Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tupu aʻe le uonymus i le fale

Euonymus o se tasi lea o laau e sili ona feteenai. Homeland euonymus o atunuu ia i lalo o le vateatea ma le vaʻaia.

O le mea lea, o le laau e masani ona maua i le teritori Iapani, Madagascar, nisi o atunuu o Amerika ma Europa.

Euonymus i le natura mafai ona ausia se maualuga o le 7 mitaae ui i lea, mo le totoina o laau i totonu o tulaga potu latou te faʻaaogaina ai ituaiga o ituaiga Iapani.

O se fugalaau e pei o se fugalaau vao e seasea tupu ona tupu ile sili atu i le 1 mita le maualuga.

I totonu, i totonu o se poteto uonymus e le sili atu nai lo le 30 cm le maualuga. O laulaau e lautele lona foliga ma le umi o le 4 cm. O itu o le laʻau o loʻo punou ifo i lalo ma faʻasolo le pito.

O le pito i luga o le laupepa e lanu meamata, ae o le vaega pito i lalo o se paolo malulu. O fugalaau e laiti, paʻu mumu-lanu enaena. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona aoina fugalaau i ni mea laiti e 2 cm le umi, ma 2-3 fugalaau taitasi.

E taua! E tatau ona e nofouta i lena mea o fua Euonymus e mea inu i tagata! I le taumafanafana, o fua (i le foliga o se atigipusa) ei ai lanu lanumeamata lanumeamata, ae o le tautoulu latou te amata ai ona mumu mūmū seia oʻo ina latou liliuina se paolo paʻu.

E matua matagofie, ae oona. Afai ei ai ni tamaiti laiti i totonu o le fale, e sili ona lelei le suʻe fua o le vao i le taimi muamua.

Meaola

Mafaufau i ituaiga autu o le faamasani:

  • tulaga ese;
  • matagofie europa;
  • faʻalumaina le faʻaleagaina;
  • Iapani

Ata

E mafai ona e iloiloina le faʻaalia o le uonymus i le faʻaaogaina o la matou ata pue:

Totoga Laʻau

E ui lava i le tele o ituaiga o meaola o le Euonymus, ae o le toafilemu Iapani lea sa avea ma tagata lauiloa i le au fai togalaau. O le mea moni o le laau e matua maualalo le manaʻomia i le malamalama ma le faʻafefe.

O le ea i totonu o le potu e mafai ona matua vevela, ma o le fagu e iai le laau e mafai ona tu i lalo o le malu. Ae ui i lea, i le taimi mafanafana, e tatau ona aumaia mai lea taimi i lea taimi le eaonymus i luga ma le ea.

E tatau ona manatuaina o le musika e le fiafia i le la susulu. Afai e susulu le la i luga o lau o le laau, e iu lava ina amata lanu samasama pe ufiufi i lanu enaena.

Mo le totoina o le uonymus vevela lelei + 18-20 tikeri. Ae o le faʻavaivaia poʻo le faʻaleleia o le vevela o le laau e faigofie ona faʻafefe.

I le taimi mafanafanape a maualuga le vevela o le ea, siama e tatau ona masani ona faasūsūina ma suʻeina i vai mama.

E tatau ona e iloa! Afai i le taumalulu, o le ogalaau e lata ane i punavai vevela, o lona uiga e ono maualuga le tulaga o le laulauina o laulaau. O le puipuia o lenei mea mai le tupu, o le anufe o le euonymus e lalagaina pe fufulu foi i laulaau.

Afai e toto le laau i le eleele, ona puipuia lea mo le taumalulu, e ufiufi ai ma soʻo se lala o laau coniferous.

Faʻasa

I le taumafanafana, e tatau ona iai le euonymus vai tele. Ae aua le faatumu!

E taua tele le faʻatulagaina o se alavai lelei i le tulaga o le totoina o se laau i totonu o le fagu ina ia le paʻu le vai i ona aʻa.

O le faʻaitiitia o le vevela o le ea, o le itiiti ifo o le vai e manaʻomia.

