Laʻau

Faʻapenaina o Kalanchoe: Faʻamatalaga mo le 'otiina,' oti, ma le tupu aʻe mai Fatu

Kalanchoe o se tasi o togafitiga lauiloa faʻapitoa ma e lauiloa foi o se fomaʻi i totonu poʻo le ginseng totonu. O lenei laau ua maua ai le lauiloa o le laau o le ola ona o ona togafitiga tulaga ese. E tusa ma le 200 ituaiga o meaola e masani ona faʻaaoga, e tusa ma le luasefululua o loʻo faʻaaogaina mo le gaosiga o totonu. O i latou uma e fetaui lelei lelei mo se umi faaumiumi i le lamala ma i le maualuga o le susu, ma o le mea lea e matua le lelei i totonu o tulaga i totonu.

Faamatalaga lautele e uiga ia Kalanchoe

Kalanchoe faʻamaopoopoina lelei galuega sili ona taua e lua mo le faʻatoʻa fale. O lenei laau e sili ona le lelei e mafai ona aumai ai fesoasoani faafomai mo le maʻi ma fiafia ai mata i ona fugalaau matagofie. O lona atunuu ua taʻua o Aferika i Saute. Mai iina, na faasalalauina ai Kalanchoe i atunuu Asia, ma mulimuli ane i isi itulagi.

I le amataga o le seneturi lona luasefulu, na lisiina ai Kalanchoe e avea ma vailaʻau togafitiga.

I le faʻatinoga, o auala nei o le toe gaosia o loʻo faʻaaogaina: otaota, tumau (tamaiti), leaflets, fatu aʻa ma fatu.

Faʻapenaina e ala i vavae

O 'otiʻaiga o se tasi lea o auala sili ona taatele o le faʻalauteleina o Kalanchoe, e faia uma i le taumafanafana (amataina i le tolu vaiaso) ma i le taumalulu. A maeʻa le faʻatagaina faʻamalosi o le pito i lalo o laʻau, e faʻamago le fatu ma tuʻu i totonu o se ulo.

O le faʻapitoa o le auala o le teuina lea o le laau pe a uma ona faʻaleleia e faʻafouina ma tuʻuina atu foliga sili atu ona matagofie.

Talu ai o aʻafiaga o Kalanchoe e matua mamafa lava i le vaitau o le tuputupu ae, ua teuteuina ma, pe afai e tatau ai, faʻaaogaina mo le tipi. O laau matutua e sili ona fetaui mo mea e momotu ai.

E tatau ona faʻatinoina ma le faʻaeteete le faʻatulagaga o le faapipiiina, e aunoa ma le faanatinati, i le saunia o mea uma e tatau ai muamua

Ina ia manuia Kalan Kalane, e tatau ona e mulimuli i tulafono nei:

  1. O le vaega lautele ua vavae ese pe a maeʻa le vave ona vave tuʻuina i le eleele ma faʻafefeteina tele pe naʻo totonu o se fagu vai e fai ai aʻa. I le aluga o taimi, o lea ituaiga toto ua totoina i totonu o se atigipusa e iai se meaʻai.
  2. O fualaau e filifilia se saʻo saʻo, faʻapuʻupuʻu i le 6-9 cm. O le sogasolo ma le mafanafana o togalaau e talafeagai lelei mo le aʻafia.
  3. I le tulaga o le tulaueleele i le eleele, o nofoaga o le tipi e palu i le malala. A filifilia se palapala, e tatau ona manatua i le mafaufau e le talia e Kalanchoe eleele palapala. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaogaina le eleele ua saunia mo le gasolosolo poʻo le faʻapalaina o le otaota e faʻafefiloi oe lava e ala i le faʻafefiloi o le eleele gaʻo, laʻau palapala ma le oneone oneone i se fua faatatau o le 4: 2: 1, faʻaopoopo i ai se tamaʻi humus.
  4. A mauaʻa le totō (e masani lava pe a ma le lua vaiaso), e masani lava ona faʻaogaina i latou, faia se fugalaau. O lenei metotia e fesoasoani i le fafaguina o gaʻo o le itu ma le faʻavaeina o se vaomatua mulimuli.

