Fua o le gaosiga

Fugalaau "Tourmaline": uiga, lelei ma le lelei

O le "Tourmaline" o se fualaau aina tuai, o lea e iloga i fualaau tetele, e lelei le felaʻuaiga ma le gaogao. Mafaufau i le faʻamatalaga o lenei ituaiga, o ona uiga autu ma manaoga autu mo lona galueaina.

Tofiga

O le ituaiga "Tourmalin" na faia e L. I. Chistyakova ma I. I. Bogdanova i le Sverdlovsk Experimental Gardening Station. Na maua mai e ala i le filifilia mai fatu na maua mai ona o le leai o se faʻamalosagaina o fualaau o fugalaau fugalaau Scottish.

Siaki le lisi o ituaiga vine e fautuaina e le au fai togalaau: Maroseika, Vera, Bryansk Miracle, Monomakh's Hat, Giant of Moscow, Patricia, Krepysh, Fairy Tale, Orange Miracle, "Himbo Top", "Fiafia", "Brusviana", "Lyachka", "Zyugan".

Faamatalaga o le vao

O fualaau fugalaau eseese o le "Turmalin" e tupu i le auala o laau tetele. Latou te ausia le maualuga o le 1.4-2.2 mita. E fai la latou vavalalata vavalalata, totoa saʻo, malosi tele. O moli i luga o le vailasi o loʻo misi.

Fualaau Faʻamatalaga

O vine e lapoa tele - o le mamafa o le 3.5-5.5 g, suamalie-suamalie i le tofo, moli lanumoana i lanu. O loʻo i ai se foliga o le kenele eloni. O togalaau ua oʻo i le matua, e matua aveeseina mai le vae, e mafai ona tautau mo se taimi uumi i luga o vao ma e le faʻapalapala.

E te iloa? O loʻo i ai se fugalaau lanu viole - o le taunuuga o le sopoia o fugalaau lanu uliuli ma mumu. Aumai se ituaiga e le masani ai i le 1893 i Geneva.

Manaomia o le malamalama

O le filifiliga o le nofoaga o le faʻaleleia o fualaau aina o se vaega tāua lea i le tuputupu ae. "Tourmaline" alofa i le malamalama ma nofoaga e seasea mauaina se ata.

Manaomia o le eleele

O le kulupu e matua faigata lava i le palapala lea e tupu ai. Aua o le eleele sili ona fetaui lelei, o loʻo i ai se aofaʻiga o meaola faʻasusu ma minerale. E taua foi le eletise palapala - e tatau ona i ai i le lautele o le 5.7-6.6 pH. Saunia se fasi fanua mo le totoina o fugalaau muamua ma faʻaumatia uma vao vao.

A o leʻi totoina vine e manaʻomia ona faʻafefeteina palapala. E mafai ona e faʻaaoga le manua, paluga, lefulefu, superphosphate, potassium sulfate.

Vaitaimi

O le tulaga e ese ai, o le fuga o lenei togavao e le tupu vave i le maualuga atoa. Muamua, o le vaega pito i luga o le pana e fuga mai. A maeʻa lena, ona amata lea ona fuga le ogatotonu, ma na o le taimi lava e aliali ai fugalaau i le pito i lalo. O pipi e faapipiiina mai le eleelea e ala i a latou lava lanu, e pei o fugalaau o lenei laau totino e faʻaleleia.

Tuuina atu

O se tasi o mea e sili ona taua e aʻafia ai le gaosiga, o le faʻafefea ona totoina vao. I le va o laina e tatau ona i ai se mamao o le 2-2.5 m, ma i le va o laau totő lava - 0.4-0.6 m. I le averesi, o lenei ituaiga o le a fua mai mai le 2 i le 3 kilokalama mai le tasi togavao.

E te iloa? E mafai ona e tipi mai laʻau fugalaau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fafaguina muamua aʻo leʻi filifilia le sua ma le faʻapouliuli, ona faʻamago ai lea ile ogaumu.

Malosiaga

O lenei vailaʻau e lelei le felaʻiaʻiga - i le taimi o le teuina, o le a le faʻapouliuligia ia fua ma e le faʻaumatia.

Faʻafitauli i tulaga tau siosiomaga ma faʻamaʻi

I se vaitau e vevela vevela i fafo, o le vao manaʻomia le faʻateleina o le suavai. O le fesuiaiga e fetaui lelei mo le ola i totonu o le taulaga (e masani ona molimauina le asu ma le eleelea o le ea).

Tourmaline e malosi le tetee atu i le lauulu enaena ma le fusi vao, ae mafai ona aafia i nisi taimi i se maʻi afaina e taʻua o le lanu violē, lea e mafua ai le foliga mai o lanu mumu-lanu violē i laulaau. I le aluga o taimi, e foliga mai e lanu enaena le lanu. Faʻaalia i Aokuso ma Setema.

Ina ia puipuia lenei faʻamaʻi, ia lelei le tausiga o fugalaau - faʻataʻoto le teuteuina ma le faʻamalolo, aveese pelesi tuai ma leaga, faʻapipiʻi faʻaputu fua lau. O se matafaioi taua e faia e ala i le faʻapipiʻiina o fugalaau - i le manava, faʻafefeteina o le avanoa o se siloti e sili atu le maualuga. I faʻamaʻi ogaoga, faʻamaʻi pipisi, pei o le Bordeaux liquid, "Fundazol", "Hom" ma isi, o le a fesoasoani.

E taua! Afai o le faʻamaʻi e aafia ai le silia ma le afa o le vao, e le mafai ona faʻaolaina. O lenei togavao e tatau ona tiaʻi ma susunuina, ma o le eleele i lalo o le togafiti e tatau ona togafitia i se filogide. E le fautuaina le totoina o fugalaau i lenei nofoaga mo le isi lima tausaga.

O le faigata o le taumalulu

O le "Tourmaline" e tele lava lona tetee atu i le kiona ma o nisi taimi e leai se totogi. Ae ui i lea, o le vailaʻau o loʻo i ai se mea manaia - mai le pito i lalo o le fana lea na sao mai le taumalulu, e maua mai ai fua o fualaau aina malosi, ma o lea e totogi ai le leiloa o le pito i luga o le aʻa.

Aoao pe faapefea ona saunia lelei fugalaau mo le taumalulu.

Faaaogaina o vine

Vailaʻau eseese "Tourmaline" talafeagai mo le faʻaaogaina lautele. O le tele o taimi, o fua e 'aina fou. Latou te faia sua, compotes, teas poo deco deco. E le gata i lea, o le "Tourmaline" e fetaui lelei mo le maalili.

E taua! E ui i le mea moni o le fusi o se mea maualalo-kalori, e aofia ai le 12% o suga, alcool, acids ma vitamini e pei ole A, B ma C.

Malosiaga ma vaivaiga

Pe a faatusatusa i isi ituaiga, o le "Tourmaline" ei ai le tele o itu lelei.

Faʻaauau

  • Laʻau tetele.
  • Maualuga maualuga.
  • Laʻau tuitui i luga o le tipu.
  • O fua e maua ai le tofo lelei.
  • Le mafai ona feaveaia.
  • Faʻateleina le teteʻe o maʻi.

Faʻasologa

  • Totoina o le faatagaga i le tautoulu.
  • Tausiga e faʻavaivai.

Fugalaau "Tourmaline" o se filifiliga lelei mo le totoina i le fale ma luga o faatoaga. O fua tele, suamalie o le a le tuua ai se mea e le fiafia i ai tamaiti poʻo tagata matutua, faʻapea foi ma le lautele e faʻaaoga ma faigofie ona faʻapotopoto.