Vailaʻau Fafaga

O fea ituaiga o kulupu failaʻau e sili ona lelei?

O le tuputupu ae o le kukalalepa i lau lava togalaau e sili atu le faigata nai lo le mea masani mo kopa paʻepaʻe.

A uma, o lenei ituaiga kāpeti e le o mausali ma e sili atu ona faigata i le tausiga. Ae ui i lea, o le tofo, maualuga o meaʻai o vitamini ma mea aoga e faia ai le lanu o le falesaʻi e manaʻomia mo le taumafa o tamaiti ma tagata matutua.

E le gata i lea, mo tagata fiafia i le togalaau e faʻatautaia le faʻagasologa o le totoina o se laau fou o le a sili ona manaia.

Ae o le asō o le a tatou le tautatala tele e uiga i agrotechnology ma mea taua o le tausiga o lenei fatuga, e uiga i ona ituaiga sili ona lelei.

O le a matou taumafai e faamasani oe i vaitau eseese o le fausiaina, ina ia mafai ai ona e filifilia le mea saʻo mo oe lava ia.

Uluai fualaau faila: o le a le mea e filifili mo se seleselega lelei?

Matou te manatu o tagata uma o le a malamalama o ituaiga o lenei vaega e matua maeʻa.

Mo le matua atoa o le ulu o se ulu o le falelola, o se vaitaimi e 85-100 aso, lea e pasia mai le taimi e aliali muamua mai ai, o le a lava lea. I totonu o lenei vaega, o loʻo i ai uma ituaiga eseese ua leva ona lauiloa ma hybrids faatoa faia.

O le mea mulimuli, e ui lava e masani ona sili atu le maualuga o le gauaʻi, e manatu e le mausali. O le a tatou masani ma i latou ma isi.

Lafailapi ituaiga "Snowball" - o se meaalofa muamua o lau togalaau

O lenei fulufulu mamoe ituaiga o se tasi lea o ituaiga sili ona lelei. O ona seleselega vave e mafai ona maua ai ni ulu papaʻe matagofie ma papaʻe, ia o loʻo faʻaalia i se foliga laugatasia lautele.

I le taimi lava lea e tasi, e ui lava i le i ai o se auala tele-tele, latou masini e mafai ona fesuiaʻi mai le 650 i le 850 kalama (faʻatasi ai ma tekonolosi lelei faʻatauvaʻa ma 1.2 kilokalama uma), lea e tele naua mo le vave kukaina.

O lenei ituaiga o failaʻau ua faamoemoeina mo le faʻataunuʻu fou pe a uma ona vavae ese mai le moega, ae faʻapea foi mo le saunia o ipu eseese. E maualuga lona tofo.

Faatasi ai ma le ausia o le maualuga o faailoga o le tele o le tasi ulu o lenei kapeti e na o le 1.2 kilokalama, e mafai ona totō lelei. Ona o lenei mea, e oo lava mai le tasi m2 e mafai ona selesele le 2-4 kilokalama.

I le taimi lava e tasi, e leai ni faafitauli ma fualaau aina, lea e fesoasoani i lelei teteʻe mai lenei ituaiga. Aemaise lava, e moni lava le tupu o le "Snow Globe" e le gata i lalo o le ata tifaga, ae faapea foi i le malae vaalele.

O vao o le laau e na o le 55-65 aso (mai le taimi o le totōina o laau i le eleele tatala, i le lautele - e oo i le 110 aso).

I le a le mea pepelo taua Vaʻalaʻau kuka:

  • O le vailaʻau e maualuga lona tetee atu i maʻi faʻamaʻi.
  • Faʻafaigofie ona faʻafetaui ma faʻafeiloaʻi tulaga leaga o le tau.
  • E maua ai fua lelei mo vaitau pupuu.

O le mea moni, e matua faigata lava ona iloa soʻo se faaletonu o lenei ituaiga, lea na manino ina ua maeʻa ona lisi uma mea lelei.

Pau lava le mea e fenumiai ai le tele o maualalo maualalo ma laiti lapopoa o ulu. E le gata i lea, o le togavao e fautuaina e na o fualaau.

"Faʻaalia" - o ituaiga sili ona lelei o uluaʻi faila

O le vailaʻau "Faʻaalia" o loʻo faʻaalia i se fualaiti laulaʻau o lālā ma nai ulu laiti. O le mea lea, o le mamafa o le tasi-matua-matutua e na o le 350-500 kalama.

