Laʻau

Auala e ola ai amorphophallus - fugalaau i le fale

Amorphophallus o se tasi o fugalaau sili ona manaia ma le masani ai. I lona natura natura, e taʻua o se fugalaau fugalaau. E i ai ona ituaiga eseese e tupu aʻe i lalo o ni mea e le talafeagai.

Mai le talafaasolopito o foliga vaaia

E le o mautinoa le mautinoa o ai muamua na o mai faatasi ma le manatu o le fafagaina o le fugalaau pito i tele i le lalolagi o le amorphophallus o se totonu. I le asō, e toʻatele tagata faʻaola e faʻaleleia i tulaga e le talafeagai. O le toʻatele e fefefe i le paʻu o loʻo i fafo o lenei laau.

Amorphophallus - o se fugalaau tele e afaina ai tagata uma

E tatau ona maitauina le mea moni o se manogi le fiafia e naʻo le taimi e paʻi ai le fugalaau.

E foliga foliga foliga

E toaitiiti tagata e filifili e toto se fugalaau amorphophallus i lo latou fale. Atonu e mafua mai i le mea moni e toaitiiti tagata ua faaseseina e le "manogi" o le faaleagaina o le tino i nofoaga ma fale. Ona o le manogi, o le amorphophallus e seasea ona tupu aʻe e pei o se fale.

E faʻafefea ona tupu se fugalaau fugalaau mai fatu i le fale

O le fugalaau e maua mai i le aiga Aroid, e ui lava e toatele e talitonu sese o se ituaiga lily.

Tului. E le pei o le tele o isi laau, o pamu amorphophallus e leai ni taimi malolo.

O le igoa o le fugalaau ua faaliliuina o se "fanau le atoatoa." E tasi le igoa - o le pama gata po o le gata. O lana fugalaau na maua ona o le tutusa o lona ogalaau ma le paʻu paʻu.

I lenei tulaga, o le fugalaau e le o se fugalaau, ae o se tamaʻi tasi o le uluaʻi ituaiga, lea e ufiufi i le tele o lanu. E siosiomia ai le taliga o sana, o lona uiga e mafai ona fesuisuiai tele, e faalagolago i le ituaiga laau toto.

Mea masani masani

O le fugalaau tele e tele ituaiga eseese. O autu autu e aofia ai mea nei.

Amorphophallus titanic

E faʻafefea ona tupu se aluna mai se fatu i le fale

Amorphophallus titanic (amorphophallus titanum) o se fugalaau sili ona maualuga ma lapoa. O lona pulou, lea e foliga mai e pei o le pateta, e mafai ona oʻo i le 20 kilokalama i le mamafa. O le taliga o lenei ituaiga laau e mafai ona oʻo atu i le lua mita le maualuga ma o loʻo i ai se mea e paʻu ai manu.

O le Amorphophallus Titanium o se mea e masani ona taatele i le va o le fugalaau, ae o le teuina i le fale e le aoga ona o le tele o le laau.

Fiafia. E uiga i titanic amorphophallus e tele naua mea mananaia. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i atunuu Asia, o lenei laau paʻu e faʻaaogaina e fai ma meaai. E masani ona faʻaaoga e faʻaopopo i sou. O fufulu e alu e fai falaoamata mo noodles. I lenei tulaga, i le tele o atunuu o Asia ua taua lea o le falaoa elefane.

Amorphophallus Cognac

O le fugalaau amorphophallus konjac e taʻua i nisi taimi o le pion-leaf amorphophallus. E i ai sona laititi tauagafau, o le foliga o le fatu. O le pito i luga e tusa ma le 20 cm le umi o le pononcle e tusa ma le 60 cm, o le cob o le 50 cm le tino.

O Cognac e sili atu ona faʻatusatusa.