Faatonuga mo le faʻalauteleina o le kalahoe:

  1. Otioti afaina lelei.

    Ina ia fausia se laʻau matagofie i le lumanaʻi, o le fana ua filifilia e tatau ona tuʻufaʻatasia laʻau ma pusa poto

  2. Tuu le 'au i se fagu vai.

    O le vevela o le vai i totonu o le koneteina o loʻo i ai ia mea e tatau ona 20-25 ° C

  3. Tuu ni aʻa i le eleele.

    A maeʻa aʻa ona aliali mai i luga o le fasi, e tatau ona fusiina

O le aʻafiaga o se paranesi tetele e talitutusa ma le aʻafia e ala i le vavae. E mafai ona e filifilia soʻo se paranesi e te manaʻo ai pe a fai o nisi mafuaaga e le fetaui i foliga masani o le laau. Aua e te faanatinati e togi ese se paranesi na gau mai ai. I lenei tulaga, e na o le pipii i le eleele malulu pe tuu i totonu o se pusa lapisi i vai. A mavae sina taimi, o le a aliali mai aʻa papaʻe.

Laʻau o aʻafia

O le faʻapupulaina o Kalanchoe e ala i le lauina o otaota e taatele. E mafai ona faʻaaoga i le fale i tausaga taʻitasi. O le faasologa o le faʻasalalau e tusi pepa e faapenei:

  1. O se laʻau e lelei ona atiaʻe e vavae ese mai le toto o se tagata matua.

    Mo le tipiina, e sili atu le filifilia o laʻau feʻau

  2. O le laau tipi ua totoina i totonu o se fagu ma se mea e faʻamamaina lelei (e fautuaina ia faʻamalūlūina i le solution Kornevin i se fua faʻatatau (1 g o le paʻu i le 1 lita o le vai], e taofia ai le sui mai le faʻamamago). Faʻapipiʻi mea e mafai ona maua: 10 vaega o le oneone tafe ma le tasi vaega o le peat (humus). O le lau o le lau e faʻalauteleina i sina itu i le loloto o le 1-1.5 cm.
  3. Ua filifilia se nofoaga mo le malamalama atoatoa.
  4. Afai e mauaa le aʻa i totonu o le vai, ua ufiufi le fagu i se tapuni manino e puipuia ai le vave faʻaleleia o vai.

    E tatau ona faʻamoemoe ile vaʻaia i ni nai vaiaso

E tatau ona maitauina e oo lava ia i latou na pauu ese mai le ogalaau ia i latou lava ae leʻi maeʻa uma lava e talafeagai lelei mo lenei filifiliga o le faʻatoʻateleina. E mafai ona e siakiina lo latou gafatia e ala i le faapau i lalo o laulaʻau i totonu o se siva poo se ipu vai seia oʻo mai aʻa. O le taimi aupito sili ona talafeagai mo le aʻafia e leaflets o le pito o Me ma le amataga o Iuni.

O lenei lauiloa taua, lea e lauiloa foi o le flowering Kalanchoe, e faigofie foi ona mauaa e ala i fatu laau ma fatu laau.

Kalanchoe mai fatu

Faatonuga mo le faʻaleleia o fatu o le Kalanchoe:

  1. O fatu ua saunia o Kalanchoe Blossfeld ua totoina i totonu o koneteina mafolafola ua faatumulia i le vaimalie vavalaʻau e puipuia mai ai le faʻamaʻi ma le pala o fatu.
  2. O loʻo faʻapipiʻiina i lalo le pito i luga o le meaʻai, o loʻo faʻapipiʻiina ai fatu i le mamao o le 3-4 cm mai le tasi.
  3. O fatu e tatau ona pipiʻi i totonu o le eleele faʻamamaina.
  4. A maeʻa sina taimi, ona tulaʻi ai lea o pine.

