Viticulture

Vai vine "Tupu"

E tele ituaiga o vine o loʻo i ai ni manoa tetele ma ni vine.

E oo lava i le tele o tomai eseese, o nisi o uaina maelega e mafai ona ausia se tulaga manuia e le masani ai.

Ae, i le tulaga o le ituaiga vine vine, o le a le manaomia ni taumafaiga faapitoa.

A uma mea uma, tusa lava po o le a le tele o le tele o vine vine, o fua o lenei vine e mafai ona oʻo i le tele o fuainumera.

Afai e te manaʻo e faateʻia au uo - o le ae totoina lenei ituaiga i lau fuafuaga.

Ma pe faʻapefea ona faia le faʻatoʻaga saʻo, ma o le a le isi mea lelei o le vine vine - matou te faʻamatala auʻiliʻilia ma auiliiliga mo oe i lalo ifo.

"Tupu" - vine e tatau mo taitai moni

O le tagata faila amateur Rusia faigofie E.G. na mafai ona ausia le maualuga o le manuia i le fatuina o ituaiga vine fou. Pavlovsky. Mo le mauaina o le ituaiga "Tupu" sa ia faaaogaina ai le ituaiga vine "Cardinal", e palotaina i se paluga o pollen mai isi ituaiga.

O le taunuuga o lea palota, na ia sopoia ai vine "Talisman". Ina ua maeʻa taunuuga o sea laasaga, na maua ai ni taunuuga tulaga ese, o le fatu fou na tuuina atu i ai le igoa moni "Monarch".

Faʻamatalaina uiga o vine "Tupu"

O fuifui o lenei ituaiga o vine e laiti tele, e ui lava e tele naua. O lo latou mamafa e fesuisuiai mai le 0.5 i le 1 kilokalama. O vine o loʻo tuʻuina i luga o le tele o le malosi tele. O le ituaiga o vine vine "Monarch" e masani lava ona masani ai, e ui lava e tele lava ina maua ma e lanu.

Ae o le aoga autu o lenei ituaiga e le masalomia o ona fua. Laʻasaga latou te oʻo atu i le tele. O fualaau e pei o le fuga o lenei ituaiga e maua i le mamafa mai le 15 i le 20 kalama., e ui lava e 32 pasene le mamafa. O le mea lea, o lenei vine e iai ni mea e tutusa ai e pei o paʻu.

O le maualuga o le fua o fua o le "Tupu" e 3.6 centimita, ma o lona lautele e i totonu o le 2.6 centimita. O le lanu paʻu o nei vine o le amber-samasama ma sina lanu mumu mai le itu ua susulu e le la. O le fausaga o le paʻu o le vine vine e matua eleelea, ae e ui lava e tutusa lona mafiafia, e le lagona pe a 'aina. O foliga matagofie e aumaia ai ia i latou ni ata sili atu ona matagofie.

O le paluga o vine "Tupu" e matua ese lava le tino, e manaia tele pe a faʻaaoga fou. O le fatu ile fatu e laiti, e na o le 2-3 mea. O le pulupulu e aofia ai le tele o le sua, o le mafuaaga lea o le maualuga o vine o le ala. O le tofo o lenei ituaiga e manaia ma suamalie, e na o le "Tupu," o loo i ai se tofo musika. O le vailaʻau faʻasolosolo o lenei vine e matua lelei lava tele le sukalea e vave ona faaputuputu, ina ia vave ona tupu.

O le vasega "Tupu" o loʻo 'ai. O ona fua e lelei tele mo le taumafa tagata ma e masani lava ona tupu faapitoa mo le faʻatau. Talu ai ona o le maualuga o le paʻu, o le a mafai foi ona mafai ona mafai ona feaveaʻi fua. O le tele o le sua e faia ai lenei ituaiga e talafeagai lelei mo le faia o le uaina.

Vaitau o fua o vine ma ona fua

E tusa ai ma le taimi matua o vine "Monarch", ona tatau ai lea o lenei ituaiga i le vave amata. O le mea moni, o le mama o vine e tupu i taimi eseese e fuafua i le vaega o le fesuiaiga o loʻo ola ai vine. I le itu i Saute, o le matua e mafai ona amata i le aso 10 o Aokuso po o le ogatotonu, ae, mo se faataitaiga, i le itulagi Samara o Rusia, o nei vaitaimi e tolopoina seia oo i le ogatotonu o Setema. I le averesi, o le tuputupu ae o lenei vine vine e le toe i ai, nai lo le 130 aso.