Ma le isi, mo ituaiga muamua o ituaiga o faailoga ua manatu e talia lelei. O le lanu o le ulu lava ia e paʻepaʻe, ae o sina lanu samasama. O le inflorescences e matua iloga, o le foliga o le ulu ua faataamilo.

I le amataga o le ituaiga, ua totoina i le amataga lava o Me, ma ua i ai nei i le 55-60 aso o le a mafai ona tipi uma ulu o le kalapu mai le moega.

E fautuaina e tupu i lalo o se ata tifaga, e ui lava e lelei tele le tautotogo - e mafai ona e faʻalavelaveina le tuputupu ae i se auala avanoa. Mai se nofoaga o le 1 m2, e masani lava e mafai ona aoina mai pe tusa ma le 1,5 kilokalama o kapeti, ma mai le 1 hectare i le 18 tone.

Faamanuiaga Faailoaina le kapisi:

  • O le maualuga pito sili ona lelei i totonu o ituaiga eseese o le vave kuka.
  • Faʻamatalaga lelei o le bacteriosis.

O mea le lelei o lenei ituaiga e faigata ona valaʻau. Pau lava le mea o le maualuga le gasegase laau i meaola faalafua cauliflowers, e tatau ona ufiufi ai moega, pe a maeʻa ona gaosia.

Fugalaʻau popo i le amataga o le popo "Movir-74": o le a le mea e mafai ona mitamita, ma pe a le lelei?

Ole laulaau o laulaau o lenei falesaisipolo e laʻititi lona lapopoa, ma e 45 le 95 senitimita le lautele. O ulu e masani lava ona faia i se foliga lapotopoto poʻo le lapotopoto.

Faʻalagolago i le lelei o fatu, tulaga o le tau ma le tausiga, e mafai e ulu ona ola i le saʻo (12-15 senitimita) poʻo le lautele (23-25 ​​centimita le lautele) le tele. O le mea lea, o lo latou mamafa e mafai ona eseese mai le 400 kalama i le 1.4 kilokalama.

Faʻeseesega mai lenei laʻau papaʻu ma lanu paʻepaʻe (o nisi taimi e paʻepaʻe-samasama).

Faatasi ai ma ulu tetele, o le fua o le faisualaʻau "Movir-74" e mafai ona tusa ma le 4 kilokalama. E vave ona tupu, talu ai o le vaitau o le vao atoa o le laau e le sili atu ma le 105 aso.

I le a le mea pepelo taua ituaiga eseese:

  • O le Kapisi e lelei lona tofo ma e mafai ona faʻaaogaina uma fou ma mo le taina.
  • Ole maualuga o le faapalepale ma le tetee i le malulu e maualuga.
  • E mafai ai ona e oʻo i le 2 seleselega i le tasi vaitau.
  • Faatasi ai ma le luluina o fatu mo le totoina o laau toto, ua totoina laau matutua i le taimi lava e tasi.
  • E lelei lelei le tali atu o lenei failaʻau faiva.

Resilience lenei kalapu faisuala e le maualuga. E masani lava ona afaina i nei pacteriosis ma meaola faalafua. Manaomia le pulea ma le puipuiga.

E manaia foi le faitau e uiga i le galueaina o le faisalala

Fautuaina i le ogatotonu o le vaitau o le failaʻau

Aua o le atoatoa o sea kāpeti e tusa ma le 120-130 aso. E ui lava i le umi o le vaitau, o fua o sea kāpeti e mafai ona teuina mo se taimi uumi nai lo le vave.

Polakaleti Polani "Flora Blanca" - o se teuteuga matagofie o moega

Faʻasesega o lenei kapisi na faʻapupulaina ai le rosette o laulaau, faʻapea foi ma se ulu matagofie. O le ulu e tusa ma le 1.2 kilokalama ma e valiina i se lanu paʻepaʻe samasama.

O le taimi lava e iloagofie ai i totonu o le togalaau e mafai ona i luga o se mea faapena, e pei o le ufiufi o ulu o laulaau. E le gata i lea, e maualuga le tofo.

E ui i le mea moni o lenei ituaiga e aofia ai le ogatotonu o le vaitau, e mafai ona amata le matua matua o fua o lenei kapisi ona vave 110 aso pe a uma ona toto mai laau. Ae ui i lea, e leai se mea e tatau ona faanatinati i le amataga o le seleselega, e sili atu le tuʻuina atu ia te ia ia nofo mo sina taimi i totonu o le togalaau nai lo le i ai o se kāpeti e le mafaamatalaina.

Tuuina atu Lafailaʻau "Flora Blanca" lava maualuga, e tusa ma le 25 tone mai le eria o le 1 heta. O ulu e toetoe lava tutusa, lea e mafai ai ona vave seleseleina.