Amorphophallus bulbous

O le oona-bearing, po o le bulbous amorphophallus e sili ona fetaui lelei mo le galuega o se fale toto, talu ai e faapitoa lava lona faʻatusatusa i le tele. O se fugalaau matutua e faʻaauau pea ona ola e tusa ma le afa mita le umi. O lenei ituaiga o meaola e faʻaalia i le lanu piniki enaena ma le maualuga e le sili atu nai lo le 30 cm le maualuga.

Amorphophallus Rivera

O le isi ituaiga e mafai ona ola ae o se fale fale o Rivera. E ola ile 1 mita. Ae o lenei fugalaau amorphophallus, pe a totō i le fale, e sili atu ona fuga tele. E leai se fua o le upu moni.

Tausia Tulaga

Medlar - pe faapefea ona ola i le fale

E pei o soʻo se isi lava laau totō, e manaʻomia e le gata i totonu o le fale le tausiga.

Lulu

I le taumafanafana, o le fugalaau o le a lagona le manaia i le vevela o le potu. I le tau malulu, e fautuaina e faʻapipiʻi le fale mai le +10 i le +13 tikeri.

Malamalama

O le fugalaau tele i le lalolagi, amorphophallus, e manaʻomia le malamalama lelei. Malamalama e tatau ona faasalalauina.

Faʻasa

A o faagasolo se vaitau o le tuputupu ae malosi, e manaʻomia e amorphophallus se vai inu lelei. I lenei tulaga, e le tatau ona faatagaina le vai e ulufale i totonu o fatu. A maeʻa ona amata lanu samasama ma oti, e tatau ona faaitiitia le numera o le fafaga.

Lafoaia

E manaomia e le laau le totoina faavaitaimi. E tatau ona faia ia le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso.

Totogi

Amorphophallus o le aloaʻia. Pe a totoina se laau toto, e tatau ona amanaia lenei vaega e aunoa ma le toilalo. O le maualalo o le suamalie o le mafuaʻaga autu lea e ono faʻagata ai le fua o laau toto.

Soo

O le eleele mo le totoina e tatau ona le faaituau pe maua se tali alkaline vaivai. E mafai ona e saunia le palapala palapala oe lava mai vaega nei:

  • oneone;
  • peat;
  • fanua laupepa:
  • turf land;
  • humus.

O le tele o taimi, o tagata fugalaau e galulue i le galueaiina o tagata.

I le faʻaopoopoga i luga, ua fautuaina e faʻaopopo se vaega itiiti o fasi fasi pine poo le malala.

Laʻei pito sili

Amata ona fafagaina le fugalaau pe a uma ona matala matala. Afai e te faia muamua muamua, o le a leai se mea e galue ai le fugalaau - o le fugalaau e le faigofie ona gauai i meaʻai. O faʻataʻitaʻiga ma mea e maua ai le phosphorus maualuga e talafeagai lelei mo le laʻei pito i luga. O le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalaʻau e tatau ona suia i mea faʻalaʻau.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Amorphophallus o se laau matagofie tele lea e sili ona taua tele mo ona fugalaau.

Ituaiga fugalaau

O fugalaau o le pama gata o se mea e tasi, e leai so latou mea. Ua vaevaeina i latou i le tane ma le fafine.

Fugalaau fugalaau

O le faʻasalalau e i ai se oval poʻo le faʻaloloa (faʻalagolago i le vailaʻau) ma le lapoʻa. O le vaega mulimuli o loʻo pauu pe leai foi, vaevaeina i totonu o se ipu ma se ipu. O le paipa o le paʻu poʻo le logo-foliga, lamolemole totonu poʻo le faʻauluina. O le ipu ufiufi atonu e foliga ese, e faalagolago i le ituaiga laau toto.

Vaitaimi

O se faʻamatalaga atoa o le aganuu o le a le atoatoa pe afai e te le talanoa e uiga i le vaitaimi o lona tupu.

I le fale, amu le amorphophallus mo le tasi i le lua masina i le taumafanafana faatasi ai ma le vaeluaga o le tolu tausaga. E tumau le fugalaau mo se vaiaso. Fugalaau e tele le malosi mai se laau. I lona iuga, e oo lava i lona eleele eleele e matua faʻaititia i le tele.