I le taumalulu, o le suavai e tatau ona faʻalelei. Ae le palapala faataamilo i le laau e tatau ona susu!

Mo le faʻaleleia o vai, faaaoga na o vai eseese. Puipui le vai ia le itiiti ifo ma le aso.

E ui lava i le mea moni e le o gaosi le laau i le susu, e tatau ona masani ona sosolo i luga o le vai. E mautinoa lava o le a le sili atu ona leaga, ma o loʻo faʻamalosia lelei le meaola faalafua i le togafitia o le togavao.

Laʻei pito sili

I le faʻamuamua, faʻaleleia atili o le fafagaina i le donyf euonymus e le o manaʻomia. Ae peitai, o le a le sili atu le fafagaina le fafagaina o le laau ma mea e gaosi ai le fugalaau i le tautotogo ma le taumafanafana. E silia ma le tasi i le masina e le manaʻomia.

O le a le ituaiga fugalaʻau e tatau ona faʻaaoga e faalagolago i le gaioiga a le laau. Ua lauiloa o le Iapani Iapani lua galu tuputupu aʻe. O le mea moni o le tuputupu ae o le taimi ua uma, fai mai le foliga mai o pupu (pu) i le pito i luga o pupu taitasi.

I le isi itu, pe a amata ona matala nei pupu ma amata ona fai lau laulaau fou, e faamoemoeina se isi galu o le tuputupu aʻe vao.

O le mea lea, i le taimi tonu lava e amata ai le gaoioiga, e tatau ona e fafagaina le laau i le faʻamaʻi faʻamalosi. I le ogatotonu o le vaitau, e mafai ona e faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa, ma i lena taimi, pe a faʻatulagaina fatugaʻo - potassium phosphate.

Tofiga

I le tele o mataupu, Euonymus fuaina fua.

UIGA! E mafai ona faʻaleleia le vao i le vaevaeina o le vao, aʻa suckers, fatu ma lanu meamata.

Laʻau

O le auala pito sili ona faigofie o le toe gaosia o le toe gaosia e ala i lanu meamata.

Mo lenei mea, ia Iuni-Iulai, e maua mai i le umi 5 to 6 cm le umi o le seleselega talavou, ma ua totoina i lalo o le ata i totonu o se mea lelei.

Ona faʻafefeteina lea o le fale kosi i se oneone oneone i le 5 cm, ma e tatau ona tatalia ni taʻavale.

I le avea ai o se tulafono aʻafiaga e tupu i le tolusefulu aso.

Fatu

E seasea ona tupu mai fatu o manu. O lenei mea e mafua mai i se faʻalavelave faigata ma le umi ole faagasologa. Afai e le faʻamaʻaina le fatu aʻo leʻi totoina, o le a latou le faʻauluina muamua nai lo se tausaga mulimuli ane. A maeʻa sauniuniga o fatu, o le germination e tupu vave tele.

Tui fatu ua saunia i le eleele, lea e aofia ai:

  • fanua lau - 4 vaega;
  • humus - 2 vaega;
  • eleele vavao - 1 vaega;
  • oneone - 1 vaega.

O pine muamua na aliaʻe i le aso 15. I le tautotogo po o laau totogo e momoe moe. I le taumafanafana latou te faʻafefeteina faʻaaoga mullein. I le tau malulu, o le moega e ufiufi i laʻau mumu e puipuia ai le faʻamalo. O le gaosia o laau totō i luga o le laupepa autu e gaosia i le tolu tausaga.

TAIMI FAATASI! Afai e te fiafia i le musika, o le a mautinoa lava oe e te le fiafia i ni laau matagofie matagofie, pei o: Broom, Skimmy ma le Leptospermum.

Stratification

Mo le faʻamalosi e ave oneone paʻu.

Ave fatu ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 2 ma faʻafefiloi lelei.

Laʻau i le oneone e teuina i le vevela o + 10 tikeri mo le tolu masina.

Ma, a oso le atigi i luga o fatu, e teuina mo le 4-5 masina, ae o le vevela e tatau ona maualalo - e tusa ma le 2-3 tikeri.