O le fua o lenei ituaiga e matua maualuga lava, aua e masani ona aumai mai le tasi laau mai le 7 pauna o vine mama. E taua le matauina o le tuputupu ae o le puleʻaga a le monarch e matua malosi lava. O le vine e mafai ona sili atu i le 30% o lona umi, o pine e masani ona sili atu ma le tasi le mita le umi. Pe a teuteuina e fautuaina e alu mo uta i luga o le vao e le sili atu ma le 35 mata. O le numera aupito sili ona lelei o tipu mo le tasi togavao e 24 vaega.

O fualaau vine e pagatia i le tutoatasi, e mafua mai i le fugalaau fisexual. Ae peitai, o lona tulaga tulaga ese e sili ona lelei le eleelea mai le itu i lalo o le paolo.

Le tele o vine "Tupu"

O le tele o mea tāua i lenei vāʻau o vine sili ona matagofie o vine faʻatasi ai ma le maualuga o le faʻaaliga ma le tele o laʻau mo le faʻatau. E le gata i lea, o se avanoa sili ona tele o fualaau lapopoa lalelei, ma se tofo uigaese. E le gata i lea, o le lelei o le "Tupu" o mea nei:

  • A maeʻa le matua, e mafai ona tumau pea ia vine i luga o le vao e aunoa ma le afaina ai o le tofo.
  • E le tali atu Berries i suiga faafuasei i le eleele ma le ea. E le o faailogaina le fufuluina o vine.
  • E le o matauina fua o le laʻau tusa lava pe leaga le tau.
  • O le seleseleina o vine "Tupu" ei ai le maualuga o aʻafiaga e pei o le totōina io latou lava aʻa, ma pe a fusi.
  • O le fafie o le vine e lelei lona tetee atu i le tau malulu o le malulu. I -23-25ºС e le o faailogaina faʻaleagaga.
  • O le maualuga o le teteʻe o lenei ituaiga i le palasi ma le toilalo o le fualaau lanu enaena.

Eseesega eseese "Tupu" ma auala e foia ai faafitauli

Faatasi ai ma vaivaiga o le uiga o lenei ituaiga i faʻamaligiina o le ovary. O le mea lea, ina ia aua nei galo le seleselega atoa, e sili atu le aua le faʻataunuʻuina o vine. E le gata i lea, e talitonuina o le aveeseina o togi ae leʻi tupu aʻe o se tasi o mafuaʻaga o le faʻamaligiina o le ovary. Faʻataunuʻuina le fuainumera o fuga i luga o le vine e tu i luga pe a amata ona amataina vine.

Bush ma fualaau o vine vine "Monarch" e masani ona aafia i le falaoamata o le falaoamatalea e mafai ona oo atu ai i taunuuga le lelei. Ina ia aloese mai ia, e tatau ona sosolo le vine mo le puipuia.

E faʻapefea ona toto vine "Tupu" i luga o le upega tafaʻilagi: fesili ma tali

O vine lelei e manaomia se lelei ma fetaui lelei. O le fesili muamua e uiga i le filifilia saʻo o mea eseese e fai mo le totoina. E mafai ona e saunia le aʻa e oe lava ia pe faʻatau se fatuga ua uma ona maua aʻa. E matua taua lava le lelei o aʻa o laau na faatauina mai. O faʻamaoniga o le lelei, aʻagogogo aʻa o latou lanu paʻepaʻe. Tuu le tipi o le seedling e tatau ona lanumeamata. Le numera aupito sili ona lelei o pu mo le tipi - 2-3.

E faʻapefea ona saunia le tipi mo le totoina?

Sauniuniga mo le totoina o latou lava aʻa ma mo le faapipiiina i luga o se vine vine e ese lava. I le tulaga muamua, o le tipiina o le faʻaitiitia i totonu o le vai poʻo le totoina i totonu o se ipu malamalama ma le eleele susu ma tuʻu ai i lenei setete seia oʻo i le aʻa ma le tatalaina o mata.

I le lona lua, e manaʻomia ona teuteuina le aʻa. E tatau ona faia ma le faʻaeteete ma i se auala e na o le lua itu na vavae ese, ma o tauʻau e lua na tumau i itu. E le gata i lea, ua tuʻuina atu lenei 'au mo le tasi aso i totonu o le vai. Aʻo leʻi faʻamalosia, e mafai ona tuʻuina le vaega faʻapipiʻi i se vaifofo faapitoa e maua ai le suamalie (mo le fofo, e na o le 10 laulaʻau o le vailaʻau i le lita o le vai e tatau ona faʻaaogaina). I le tali lava e tasi e tatau ona tuu ma totoina.