Taua! O laau laiti e amata ona fuga mai le lima tausaga.

Suiga i le tausiga o le fugalaau

Tausia o le pama i le taimi o le fugalaau e tutusa ma isi aso. Aua e te paʻi atu i le fugalaau matagofie. A le o lena, o le isi taimi e sosoo ai e tatau ona tagi ona o le paʻu mataʻutia. O le fausaga o le fugalaau e afaina ai lea mea e mafua ai le faateleina o le vevela i le +40 tikeri. O le vevela lea e aofia ai se faʻalavelave matuia o le manogi.

Faiga Faʻavae

E mafai ona toe faʻaleleia le amorphophallus i auala eseese.

Fatuina fatu

O le paʻu e seasea ona tupu mai fatu, talu ai o se faiga e sili ona faigata ma le umi. Ma o le laau e mafai ona fuga ae leʻi muamua atu i le lima tausaga mulimuli ane. Afai e tulaʻi mai se manaʻoga, o se fua laʻasaga taʻitasi i le laasaga e foliga mai pei o lenei:

  1. Sook the seeds mo ni nai aso.
  2. Faʻafefiloi laufanua togavao, peʻa ma vermiculite.
  3. Tuu fatu i le paluga eleele i le loloto e 7 i le 12 mm.
  4. Tuu le pusa pipi i se nofoaga mafanafana ma lelei.

O fualaau e mafai ona faʻamoemoeina i le umi i le sefulu aso, o le isi vaiaso mulimuli ane o le a tuʻuina atu ai laau i le laʻau muamua.

O le ituaiga Bulbous e masani lava ona tupu aʻe i tulaga e le talafeagai.

<

E le tatau ona faanatinati i le totoina o totogo totogo i ni pusa eseese, o le toatele oi latou o le a feoti pe a latou tuputupu aʻe.

Faʻasogaina o ni afifi

E ala i le taina o tipi, e le faʻalauteleina le laau.

Bulb Division

O se pepe matua, lea e tele fatugaʻo, ua vaevaeina i ni vaega. E tatau ona faia le faʻatinoga i le amataga o le tautotogo, pe a uma ona aliali mai ni nai tiiti i luga o fatugaʻo. O mea e tatau ona faia e tatau ona faia ma le faaeteete, aloese mai le faaleagaina o fatugaʻo. O nofoaga e tipi e tatau ona togafitia i le manalalala, o le tubers e tatau ona mamago i le ea. Pe tusa ma se aso, e mafai ona tuʻuina mea e faʻatau i le eleele.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

E pei o le faʻatupulaia o soʻo se isi lava laau, o le tausiga o le amorphophallus e mafai ona mafua ai ni faigata.

O le tele o le fugalaau e ofoofogia

<

Maʻi

O le laau e puipuia i toetoe lava o faʻamaʻi uma. Pau lava le faʻafitauli e ono tulaʻi mai e pala le palapeti. E masani lava e mafua ai le tele o le suāsusu.

Pests

E le mafai foi ona afaina ai pamu. E na o taimi lava i luga o laulaau talavou e mafai ona maua ai se apogaleveleve mite pe aphid, o le faʻaumatiaina o le a le faigata i le fesoasoani a iniseti.

Isi faafitauli

O le isi faafitauli e mafai ona maua i le taimi e tupu ai lenei laau matagofie o le paluga o lau. E masani ona taʻu mai ai le leai o se vaiinu poʻo se malamalama.

Mea moni fiafia

  1. Amorphophallus e taʻua i nisi taimi o lili voodoo.
  2. Ona o le sosogi le manogi, o tagata e faʻaleagaina le laau i meaʻai pe afai e latalata latalata atu io latou fale.
  3. A oʻo ina ola i le fale i le taimi o le fugalaau, e masani ona faʻaogaina pama i fafo. O le faʻatasi ma ia i le potu e tasi e le mafai.