Faʻaauau ituaiga eseese: aisea e aoga ai le tuputupu aʻe o lenei ituaiga o vaitau o vaitau o le vaitau?

  • O fua e mafai ona faʻaaogaina, mai le taumafa fou, i le taʻavale ma le malulu.
  • E mafai ona teuina mo togafitiga umi mo le umi ma lelei.
  • E le fefe lenei failaʻau faiva i timuga o le autumn ma e teteʻe i paiotisi.

Faʻamatalaga o le faʻalauteleina o lenei ituaiga faisualaʻau e leʻi faʻatuina

Vaʻalele o le vaeluagalemu "White Beauty": uiga ma mea lelei

O le ulu o lenei kapisi ei ai sona lanu paʻepaʻe ma o se fale e matua mataga lava. O le foliga e lapotopoto. O le mamafa o le tasi ulu i le averesi e mafai ona i ai faailoga o le 1.2 kilokalama.

O laulaau ei ai se lanu lanumeamata, e toetoe lava a ufitia uma le ulu. E tatau ona i ai le faapitoa faapitoa ona o lona tofo ma le maualuga o mea o minerale.

O lenei ituaiga e saʻo lelei le igoa o le maualuga-gaosia, fesoasoani i fualaau tetele ma mamafa. Aemaise lava, e oo lava i le 1m2 o lau togalaau e mafai ona faamalieina i fualaau aina e oo i le 6 kilokalama.

I le taimi lava e tasi, o lenei ituaiga o kapisi e le umi ona ola - e na o le 125 aso mai le taimi o le lūlūina o fatu. E sili ona lelei le faʻaaogaina o laau mo le totoina i le laufanua lauʻeleʻele, e ui lava o fatu na ola i lalo o le ata tifaga e maua ai foi ni taunuuga lelei.

Lelei uiga o fulufulu laʻau e faamatalaina: aisea e alofa ai ma aisea e tupu ai?

  • O le gafatia e maua ai le maualuga e maua i le averesi.
  • Toto lelei ma le gafatia o se taimi uumi o le teuina o fua o fua.
  • Lelei lelei foliga o le paʻepaʻe paepae.
  • Inflorescences e talafeagai mo le taumafa fou, mo le faʻamaisaina ma e oʻo lava mo le taina.

O mea le lelei o lenei ituaiga e tutusa ma le tele o isi ituaiga: vaivai maualalo e tetee ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le lauiloa laititi o le fualaʻau faila

O nei ituaiga o fulufailaʻau ua lava lona umi - sili atu ma le 130 aso. I lenei tulaga, o lo latou gaosiga e mafai ona naʻo totonu o le itu i saute. A le o lena, o le ai ai se maualuga maualuga o le malulu o nei mea totō pe o matua matutua.

O le mea aupito sili ona lelei, o lenei kulupu o ituaiga o loʻo faʻatusalia mai e F1 hybrid forms.

"Cortes F1" - o le kalapu sili ona maualuga o le kalapu

Muamua lava, o lenei kapisi e faʻamatalaina e se ulu matagofie ma papaʻe papae. Pauna ulu se tasi e mafai ona fesuiaʻi mai le 2 i le 3 kilokalama, lea o se faʻamaumauga faʻamaumau i totonu o ituaiga uma o loʻo faʻamatalaina i luga.

E masani lava, o le faʻaleleia o lenei ituaiga o fulufailaʻau e faia mo faʻatau saʻo i se pepa fou, e ui lava e fetaui lelei mo ituaiga uma o gaosiga ma mo le taina.

Talu ai ona o lenei vaega toto ua vaevaeina i le vaega o ituaiga tuai, o le matuuga o lona seleselega ua tuai.

Mai le taimi e totoina ai laau toto seia oʻo ina ausia le matua matua, e manaʻomia e le togavao a itiiti ifo i le 75 aso. O le mea lea, o ulu o le kuka e mafai ona feiloai ma fulufulu o le autumn, ia e le afaina tele ona o lau e ufiufi ai le ulu.

O le a le ituaiga taua taugata aoga taua?

  • O lenei kulupu o loʻo i ai le malosi e "puipui le ulu" i laʻau i le vevela vevela, lea e puipuia ai mai le faaleagaina i le susulu o le la.
  • Maualuga maualuga.

O le mea e leaga ai, ae o lenei failaʻau faiva e le mafai ona gaosia fua maualuga pe a tupu i luga o laufanua valevalenoa. O le mea lea, ina ia maua ni ulu e tusa ma le 3 kilokalama, e tatau ona faʻaalu le tele o taimi e fafagaina ai laau ma faʻamaina le moega.