O le vaega pito i luga o le oti e fautuaina ia solo. Ua faia lenei mea ina ia faʻaleleia ai le puipuia o le susu i totonu o le au, lea, i le isi itu, faʻapupulaina ai lona mafai gafatia. Ae e tatau ona fufulu ma le faaeteete le aʻa: ina ia aua nei faaleagaina, o le fatu e na o sina taimi lava e goto ifo ai i le paraffin suamalie ma e vave lava ona inu i totonu o le vai.

O le a le nofoaga sili mo le totoina o vine "Tupu"?

O vine e matua fiafia lava i le susulu o le la, e aunoa ma lea e le oʻo mai le matua matua o le vine i le taimi tatau. E le gata i lea, o le a faʻasoleina ai le matagi malulu, e masani lava o latou na o mai i matu. Mo lenei mafuaaga, e sili ona lelei le totoina i tafatafa o puipui o le itu i saute o fale, ia o le taimi lava e tasi o le a puipuia ma puipuia mo le lalagaina lautele.

E le gata i lea, o le ituaiga eleele e totoina ai vine e taua tele. O lenei laau e sili ona fetaui i mama. eleele ma suamalie lelei o le susu.

E matua faʻaseseina ai le eleele ma eleele palapala. O le a le mafai ona ausia le ola manuia o vine i le oneone.

O le filifiliga sili mo vine o le eleele uliuli ma le eleele i le tusa ma le 1.5 mita. Afai latou te maualuga maualuga - ia mautinoa e faia se alavai faʻapitoa i luga o le 'upega tafaʻilagi, eliina se togi poʻo se mea e pei o se vaituloto. A leai, o le totoina o vine e tatau ona lafoaia.

O le a le auala sili e toto ai vine "Tupu," ma o le a le taimi e filifili ai?

Ua uma ona matou taʻua i luga, o le tulaʻi mai o le Maota e mafai ona faatinoina faʻaaoga vailaʻau, ma le faapipiiina o faʻatauga i luga o le vine tuai vine. Ae ui i lea, e aoga le mafaufau i le mea moni e faapea, o taunuuga pito sili ona lelei i le tofo e mafai ona maua ai vine, lea na totōina i ona lava aʻa. Ae peitai totoina i luga o se faʻatauga o le a mautinoa ai le saoasaoa vave o le vine i le vaitaimi o fualaau aina ma maualuga atu fua i uluaʻi tausaga.

Afai ua e filifili e toto se laʻau, e sili atu ona lelei le taʻavale i le amataga o le tautotogo, talu ai o le sapling e gafatia le taumalulu leaga tele, ona e le o malupuipuia. Mo le faapipiiina o vine "Tupu" e lelei atoatoa mo le tautotogo ma le autumn. A uma, o tui e mafai ona faia i le tele o auala:

  • Gauu "uliuli" sulu i luga o le vine vine e tasi.
  • Sulu se lau lanu meamata i le lanu lanumeamata o se togavao tuai.
  • Faʻasosolo i se fusiuli "uliuli" i se pusa ua uma ona tumu.

E faapefea ona toto vine ma se fua?

E faʻapefea ona sauniuni mo le totoina o se fua ua uma ona faʻamatalaina i luga, o le taimi nei e sauniuni le lua. O lona loloto e masani lava ona faia i le lua i le faatolu le tele o aʻa o le fatu. Ua faia lenei mea ina ia mafai ai ona tuu i ai se paluga o humus ma le eleele. O le fugalaʻau e tatau ona tumu i se isi vaega o le eleele, e le faʻafefiloi ma mea faʻalaʻau poʻo mea faʻaleʻelelaina (pe i ai se maualuga maualuga o le susunuina o aʻa o se vine vine).

O le isi, ave la matou fatu ma seleseleina i se naifi mafiafia poʻo le seleina o le auʻau o aʻa. E taua le faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le seedling i totonu o le lua ina ia mafai ai e leʻi pa'ū le ua i totonu o le lua. A maeʻa lena mea, e masani lava ona matou tanu le lua, ma mautinoa o aʻa e le faaleagaina ma e leai se avanoa avanoa i le va oi latou.

E taua tele le eliina o se lagolago malosi i tafatafa o le vine vine. A maeʻa ona totōina, o le fua o le vine e matua faʻafeinu, lea e sili atu ma le 30 lita o le vai e faʻaaogaina (e ui lava e aoga le gauai atu i tulaga o le tau).

O le a se mea taua e uiga i le faapipiiina o se vine vine?