O le vevela i totonu o le potu o loʻo faʻaulu ai le fatu o Kalanchoe e le tatau ona paʻu ifo ile 20 ° C

Faʻavae o le faʻalauteleina o le ituaiga Degremon

O lenei aiga aulelei o Crassulaceae o loʻo i ai ona lava aʻafiaga. Ona o lea mea, o le laau e lauiloa foi o Kalanchoe viviparous.

Kalanchoe Degremona ei ai se lanu e le masani ai laulaau

O se uiga iloga o lenei ituaiga o manulele o seetooth i luga o laulaʻau, lea o loʻo ola ai tama teine ​​laiti (fanau) ma ua matutua ma sauni e aʻa aʻa. O tamaiti, o gaʻo laʻau e malamalama lelei. I fafo, latou te foliga mai o ni meaʻai laiti-o loʻo iai se rosette e lua o laʻau ma aʻa.

O fanau a Kalanchoe Degremona ei ai se mea totino taua: a latou oʻo atu i le maualuga aupito sili ona lelei, latou te pauu ese mai le laulaau, ma, i le taimi o le eleele malulu, e mafai ona latou afaina. I lona autu, o se pepe o se laau atoatoa, ua saunia mo le totoina ile eleele.

Faatonuga mo le aʻafia o le pepe Kalanchoe Degremon:

  1. Vavaeeseina o se pepe mai se laʻau matua.
  2. Faigofie le ulu atu i totonu o le mea ua saunia.
  3. Moisturize le palapala mai se pulumu.

I le vaiaso muamua, o le pepe ua totoina e natia mai le susulu o le la, ma tumau foi le susu o le eleele seia iu ina mauaa.

Vitio: 3 auala e fafaga ai Kalanchoe Degremon

Paranesi o aʻa

A maeʻa ona faʻamaʻaina, o le pito i luga o le pipi e faʻasolo ina ia faʻaleleia ai le atinaʻeina o le fanau. O se taunuuga, o fanau laiti e aliali mai i tafatafa o le fugalaau tina. E faʻaaogaina mo le toe gaosia. A maeʻa lea mea, e mafai ona vaeluaina le fatu ma totō i totonu o se ulo i le oneone oneone suamalie (8 vaega o le oneone, 2 vaega o le eleele suauu ua faʻamamaluina).

Tuagane e tatau ona oʻo i le 1/3 le umi o se fale matua

Bush division

Vaevaega o le fale o tina o le auala pito sili lea ona faigofie e faʻaleleia ai Kalanchoe. I le tele o ituaiga o mea suamalie, e ola ai le tama teine, e fetaui lelei mo le totoina i se pusa eseese. O le faagasologa atoa e aofia ai le aveeseina o se tagata matua mai se ulo, e faʻaaoga ai se naifi e vavae ai vaega talafeagai o le vao ma aʻa ma totoina i totonu o se pusa eseese ma eleele fou.

E manaʻomia e le tagata matua ona totoina

O faʻafitauli faʻafitauli o le faʻaleleia o Kalanchoe i le fale

E ui lava e faigofie ona tupu lenei laau ma e taua o se fomaʻi fale, e mafai foi ona maʻi. O le mea lea, pe a faʻaleleia Kalanchoe, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le tulaga o se tagata matua foaʻi tupe ma tausi tulafono mo le totoina o laau. Kalanchoe o le sili ona faʻamaualuga o tagata faʻalauiloa uma. O le mafuaaga autu mo faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi o lona tausiga le talafeagai: o le le lava lea o le ea ma faʻalauteleina le eleele. E tupu lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a totōina se fatu i totonu o se eleele le talafeagai: mamafa ma paʻu, ma se vaega tele o peat. Faaaoga le faleoloa e faʻafefiloi mo cacti ma solo, ma i isi tulaga faaopoopo le oneone poʻo le vermiculite e paʻu.

