalaga mama, pe a maeʻa ona faʻamaʻi le potu ma faʻaaogaina le biothermal disinfection. I totonu o faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma ulufale atu i fafo o tagata mai le teritori e faʻatagaina pe a uma ona faʻamamaina lelei seevae.

O se tasi o manulele taatele o le Tsarskoye Selo ituaiga o moa. Aoao atili e uiga ia te ia!

E mafai ona e faia se isi eletise mo se fale tumaoti. O faʻamatalaga uma e maua i: //elo.guru/stroitelstvo/sovetu/kak-podklyuchit-elekstrichestvo.html.

O lea la, laryngotracheitis o se faʻamaʻi pipisi matautia o moa e tatau i tagata faifaatoʻaga uma ona mataala i ai. I le iloaina o le faʻamaʻi i le taimi, e mafai ona laveaʻi ia hens mai mafatiaga ma le oti vave.