Ina ia taofia fatu mai le oti, e tatau ona latou fofo o faagasologa o le paluga e masani ai.

Suiga

Tamaiti laiti muamua 5 tausaga totoina i tausaga taʻitasi i se ipu tele. I le mavae ai o le 5 tausaga, e mafai ona toe totoina le laau i le tele o taimi - e tusa ma le 1 le taimi i le tolu tausaga.

E taua! Aua lava nei faʻaopoopoina le gaosiga faʻasolosolo faʻamalosi matutua. Talu mai le maeʻaina o le laau ua matua faʻavaivaia, ma atonu e le mafatia i se gaosiga.

Laʻau teuteu

O le teuteuina o le tuai o le matua e pei o le totogo ua mamae i le gasologa o le tausaga. Ae e sili ona lelei le teuteuina poʻo le liliuina o pupu. i le tautotogo. O le pale na mafiafia ma matagofie.

O le teuteu lelei ma le saʻo e mafai ai ona fausia se togavao poʻo se laasaga laʻau. O le mea moni, a uma ona teuteu, e amata ona tuputupu aʻe faʻamalosi aʻa, o loʻo tutupu mai ai aʻa.

Paranesi ma le ogalaau o Euonymus e uiga i le gafatia ma le agavaʻama faatasi ai ma nisi o aafiaga ma le faapalepale e mafai ona faia i le tulaga o le tulafono.

Maʻi

Afai o laulaau o le vao e amata ona mou atu, o latou pito e faʻasusuina, ma faʻamago le fautuaga, o lona uiga e maua e le laau tele le susulu o le la. Ma o le malulu e manaomia.

Afai e amata ona lafoaʻi ona laʻau, e faʻaalia ai maualalo maualalo i le potu poʻo le vevela maualuga.

E tatau ona e alu ese le laau i totonu o se potu malulu ma pamu laulaau i vai mama.

Afai o le tuputupu ae o le togavao ua taofi, ma o laititi pito i lalo e vave ona lanu samasama ona pau ai lea, o le mea lea, atonu o oe lava sasaa le laau. O se taimi sili ona matautia! Afai e sau i le fesuiaʻi o aʻa, e ono mate le euonymus.

Pests

O faʻamaʻi sili ona aʻafia e afaina ai le uonymus lanu mumu lanu mumu, moli vaʻavaʻa ma sikeri.

Afai e aliali mai ni lanu enaena i luga o le ala ma le laʻau, o le mea lenei talanoa e uiga i foliga o iniseti talita. I le lumanaʻi, o lālā e lanu samasama, e lafoaʻia la latou lanu ma oʻo ai ina pau. O le metotia o le tagofiaina o lenei pest standard: laau fufulu 3 taimi i le vaiaso se sefululima pasene fofo o atellik.

O se vavavevevega e aliali i luga o pu i totonu o internodes, ma o lau e mamae ma iu ai ina pauu ese - o le laau na taia ai se apogaleveleve. Afai e le tele le pusi, ona lava lea fufuluina le lau i lalo o se vai vevela pe fufulu laulaʻau ma se omomi i totonu o vai faʻafefe.

TAITAI! Afai e malosi le toilalo o le vao, ona tatau lea ona togafiti i se atellik, e pei o le tau ma le talipupuni.

Afai e iai ni laumama malamalama i luga o lau, ma ua pala le lau, o lona uiga o le laau taia e se pepa mumu mumu. Ae maise lava o lenei pepe e fiafia tele i aʻa. E tatau ona faapenei: e tatau ona aveeseina laulaʻau, ma o le laau lava ia e lueina i soo se iniseti.

E foliga matagofie lava Euonymus! E ui lava i totonu o le togalaau, e oo lava i le windowsill i totonu o se fagu. O le mea moni, o lenei ogalaau e manaʻomia ai se tausiga ma fausia ai se siosiomaga lelei. Ae i le isi itu, o le a ia teuteuina soʻo se potu e aunoa ma ni faafitauli e ala i le aumaia o se vaega o Iapani i totonu.