Fualaau aina

E mafai ona ola i totonu o fagu i luga o le faapaologa - fualaau o le tomato "Mea e teʻi ai le potu": faʻamatalaga ma uiga o le tuputupu ae

O tamato laiti-fualaau e mafai ona tupu e le gata i moega ma greenhouses. E i ai ituaiga eseese na faia mo le fausiaina o aiga. O se faʻataʻitaʻiga mataʻutia o le "Pese o le potu". O nei tamato e manaia tele i totonu o ipu ma e talafeagai mo le teuteuina o poletito, balconies ma matala.

O le ituaiga tomato "O le potu e le mautonu" na atiina ae e tagata gaosi Rusia ma ua faamoemoe mo le totoina i totonu o fagu poo fanua. O nisi faʻamatalaga e uiga ia i latou e mafai ona maua i la tatou tusiga.

I lenei mea ua matou aoina ai le tele o faʻamatalaga aoga mo oe: faʻamatalaga o le ituaiga, uiga ma uiga o le faʻatoʻaga, ata.

Tomatoes Room teteʻi: faamatalaga eseese

Tomato "Mamalu o le Aʻoga", faʻamatalaga: sili atu i le maualuga o mea e tutupu mai. Faiga fai togalaau, shtambovogo type. O le maualuga o se laau matua e tusa ma le 50 cm. O le faʻavaeina o le laumei lanumeamata e talafeagai, o le laʻau e laʻititi, lanu meamata, faigofie.

O fua e laiti, e tusa ma le 25 g. O le foliga e lamolemole, faataamilomilo foliga tutusa. O le pupula susulu e puipuia fua mai fualaau. O le aano o se mea manogi, e matua manaia, ma sina fatu fatu. Lanu e tumu i le lanumumu, telefoni, e aunoa ma ni lanu meamata i le au. O meaʻai e manaia, suamalie ma faigofie.

E lelei le gaosi oloa, faatasi ai ma le 1 vao e mafai ona e oʻo i le 2.5 kilokalama o tamato ua filifilia. O fua o le seleseleina o loʻo teuina lelei, tamato, fualaau vevela, vave faʻaleleia i le vevela o le potu. O fua e maua i le salatisi, e mafai ona 'aina fou, faʻaaoga e teu ai ipu. Malosiaga e mafai ona mafai.

Uiga

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • matagofie tele, e oo lava, fualaau laiti;
  • vailaʻau vavao e talafeagai mo greenhouses, fugalaau, moega avanoa;
  • laau e le manaʻomia ona faia;
  • tetee atu i faamaʻi tetele;
  • lelei fua.

O foliga e aofia ai le mataalia i le taua o le eleele, le manaomia o le faʻaleleia ma le faʻaeteete ma le masani ona fai.

Ata

Fautuaga tuputupu ae

O le totoina o tomato "Mamalu o le Potu" e mafai ona gaosia fatuga pe leai. O le lona lua e talafeagai mo le totoina i fugalaau, o le muamua e masani ona faʻaaogaina mo laau toto o le a siitia atu i greenhouses, greenhouses poʻo moega avanoa.

Laʻau e mataʻituina le lelei o le palapala. Lelei - o se faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma le humus poʻo le peat. Mo le sili atu o le tau o meaʻai, lafu po o se paluga o le superphosphate ma le sulfate sulfate e mafai ona faʻaopopoina.

Faatasi ai ma le auala e le totoina ai, o fatu e totoina i totonu o se ulo e loloto lona 2 cm, e sosolo i le vai ma ufiufi i se ata tifaga seia aliali mai siama. I totonu o le pusa e tasi e mafai ona e tuʻu ai le 2 pe 3 fatu. A maeʻa le faʻaalia o laʻau moni muamua o le laau, latou te faʻaleleia, o isi fuālaʻau ua totoina i totonu o pusa eseese. I le auala e totoina ai, o loʻo faʻaaogaina pusa mo le luluina o fatu, pe a uma le germination o laau laiti o loʻo sosolo i totonu o tamai fagu. Mo le alualu i luma alualu i luma, e manaomia e tamato se malamalama susulu ma faasusu vai ma vai mafanafana. Afai o le pupuʻu e tilotilo, pe a uma ona pikiina, e fafagaina i latou i le faʻamalaʻau oona.

60 aso i le maea ai o le lulu, e mafai ona gaoioi vao i le moega pe i totonu o le fale lauʻeleʻele. Aʻo lei toe faʻaleleia le eleele o loʻo faʻamaʻaina ma humus ma vaʻavaʻavaʻa. O vai totō e fafagaina i le vai mafanafana ma fafagaina i le 2 vaiaso atoa ma se faʻalavelave faʻalavelave.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le vailaʻau e faʻasaʻo lelei i faʻamaʻi. E toetoe lava a le afaina i le tuai o le paʻu, le mautonu i Fusarium, Verticillium, mosaic tapaa. Ae peitai, afai e le tausisia le fausiaina o vai, atonu e ono tau faamataʻuina laau i le lauulu, aʻa po o le vetex rot. I fua puipuia, e tatau ona tatala le eleele ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaiaso, i se taimi tatau e aveese ai vao. A o leʻi totoina, e mafai ona faʻamaligiina le eleele i se vai vevela o le potassium. O laau totō laiti e aoga tele e vailaina ai le phytosporin poʻo isi vailaʻau faʻasaina e le o aʻafia ma le faʻamalosia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

I le fale, o laau e masani ona afaina ai aphids, thrips, moli vaʻaia, paʻepaʻe. O le faʻaalia o iniseti e fesoasoani i le vevela, vaʻa vevela, le vaʻaia o isi laau e ono aʻafia ai faʻamaʻi. Mo faʻamoemoega faʻasolosolo, o loʻo faʻasalalauina tamato i se vai lanu piniki mumu o le potassium.

Afai ua uma ona osofaia e le iniseti ia vao, o le a fesoasoani i ai iniseti fale gaosi oloa. O le faʻagasologa e faʻatino 2-3 taimi ma se vaeluaga o ni nai aso. O fualaau oona e mafai ona faʻaaogaina ao leʻi amataina le taimi e fua ai. A maeʻa le faʻatulagaina o ovaries e faʻamaʻi ai iniseti o le a fesoasoani i le suka lelandone poʻo le sipisi.

"Tupulaga o le Potu" o se eseesega tele mo i latou o loʻo uia laasaga muamua i le fanua o le faʻatoaga. E ui lava i le laititi ma le laʻititi o le fua, o le a fiafia laau i se seleselega lelei. E le o manaʻomia le tausiga lelei atoatoa, e taua le mulimuli i tulafono faʻale-tulafono.