Apalapa o le faila o le kalapu "Amerigo F1" - o le a le mea e tatau ona lauiloa?

O le ulu o lenei failaʻau faisua ei ai le lanu sinasina-sinasina, lea ei ai se uiga faʻalelei tele o pisinisi. E le gata i lea, o loʻo i ai se rosette mafiafia o lālā e mafai ona ufiufi ai le ulu i le vevela o le tau.

O fua e tusa ma le 2 i le 2.5 kilokalama. O le faʻaaogaina o fua o lenei kapisi atonu e tutusa lelei ma foliga o le kopa muamua.

O lenei failaʻau faiva o se fatu o se tupulaga fou. O loʻo faʻaalia ai o ia i se faʻalavelave lelei o atinaʻe o laau totõ ma le maualuga o le malosi o le tuputupu ae. O le gaosiga e maualuga tele.

Cabbage riping ripening, ua na o le 75-80 aso talu ona totō fatu ile eleele tatala. Ae ui i lea, mo le tuputupu ae i le tautoulu, "Fautuaina le Amerika Amerika" aua e le fefe i le malulu.

Isi mea taua taua kalapu vavalaʻau

  • O le kulupu e maualuga lona tetee atu i vevela vevela, e faʻapipiʻi lava ia lau o le ulu.
  • Faʻaaogaina tele o fua.

E le pei o isi ituaiga, o loʻo faʻamatalaina tele lava e uiga i le i ai o faʻamalaʻau. O le mea lea, tusa lava po o le a le aoga o le eleele, o le a tatau ona fafagaina ia laau.

E faʻafefea ona totoina le kalapu vavalalata i luga o moega?

  • O fatu mo le totoina o le kukalalaʻau e tatau ona togafitia i vai inu ma vaifofo lelei ona totoina lea i pusa i eleele lelei.
  • I le 12-14 aso o le tuputupu aʻe o fualaau e manaʻomia ona faʻapipiʻi.
  • O le totoina o laau i luga o le eleele avanoa e faia i le malulu o le tau. I le vevela o le + 15ºС i le mavae ai o le 30 aso, o le kāpeti e mafai ona fanaina se aū.
  • O le fuafuaga lelei mo le totoina o nei laau toto e 25 sene i le va o laau toto o laina vai ma le 50 i le va o laina.
  • A uma ona totōina, e manaʻomia e le fale le vaavaaiga ma le faʻaeteete ma faʻainu vai masani.

O tulafono autu ma auala talafeagai mo le tausiga o le falelola po o le auala e maua ai fua lelei?

  • Faʻasa. E manaʻomia tele le laulu o le susu, ae e le mafai ona e faʻaaogaina. I vaiaso muamua pe a uma ona totō, o vai e fafagaina ile faalua i le vaiaso (ia le itiiti ifo ma le 6-8 lita o le vai e tatau ona faʻaaogaina mo le 1m2), ona tasi lea (o le suavai e faateleina i le 8-10 lita).
  • Pest protection. O lenei laau e mafai ona aʻafia i faʻalavelave faʻamaʻi eseese, lea e matua faigata lava ona tau. Ae peitai, e aoga tele le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolo mo le faʻamalosi: faʻamalaʻau pepuefu pefu pefu po o tapaa; sasaina o infusions o le sipisi peel, burdock po o tomato.

    Ina ia mafai ona aʻafia le kāpeti i faʻamaʻi eseese, e taua tele i isi mea totō i totonu o moega.

  • Fualaau mo togalaau ma mea taumafa. O le faʻaleleia o le eleele o se vaega sili ona taua o le tuputupu aʻe o le faisuala. A o lei totoina, eli le eleele ma tele le tele o mea o meaola e faaopoopo i ai. Mulimuli ane, ia faʻaleleia le tuputupu aʻe, e faaopoopoina ai vailaau i fofo mai mullein poʻo le moa moa. O nisi vailaʻau e manaʻomia foʻi ni faʻamalaʻau.
  • Lalagaina o fualaau faila. E pei ona taʻua i luga, e tatau ona amata le faʻamaʻaloga mai le 12 aso o le tuputupu aʻe o fualaau e fesoasoani ia sili atu ona fetuunaʻi i le avanoa ma le faʻaalia i le susulu o le la. O pusa o laau i luga o le auala e naʻo le ao. Aʻo faʻatupulaia i lalo o le ata, o le a tulaʻi mai nei le aso mulimuli mo le aso.