E sili atu le suia o le palapala pe afai e te matauina ua le toe tupu le laau a le tama talavou Kalanchoe, ma o le eleele i totonu o le fagu e masani ona susu.

O tulaga le lelei e masani ona mafua ai le paʻu palapala

Muamua lava, o le soona inu i le faʻamaina e mafai ona aʻafia ai foliga vaaia o le maʻi. A o tuputupu ae Kalanchoe, e tatau i se tagata e amataina le fale ona usitaʻia se tulafono faigofie - e sili atu ona lelei le gaogao nai lo le faʻafefe.

Afai o le faʻamaʻi e aliali mai i luga o le laau, e tatau ona e faʻaaogaina ni fua faʻatatau - o le faʻaogaina o le fomaʻi, filifilia mai le ituaiga o faʻamaʻi. O lea la, pe a iloa muamua faailoga muamua o se fugalaau, o le au ma le laulaau e sosolo i se vaifofo malie e saunia e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

Alirin-B o se tasi o fomai sili ona lauiloa i totonu o laau.

E mafai ona tatou iloa le tele o faʻamaʻi masani masani a Kalanchoe:

  • tuai;
  • lanu enaena;
  • paʻu paʻu;
  • aʻafia le pala.

Laulau: maʻi o le Kalanchoe ma a latou togafitiga

Igoa o le maʻiFaailoga o maʻiFuataga ma le Puipuiga
Paʻu mumuLe foliga mai o lanu enaena i lala o pupu. Faʻateleina le tuputupu ae.Faʻaaogaina o suiga o le vevela faʻafuaseʻi. Le faʻamamaina o le palapala aʻo le i totoina. Faʻaitiitia le faʻamaina. Togafitiga ma fomai (fualaau oona Fundazol, Ridomil, Alirin-B).
Gau palaLe foliga mai o se pulu lauulu.Faʻaaogaina le susulu o le susu, tuʻuina atu le malamalama masani ma le faʻaleleia. Afai e manaʻomia, togafitiga faʻamaʻi pipisi (Rovral, Fundazol).
Malosiaga malosiPaʻu paʻu paʻu paʻu luga o lau.Le aofia ai le tele o le vevela ma le susu. Togafitiga ma fomaʻi (Topaz, Fundazole, Alirin-B).
Sue lemuO vai lanu vai e foliga mai i luga o laulaau ma fatuga.Faʻaitiitia le faʻaititia o le suavai. Togafitiga ma fomaʻi (Gold, Previkur).

O nisi taimi o loʻo i ai se paʻu o le mea na totoina mo le leai o se mafuaaga. E faafaigofieina lenei mea e ala i le atinaʻeina o le rootworm, o le i ai i totonu o le eleele e mafai ona iloa i taimi o le totoina o laau. O le fuataga o le suia atoatoa lea o le meaʻai ma le gafatia, e tolu faʻapipiʻiina o le laʻau faʻatasi ma se siʻosiʻiki o keleni (3-4 cloves i le 1 lita o le vai) faatasi ai ma le 10-aso vavao poʻo le faʻataʻitaʻiga o Actara, Fitoverm poʻo Mospilan i le taimi lava e tasi.

O se laau totō e mafai ona faʻagata ona tupu ona o le mea moni ua filifilia se potopotoga tele. Seʻi vagana ua tupu le aʻa o le Kalanchoe i totonu o lenei atigipusa avanoa, o le a le maua ni laulaau fou.

O le alualu i luma o Kalanchoe e le manaomia ai se poto faapitoa. Ua lava le faitau ma le faʻaeteete fautuaga mo le faʻalauteleina o lenei laau faʻatau. I le iloaina o ni nai tulafono laiti, e mafai e se tasi ona faʻaaogaina ma le faʻamalosi se fale totō i le fale. O se tamai laau toto e ola e tusa ai ma tulafono o le a faafetai atu ia te oe i se foliga matagofie ma o le a fiafia le mata i le tele o nuanua fuga mai i se lanu lanu meamata.