O le vavaeina o lenei ituaiga o loʻo i ai se tomai lelei e aʻa ai. O le mea lea, afai e filifilia le seleselega lelei, e le tatau ona e popole pe o le a faʻaaogaina i le faʻatauga. Ae ui i lea, e tatau ona lelei le totoina lelei, i le saunia lelei e le gata i le suluina o ia lava, ae o le aʻa foi. Aemaise lava shtamb e tatau ona faʻamamaina ma le faʻaeteete, ia faʻamalieina atoa ma solo uma le palapala i se ie susū.

E le gata i lea, o le fasi fanua e vaeluaina i le ogatotonu ina ia fetaui lelei le tipi. E talafeagai le faʻaitiitia o le tipiina i totonu o le faʻatauga ina ia naʻo lona vaega faʻapipiʻi e natia i le vaeluaga. A maeʻa lenei shtamb e faʻapipiʻi ma faʻafefeteina i le omea.

Tausia o vine "Tupu" - o le a le nuances e le tatau ona misia?

I le tausiga o vine e te manaʻomia ina ia e faʻaeteete faapitoa, aua o lenei laau e mafai ona faʻaititia faʻaitiitia ona fua i le leai o se teuteu ma le faʻamautu talafeagai. O se matafaioi taua e faia foi e ala i laei talafeagai ma le tausiga o le eleele faataamilo i le ogalaau vine.

Faʻatau - sini ma masani

O le faamamaina o vine e manaomia tele lava i le tulaga o le mamafa o afu ma luga o eleele e taofia ai le susu ia i latou lava. I eleele lelei, e le masani ona tatau ona faʻafeinu i taimi uma, o le a lava le lava e lua vai i luma o le amataga o le ola aʻe ma pe a maeʻa le vaitau o lenei vaitau. I le lumanaʻi, e tatau ona e siakiina pea le maualuga o le eleele ma susu pe'ā tatau.

Laveina ma laeiina o vine - o tulafono autu

Lafoaʻiina, e pei o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasamaʻi, e faia ai se sao taua mo le tupu aʻe o se togavao vine.

Aemaise lava mulumulu, e faaopoopo atu i le fesoasoani i le teuina o le sili ona lelei o le susu i totonu o le palapala, e fafaga ai foi aʻa o vine. O le mea moni, e pei o le vine, o le mea e masani ona faʻaaogaina o le humus uaua, lea o loʻo faʻapipiʻi i luga o le eleele ma se vaega o le 3 senitimita.

O le potassium ma le molikalama e matua fetaui tonu lava e pei o vailaau faʻasaina mo vine. O nei minerale o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tuputupu ae o vine. E tatau ona aumai i latou i ni vaega laiti i totonu o le eleele aʻo faʻalaʻo. Ae peitai, e le aoga le liligi ifo saʻo i lalo o le sima, aua o le auala lenei e mafai ona faaleagaina, ma e le mafai lava ona gaosia le fugalaau.

E malie foi le faitau e uiga i le gaosiga o fua o vine.

Matou te maua se togavine mo le taumalulu

E tatau ona lelei le seleseleina o vine, faʻaitiitia i nisi o taimi ma tuʻu i le eleele. Ina ua uma lena mea ufiufi i vao ma afifi. Ae ui i lea, o nei mea uma e faia pe a fai o le paʻu o le vevela i lalo o le 25ºС e mafai i lau eria. Afai e iai lau mafanafana, e mafai ona faʻatapulaaina oe lava i le mulumulu ile palapala.

Totoina vine "Tupu" - o le a le mea taua e iloa?

O le togavao o lenei ituaiga e masani lava ona fausia mai fagu lima. Trimming ua fautuaina mo ia - o le mea lea E na o le 4-6 mata e tatau ona aveeseinaao alu i luga o le vao e tusa o le 40-ka. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona e salamo i fua o vine pe a teuteuina, talu ai o le tele o fualaʻau e na o le faʻaitiitia ai o le lelei o le fua. E fufulu mama vine i vaitau taimi e malolo ai. E le muamua muamua vine vine nai lo le taimi o le fatuina o pi i luga oi latou.

Puipuiga o ituaiga vine o vine vine "Tupu" mai faʻamaʻi

E ui lava i le mea moni e faapea o le vine "vine" ua manatu o se tasi o mea e sili ona mafai ona gafatia, e mafai i nisi taimi ona maua ai le falaoamata o le falaoamata. Ina ia aloese mai le faaleagaina o le vine vine ma le fua o lenei maʻi, ia mautinoa ia tauaveina le pulupulu mo le puipuia. E pei o se vailaau mo le togafitiina e masani ona faʻaaogaina. 1% Bordeaux vai. O le fufuluina o meaʻai e faia i le masani masani e pei o le faʻamalosia o le suāsusu.